27 april

Ook Nelson, Sneeuwvlokje, Tiego, Geluk, Lily, Jet, Piertje en Lianne zijn weer op vrije voeten. Nelson en Sneeuwvlokje wonen sinds vandaag in het Buytenpark, Tiego in het Balijbos, Geluk in het Westerpark en Lily, Jet, Piertje en Lianne in Noord-AA.

26 april

Vandaag is Rosalie gebracht. Dit meisje weegt 492 gram en heeft een moeizame ademhaling, is uitgedroogd en ondervoed. Ze heeft al een infuus gehad en ze krijgt een antibioticum kuurtje.

24 april

5 gelukkige egels kregen vandaag hun vrijheid terug:

Mila, vrouw, 818 gram
Vincent, man, 1051 gram
Romy, man, 829 gram
Ze zijn uitgezet in volkstuinencomplex Oostvliet in Leiden

Pillin, man, 834 gram
Lisa, vrouw, 913 gram
Zij wonen nu in Hof van Segwaert

Pilin en Lisa

22 april

Vandaag zijn binnengekomen: Bunny, was erg uitgedroogd. Heeft al 2 x infuus gehad.

Snow, ook uitgedroogd, gevonden bij Snowworld, mannetje 566 gr.

21 april

Onze Paasegel is Charly, een onderkoeld mannetje van 535 gram, gevonden in Woerden.

19 april

Govert en Moonlight zijn twee blije heren want ze wonen sinds vandaag in Noord-AA. Govert kwam vorig jaar binnen met hondenbeten en een lelijke infectie en Moonlight is in september geboren in de opvang, als een van de vierling van egeltje Mientje.

Moonlight en Govert

17 april

Vandaag zijn drie wakkere egeltjes uitgezet in het Bentwoud. Ze mogen buiten Pasen gaan vieren en dat gaat vast lukken met dat mooie weer. Het zijn Nancy, Edwin en Florian.

Florian

15 april

Triest nieuws: Katja heeft het niet gered. Ze was te zwak.

13 april

Vandaag kwam Katja uit Katwijk binnen. Ze werd gebracht door Dierenambulance Leiden. Ze is veel te mager en heeft bovendien schimmel. Ze was ook uitgedroogd en onderkoeld maar dat is verholpen met een warmtemat en infuus.

9 april

Vandaag bracht Dierenambulance Woerden Egel Lente. Hij komt uit Nieuwegein en weegt 799 gram, een heel mooi gewicht als je net uit de winterslaap komt. Hij had veel teken en vlooien en een lichte pruttel maar verder is het een mooie egel.

8 april

Hoera het is lente! de volgende wakkere egels kregen hun vrijheid terug:

Abura, binnen sinds 11 augustus

Max Verstappen, binnen sinds 2 september

Piet, binnen sinds 8 oktober en

Borneo, binnen sinds 11 oktober.

4 april

Helaas is vandaag Paulus overleden. Hij werd op 24 maart bij ons gebracht. Zijn verkoudheid werd, ondanks de antibiotica, steeds erger. Toch kwam zijn dood voor ons als een akelige verrassing.

2 april

Dierenambulance Leiden bracht er vandaag weer drie;

Pech, mannetje met een groot abces op zijn kop en een blootliggend kaakbot. Is direct door de dierenarts geëuthanaseerd.

Kleintje, een meisje van 317 gram, ze heeft nog een infuus gehad maar was helaas een paar uur later overleden.

Aafje, een vrouwtje van 646 gram. Veel vlooien en teken en te mager.

1 april

Gebracht door Dierenambulance Leiden: Vlootje van 643 gram, heel benauwd egeltje dat helaas direct door de dierenarts moest worden ingeslapen.

Jodokus, ook gebracht door dierenambulance Leiden, heeft een hele beste winter gehad want hij weegt 1044 gram. We hebben geen enkel probleem bij hem kunnen vinden.

Joepie, gebracht door dierenambulance Woerden. Mager, uitgedroogd en te koud. Heeft bovendien een nare piepende ademhaling.

Vandaag gebracht door Dierenambulance Den Haag: Nana van slechts 268 gram. Ze is erg vermagerd. Gezien haar lengte zou ze zeker 2 x zo zwaar moeten zijn. Ze voelt wel goed warm aan en is niet uitgedroogd.