Woensdag 31 augustus 

Nariz is overleden met 40 gram.

Millie (vrouw, 1244 gram) komt uit Berkel en Rodenrijs. Ze is gebracht door een particulier. Millie lag in de vijver. Haar vinders en hun buren kijken uit naar eventuele jongen.

Marina (vrouw, 1148 gram) en haar 5 kids (een kleine drie weken oud ) zijn opgehaald in de Zoetermeerse wijk Noordhove. 

DAL (man, 511 gram) is gevonden in Voorhout en door de dierenambulance Leiden gebracht. Wehebben meer dan tien teken bij hem verwijderd. 

Dinsdag 30 augustus

Daantje (vrouw, 132 gram) is binnengekomen via een particulier uit Katwijk. Ze is te mager.

Borre (man, 386 gram), Brent (man, 425 gram), Boy (man, 439, gram), Bjorn (man, 401 gram), Braampje (man, 443 gram) en Britt (vrouw, 347 gram) zijn opgehaald en naar een gesloten tuin in Katwijk aan den Rijn gebracht. 

Nariz (vrouw, 40 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. Ze is uitgedroogd en heeft een bloedneus en ligt nu in de couveuse.

Maandag 29 augustus 

Door een particulier uit Nieuwerkerk aan den IJssel is een egelgezin gebracht. Moeder Kaatje (vrouw, 1009 gram) met haar kinderen Katrien (vrouw, 99 gram; pusbultje rechtsachter), Koko (vrouw, 81 gram), Kian (man, 80 gram) en Krummel (vrouw, 39 gram; vliegeneitjes en maden in het oor). De vinders hadden de kleine met vliegeneitjes gevonden en brachten voor de zekerheid het hele nest.

Moeder Steinie (vrouw, 965 gram) en babies Sacha (man?, 13 gram) en Sil (vrouw?, 24 gram) zijn in Gouda gevonden tijdens tuinwerkzaamheden en opgehaald bij de dierenambulance Gouda.

Ebi is overleden.

Keessie (vrouw?, 79 gram) is later gevonden in de tuin in Gouda en bij mama Kaatje gelegd.

Krummel is overleden.

Peet (man, 749 gram) komt bij het Vegelinsbos (wijk Meerzicht) vandaan. Hij is te mager, heeft vlooien, teken en een gezonde eetlust.

Zondag 28 augustus 

Lodewijk de Twaalfde is overleden.

Jason (man, 1063 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Hij heeft luchtwegproblemen.

Aad van der Naat (man, 827 gram) is gebracht door een particulier uit Alphen aan den Rijn. Ook hij heeft luchtwegproblemen.

Berendien (vrouw, 625 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Berendien is mager en heeft luchtwegproblemen.

Zaterdag 27 augustus

Pink gaat haar vrijheid tegemoet

Xavier (35 gram) is overleden.

Ebi (man, 562 gram) is gebracht door een particulier uit Oudewetering. Hij is mager, wiebelig, onderkoeld, maar niet uitgedroogd. 

Pink (vrouw, 1407 gram) is vanmiddag naar een open tuin in de wijk Meerzicht gebracht. 

Lodewijk de Twaalfde (man, 703 gram) is vanmiddag door een particulier uit Voorschoten gebracht. Hij lag overdag op de weg, is wat wiebelig en iets mager.

Pincho (man, ca. 900 gram) is opgehaald bij stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg in Zoetermeer. Hij is mager en vermoedelijk gebeten door een hond. Hij heeft twee niet al te diepe wondjes op de rug/zijkant die nu madenvrij zijn. 

Vrijdag 26 augustus  

Xanne (35 gram) is overleden.

Karelientje (vrouw, 980 gram) en Nala (vrouw, 1050 gram) zijn vandaag naar een open tuin in Leiden gebracht. 

Rafalientje (vrouw, 97 gram) is door een particulier uit Zoeterwoude gebracht. Ze heeft veel vlooien en enkele plukjes vliegeneitjes.

Donderdag 25 augustus

De kleintjes van Barbamama zijn Bliksem (vrouw, 125 gram), Banùs (man, 102 gram), Bimi (man, 98 gram), Bisou (vrouw, 124 gram) en Bruintje (man, 97 gram) genoemd.

