30 april:
Marja heeft vandaag 2 nieuwe  egels binnen gekregen. Beide dieren hebben schurft,  zijn onderkoeld, ondervoed en hebben een kale buik. Rody is een vrouwtje van 630 gram en is afkomstig uit Berkel en Rodenrijs. De vindster zag hem/haar op een speelveldje. De egel stond te schudden en viel om.
Woody is gebracht door Dierenambulance Den Haag en is gevonden aan de Zegwaartseweg. Het is een mannetje van 530 gram.
Egel Durrani is helaas toch overleden.

27 april:

Op Koningsdag ging de egeltelefoon. Een man in Bleiswijk had een fret of een bunzing in zijn duivenhok gevonden. Hij had het diertje gevangen en in een kooitje gedaan. Helaas had het dier nog wel kans gezien 2 jonge duiven te doden.
Marja heeft hem laten komen.
Het beestje in kwestie was een jonge, vrouwelijke fret met een superschattig karakter. Ze zat onder de teken, had zwaar ontstoken oortjes en ze was loops. We hebben haar eten en drinken gegeven, de oortjes ingesmeerd en een groot aantal teken verwijderd. Daarna is ze overgedragen aan frettenopvang Frettig Gestoord. Daar proberen ze haar eigenaar te achterhalen en mocht dat niet lukken, dan zoeken ze een nieuwe.  Maar eerst krijgt ze de nodige medische hulp.
Frunnik is ze gedoopt.

23 april:
Vanavond binnen via Dierenambulance Woerden: Durrani,  een mager en uitgedroogd vrouwtje van 650 gram. Ze mag zeker 150 gram zwaarder zijn. Ze is ook een tikje onderkoeld en heeft vieze dunne mest. Ze heeft vlooien. Ze is gevonden in Woerden.

19 april:

Vanavond zijn er vier egels in het Westerpark uitgezet:  Christiane ,Flupke ,Bonfire  en Bink. Rosalind kreeg bij deze klus hulp van haar kleinkinderen. De egels zijn twee aan twee uitgezet op verschillende plekken. Bonfire en Bink waren heel alert en gingen er snel vandoor om van hun vrijheid te genieten. Flupke en Christiane waren trager en bleven eerst hangen. Later gingen we terug om te checken en één was weg – we denken Flupke.  Al met al een succesvolle uitzetting. We wensen ze veel plezier in hun verdere egelleven.
18 april:
Ita heeft vanavond vier egelmannen uitgezet. Ze mogen op “damesjacht”.
Het zijn:Jip, Sebastiaan, Wolfie en Prikje.
16 april:
René is vannacht overleden, mestonderzoek wees uit dat hij nogal wat inwendige parasieten bij zich had. Behandeling kwam voor hem echter te laat. Jammer.
14 april:
Mieke heeft vanmiddag via Carla den Hoed een egel binnen gekregen. Het is een mannetje van 360 gr. Hij heet René. Carla heeft hem deze naam gegeven omdat zij een aantal weken geleden 2 mensen van de ambulance (personen) in de egelopvang op bezoek heeft gehad. Eén van deze personen heette Réne. Hij was helemaal weg van egels en vond dat wij goed werk deden. Hij heeft gevraagd of wij de volgende egel naar hem wilde noemen. Vandaar.
Réne liep vanmiddag bij Carla de tuin in. Carla zat daar heerlijk in de zon en was verbaasd dat dit kleine kereltje langs kwam.Hij heeft geen vlooien of teken, is ook niet apathisch maar eten ho maar. Hij is niet super mager. We houden hem in de gaten.
12 april:
Vandaag werd Harry gebracht door Yvonne Looye. Zij had gebeld omdat ze hoorde dat de egel rare geluiden maakte bij het ademen, wij  hebben dit gelukkig nog niet gehoord!
Harry is een egel van 436 gram, hij is erg nieuwsgierig en niet bang, hij heeft een aantal teken. Als hij wat meer op zijn gemak is worden die verwijderd. Ook heeft hij een soort witte pus rond zijn ogen, die zijn schoongemaakt, geen verwondingen te zien. We houden het in de gaten.
10 april:
Vandaag is Pieter binnen gebracht via Dierenambulance Den Haag. Pieter komt uit Nootdorp en zat daar vast in een net. De vinders hadden hem al los geknipt. Pieter is een mannetje van 467 gram. Het net had insnoeringen achtergelaten onder zijn kin en onder zijn linker voor- en achterpoot. De linker voorpoot zet hij niet goed neer. Bij de linker achterpoot en het staartje zaten vliegeneitjes. Bij de insnoering bij de achterpoot was de huid kapot en er zat een gaatje in. Verder is de egel alert en de oogjes staan helder. Hij heeft pijnstilling gehad en de vlooien en teken zijn verwijderd.