31 augustus

Binkie (mannetje, 1183 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem. Binkie heeft een gemene hoest.

Margje (vrouwtje, 959 gram) is gevonden in Zoetermeer, bij de  Tempelberg. Margje is moeder van dochter Melinda (119 gram) en zoon Michael (128 gram). Twee andere jongen waren al overleden.

Finn (mannetje, 1240 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel is gevonden in Harmelen. Finn is net op tijd uit een vijver gevist.

Marije (vrouwtje, 575 gram) is gevonden in de wijk Buytenwegh. Ze was erg benauwd. Ze reageerde niet op de medicijnen en is op 3 september geëuthanaseerd.

Willemien (vrouwtje, 986 gram) is gebracht door de dierenambulance Alphen a/d Rijn. Ze werd belaagd door een hond. 

30 augustus

Kakofonix (mannetje, 100 gram) is een egelbaby, die gevonden is bij de Noord Aa. Hij was onderkoeld en rijkelijk voorzien van vliegeneitjes en kleine maden. 

Nacho (mannetje, 405 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Nacho liep overdag rond en had dunne, vieze poep. Helaas was hij al te verzwakt. Hij overleed de volgende dag.

Stinkie (mannetje) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij had een bult met pus op zijn kop. Hij had ook een slecht gebit. Stinkie is ondanks de geboden hulp op 3 september overleden. 

Vayen (vrouwtje, 612 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in Zoetermeer, Vreebos. Ze lag op de weg en maakte een matte indruk. Ze bleek niet te redden en is op 31 augustus geëuthanaseerd.

29 augustus

Mr Snuggels (mannetje, 990 gram) is gevonden in Pijnacker. Hij zou hoesten.

Lisa (vrouwtje, 183 gram) liep rond in een Zoetermeerse moestuin. 

28 augustus

Snooty is uitgezet in de Horsten. 

27 augustus

Nugget (mannetje, 433 gram) is gevonden in Alphen a/d Rijn. Hij was mager en erg verzwakt. Nugget is op 31 augustus gestorven.

Kai (mannetje, 1078 gram) komt uit Zoetermeer, omgeving Jolkade. Hij hoestte nogal.

Eline (vrouwtje, 991 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Eline is gevonden in een put in een stal in Kamerik. Ze was in de put bevallen van drie jongen. Die hebben het helaas niet overleefd.

Karlijn (vrouwtje, 1378 gram) is gevonden in de wijk Seghwaert tijdens tuinwerkzaamheden. Karlijn heeft vier baby’s.

Lex (mannetje, 459 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Lex was erg benauwd en is geëuthanaseerd.

Guus (mannetje, 605 gram) is gevonden in de wijk Seghwaert. Hij was mager en lag in de zon. Hij is geëuthanaseerd.

Flambie (mannetje, 855 gram) is uitgezet in Gouda. 

Hayley en Lieselotje zijn uitgezet in Delft.

26 augustus

Boaz (vrouw, 800 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze had een flinke wond met maden erin. Boaz is geëuthanaseerd.

25 augustus

Mystery (vrouwtje, 680 gram) is gevonden in Rijsenhout.

Shira is met vijf jonkies overgebracht naar een uitwenverblijf. 

24 augustus

Egie (mannetje, 1001 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij had een wond bij zijn voorpoot. 

Soof (vrouwtje, 857 gram) is  gevonden in de wijk Meerzicht in  Zoetermeer. Ze is erg apathisch. 

Malek (mannetje, 836 gram) is gevonden in Pijnacker. Hij lag in de zon en er zaten vliegen om hem heen. Hij overleed dezelfde dag. 

Mathilde (vrouwtje, 410 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Leiderdorp. Het is een mager egeltje met een snelle ademhaling.

Alana (vrouwtje, 1136 gram) is gevonden in Zoetermeer, bij de Van Aalstlaan. Ze had haar nest gemaakt onder een zeecontainer die die dag verplaatst werd. Ze had vijf baby’s; twee kleintjes waren al overleden voordat het nest werd ontdekt. 

23 augustus

Henk (mannetje, 1197 gram) is gevonden in Zoeterwoude Dorp. Hij is gered uit een sloot. 

Ronan is overleden. 

Bruun is geëuthanaseerd. 

Fay (vrouwtje, 1210 gram) is verhuisd naar een uitwenverblijf.

