Zaterdag 30 april 

Afgelopen week zijn Mindy (vrouwtje, 913 gram) en No-na-me (vrouwtje, 993 gram) uitgezet in het Kralingse bos. 

Theo (mannetje, 920 gram) is vandaag uitgezet in Oosterheem.

Vrijdag 29 april 

Nowah (vrouwtje, 685 gram) is opgehaald uit een gesloten tuin.

Donderdag 28 april 

Willemijn (vrouwtje, 715 gram) en Dana (vrouwtje, 720 gram) zijn naar een gesloten tuin in Leiden gegaan.

Robin (vrouwtje, 1009 gram) is naa een andere gesloten tuin in Leiden gebracht.

Babsie (vrouwtje, 760 gram) is vanavond uitgezet in Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Woensdag 27 april 

Wilfrieda (vrouwtje, 763 gram) is vanavond uitgezet in Dwingeloo, Drenthe.

Zondag 24 april 

Douwe (mannetje, 764 gram) en Spongebob (mannetje, 855 gram) zijn vandaag uitgezet in Clingendael in Den Haag.

Tisha is overleden.

Zaterdag 23 april 

Door de dierenambulance Woerden is Ciska (vrouwtje, 811 gram) naar de opvang gebracht. Ze is gevonden in Nieuwegein. Ciska pruttelt flink en heeft erg veel teken.

Toetie (meisje, 316 gram) is gevonden in Alphen a/d Rijn. Ze lag in de zon en ademt wat zwaar. Ze is door de dierenambulance Alphen a/d Rijn naar onze opvang gebracht.

Fabian (man, 780 gram) is uitgezet in het Buytenpark bij Zoetermeer.

Babetje (vrouwtje, 793 gram) is uitgezet in Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Vrijdag 22 april 

Mario is afgelopen nacht overleden. 

Aiden is geëuthanaseerd.

Door vogelasiel Leiden is Rein (mannetje, 531 gram) naar de opvang gebracht. Hij is gevonden in Rijnsburg. Rein heeft veel vlooien en is ondervoed en uitgedroogd.

Donderdag 21 april 

Penny is geëuthanaseerd. Ze lag vanochtend naar adem te snakken.

Woensdag 20 april

Kroosje (mannetje, 825 gram), Churchill (mannetje, 730 gram), Suus (vrouwtje, 855 gram, Knarl (mannetje, 890 gram), Fabienne (vrouwtje, 795 gram) en Flupke (mannetje, 905 gram) zijn vandaag naar Wassenaar verhuisd.

Penny (vrouwtje, 650 gram) komt uit Zoeterwoude. Haar gewicht is te laag en ze is uitgedroogd. Penny is door een particulier naar de opvang gebracht.

Bowy (mannetje, 700 gram) is opgehaald bij een particulier in Moordrecht. Hij mag meer wegen. 

Rifka is overleden.

Dinsdag 19 april 

Molly (vrouwtje, 883 gram) en Ms Sandman (vrouwtje, 817 gram zijn vanavond naar een gesloten tuin in Benthuizen gebracht.

Maandag 18 april 

Wilma (vrouwtje , 776 gram) is uitgezet in Berkel en Rodenrijs.

Zondag 17 april 

Pablo (mannetje, 454 gram) is gevonden in Alphen a/d Rijn en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij lag tegen een stoepje in het zonnetje. Pablo is later op de dag overleden.

Dylan (mannetje, 764 gram) liep in Katwijk aan Zee over straat met pikkende kraaien om zich heen. Hij is door een particulier gebracht. Dylan is mager, uitgedroogd en heeft schurft. Geen pikwondjes.

Rifka (vrouwtje, 239 gram) is gevonden in Voorhout en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze was al 3 dagen in de tuin gezien en ging elke keer in de zon liggen. Rifka is mager en uitgedroogd.

Vanavond zijn Huub (mannetje, 923 gram) en Marjolijn (vrouwtje, 774 gram) uitgezet bij de Bleiswijkse Zoom.

Zaterdag 16 april 

Angelo (mannetje, 820 gram), Ashley (vrouwtje, 720 gram) en Antonio (mannetje, 830 gram) zijn vanavond uitgezet in de Horsten in Wassenaar.

