26 april

Nienke en Jacoba zijn vrijgelaten in de Bleiswijkse zoom.

Nienke

Vandaag bracht een van onze vrijwilligers een egel mee die ze had gevonden en die hulp nodig heeft. Ze heeft het mannetje Zwervertje genoemd.

We waren er al bang voor, maar Riddle en Lennox hebben het niet gered. Voor hen kwam alle hulp te laat. Gelukkig konden we er wel voor zorgen dat ze geen pijn hadden.

25 april

Da Leiden bracht egeltje Riddle, een mannetje dat erg zwak is en een heel slecht gebit heeft. Bovendien heeft hij een vreemd dikke tong waar we de oorzaak nog niet van hebben gevonden.

Da Den Haag bracht Lennox, een zeer ernstig ondervoed mannetje. Prognose van Riddle en Lennox is helaas slecht maar we doen ons uiterste best.

Vandaag zijn weer drie egel-logees vertrokken: Rosa en Balli zijn nu in het Buytenpark en Carolen naar het Vernèdepark

24 april

Helaas bleek ook Laura te zwak om er nog bovenop te komen. Ze is vannacht overleden.

23 april

Binnengekomen uit Katwijk: Sam. Hij heeft huidproblemen en een ontstoken piemel. Hij is al bij de dierenarts geweest. Hij krijgt een antibioticakuur. We hopen dat hij herstelt.

Sam heeft een hoop problemen

Petunia, die zo erg gebeten was door een hond, heeft bij een tweede bezoek aan de dierenarts helaas een hartstilstand gekregen. De schade bleek achteraf te groot.

Martin heeft een enorme strijd geleverd maar hem helaas toch verloren. Hij is vannacht overleden.

22 april

Vandaag zijn er twee egeltjes binnengekomen, allebei uit Zoetermeer. Jan komt uit het Dorp en heeft een pruttel en Laura komt uit Oosterheem en is uitgedroogd en verzwakt.

21 april

Ook Salt heeft een fijn plekje gevonden: in het Balijbos.

18 april

Boomer heeft vandaag zijn vrijheid teruggekregen. Hij woont voortaan in het Buytenpark.

Dierenambulance Leiden bracht vandaag Martin, uitgedroogd en heel erg mager. We gaan hem verwennen.

17 april

Petunia had veel dorst en liep overdag naar water te zoeken toen ze flink te grazen werd genomen door een hond. Ze is behandeld door de dierenarts die diepe ontstoken bijtwonden heeft verzorgd en een twee drains heeft geplaatst. Ze krijgt antibiotica en het zal nu snel beter met haar gaan.

Dag lieve Balthasar, wat was het fijn om je in onze tuin te hebben. Maar nu mag je je eigen weg gaan zoeken❤

Balthasar is vrijgelaten. Zijn pleegouders van de uitwentuin vonden het moeilijk om afscheid van hem te nemen.

Easter reageerde niet goed op de medicijnen. Hij werd steeds benauwder en uiteindelijk vond de dierenarts het beter om hem in te laten slapen.

14 april

Klazien werd gebracht door Klaas van de Dierenambulance Woerden. Ze heeft een geschaafde neus en ze had heel veel honger. Ze viel dan ook onmiddellijk aan op de aangeboden lunch.

13 april

Easter komt uit Warmond. Hij is te mager en hij heeft een snotneus. Hij had ook teken maar daar hebben we hem al van verlost.

12 april

Lommertje is gevonden aan de Lommerbaan in Zoetermeer. Hij hoest, dus daar moeten we wat aan doen.

De Paas-uittocht gaat door: Claus, Denise, Bob en Cisa gaan het vieren in het Westerpark

11 april

Harm en Louisa gaan Pasen vieren in het Buytenpark.

Harm

Louisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In bovenstaand filmpje is Juwel te zien. Ze heeft huidproblemen en geniet enorm van een flinke borstelbeurt.

We kregen bericht dat Tofu de vrijheid heeft verkozen. Ze was ondergebracht in een uitwentuin en was daar gaan winterslapen. Ze is nu klaarwakker en dat is geen wonder met dit weer.

Er zijn een aantal egeltjes uitgezet. Ze mogen Pasen gaan vieren in het Bentwoud. De gelukkigen zijn: Jadelynn, Anna, Fletcher, Lieke en Doortje.

Dit is Day. Hoezo heb ik een briefje winterslaap aan mijn hok? Ik ben warm en klaar wakker

Guusje aan tafel

Dierenambulance Woerden bracht vandaag Guusje, een kleintje van 259 gram. Guusje is veel te mager maar werkt er hard aan om de achterstand in te halen.

6 april

Totaal onverwacht is vannacht April overleden. Ze had vieze zwarte ontlasting dus waarschijnlijk een darminfectie.

5 april

Egels die helemaal gezond zijn mogen nu de natuur weer in. Golly en Wilma zijn vandaag uitgezet en Fred en ons “blondje” Thea wonen nu in Noord-AA.

Fred

Thea

 

 

 

 

 

 

 

 

Er arriveerden vandaag 2 egeldames met dierenambulance Den Haag, ze zijn allebei gevonden in Zoetermeer. April is gevonden in het Buytenpark bij de klimmuur en Theodora is gevonden op de Gerstakker. Ze zijn allebei zwak na de winterslaap maar ze zijn al lekker aan het smikkelen.

1 april

Dierenambulance Woerden heeft vandaag Roxanne gebracht, een pittig dametje uit Harmelen. Afgezien van vlooien lijkt ze verder nergens last van te hebben.