31 augustus

En daarna kwam nog dierenambulance Den Haag met een klein snotverkouden dametje met een dichtgeplakte neus. Ze weegt maar 81 gram, is een beetje uitgedroogd, te mager en niet erg warm. Ze heet Augusta.

Op de laatste dag kwamen de drie zusjes van Stefan (en dus ook de drie dochters van Mamma Mia) binnen. De dames Lisa, Bianca en Jikke vielen meteen op de haastig geserveerde maaltijd aan.

30 augustus

Helaas is Willeke (binnengekomen op 5 augustus) vandaag door de dierenarts geëuthanaseerd. Er zijn veel verschillende medicijnen geprobeerd om haar benauwdheid tegen te gaan maar niets hielp. Het was geen optie om haar zo benauwd te laten.

29 augustus

Jonathan is vandaag binnengekomen, een lief klein kleutertje van 149 gram. Hij liep in zijn eentje naast het fietspad in het Buytenpark.

Vrijgelaten op stand in Rheden zijn Jack (21 juli binnen) en Kaat Mossel ( 29 juli binnen).

28 augustus

Vandaag waren alle vrijwilligers behoorlijk aangeslagen door het plotseling overlijden va de drie baby’s van Indy, Ilona, Izak en Isa. Vooral omdat we in het duister tasten omtrent de oorzaak.

27 augustus

DA Woerden bracht een egeltje uit Driebruggen dat er heel slecht aan toe was. Medicatie was ingezet en ze had een infuus en warmtematje gekregen. Dat was te laat. Ze is vannacht rustig ingeslapen. Ze was Dolly genoemd.

26 augustus avond

Egie bleek te zwak en is dezelfde avond nog overleden.

Door naarstig speurwerk van de vinders van Stefan is zijn moeder gevonden! Ze hebben haar direct gebracht. Het was even spannend maar moeder heeft Stefan geaccepteerd en hij mag weer bij haar drinken. Dus:

binnengekomen Mamma Mia, moeder van Stefan

26 augustus

Nieuw binnen vandaag:

Egie, een oud mannetje met een vies oor. Hij heeft ook schurft en hij is onderkoeld.

Stefan, een heel jong mannetje van 140 gram. Hij is onderkoeld en hij heeft honger.

25 augustus

Vandaag zijn er drie nieuwe egels binnengekomen:

Cyrano. Hij was er heel slecht aan toe. Zijn neus was zodanig kapot dat hij bijna geen lucht meer kreeg. Cyrano is door de dierenarts geëuthanaseerd.

Theo. Klein ventje van 167 gram. Qua ontwikkeling is hij verder dan 167 gram. Hij stond te schudden, dus hij was onderkoeld. Eenmaal op een warmtematje liet hij zich het eten goed smaken.

Meneer Prikkel uit Leiden. Zijn neus leek beschadigd en er leek een draad uit/in zijn bek te zitten. Onder de loeplamp bleek dat Meneer Prikkel een stevige snotneus had en dat daardoor een snorhaar in zijn bek zat vastgeplakt en aan de andere kant van zijn bek was allerlei zand en aarde aan zijn bek ‘gelijmd’ met snot. Hij is een beetje gefatsoeneerd. Meneer Prikkel krijgt een ontstekingsremmer en antibioticum.

24 augustus

Indy (binnengekomen 22 juli) verraste ons vanmorgen met drie pasgeboren kindertjes. Ze heten Izak, Ilona en Isa.

23 augustus

Vanavond zijn ook Badr Hari (binnen sinds 21-7), Julio (binnen sinds 3-7) en Bo (binnen sinds 23-7) uitgezet. De drie heren wonen nu op stand in Rheden.

Vandaag zijn Tatum ( binnen sinds 18 augustus) en Sofie (binnen sinds 20 juli) vrijgelaten bij het Noord-Aa. De dames hadden er veel zin in.

20 augustus

Lieve, die gisteren is binnengekomen heeft ons vannacht verrast door te bevallen van  3 jonkies. Eentje was onvolgroeid en is dood geboren, de andere twee maken het goed. Ze heten Leuk en Love.

19 augustus

Vanmorgen is er een egel naar de opvang gebracht die vast zat in een stuk net. Dat net is verwijderd en er waren geen verwondingen maar ze had wel een rochel en is daarom opgenomen op de opvang. Lieve, 975 gram

En vanavond is door DA Woerden een klein egeldametje gebracht dat er slecht aan toe is. Veel te mager, veel vliegeneitjes en kleine maden rond anus, onderkoeld en uitgedroogd. Bovendien lag in het bakje van de dierenambulance verse bloederige en slijmerige mest. Ze weegt 344 gram en ze heet Donna. Vliegeneitjes zijn verwijderd. Hopelijk gaat ze vannacht eten. Ze ligt op een warmtematje.

Vrijgelaten in Lunteren is vechtersbaas Rico die binnenkwam op 21 juli omdat hij samen met zijn tegenstander Badr Hari al vechtend in een sloot was beland.