22 augustus

Elif (42 gram), Emre (36 gram en Erva (44 gram) zijn gevonden in Leiden. Een volwassen vrouwtje dat in de buurt zat, bleek de moeder niet te zijn of wilde niets (meer) van de kleintjes weten. Ondanks alle inspanningen zijn Elif en Emre overleden. 

Esila (vrouwtje, 726 gram) is gevonden in Leiden. Ze is de vermoedelijke moeder van 3 baby’s, maar ze wilde niets van hen weten.

Boris (mannetje, 652 gram) is gevonden bij het Havikveld in Zoetermeer. Boris zat vast tussen een stapel planken. 

Charlie (mannetje, 1186 gram) is uitgezet in een open tuin in de wijk Noordhove. 

Jake (mannetje, 1155 gram), Sky (vrouwtje, 1196 gram) en Norman (vrouwtje) zijn uitgezet in Zweeloo, Drenthe. 

21 augustus

Debra (vrouwtje, 998 gram) is gevonden in Voorschoten. Ze lag apatisch in het gras. 

20 augustus

Ronan (mannetje, 492 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is mager en in slechte conditie. 

Jake (mannetje, 1207 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Hij zou hoesten en groene mest hebben. Jake is een tikje goed doorvoed.

19 augustus

Wodan (mannetje, 510 gram) is gebracht door een particulier in Bergschenhoek. Wodan is er slecht aan toe. 

18 augustus

Iris is overleden.

Jan (mannetje, 568 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Hazerswoude Rijndijk. Jan was erg benauwd. Hij reageerde niet op medicatie en is op 20 augustus geëuthanaseerd. 

Bruun (mannetje, 520 gram) is gebracht door een particulier in Zoetermeer. Hij is gevonden aan het Duiveland. Hij is er slecht aan toe.

17 augustus

Titan is helaas overleden. 

Preso (mannetje, 957 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is gevonden in Montfoort. Preso zat vast in een hek en heeft luchtwegproblemen. 

16 augustus

Sacha en Loekie zijn allebei geëuthanaseerd. 

Titan (mannetje, 546 gram) is opgehaald in de wijk Rokkeveen. Hij is gevonden in het Hoekstrapark. 

15 augustus

Truuske (vrouwtje, 725 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Oegstgeest. Truuske was aangereden en zo zwaar gewond dat ze geëuthanaseerd moest worden. 

Egbert (mannetje, 1076 gram) en Curtis (mannetje, 1035 gram) zijn uitgezet in Park Rust en Vreugd in Wassenaar. 

Madeira (vrouwtje, 346 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Leiden. Madeira zat onder de vliegeneitjes en kleine maden en was onderkoeld.

14 augustus

Bolletje (mannetje, 426 gram) is gebracht door een particulier uit Wassenaar. Het diertje was erg verzwakt en had vliegeneitjes en maden. Bolletje is op 17 augustus overleden.

Pietje kwam op 24 juli jl. binnen. Na de ontworming knapte hij wat op en ging zelf eten. Helaas was de opleving van korte duur. Vandaag is hij overleden.

Jeap (vrouwtje, 927 gram) is gebracht door een particulier uit Gouda. Jeap was in een vijver gevallen. 

Shira , een moederegel met 5 jongen, is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Shira zat in een tuin in Leidschenveen. Ze werd gevonden tijdens tuinwerkzaamheden. 

Berkeley is overleden. 

Opechancanough (vrouwtje, 1200 gram) is gebracht door een particulier uit Ypenburg. De egel is zwaar verwond door een hond. Ze is geëuthanaseerd. 

13 augustus

Passed Away is opgehaald aan de Paasberg in Zoetermeer. De egel was vermoedelijk aangereden. De verwondingen waren zo ernstig dat euthanasie de enige optie was. 

Pip (mannetje, 1143 gram) is gevonden in Bergambacht. Hij hoest.

Splinter (mannetje, 825 gram) is verhuisd naar een uitwenverblijf. 

Madeline (vrouwtje, 670 gram) is opgehaald in Pijnacker. Ze was gewond en zat vol met maden en moest helaas worden geëuthanaseerd. 

12 augustus

Iris (vrouwtje, 449 gram) is gevonden in Waddinxveen. Ze lag in het gras, rolde niet op en is een tikje onderkoeld. 

Noa (vrouwtje, 574 gram) is gebracht door dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Rijnsburg. Noa zat met een pootje vast in een net. Helaas was het pootje al zodanig aangetast dat de dierenarts haar moest euthanaseren. 

Floor (mannetje, 899 gram) is uitgezet bij Duivenvoorde in Voorschoten. 

