Spikey en Okkie zijn vrijgelaten. Ze wonen voortaan in het Balijbos.

30 augustus

Onderstaand een filmpje van Bonnie en haar vierling

Dierenambulance Leiden bracht Sterre, een dametje van 720 gram. Ze was uitgedroogd en onderkoeld maar knapte snel op na een infuus.

Helaas was Sterre na een paar uur dood. We hebben de oorzaak niet kunnen achterhalen.

29 augustus

Vandaag werd Keesje gebracht. Een klein vrouwtje van 139 gram. Uitgedroogd en mager. Helaas hebben de vinders haar met de beste bedoelingen koemelk gegeven. We hopen dat het goed afloopt.

28 augustus

Eergisteren is Bonnie bij ons gebracht met een flinke hoest. Daar wordt ze voor behandeld. Vannacht verraste ze ons met 4 mooie kinderen. Ze heten Bram, Belle, Betje en Bobo.

De vierling van Bonnie

27 augustus

Vanavond kregen we nog drie egels binnen:

Marten uit Reeuwijk, pukkie van 28 gram, Was in de sloot gevallen. Hij is opgewarmd en al aan het eten.

Big mama uit Zoetermeer, Meerzicht. Ze lipe in de zon waarschijnlijk op zoek naar water. Ze was een beetje uitgedroogd.

Laura uit Zoetermeer, Oosterheem. Was in een kelder gevallen. Onbekend is hoe lang ze in de kelder heeft gezeten. Ze is mager.

Uitgezet in het Westerpark: Emma en Boots. Ze zullen het best naar hun zin hebben daar.

Emma

De gezinnetjes van Molly en Julia zijn naar een uitwentuin gebracht. Daar kunnen de moeders hun kinderen leren zich te handhaven in de natuur.

Molly met 4 kinderen

Julia met 3 kinderen

 

 

 

 

 

 

Helaas is vanmorgen Annie overleden. Ze was toch te zwak om er bovenop te komen.

Arme Abercrombie bleek een melkkliertumor te hebben, Zij is geëuthanaseerd. Zoontje Alex is nu een weesje waar wij voor gaan zorgen.

26 augustus

Vanavond bracht DA Woerden een vrouwtje uit Oudewater. Ze is mooi op gewicht maar ze hoest. Daar kunnen we wel wat aan doen. Ze heet Bonnie.

Helaas alleen maar trieste berichten. Miesje die vanmiddag werd gebracht en die gevonden was in het Buytenpark was dermate zwak dat ze na een paar uur overleed.

Kirsten leek het 3 dagen goed te doen.en was toch vanmorgen overleden. Een nare onverwachte schok.

24 augustus

’s Avonds werden nog twee egels gebracht:

Annie uit Voorhout, heel zwak en onderkoeld. Ze krijgt veel infusen om haar vchtgehalte op peil te brengen, Het lukt nog niet om haar te voeren.

Elise uit Nieuwegein. Ze heeft het heel erg benauwd, het is een zware luchtweginfectie. Ze krijgt antibiotica.

Een familie uit Zevenhuizen bracht Colin, een verzwakt egelventje dat vol vliegeneitjes zat. Die zijn inmiddels verwijderd. Colin was wat uitgedroogd en heeft een infuus gehad.

Helaas was Colin na een paar uur overleden. Het zoontje van de vinder dacht dat hij was aangereden maar wist dat niet zeker. Waarschijnlijk was dat inderdaad gebeurd.

23 augustus

Scoot heeft heel lang bij ons gezeten maar nu mocht hij eindelijk weer de natuur in. Hij woont in het Balijbos.

Dierenambulance Woerden bracht een verzwakt egeltje. Ze was wat uitgedroogd en had vliegeneitjes op haar wang. Ze heet Kirsten.

22 augustus

Maggie is vannacht bevallen van 3 baby’s. De kinders heten Monchou, Mick en Malle Babbe.

20 augustus

Een flinke uitbreiding voor onze opvang: een meneer uit Rokkeveen schudde een zak aarde leeg en daar tuimelde een moederegel met 6 jongen uit. Gelukkig heeft hij ons snel gebeld zodat we het nest konden ophalen. De jongen zijn ca. een week oud. We hebben mamma Geertje genoemd en de kinderen heten Gabber, Gijs, Gremlin, Grietje, Gwen en Ginger. Moeder en kinderen maken het goed.

Moeder Geertje met kroost

19 augustus

Het zag er slecht uit, maar we hadden toch nog hoop voor haar. Helaas is kleine Lara vannacht overleden. Altijd weer verdrietig.

18 augustus.

Vandaag binnengekomen uit Rotterdam, Lara, een klein weesmeisje dat onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd was. Bovendien hadden de vliegen haar al te pakken genomen. We gaan haar lekker warm houden en hopen dat ze er bovenop komt.

18 augustus

Onze egelopvang verandert in een rap tempo in een kraamkliniek.

Moeder Alise is op 14 augistus bevallen van 4 kinderen. We denken dat het twee jongens en twee meisjes zijn. Ze heten Adrie, Anne, Arie en Appie.

Moeder Kate is op 13 augustus bevallen van 4 kinderen. We denken dat het allemaal jongens zijn. De namen zijn Kwik, Kwek, Kwak en Kwuk.

De baby’s van Kate

De kinders van moeder Julia die op 28 juli zijn geboren zijn al eigenwijs aan het rondsnuffelen.

Moeder Julia met kinderen

Dochter van Julia

 

 

 

 

 

 

17 augustus

Vandaag zijn 4 heren weer terug de natuur in gegaan:

Strike woont nu in het Balijbos. Hij is weer helemaal gezond

Maarten, Gerrit en Klaas wonen nu in Noord-AA. Klaas loopt rond vlak bij het naaktstrand!

