28 december:
Vanmorgen is er 1 egeltje naar de opvang gebracht, een klein meisje van 280 gram!!
Een alert egeltje met eetlust maar wel hier en daar een rood huidje
Ze is gevonden in Berkel en Rodenrijs en heet: “Egeltje Pluk“.

23 december:
Egel Stampertje is na een kleine opleving toch overleden.

19 december:
Vandaag is er via DA Woerden een egeltje binnen gekomen, een meisje van 259 gram, gevonden in Nieuwegein.
Naam: Klokjekling.

18 december:
Vanmiddag werd in het Buytenpark een jong egeltje gevonden. Het beestje was w.s. op zoek naar voedsel. Het is zo te zien een vrouwtje. Ze is vermagerd, maar zit goed in haar vacht en stekels. Tandvlees lichtroze, mooie tandjes. Wel heel veel vlooien dus ze is in bad geweest. Nu mag ze even genieten van haar roomservice! Gegevens: Nini, 336 gram, vrouwtje

Vandaag belde een mevrouw uit R’dam naar de opvang: of wij er nog waren en of ze een egeltje kon komen brengen. Hij scharrelde al een tijdjein haar tuin en zat te bibberen.
Het is een onderkoeld en wat ondervoed mannetje van 287 gr. en heet Jasper. Verder geen zichtbare noemenswaardigheden. Hij mag tzt terug.

17 december:
Vanavond laat ging de egeltelefoon. Het was Evert, die nog laat in het park in Bergschenhoek een egeltje had gevonden. Inderdaad een diertje dat wel wat hulp kan gebruiken! Het is een sterk vermagerd mannetje, hals en flanken ingevallen. Hij voelt lauwig aan. Er zijn 5 teken verwijderd. In de vervoersdoos van Evert had het egeltje een flinke hoeveelheid diarree achtergelaten, van een opvallend lichtbruine kleur . Er was een lichte reutel hoorbaar en voelbaar.Hij ligt nu op een warmtemat, kreeg ORS en een bakje zachtvoer. Morgen maar mest bewaren en de ontworming starten als zijn conditie het toelaat.
Gegevens: Stampertje, mannetje, 357 gram.
Zojuist is er een egeltje gebracht door Leonie uit Berkel en Rodenrijs. Zij heeft egeltjes in haar tuin en heeft ook een egelhuis. Dit egeltje scharrelde rond gisteren en Leonie vertrouwde het niet helemaal. Het is een mannetje van 562 gram, en is wel op gewicht en op temperatuur. Toch blijkt  hij een aantal problemen te hebben: Een hoorbare reutel, verdacht voor longworm oid, een schilferende plek rechterachterpoot en op de overgang haar/stekels op een enkele plek, als ook schilfertjes tussen de stekels , verdacht voor schurft en schimmel.Er zijn 12 teken verwijderd, en enkele vlooien. Mister Indy is in een Biotexbadje geweest, en kreeg een antivlodruppel . Hij kreeg een pijnbestrijder/ontstekingsremmer op zijn voer.

16 december:
Vanmorgen kwam dierenambulance Den Haag met egel die was verstoord in zijn winterslaap.
De egel is gevonden op de Regenboogsingel te Zoetermeer. Het is een mannetje van 460 gram. Heeft veel teken kreeg hier een druppeltje tegen.
Hij is Regenboog genoemd.

13 december:
Twinkle’s lichtje is op vandaag uitgegaan.

Vanmiddag heeft dierenambulance DH een egel naar de opvang gebracht . Ze heet Tinkerbell en weegt maar 298 gram.Tinkerbell liep rond met veel teken op haar lijf. De heer Kok zag haar in zijn tuin lopen en heeft de dierenambulance  gebeld.De teken zijn waarschijnlijk al aangepakt want ze lieten heel makkelijk  los of vielen van haar lijf af.Verder heeft ze een bol buikje dus gaan we haar gauw ontwormen . Vindplaats: Noordeloosstraat, Oosterheem.

