Update 25 juni 2022: met grote dank aan de gulle gevers kunnen wij melden dat het benodigde bedrag voor beide projecten binnen is!

Hier kunnen heel wat egels mee geholpen worden. Super! 

Er staan weer twee projecten van onze egelopvang op de site van Stichting Dierendonatie:

De egels die bij Egelopvang Zoetermeer worden binnen gebracht, zijn er vaak slecht aan toe. Veel egels hebben een luchtweginfectie en vaak zelfs een longontsteking. Ze hebben dan uiteraard de juiste medicijnen nodig. En vervolgens, als de infectie is bestreden, moeten ze weer op krachten komen. Daar krijgen ze speciale voeding voor; licht verteerbaar en met vitaminen en mineralen.

Bij de babyegel weesjes, die vaak een gevoelige spijsvertering hebben, is het belangrijk om de overstap van lactose-arme speciaalmelk naar brokjes gemakkelijker te maken. Hiervoor gebruiken de vrijwilligers Royal Canin Mother & Babycat mousse. De baby’s krijgen dan de eiwitten, mineralen en vitamines die ze hard nodig hebben. 
Wie helpt er mee deze kleine egeltjes groot te krijgen?

Voor ernstig zieke en verzwakte egels is vloeibare voeding vaak van levensbelang. Steeds meer egels komen in hele slechte conditie binnen bij Egelopvang Zoetermeer. Daarom is een voorraad van deze vloeibare voeding van harte welkom! Dan kunnen de egels als ze weer zijn aangesterkt gezond weer worden uitgezet in de natuur. 
Wie helpt er mee om deze diertjes weer sterk te maken?

 

Help jij mee om het streefbedrag te behalen? Via bovenstaande links kom je direct bij de betreffende actie uit en kun je een donatie overmaken.

Namens de egels heel erg bedankt!

 

actie egels dierendonatie