Frits (mannetje, 331 gram) is gevonden in Nieuwegein. Hij is ondervoed.
Arimatea (638 gram) is gevonden in Woerden. Deze egel is te mager. En stijf opgerold, dus het geslacht blijft even een verrassing. Beide egels zijn door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht.

Smoochi (mannetje, 1002 gram), Puccini (vrouwtje, 737 gram), Jeroentje (mannetje, 855 gram) en Sunflor (vrouwtje, 608 gram) zijn vanavond uitgezet in het Bentwoud in Zoetermeer.

Donderdag 14 april 

Willie (mannetje, 787 gram) en Wonka (mannetje, 803 gram) zijn vanavond naar een gesloten tuin in Rijpwetering gebracht.

Benjamine (vrouwtje, 894 gram) en Jaxx (vrouwtje, 988 gram) zijn naar een andere gesloten tuin in Rijpwetering gegaan.

Tisha (vrouwtje, 286 gram) is gevonden aan de Palestrinarode in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer. Tisha is mager en zou meer moeten wegen. Ze is door een particulier naar de opvang gebracht.

Vanavond is Happy (vrouwtje, 465 gram) teruggekomen uit een gesloten tuin in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh. Ze hoest.

Tommy (mannetje, 541 gram) is terug uit een gesloten tuin in de wijk de Leyens. Hij heeft enkele teken en een hele gemene hoest.

Woensdag 13 april 

Pineut is gevonden in Katijk en door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. De egel was door een hond gebeten en was niet meer te redden. Hij is geëuthanaseerd.

Staartje (mannetje, 895 gram) en Takkie (vrouwtje, 880 gram) zij naar een gesloten tuin in Meerzicht gebracht.

Wessel (943 gram) is uitgezet in een bos bij Houten.

Ruud (1137 gram) is uitgezet in het Balijbos.

Egeltje Bert is overleden

Dinsdag 12 april 

Begeltje is overleden.

Aiden (vrouwtje, 825 gram) komt uit Rotterdam en is gebracht door een particulier. Ze heeft waarschijnlijk last van schimmel/schurft.

Bert (mannetje, 250 gram) is gevonden in Bleiswijk en naar de opvang gebracht door particulier uit Gouda. Hij is ondervoed, onderkoeld en te licht.

Kira (vrouwtje, 685 gram) is naar een gesloten tuin verhuisd.

Solasi is ingeslapen bij de dierenarts. De egel had nierfalen, slechte tanden en schimmel.

Guusje is geëuthanaseerd. Het wondje onder haar kin was niet goed dicht gegaan. Het abces op haar borst had een streng naar een tepel; hoogst waarschijnlijk een tumor.

Ook Harley is geëuthanaseerd. Toen de dierenarts het korstje van de wond haalde, kwam er dikke kaaspus uit. Omdat het bot ook aangetast kan zijn, is zij ook geëuthanaseerd.

Maandag 11 april 

Begeltje (vrouwtje, 594 gram) is door een particulier uit Alphen a/d Rijn naar de opvang gebracht. Ze is erg zwak.

Lola (mannetje, 600 gram) is gebracht door een particulier uit Rotterdam. 

Zondag 10 april 

Kudeltje (meisje, 266 gram) is gevonden in Kudelstaart en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze was er slecht aan toe en is niet veel later overleden.

Zaterdag 9 april 

Vanmiddag is door de dierenambulance Woerden Musky (mannetje, 318 gram) gebracht. Hij is gevonden in een speeltuin in Linschoten. Musky is licht ondervoed en heeft diarree. 

Vrijdag 8 april 

Antonio heeft loszittende kiezen, die allemaal verwijderd zouden moeten worden. Omdat hij daarnaast ook nog andere behandelingen gezondheidsproblemen heeft, is besloten om hem in te laten slapen.

Donderdag 7 april 

Jinx (vrouwtje, 415 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem in Zoetermeer.

Woensdag 6 april

Gisteravond is Thomas (mannetje, 476 gram) naar de opvang gebracht. Hij lag bij een drukke weg in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Thomas is een lekker bol jong ventje met milde schurft.

Feline (vrouwtje, 405 gram) is gevonden bij de Bergermeerstraat in Leidschenveel. Ze is door de dierenambulance Den Haag gebracht. Feline is te mager; ze zou ca. 250 gram zwaarder moeten te zijn.