Moeder Annabel (vrouw, 1120 gram) had zich in Katwijk met nest verschanst op een camping onder een caravan die vandaag vertrok. Dus zij moest ook weg, samen met haar baby’s Amelie (vrouw, 102 gram), Ayoub (man, 121 gram), Aiden (man, 113 gram) en Armin (man, 113 gram). Ze zijn door de dierenambulance Leiden naar onze opvang gebracht. De kleintjes hebben hun oogjes op gluurstand en de snuithaartjes zijn door. Hun leeftijd wordt geschat op 2,5 tot 3 weken.

Xam (32 gram) is vanmiddag overleden.

Woensdag 24 augustus

Xander (23 gram) is overleden.

Huckleberry (man, 620 gram), Woef (man, 1043 gram) en Ronflonflon (man, 954 gram) zijn vandaag uitgezet in Hoog Soeren.

Wiedermannetje is geëuthanaseerd.

Jesper (man, 355 gram) komt uit Acquoy en is gebracht door een particulier.  Hij is mager en heeft veel vliegeneitjes, vlooien en teken.

Dinsdag 23 augustus

Aroena is overleden.

Fidodido (man, 1180 gram) komt uit een tuin in Bleiswijk. Hij is gebracht door de eigenaar van de tuin. Zij hoorde hem heel hard hoesten.

Tinus is geëuthanaseerd.

Xanthe (22 gram) is overleden.

Maandag 22 augustus

Dubbeltje en Mavy zijn geeuthanaseerd.

Pinkeltje (man, 874 gram) is naar een open tuin in de wijk Meerzicht gegaan.

Marion (vrouw, 1181 gram) is een prachtige volwassen egel. Ze zat aan de Geelgroenlaan in de wijk Rokkeveen onder de barbeque en deed niet veel. Ze is gebracht door de dierenambulance Den Haag. 

Victoria (vrouw, 713 gr) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze heeft vieze mest.

Egel Pinkeltje

Pinkeltje is naar een open tuin

Zondag 21 augustus  

Mavy (vrouw, 542 gram) is opgehaald in Capelle aan den IJssel. Ze zou minstens 700 gram moeten wegen. Ze is ondervoed en uitgedroogd, heeft een asmatische ademhaling en is schurftig.

Snuf (man, ca. 600 gram) is door een particulier uit Berkel en Rodenrijs gebracht. Hij had het enorm benauwd en is meteen geëuthanaseerd.

Zaterdag 20 augustus 

De zusjes Dino (726 gram) en Pietertje (874gram) zijn vanavond naar een gesloten tuin in de wijk De Leyens gegaan.

Miko is overleden.

Chester (man, 970 gram) is gevonden in Oudewater en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij zou hoesten en proesten, maar wij hebben nog niets gehoord.

Etienne (man, 1043 gram) is gevonden aan de Hoekerkade in Zoetermeer en door de dierenambulance Den Haag naar de opvang gebracht. Er zaten maden in zijn poep, maar waarschijnlijk heeft hij iets gegeten dat al aan het rotten was.

Vandaag zijn Hansi (man, 1023 gram), Sigyn (man, 924 gram) en Henk (man, 996 gram) uitgezet in het Bentwoud.

RIP (geslacht onbekend, 461 gram) is door fietsers gevonden en naar Stadsboerderij Het Buitenbeest gebracht. De egel was gewond aan het achterlijf en rijkelijk voorzien van vliegeneitjes en maden. Hij/zij is  geëuthanaseerd.

Aroena (vrouw, 426 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden.  Ze is gevonden in Oudewater. Aroena is mager, uitgedroogd en onderkoeld.

Teuntje (man, 140 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij was ondervoed en uitgedroogd, had vliegeneitjes en was meer dood dan levend. Hij is later op de avond overleden.

Vrijdag 19 augustus 

Zowel om 7.24 uur als om 9.06 uur werd er een melding gedaan van een opgerolde egel bij de Leidsche Wallen, steeds op dezelfde plek. De egel is opgehaald en Dubbeltje genoemd (vrouw, 753 gram).

Jaapie (man, 905 gram) is opgehaald in de wijk Rokkeveen. Hij had zich een dag of twee/drie verschanst onder een bank in een tuin en klonk als een zeehond. 

Gisteren zijn in Gouda zes egelbaby’s gevonden tijdens tuinwerkzaamheden. Moeder egel rende van schrik de composthoop uit. Zij is niet meer teruggekomen. De egelbaby’s zijn daarom vanochtend bij de vinder opgehaald door de dierenambulance Gouda. Ze hebben de volgende namen gekregen:
Xavi (21 gram)
Xander (19 gram)
Xavier (18 gram)
Xam (19 gram)
Xanthe (20 gram)
Xanne (16 gram)

Donderdag 18 augustus 

Monty is overleden.

