Doneren

Gift en/of financiële adoptie van een hok met egel

Per jaar vangt de Egelopvang Zoetermeer zo’n 700 zieke, gewonde of verweesde egels op. Deze egels worden door zo’n 100 vrijwilligers verzorgd. Voor het verzorgen van deze egels maken wij kosten. De kosten bestaan o.a. uit voeding, medicijnen, huur van het gebouw, timmeren van hokken, vervoer.

U kunt ons werk steunen door een egel een jaar of zes maanden lang te voorzien van voer, medicijnen en eventueel een bezoekje aan de dierenarts. Uw naam of de naam van uw bedrijf wordt een jaar of zes maanden lang vermeld op het bord in de opvang, waarop staat dat u of uw bedrijf de egels ondersteunt. U ontvangt een verslag uit de opvang met daarbij een bewijs van uw steun aan de egels in de vorm van een certificaat. 

Let op: maakt u een bedrag direct over op de ING bankrekening, stuur dan een mailtje naar info@egelopvang-zoetermeer.nl  met daarin de vermelding dat u een egel een jaar of zes maanden lang wilt ondersteunen. Alleen dan is het voor ons mogelijk om u de papieren toe te sturen. 

U kunt natuurlijk ook een gift overmaken, waarmee andere noodzakelijke uitgaven betaald kunnen worden. Bijdragen kunt u storten op rekeningnummer: NL86 INGB 0005 5317 40 t.n.v. Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o. U kunt makkelijk online doneren door op de egel hieronder te klikken.

Doneerknop

Legaat

U kunt overwegen de Egelopvang Zoetermeer te steunen na uw overlijden. Dit kan door in uw testament een legaat op te nemen, waarmee u aangeeft dat u een bepaald geldbedrag wenst na te laten aan een persoon of instelling.
Het opmaken van een testament doet u samen met een notaris.
Uw geld wordt zo op een effectieve manier besteed aan het helpen van de egels.

anbi

ANBI

Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
De Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o is door de belastingdienst ANBI  erkend, zoals u ook op de site van de Belastingdienst kunt zien.
Dit betekent dat we geen schenkingsrecht hoeven te betalen over giften of legaten en U uw giften aan onze stichting kunt aftrekken van uw belastingen (zolang u voldoet aan de algemene regels).
RSIN/fiscaalnummer ANBI 803233309

Andere manieren om ons te steunen

  • Met kranten voor de egelhokken.
  • Met handdoeken, theedoeken, katoenen lappen en katoenen lakens voor het schoonmaken van de hokken. Breng s.v.p. GEEN lakens van ander materiaal. 
  • Met het inleveren van oud papier en karton.
  • Met het inleveren van (gedragen) kleding en schoenen.

U kunt bovenstaande goederen afgeven van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur bij de Egelopvang, Spectrumsingel 50 in Zoetermeer.

Stichting DierenLot

Stichting DierenLot is een landelijk goed doel, dat opkomt voor dieren in nood. Dit doen zij door lokale en regionale dierenhulporganisaties te ondersteunen. Daarnaast probeert Stichting DierenLot de organisaties ook te helpen om zelf middelen te verwerven.

Kledingactie

De kledingactie is daar een goed voorbeeld van. De netto opbrengst komt in dit geval geheel ten goede aan de Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o.

De inzamelkliko vindt u op het terrein van de egelopvang, Spectrumsingel 50 te Zoetermeer. U kunt uw kleding op werkdagen afgeven tussen 09.00 en 11.00 uur. In het weekend van 10.00 tot 12.00 uur.
Buiten deze tijden is het terrein afgesloten is het helaas niet mogelijk uw kleding af te geven.

Wat mag er WEL in de kledingcontainer?
Kleding, schoenen (samengebonden), dekens, gordijnen. Alles verpakt in gesloten plastic zakken.

Wat mag er NIET in de container?
Knuffels, speelgoed, kussens, dekbedden, matrassen, vieze, natte of met olie besmeurde kleding, bollen wol, vloerbedekking, matten, tapijt en tassen.

Ophalen grote hoeveelheid kleding
Heeft u een grote hoeveelheid kleding en wilt u dit op laten halen? Geef dit dan door via info@egelopvang-zoetermeer.nl.

Namens de egels en alle vrijwilligers alvast heel hartelijk dank.

DierenLot container