30 september

Helaas is kleine Daisie van de drieling ook overleden. Het ging al een tijdje niet goed en geen enkele behandeling heeft geholpen.

Dierenambulance Den Haag bracht Elroy, een hummel uit Zoetermeer. Hij had veel honger.

Hope werd gebracht door een mevrouw die hem had gevonden bij de Toverberg. Tot nu toe gaat het goed maar hij heeft wel schurft.

29 september

Vanmorgen bracht Dierenambulance Woerden Netje. We hebben haar zo genoemd omdat ze helemaal verstrikt zat in een fruitnet. Het was een hele worsteling om het er cm voor cm van haar kop, voor- en achterpoten af te pulken. Ze heeft gelukkig geen blijvende schade.

Draden van fruitnet dat om Netje heen zat

Helaas heeft kleine Eikeltje het niet gehaald. Hij had te veel problemen om er bovenop te komen.

28 september

Vandaag kwam Dribbel binnen. Een weesje maar met een vreemde substantie op zijn rug die nog het meest op pur-schuim leek. Het meeste ging er af in de was. Nou moet hij nog groter groeien.

Helaas heeft Doris het niet gehaald. Te klein en te zwak.

Laura is uitgezet in het elzenbos in Rijswijk. Ze zal er best prettig wonen.

27 september

Vanmiddag kwam ook Berkje, een vrouwtje uit Bleiswijk. Ze had veel vliegeneitjes maar daar is ze nu gelukkig van af.

Vanmiddag kwam Eikeltje binnen, een veel te mager mannetje dat ook nog onderkoeld en uitgedroogd was. Hij begint al een klein beetje op te knappen.

26 september

Fion die op 20 september binnenkwam blijkt een vrouwtje te zijn. Dat weten we nu heel zeker, want ze is vannacht bevallen. Hoeveel het er zijn weten we nog niet, we laten haar zoveel mogelijk met rust.

Ook arme kleine Fabian en Billy hebben het niet gered. Het blijft moeilijk met die hummels.

Helaas is Roxy overleden. We weten nog niet precies wat haar mankeerde. Ze wilde bijna niets eten en ging gestaag achteruit. Medicatie is ingezet maar sloeg niet aan.

25 september

Vanmiddag arriveerde een hummel uit Berkel en Roodenrijs. Een pittig meisje met veel honger. Ze heet Berca.

Vanmorgen vroeg heeft een van onze vrijwilligers Jootje gevonden op de Blauw-Roodlaan. Vreemd is dat de stekels op haar kop zijn gekortwiekt. Er lijkt verder eigenlijk niets met haar aan de hand maar we houden haar een tijdje in de gaten.

Vanmorgen bracht een Particulier egel Lola. Een mooie forse dame van 990 gram. Maar ze wil niet lopen. Bij zwemmen in een badje zien we dat ze haar L. achterpoot niet wil belasten. Ze heeft een pijnstiller gehad om te zien of het beter gaat en anders moet ze op bezoek bij de dierenarts.

23 september

Gisteravond kwam Vrady, een egelmeisje van 307 gram. Ze was koud en lag op het gras. Het gaat inmiddels prima met haar.

Vanmorgen arriveerde een drieling uit Woerden. Het had een vierling moeten zijn, naar de vierde wordt nog gezocht. Moeder is helaas doodgereden. Deze drie dames zijn allemaal rond de 300 gram en ze heten Iris, Izzy en Inge.

22 september

Alex en Keesje zijn in een uitwentuin. Ze doen een cursus zelfstandig overleven in de natuur. Alex, de kleine roze baby die samen met zijn moeder uit een handdoek rolde toen hij werd gebracht. Later moest moeder Abercrombie helaas worden geëuthanaseerd vanwege een kwaadaardige tumor. Maar Alex heeft het gered en zie hem nou eens gaan!

Alex

Keesje

Droevig bericht: de broertjes Jasper en Jeroen hebben het niet gehaald. Hun zusje Saskia was al eerder overleden. Ze zijn te lang zonder moeder geweest voordat ze werden gevonden.

Marten is ook groot genoeg om zijn eigen boontjes te doppen. Hij woont voortaan op de Veluwe.

Vanavond hebben Storm (vrouwtje, 941 gram) en Bonkie (mannetje, 1064 gram) hun vrijheid terug gekregen in het Westerpark, bij de schapenweide.

Ook egel Kees heeft de opvang vandaag verlaten en loopt in het Balijbos.

In Benthuizen is een vijfling gevonden. Ze zijn nog heel jong, de oogjes zijn nog dicht. Ze zijn ook zwak en zaten vol ongedierte. Het zal niet meevallen om deze vijf er door te slepen. Filip, Frans, Finn, Freek en zusje Fiona.