Miko (man, 877 gram) is gevonden in Warmond. Hij was aan het zwemmen. De scouting heeft hem uit het water gehaald. Zijn conditie is gelukkig goed.

Woensdag 17 augustus 

Couscous is vannacht helaas overleden.

Jiya (vrouw, 956 gram) is opgehaald in Waddinxveen. Ze zat in een aardewerken kruik. Dit is zeer waarschijnlijk de moeder van zes door andere egel doodgebeten jongen. De andere egel heeft deze jongen uit het nest gehaald en voor de vaas gelegd.
Nadat Jiya eenmaal uit de kruik was gekomen, bleek dat ze geen verwondingen had opgelopen. Ze is aan het einde van de middag teruggegaan  naar de open tuin waar ze gevonden is. Daar wordt ze verder vertroeteld met vers water en brokjes. 

Dinsdag 16 augustus 

Couscous (vrouw, 663 gram) is gevonden in Warmond en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze is rijkelijk voorzien van vliegeneitjes. Ook heeft ze meerdere kleine wondjes, alsof een hond haar diverse keren heeft opgepakt en met zijn hoektanden de huid kapot heeft gemaakt.

Moeder Barbamama (vrouw, 992 gram) is met 5 kindjes van 64, 67, 67, 69 en 88 gram opgehaald bij een particulier in Leiden. Ze kwam in de schuur tevoorschijn onder een pallet bij het opruimen. De aanwezige hond had iets te veel belangstelling. De jonkies zijn ongeveer zeven dagen oud; hun ogen en oren zijn nog dicht.

Purple, een van de baby’s van Pink die op 10 augustus geboren zijn, is helaas overleden. De andere baby van Pink heeft de naam Precious gekregen.

Maandag 15 augustus 

Monty (man, 628 gram) is gevonden in Montfoort, vlakbij een vijver die was afgedekt met een net. Hij is gebracht door de dierenambulance Woerden. Monty is mager en uitgedroogd.

Vanavond is Wiedermannetje (man, 971 gram) door de dierenabulance gebracht. Hij is gevonden in Leiden. Het arme ventje heeft een enorm opgezwollen tong.

Zondag 14 augustus 

Ienemini Pindaatje is aan het begin van de avond overleden. Hij was maar half zo groot als zijn broertjes en/of zusjes en lag elke keer weg van mams. Er was duidelijk iets mis met dit kleinste nootje.

Weten jullie nog? Die prachtige Pink die op 8 juli jl. met een paar nare ontstoken wonden met maden bij ons binnenkwam? En dat we toen eigenlijk dachten: dit komt niet goed? 

Niet alleen is ze geweldig hersteld. Ze is ook mama geworden! Van in ieder geval twee kleine pinkies.

We laten haar voorlopig met rust, dus we hebben maar één foto. Maar wat een geweldig mooi plaatje is dat! 

We zijn zo trots op deze prachtige, dappere en vooral hele lieve dame!

Pink is moeder geworden

Zaterdag 13 augustus 

Guus is overleden.

Mama Proetje is met haar zes net geboren baby’s Pinda, Peanut, Pistache, Pecan, Pimper en Para gevonden tijdens tuinwerkzaamheden. Ze zijn door een particulier uit Maassluis gebracht. De stekels van de baby’s  zijn nog niet eens door.

Humpedump (man, 704 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. De egel is ondervoed en uitgedroogd.

Vrijdag 12 augustus 

Tedje van Es (man, 1025 gram) komt uit Zoetermeer. Hij is gebracht door een particulier uit de wijk Noordhove. Tedje gebruikt zijn linker achterpoot wat minder en het voetje is wat dikker. Waarschijnlijk gekneusd.

Guus (man, 569 gram) is gebracht door een particulier uit Leiderdorp. Guus loopt als een kikker. Hij voelt zich niet echt happy.

Donderdag 11 augustus 

Van Kooten (man, 835 gram) is gebracht door een particulier uit Den Haag, Brasserskade. Hij heeft veel grote teken,  maar lijkt verder gelukkig niet zoveel te mankeren.

De Bie (man, 954 gram) is gebracht door dezelfde vindster als Van Kooten. De Bie heeft een gat in zijn kop, waar maden in zitten. Inmiddels is hij behandeld door de dierenarts en heeft hij een drain.

