29 april

Helaas is Max, ondanks al onze zorgen, toch overleden. Jammer dat hij te zwak was om het gevecht te winnen.

28 april

Vandaag werd Max binnengebracht door dierenambulance Woerden. Uitgedroogd, ondervoed, verzwakt en onderkoeld. Waarschijnlijk heeft hij ook nog een longworm-besmetting. Hij weegt 554 gram. We gaan ons uiterste best doen voor dit mannetje!

27 april

Op de avond van Koningsdag hebben we Mika ( binnengekomen 13-12-2017) de vrijheid teruggegeven. Die loopt nu (koninklijk) rond in het Balijbos.

26 april

Naast alle blijdschap om de egeltjes die eindelijk de vrijheid krijgen is er helaas ook ellende. Gisteren werd in het Westerpark een egeltje gevonden. Het arme dier was apathisch en had een open wondje met veel vliegeneitjes onder het linkergedeelte van zijn bovenlip. Ook zat zijn linkeroog dicht met oude bloedresten. Het egeltje had een geïnfecteerd oogtrauma. De dierenarts kon niets meer voor hem doen en heeft hem moeten laten inslapen.     Mozes, man, 471 gram.

 

Wee is vrij!

Kent u onze celebrity nog? Egeltje Wee, die in oktober met een gebroken kaak bij ons werd gebracht en door dierenarts de Grauw een beugelbekkie kreeg aangemeten. Ze heeft zelfs opgetreden in Hart van Nederland.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/egeltje-wee-eindelijk-beugelbekkie-af/

Na een voorspoedig herstel ging Wee, zoals elke egel, in winterslaap. Ze is inmiddels wakker en vol goede moed aan een nieuwe start begonnen.

Ze is uitgezet door “haar” dierenarts, Frank de Grauw en ze woont nu in de bossen van Apeldoorn. We hopen dat ze nog een lang en fijn egel-leven mag hebben.

Het gaat nu snel met het vrijlaten van gezonde uitgeslapen egeltjes:
Willemijn (binnengekomen in oktober)
Wally (binnengekomen in november)
Henkie (binnengekomen in november)
Dotje (binnengekomen in december)
Prya (binnengekomen in september)
Cis (binnengekomen in december)
Mo (binnengekomen in december)

24 april

Het O-nest is vrijgelaten! Ze kwamen begin september binnen samen met moeder Olivia. Moeder is al eind september vrijgelaten. De kinderen Olli, Olijfje, Okke en Oda wonen nu een stuk verder weg op de Postbank in Rheden.

23 april

Vandaag zijn uitgezet: Georgie ( binnengekomen oktober 2017) en Puck (binnengekomen november 2017).

Collega Carla vond een ondervoed en uitgedroogd mannetje bij haar in de buurt. Ze heeft hem Erik genoemd. Hij heeft een infuus gehad en is flink aan het eten.

’s Avonds zijn uitgezet: Anne-Roos (binnengekomen december 2017), Sammy (binnengekomen november 2017) en Kip (binnengekomen november 2017).

22 april

Marie ( binnengekomen december 2017) en Owen ( binnengekomen oktober 2017) kregen vanavond de vrijheid in Tuinencomplex Seghwaert, waar ze hun intrek mochten nemen in hun nieuwe villa.

Prem (binnengekomen september 2017), en Wokkel (binnengekomen augustus 2017) wonen nu in het Buytenpark en Fanfare ( binnengekomen september 2017) woont nu in het Westerpark.

20 april

Nog meer egels die uitgeslapen zijn werden uitgezet: Pimmetje, Bennie en Chloé, alle drie binnengekomen in november 2017 en Tinkerbell, die bij ons was sinds  december 2017.

Ook Stekeltje die in september bij ons kwam als onderkoeld en ondervoed jonkie van 163 gram is uitgezet. Hij woont nu in het Westerpark en weegt 840 gram.

19 april

Spunk (binnengekomen oktober 2017) heeft de vrijheid gekregen in Landgoed Heuven in Rheden.

Willem (binnengekomen september 2017) is geëuthanaseerd. Het ging niet meer. Gisteren had hij even een opleving maar vanochtend was het mis.

17 april

Ook Gwen, Storm en Dick kregen hun vrijheid terug. Zij zijn uitgezet in het Westerpark.

17 april

Eindelijk was het dan zover voor
Simone, vrouw, binnengekomen op 19 december 2017
Mira, man, binnengekomen 4 november 2017
Petra Pan, vrouw, binnengekomen op 1 december 2017
Jan Willem, man, binnengekomen op 19 oktober 2017

In het natuurgebied van de Wassenaarse Slag heeft dit viertal op 17 april de vrijheid teruggekregen. Mira en Jan Willem vonden het maar niets en bleven een tijdje onder een struik zitten. Petra Pan wist niet hoe snel ze weg moest komen. Simone werkte nog snel even een langslopende mier naar binnen en ging toen achter Petra Pan aan. Na een paar minuten waren ook de twee mannetjes verdwenen.

14 april

Gisteravond zijn 3 egels uitgezet in de Horsten, Voorschoten:
Frost, man,binnengekomen op 12-12-2017
Boem , man, binnengekomen op 8-9-2017
Merry Christmas, vrouw, binnengekomen op 26-12-2017
Merry Christmas ging er meteen vandoor.
Boem moest even nadenken en Frost probeerde zich weer te verstoppen maar dit lukte niet helemaal.
Dit zijn de eerste 3 egels die zijn uitgezet. Wij hopen dat er gauw meer volgen.

11 april

DA Woerden bracht een egel die apathisch was, lauw en uitgedroogd. Veel teken en vlooien. Het rechter voorpootje was enorm gezwollen en miste een teennagel. De egel is door de dierenarts bekeken en hij constateerde een oude geïnfecteerde breuk. Tevens was zijn tong enorm opgezwollen. Hij kon helaas niets meer voor hem doen en heeft de egel moeten laten inslapen. Pieter, man, 707 gram.

9 april

Egeltje Glenda kwam 31 maart al met de nodige luchtwegproblemen binnen. Ondanks ontworming en medicatie om haar longen in een betere conditie te krijgen, werd ze steeds benauwder.  Ze is vandaag geëuthanaseerd.

5 april

April heeft de strijd opgegeven. Ze was veel te zwak. Triest.

3 april

Gevonden in Oosterheem, April, meisje, weegt 360 gram en is heel zwak. Is nagekeken door dierenkliniek de Bossenbuurt omdat er eerst sprake van was dat ze zou zijn aangereden. Dat blijkt niet het geval. Ze heeft een infuus gehad en moet eerst warm worden. Daarna gaan we stap voor stap verder.

2 april

Gisteren gevonden en vandaag opgehaald in Hazerswoude-Dorp: Bunny, een klein meisje, erg koud en mager, Bunny weegt slechts 285 gram. We maken ons zorgen om haar snelle ademhaling