Roxy is gevonden in Zoetermeer, op de Zijlberg. Ze weegt 132 gram en is een pittig vrouwtje.

Fabian is vanmorgen opgehaald in Segwaert. Een manneke van 201 gram.

21 september

Vanmiddag kwam Lucy, een pittig dametje van 140 gram met heel veel honger.

Vanmorgen wachtte ons een akelige verassing: Mini lag dood in haar hokje. We hebben vooralsnog geen idee waarom.

20 september

Vanmiddag werd Fionn naar de opvang gebracht. Een stevige vent van 1131 gram, maar hij heeft een pruttel en vieze mest.

Herre kwam vanmorgen. Een actief kereltje maar te klein om het alleen te redden.

Helaas is egeltje Eef overleden. We hebben de oorzaak nog niet kunnen achterhalen.

19 september

DA Woerden bracht Raffia van 254 gram. Er zat gras om zijn pootje maar dat is inmiddels verwijderd.

Vanmorgen kwam Mini uit Rokkeveen. Een meisje van net 140 gram. Ze is een beetje koud maar verder gezond.

Een hele slimme egel zat gisteravond bij vrijwilligster Paula op de stoep. Hij kon meteen de nodige verzorging krijgen. Ze heeft hem Eef genoemd en hij weegt nog maar 146 gram.

18 september

’s Middags arriveerde een drieling, de dametjes Daisie, Didi en Doris. Allemaal te klein om het zelf te kunnen redden.

Een grappige video van Alex die probeert een brokje te pakken te krijgen dat buiten het hok is gevallen.

Er kwam een tweeling uit Wassenaar binnen: Bessie en Bobbie. Een levendig stel maar te klein om het zelf te redden.

17 september

Laat op de avond arriveerde Binkie nog. Hij komt uit Segwaert en het is een hummel van 154 gram.

Alisa is met haar 4 kinderen verhuisd naar een gesloten tuin. Daar kan moeder ze alles leren over het leven in de natuur.

Binnengekomen uit Leidschendam: Jeeltje, een vrouwtje van 272 gram dat overdag naar eten liep te zoeken. Ze heeft een begin van schimmel/schurft en moet daarvoor worden behandeld.

Alweer een droevig bericht: Saskia werd gisteren opeens heel ziek en is overleden.

16 september

DA Leiden bracht het broertje van Saskia en Jeroen, ook uit Rijnsburg. Jasper weegt 93 gram. Ook hij heeft van de Dierenambulance ORS gehad.

Helaas heeft Zus het niet gered. Te zwak en te veel problemen.

15 september

Gebracht door Dierenambulance Leiden een tweeling, Saskia 113 gr en Jeroen 110 gr.. Vol met vlooien. Ze komen uit Rijnsburg. Ze hebben van de dierenambulance ORS gehad. Lagen naast moeder die al een poosje dood was. Er zijn er nog 2 maar die hebben ze nog niet te pakken gekregen.

Helaas heeft kleine Buddy het niet gered. Te zwak en te veel problemen.

14 september

Dierenambulance Woerden bracht Broer en Zus. Ze lagen in een weiland in Kamerik met een dood broertje/zusje er naast. Ze zijn allebei uitgedroogd, onderkoeld en ondervoed. Zus had ook heel veel vliegeneitjes en maden op haar buikje. Het zal een hele toer worden om deze twee er door te slepen.

Vanmiddag kwam Billy, een weesje van 98 gram. Een pittig manneke, maar hij had wel veel vlooien. Nu niet meer.

Er arriveerde een compleet gezin: moeder met 6 kinderen. Ma had een nest in een gat onder een trampoline gemaakt maar dat dreigde bij hevige regen vol vol te lopen. Het gezin is dus geëvacueerd. Ze zijn allemaal in blakende welstand.

Mama Vanessa weegt 713 gram. Ze heeft 4 dochters en 2 zoons. Vera: 136 gram, Valerie: 134 gram, Victoria: 140 gram, Violet: 139 gram, Vincent: 148 gram, Victor: 147 gram

13 september

“s avonds arriveerde nog Jonie, een meisje van 80 gram. Ze heeft veel vliegeneitjes en is aangepikt door vogels. Ze is van alle parasieten bevrijd maar heeft nog tijd nodig om te herstellen.

Gijs en Gwen (kinderen van Geertje) leven zich uit met een blaadje selderij

13 september

Later in de middag kwam Buddy van 130 gram uit Leiderdorp. Hij heeft een slechte start. Zat al een aantal dagen bij de vinder, had vliegeneitjes en maden, een flinke oorontsteking en beginnende schurft. Hij is van de parasieten bevrijd maar heeft nog een hoop medicijnen nodig voordat hij er bovenop is. Weer een bewijs dat het niet verstandig is om als leek te proberen een klein egeltje groot te brengen.