18 augustus

Er zijn vandaag 2 egels binnengekomen: Boyan en Tatum. Boyan komt uit Rokkeveen en heeft een pruttel. Tatum zat vast onder een pallet in een tuin in Oosterheem.

Egel Rosé, die deze week is binnengekomen, werd vanmiddag dood aangetroffen in het hok. Hij was erg zwak. In de eerste instantie leek hij wat op te knappen, hij begon ook zelf te eten maar uiteindelijk heeft hij het niet kunnen redden.

14 augustus

Vandaag is Duke bij ons gebracht. Duke is een mager mannetje van 632 gram. Hij is benauwd en pruttelt en ook rijkelijk voorzien van vlooien.  Hoogstwaarschijnlijk een wormenpatiëntje.

 

13 augustus

Vannacht is ook Adam, een van de moederloze vierling, overleden. Blijkbaar zijn ze toch te veel verzwakt omdat ze bijna 2 dagen zonder moeder hebben gezeten.

Binnengekomen uit Oosterheem is Linda, een dame van 751 gram. Ze is gevonden bij het hondenstrand in Oosterheem (in de buurt van de Oosterkade). Vanwege de wond bij haar linkervoorpoot is ze naar de dierenarts gebracht.  Ze heeft pijnstilling en een antibioticum gehad en dermiel op de wond.

12 augustus

Binnengekomen Ramses, een mannetje dat schimmel heeft. Hij wordt daar nu voor behandeld.

Binnengekomen een peutertje, Teddy, gevonden in de Jan Steenlaan te Zoetermeer. Teddy weegt 114 gram.

Peuter Teddy

11 augustus

Binnengekomen Abura, een dametje dat een woonkamer aan het Aburahout was binnengelopen. Ze zou zwanger kunnen zijn.

Binnengekomen: Rosé, een mannetje uit Paasberg. Hij voelde koud aan en was apathisch.

Vrijgelaten in Madestein zijn: Benji (binnen sinds 14-7), Joop (binnen sinds 30-6), en Egbert (binnen sinds 6-7)

10 augustus

Vandaag zijn we voor de tweede keer bij de dierenarts geweest met Lizzy. We vermoedden al neurologisch letsel en ze kreeg al pijnstillers. Uiteindelijk gaf een röntgenfoto de doorslag: ze had een verschoven wervel. Ze is geëuthanaseerd.

En vannacht is Abeltje (een van de moederloze vierling) overleden. Hij had een groeiachterstand en werd ook nog verkouden. Dat was te veel.

7 augustus

Vincent kwam vanmorgen. Hij komt uit Rokkeveen en hij hoest. We gaan hem daarvoor behandelen.

6 augustus

Vanmiddag kwam baby Cas binnen. Hij is door een paar lieve dames en hun kinderen hier gebracht. Ze hadden hem gevonden bij het zwembad in Hazerswoude. Hij weegt 76 gram, was uitgedroogd en te koud. Hij heeft inmiddels al drie voedingen gehad. Voorlopig heeft hij nog dag en nacht voeding nodig.

DA Woerden bracht twee egeltjes. Eentje uit Montfoort, verzwakt en uitgedroogd. Ze heet Lizzy, heeft een infuus gehad en heeft gelukkig nu wel zelf wat gegeten en gedronken.

De andere had een grote bult aan de achterpoot en was ernstig ziek. Ze is snel naar de dierenarts gebracht maar bleek bij aankomst al overleden te zijn.

5 augustus

Het was een moeilijke dag. Voor Living (die donderdag binnen was gekomen) kwam alle hulp te laat. Ondanks een haastig toegediend infuus bleek ze te zwak om het te redden.

Van Mientje (binnengekomen 15 juli en op 31 juli bevallen van 4 kids) bleken er vanmorgen twee te zijn overleden. Zoiets was natuurlijk te verwachten gezien de slechte omstandigheden waarin zwangere egelmoeders de laatste tijd hebben geleefd, maar het was toch verdrietig.

Voor Claudia (binnen sinds 29 juli en twee dagen later bevallen van 4 kids) geldt hetzelfde. Ook zij verloor vannacht 2 van haar kindjes.

Dan hadden we nog een moederloze vierling, daarvan heeft het zusje het niet gered. De drie jongens maken het goed.

En binnengekomen is Willeke uit de Meern. Een heel benauwd egeltje. We gaan ons best voor haar doen.

2 augustus

Gebracht door Dierenambulance Woerden, ze vonden haar in de woonkamer waar ze de hele dag en waarschijnlijk ook de nacht samen met twee honden geslapen heeft.
Ze heet Living en weegt 538. Ze mag wel wat zwaarder zijn.

1 augustus

Binnengekomen zijn vandaag twee volwassen mannen. Take That zat onder de teken en arme Piertje had een oude vieze wond op zijn kont.

De derde vierling in 3 dagen! Egel Claudia die afgelopen zondag is binnengekomen is vannacht bevallen van een vierling. Ze heten Cheyenne, Coco, Chanel en Charlie. Moeder en kids maken het goed.