10 december:
Twinkle is  gebracht door dierenambulance IJsselstein. Het is een meisje van 255 gram, dat ca 150 gram zwaarder moet zijn. Ze had ontzettend veel vlooien, is onderkoeld en uitgedroogd en ze voelt zich duidelijk hondsberoerd.
En nog een nieuwe egel. Deze egel lag op klaarlichte dag op de Muzieklaan. Een heel ongeschikte plek voor een egel, want het is een doorgaande weg.  Gelukkig heeft de vindster de egel in veiligheid gebracht.  De egel is Jingle genoemd. Het is een volwassen, maar magere en schimmelige egel van 603 gram. Vermoedelijk is het een vrouwtje, maar ze ontrolt niet helemaal, dus we houden een slag om de arm.
Ook vanavond is er een egeltje gebracht. Hij liep bij een mevrouw door de tuin  door glas heen dus heeft ze hem snel gepakt. Eenmaal op de opvang was niet te zien of hij misschien gewond was geraakt, maar we houden het in de gaten. Het is een jongen ,weegt 361 gram mag meer wegen. komt uit Segwaert. Hij heet Erik naar de zoon van de vrouw.
Mieke heeft vanmiddag een egel binnen gekregen uit het S-nest . Het is volgens haar Steinway. Het is een mannetje en weegt nu nog 348 gram terwijl hij met een gewicht van 548 gram op 26 oktober naar de uitwentuin is gebracht . Steinway liep al een aantal dagen overdag rond maar  was moeilijk te vangen.Vandaag is het wel gelukt .

6 december:
Vanochtend is Charlie gearriveerd uit Alphen. De vindster heeft hem gebracht met het openbaar vervoer!
Charlie is een mannetje van 322 gram. Hij was heel alert en actief.

5 december:
Tot nu toe zijn er vandaag 2 egels binnengekomen: Amerigo via de vindster van Keetje en Tippel. Het is een mannetje van 292 gr. en moest eigenlijk Pimmetje heten… Gezien de datum van vandaag heeft het Medisch Team voor de naam van het paard van Sinterklaas gekozen.
De d.a. Woerden bracht Pepernootje, een vrouwtje van 364 gr., gisteren was zij onderkoeld en rolde niet op, na een nachtje bij de vinder gelogeerd te hebben gaat het een heel stuk beter. Vanaf 6:30 heeft ze de chauffeur gezelschap gehouden in een doosje op het dashbord: er kwam een spoedzaak tussendoor.

4 december:
Om maar met het slechte nieuws in huis te vallen: Vanochtend vonden we Tante Truus dood in haar slaapzak.
Vandaag zijn er 4 nieuwe egels binnen gekomen
Klaas, gebracht door Mw. Gotz in Voorschoten. Klaas is een mannetje en weegt 299 gram. Hij mag rustig zo’n 150 gram zwaarder zijn.
Stijn, een mannetje van 400 gram. Hij is gebracht door Alexandra van Dorsen uit Bergschenhoek. Hij mag ook wel wat zwaarder zijn.
Keetje, een vrouwtje van 237 gram uit de Turfschipkade. Ook dit diertje is mager.
Tippel, een vrouwtje van 530 gram uit de Turfschipkade.

3 december:
Vanmiddag is egeltje Zara gebracht. Ze komt uit Rotterdam (Hilligersberg).  Ze weegt 284 gram, maar gezien de lengte mag ze wel 500 gram wegen. Ze is erg verzwakt en stond ook te schudden. Ze voelde lauw aan.

1 december
Gistermorgen bracht een meneer uit Zevenhuizen een egeltje dat hij stijf opgerold had gevonden in zijn schuur. Hij wist niet of het nog leefde. Bij inspectie bleek het diertje helaas te zijn overleden, het is vrouwtje en ze heeft nog wel een naam gekregen, Floortje.

Vandaag zijn er 3 familieleden van Mupke binnengekomen. Nadat Mupke uit de tuin van Natascha  (uit Nootdorp) was gehaald hoorde zij nog een egel hoesten. Vandaag is de rest van de familie binnen gekomen. Muffin, vrouwtje, 354 gram zij hoest hebben wij later gehoord. Mokka, mannetje, 664 gram. Hij had een dikke vette teek op zijn bol. Hij heeft veel kleine teekjes bij zijn oog en op zijn achterpoten. Marshmallow, mannetje, 853 gram. Ook hij heeft veel kleine teekjes bij zijn oog, in zijn oren.Mokka en Marshmallow krijgen binnenkort een injectie tegen de teekjes. Van alledrie wordt er mest bewaard.

Vorige week heeft Frank, Wolk in moeten laten slapen.