Vanmiddag arriveerde Woezel, een manneke van 190 gram, met Dierenambulance Woerden. Hij is nog te klein om voor zichzelf te kunnen zorgen.

Kersje van afgelopen dinsdag bleek toch inwendige verwondingen t ehebben. Ze is door de dierenarts geëuthanaseerd.

12 september

Cato zat vast in een fruitnet in Leiden. Ze had veel vliegeneitjes maar gelukkig geen verwonding. Ze weegt 375.

Vandaag werd Benthe gebracht, een egeltje van 175 gram dat moederziel alleen op het fietspad in het Bentwoud liep.

11 september

Kleine kinderen worden groot. Dit zijn er 3 van Alisa, geboren in de opvang 14-8-2019

DA Leiden bracht Sep, een manneke van 99 gram. Hij is gewonden in Katwijk.

10 september

Dierenambulance Woerden bracht 2 egels: Gina, een vrouwtje van 753 gram. Ze is te mager en een beetje uitgedroogd. We gaan haar verwennen.

Kersje, een vrouwtje van 1053 gram. Zij kwam onder een stalen rijplaat vandaan waar zwaar verkeer overheen is gereden. De dierenarts heeft een foto gemaakt van haar achterpoten maar gelukkig geen breuk gevonden. Ze heeft wel pijn, dus ze moet een week elke dag een pijnstiller.

Pip, een hummel van 138 gram komt uit een plantenkas bij Wassenaar. Tijdens werkzaamheden is het nest verstoord. 1 baby was al overleden. Pip is warm gehouden door de dierenambulance en gaat nu lekker eten.

10 september

Morgen gaan Big Mama, Rozen en Hector naar Rheden verhuizen. Ze zullen het er heerlijk hebben.

9 september

Moeder Kate, die in onze opvang was bevallen van 4 gezonde kinderen, is met haar gezin naar een uitwentuin gegaan. Ze vonden het alle 5 fantastisch.

8 september

Dierenambulance Leiden bracht Sassie, een mager vrouwtje uit Sassenheim met een buikwond. Het ging zo slecht met haar dat de dierenarts adviseerde om haar in te laten slapen.

6 september

Drukke dag. Vanmorgen bracht een particulier Sebastienne, gevonden op de Segwaertseweg. Ze werd door kraaien gepikt en was koud. Ze is nu weer warm en ze eet zelf.

Vanmiddag bracht DA Woerden twee zusjes, weesjes uit Nieuwegein, Salt en Pepa. De dames wegen 115 en 108 gram en eten ook al netjes zelf.

Dan hadden we vanmorgen nog een drama op de opvang want de enige egel waarvan we dachten dat ze te ziek was om zwanger te zijn, Elise,  beviel van drie baby’s. Ongelukkigerwijs was men net begonnen met de verbouwing en dat gaf nog al wat herrie in de opvang. Arme zieke Elise heeft van de stress eerst 1 van de kinderen doodgebeten en de andere 2 verstoten. We hebben haar naar een rustige plaats gebracht maar ze wil toch de baby’s niet mer accepteren. We proberen nu Bonnie als pleegmoeder in te zetten. Zij heeft zelf 4 kinderen en is een heel lief en geduldig moedertje. We hopen dat het gaat lukken want zulke kleintjes met de fles grootbrengen is vrijwel onmogelijk. Op de foto kunt u het verschil in grootte tussen de kinderen zien.

Bonnie met 2 pleegkinderen en 1 eigen kind

4 september

Steffie uit Noordwijk werd gebracht door DA Leiden. Ze is een hummel van 74 gram en gisteren al gevonden. Ze is een beetje koud en wil nog niet drinken.

2 september

Laat in de avond bracht Dierenambulance Woerden Beer, een grote vent van 1068 gram met een snotneus. Beer krijgt antibiotica.

Vanmiddag werd James gebracht door de vindsters, een hummel van 102 gram. Enthousiaste eter.

Vanmiddag is Amy gebracht. Een klein weesje van 77 gram. Mager, uitgedroogd en vol parasieten. Die zijn inmiddels verwijderd. Ze heeft al 4 ml voeding uit een flesje gedronken.

1 september

Uitgezet: Geertje en Jonny, in het Westerpark op de Schapenweide.

Binnen:  Tinka. Vrouwtje van 499 gram. Mag zeker 200 gram zwaarder zijn. Opgehaald aan het Plataanhout . Er zaten vliegen omheen, maar er zijn geen eitjes gevonden. Wel vlooien en teken. Erg zwak en onderkoeld. Heeft infuus gehad en ligt nu op een warmtemat.

 Binnen: Ayden, ook uit Rokkeveen. Een zware jongen van 1202 gram. Maar hij hoest en daar gaan we hem voor behandelen.