11 augustus

Naomi (vrouwtje, 330 gram) is gebracht door dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Naomi lag daar in de zon. 

10 augustus

Moby Dick (mannetje, 1130 gram) is gebracht door dierenambulance Woerden. De egel is gevonden in Montfoort, waar hij in een waterput was gevallen.

Erik jr. (mannetje, 1150 gram) is verhuisd naar een uitwenverblijf. 

Quinty (vrouwtje, 1295 gram) is gebracht door dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden bij de Tempelberg in Zoetermeer. Ze is daar uit een vijver gevist. 

9 augustus

Noortje (vrouwtje, 549 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht. Ze lag in de zon en had een pruttelende ademhaling.

Kaatje (vrouwtje, 990 gram) is vandaag uitgezet in de wijk Oosterheem, bij het Bentwoud.

8 augustus

Babette (vrouwtje, 1095 gram) is gebracht door dierenambulance Alphen a/d Rijn. Ze was in het Bentwoud gepakt door een hond. Babette bleek niet gewond en is weer uitgezet op de plek waar ze is gevonden.

Anja (vrouwtje, 675 gram) is gebracht door dierenambulance Alphen a/d Rijn. Ook zij was in het Bentwoud gepakt door een hond. Anja is licht gewond en heeft ook kale plekken.

Cinque (vrouwtje) kwam op 4 augustus jl. terug uit een uitwenverblijf. Ze is vandaag helaas overleden.

7 augustus

Berkeley (vrouwtje, 1008 gram) is gevonden in Bleiswijk. Ze lag in de zon. Dat is nooit goed bij een egel. 

Maddox (mannetje, 460 gram) is gebracht door dierenambulance Woerden. Maddox is gevonden in Nieuwegein. Hij was verzwakt en had vliegeneitjes. Hij overleed op 8 augustus. 

Ecco (mannetje, 553 gram) is opgehaald in Zevenhuizen. Hij bleek helaas ernstig letsel aan zijn pootjes te hebben. De dierenarts heeft hem geëuthanaseerd.

Twiggy (vrouwtje) kwam binnen op 4 augustus. Na een korte opleving ging ze achteruit en vandaag is ze overleden. 

Friza (vrouwtje, 1178 gram), 
Ginger (vrouwtje, 806 gram) en 
Eric (mannetje, 1018 gram) zijn losgelaten in een bos in Mierlo.

6 augustus

Sneu (vrouwtje, 599 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Oegstgeest.  Vermoedelijk aangereden. De dierenarts heeft haar geëuthanaseerd.

Sneust (mannetje, 460 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Gevonden in Oegstgeest. Hij zat onder de vliegeneitjes en er kropen maden uit een oog. De dierenarts heeft hem geëuthanaseerd.

5 augustus

Mr. Ed (834 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Mr. Ed was aangereden. De dierenarts heeft hem geëuthanaseerd.

4 augustus

Twiggy (vrouwtje, 341 gram) is gebracht door de  dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Noordwijkerhout. Twiggy is erg verzwakt en uitgedroogd.

Cinque (vrouwtje, 699 gram) en Sylvia (vrouwtje, 788 gram) zaten in een uitwentuin. Cinque valt af en Sylvia verliest stekels. Daarom zijn ze teruggehaald.

Nipper (mannetje, 750 gram) is uitgezet in het Bentwoud.

3 augustus

Elsa (vrouwtje, 1065 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem, aan de rand van het Bentwoud.

Nordy (mannetje, 805 gram) is gebracht door een particulier. Nordy was aangereden. De dierenarts heeft hem geëuthanaseerd.

1 augustus

De dierenambulance Leiden heeft vanmiddag Caeleb (mannetje, 740 gram) gebracht. Caeleb is gisteravond uit een sloot gevist in Leiderdorp.

Hope (mannetje, 850 gram) is uitgezet in natuurgebied Leidschendammerhout in Leidschendam.

Eric, die in Leidschendam in een tuin zat, is ontsnapt.

Hayley (vrouwtje, 627 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze lag op de stoep; dat is nooit een goed teken.

Pechvogel (mannetje, 873 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Pechvogel zat onder de vliegeneitjes en er kropen maden uit zijn oog. De dierenarts heeft hem geëuthanaseerd.

Fristi (mannetje, 957 gram) is uitgezet in Benthuizen.

Kromowidjojo (vrouwtje, 1024 gram) is uitgezet in het Bentwoud.