Dr. Clavan (man, 615 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Zijn oogjes zitten dicht, hij is onderkoeld (ja, dat lees je goed bij deze hitte), heeft vieze mest en voelt zich duidelijk ellendig.

Woensdag 10 augustus 

Juzzy (man, 815 gram) is uitgezet in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Gebakkie (man, ca. 500 gram) is gevonden in Vlietpark in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar onze opvang gebracht. Hij was graatmager, uitgedroogd en stervende.
Gebakkie is een paar uur later overleden. 

Dinsdag 9 augustus

Hinkie (man, 435 gram) is gevonden in Harmelen en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij zou met zijn linkerachterpoot slepen.
De dierenarts constateerde een verbrijzelde voet en heeft hem geëuthanaseerd.

Maandag 8 augustus

Zoa is vanmiddag overleden.

Hannah (837 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Zondag 7 augustus  

Er is een moederloos nestje uit Zoetermeer, Beveland binnengekomen:
Britt (meisje, 66 gram)
Borre (jongen, 70 gram)
Boy (jongen, 74 gram)
Braampje (jongen, 69 gram)
Brent (jongen, 80 gram)
Ze hebben allemaal vlooien en zijn onderkoeld en ondervoed. Ze zijn bestekeld en behaard en hebben hun oogjes open; dat betekent dat ze ca. 2 tot 2,5 week oud zijn.

Later op de dag is ook nr. 6 van het moederloze nestje binnengekomen: Björn (man, 66 gram).

Roderick (1224 gram) is terug naar de open tuin in Rokkeveen.

Duster is overleden.

Zaterdag 6 augustus 

Elfrida (vrouw, 1040 gram) is gebracht door een particulier uit Bodegraven. Ze voelt zwaarder dan ze oogt, is vrij koel en haar kopje zit onder de modder. Vermoedelijk is het een drenkeling. Ze heeft geen opgezette tepels, maar haar vinders gaan voor alle zekerheid nog wel op zoek naar een eventueel nestje.

Don Juan (1130 gram) en Fredje (819 gram) zijn vanavond uitgezet bij de Dobbeplas in Nootdorp.

Zoa 557 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. De melding was ‘een baby egeltje.’ Zoa is ondervoed en uitgedroogd, heeft een paar teken, een ontstoken rechteroog en schimmel in ontwikkeling.

Vrijdag 5 augustus  

Pim is vannacht overleden.

Appeltje (man, 372 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is mager en onderkoeld en zou eigenlijk ca. 650 gram moeten wegen.

Duster (man, 304 gram) is ook in Nieuwegin gevonden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij liep overdag rond.

Donderdag 4 augustus 

Angelino is met 955 gram losgelaten in Pijnacker. Hij is ijverig op zoek naar een vriendin. Of meerdere…

Gijs (man, 735 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is benauwd.

Emmie (vrouw, 841 gram) is gevonden in het Westerpark in Zoetermeer, omgeving hondenstrand. Er zwermen vliegen om haar heen en ze heeft maden in haar lijf. De hele rughuid was geperforeerd en er krioelde van alles. Ze is Emmie genoemd Naar Emmentaler gatenkaas. Ze is geëuthanaseerd.

Woensdag 3 augustus 

Fedde (man, 961 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Voorhout, omgeving sportpark Elsgeest. Fedde heeft een scheve kop. De vindster denkt dat hij een tik heeft gehad, omdat hij naast een fietspad lag. Hij was eerst ook apathisch. Maar hij is nat en er zat een waterslak tussen de stekels. Het lijkt er daarom meer op dat hij te water is geraakt.

Jutta (vrouw, 981 gram) komt uit Nieuwegin en is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze zou flink hoesten. Dat hebben we in de opvang nog niet gehoord, maar ze heeft wel een piep in de ademhaling.

Dinsdag 2 augustus 

Frank (man, 624 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Hij had zich verschanst in een tuin waar hij niet in zou kunnen komen en zat ook korte tijd vast met zijn kop in het gaas.

Maandag 1 augustus

Dame Quill (vrouw, 739 gram) is door een particulier gebracht. Ze zou hoesten en een snotneus hebben. Een teek is verwijderd.

Vanavond is Cleo (vrouw, 880 gram) naar een gesloten tuin gebracht.

Capelle is geëuthanaseerd.

Mini (1014 gram) is vanavond uitgezet in het Bentwoud noord (waar Dinky mogelijk ook nog ergens rond loopt💕).