Van links naar rechts: Klaas, Maarten en Gerrit

14 augustus

Het eerst weeskindje van dit jaar: Lotje. Gevonden in Nieuwegein. Van eventuele broertjes of zusjes geen spoor. Ze weegt 91 gram, was wat koud en licht uitgedroogd.

Lotje

11 augustus

Kroosje mocht vandaag terug naar huis. Bente en Keetje zijn uitgezet in het Buytenpark. Ze zullen er alle drie best van genieten.

10 augustus

Hij heeft hard gevochten maar egel Leidje heeft vannacht de strijd gestaakt. Altijd weer verdrietig als we te laat zijn.

8 augustus

Vandaag bracht dierenambulance Leiden een ernstig verzwakt egeltje dat ook nog vol zat met vliegeneitjes en maden. We helpen hem zoveel mogelijk maar de prognose is somber. We hebben hem Leidje genoemd.

Vanavond heeft een van onze vrijwilligers Bente opgehaald uit het Bentwoud. Ze lag daar een tijd op haar zij op een open plek en er was geen beweging in te krijgen. Ze lijkt nu weer helemaal ok en mag waarschijnlijk snel weer terug.

Vanavond kwam ook Keetje uit de Kretastraat in Zoetermeer, ze had vastgezeten tussen een muur en een regenpijp en de vinders hadden moeit om haar los te krijgen. Ze is nu weer ok en ook zij mag spoedig weer haar vrijheid terug.

Met Barry is het helaas niet goed afgelopen.

Hij is gisteren naar de dierenarts geweest. Een neusgat was verstopt met pus en iets rozig. Het neusgat is schoongemaakt. Het leek er op dat het neusschot kapot was. Maar Barry ging de rest van de dag ondanks medicatie alleen maar achteruit. Vanmorgen was hij ontzettende benauwd en er zat niks anders op dan de dierenarts opnieuw te bellen, maar dit keer voor euthanasie.

7 augustus

Vanavond kwam egel Strike uit Nieuwegein. Hij wil zijn R.achterpoot niet gebruiken maar de reden is nog niet duidelijk. Hij heeft een pijnstiller gehad en misschien wil hij dan gaan lopen zodat we kunnen zien wat er aan de hand is.

Enige uren later zagen we dat het prima gaat met Spike. Oordeel zelf:

Strike video

Vandaag werd egeltje Dinsdag gebracht. De vindster had al gezien dat ze er erg aan toe was. Gelukkig maar, want er is haar veel leed bespaard. Haar neusje werd langzaam weggevreten door een tumor, waardoor ze bijna niet meer kon ademen. Ze heeft eerst een pijnstiller gehad en is later door de dierenarts geëuthanaseerd.

6 augustus

Hekkensluiter van deze drukke dag was een verliefd stel dat eigenlijk niks bleek te mankeren. Jut en Juul worden dan ook vanavond weer uitgezet.

Binnengekomen is Kees uit Pijnacker. Hij is heel benauwd en heeft daar ook direct medicijnen tegen gekregen. Mestonderzoek moet uitwijzen of de benauwdheid door inwendige parasieten wordt veroorzaakt.

Een van onze vrijwilligers heeft een egeltje gered dat op straat liep. Pas toen we haar in een hok wilden plaatsen zagen we dat ze een baby van ca. 1 week bij zich had. Bizar. Ze moet op de loop zijn gegaan toen haar nest werd verstoord en had daarbij nog 1 jong aan de tepel. Helaas hebben we ondanks een uitgebreide zoektocht de rest van het nest niet kunnen vinden. Moeder en kind maken het goed. Ze heten Abercrombie en Alex.

Binnengekomen uit Voorhout Stanley, heel zwak, onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd. Heeft een infuus gehad en we duimen voor hem.  Hij is echter toch na enkele uren overleden.

Opgehaald in Berkel en Rodenrijs: Barry, 650 gram, flinke neusholteontsteking, wellicht een tumor, gaat morgen naar dierenarts,

5 augustus

Wat je noemt blue monday:

Egeline heeft de strijd vannacht opgegeven. Ze was veel te zwak.

Jan had een ernstige ontsteking en de dierenarts vond het beter om hem in te laten slapen.

Ivy die had vastgezeten in kleefkruid bleek toch een gebroken voorpoot te hebben. Ook zij is ingeslapen.

3 augustus

Jan komt uit Wassenaar. Hij werd vanavond laat nog gebracht door de Dierenambulance. Heeft een vreemde scheve kop, die aan de R.zijde dik is. Misschien een oorontsteking of een abces. Hij heeft antibioticum gehad.

Egeline, vrouwtje, is er slecht aan toe. Vliegeneitjes, teken, ondervoed, uitgedroogd en onderkoeld. We gaan haar zoveel mogelijk helpen.

Er zijn vandaag veel egeltjes in de problemen gekomen. Vanavond werd Bonkie gebracht, hij komt uit Leiden. Heeft een kale, schurftige neus en had wat teken. Hij heeft ook een dikke ontstoken piemel

Vanmiddag werd Ivy gebracht. Hij komt uit Rotterdam. Hij heeft vastgezeten in kleefkruid en zijn R. voorpoot is erg opgezwollen. Hij krijgt pijnstilling en als de poot wat geslonken is gaan we die nader bekijken. Eventueel wordt het een bezoek aan onze dierenarts.

Binnengekomen: Spikey. Hij heeft een pruttel en hij hoest. We gaan zijn mest onderzoeken op inwendige parasieten en geven hem dan de juiste medicijnen.