27 december:

Slecht nieuws over Snowy. Vandaag moest ze terug naar de dierenarts voor het abces aan haar voorpootje. Frank zei dat hij zou proberen een drain te plaatsen.Bij verdere inspectie van de poot bleek de infectie al in het bot te zitten. Daar is geen redden meer aan. Snowy moest helaas geëuthanaseerd worden.

26 december:
Kyra uit Leiderdorp vond een egeltje . Het arme dier, dat notabene Merry Christmas is genoemd heeft schimmel, schurft, vieze groene mest en is totaal uitgemergeld, ze weegt 246 gram, zeker 200 gram te weinig. Het dier is er erg aan toe,haar buikje is totaal kaal .

25 december:
Vanmiddag kreeg Natasja een egeltje binnen via dierenambulance Den Haag. Het beestje zou een raar geluid maken. Ze bleek inderdaad een behoorlijke pruttel te hebben. Ook voelde ze wat koud aan. Ze had teken die verwijderd zijn. Ze ligt lekker in een dubbel hok in de warmte-unit op een matje maar kreeg 2 slaapzakjes zodat ze kan kiezen waar ze wil liggen. Brummen, meisje, 543 gram, gevonden in de Mendelsohnrode.

21 december:
Vanmiddag kwam Dierenambulance Woerden een erg zwak egeltje brengen. We hebben haar Muddy genoemd, haar snuitje en pootjes zaten onder de modder, was duidelijk naarstig op zoek geweest naar eten. Ze heeft een warmtematje en een infuusje gehad maar is later op de dag overleden .Muddy, meisje van 320 gram, gevonden in Reeuwijk.

19 december:
Er is een egeltje binnengebracht uit Nieuwegein. Anne-Roos ,380 gram, is gevonden door kinderen op de weg.

18 december:
Snowy is vandaag bij Frank de dierenarts geweest. Op haar voorpootje zat een lelijk abces, dit is opengemaakt en goed ontsmet. Ze krijgt antibiotica en pijnstilling.

15 december:
Vanmiddag heeft Mieke een egel opgehaald in Zoeterwoude-Rijndijk. Over dit egeltje is 2 weken geleden gebeld. Alleen toen ze haar wilden vangen was ze foetsie. Jolanda en haar buurvrouw hebben iedere dag gekeken of ze het egeltje zagen lopen. Jawel gisteren liep Dotje in de tuin. Met haar pantoffels aan heeft Jolanda Dotje gepakt. Dotje heeft een lekker bakje eten en een warme kruik gekregen om bij te komen. Dotje, vrouwtje, 351 gram. Te licht om zelfstandig de winterslaap te kunnen overleven.

13 december:
Vandaag zijn er 2 egeltjes binnengebracht:
Mika, vrouwtje, 440 gram, Zoetermeer, wijk 17. Vindster heeft haar gevonden in de tuin, liep rond, maakte een versufte indruk. Te licht voor de tijd van het jaar, ondervoed.
Hansje, vrouwtje, 614 gram, Nieuwerkerk ad IJssel. Vinder heeft haar gevonden in zijn tuin onder een conifeer, ze zat vast in een hek. Bij eerste check geen verwondingen. Mag zwaarder wegen voor haar grootte, ondervoed.

12 december:
Vanochtend kwam de dierenambulance Woerden een nieuwe egel brengen.Het is een klein mannetje van 395 gram, alert en warm met op het eerste gezicht geen bijzonderheden. We hebben hem Sneeuwvlokje genoemd en in de ziekenboeg geïnstalleerd.
Da woerden bracht een egel bij Paula, een vrouwtje van 560 gram. Ze is Frost genoemd.
Paula kreeg gisteren nog een egel binnen die gevonden was door een vrijwilligster van de donderdag. Het is een vrouwtje van 700 gram met snottebellen. Ze heet Snowy.

11 december:
Vanochtend belde DA Woerden of ze een egeltje konden komen brengen. Het is een vrouwtje, Cis, 440 gram, gevonden in Reeuwijk. Ze liep overdag te zoeken naar eten bij de vinders in de tuin. Vanwege het slechte weer hebben ze haar een nachtje binnengehouden.
Het is een mooi egeltje maar te licht om de winterslaap te overleven. Cis zit in de ziekenboeg met wat brokjes en zacht voer.
Gebracht door DA Woerden. Mannetje van 290 gr. Hij is Mo genoemd. Hij ziet er goed uit is alert en rolt op. Is niet erg koud. Heel veel honger en erg smerig. Nog geen mest gezien. De egel is afkomstig uit Nieuwegein.

7 december:
De dierenarts heeft sectie gedaan op Otto, zijn alvleesklier was erg vergroot. Dit gaf grote problemen voor hem.

3 december:
Poppy is goed door de operatie heen gekomen. Blijkbaar was haar wond al ouder dan een dag, maar dusdanig schoon dat het nog te herstellen was.
Volgens de dierenarts maakt ze met pijnstilling en antibiotica (speciaal voor dit soort wonden) een goede kans.

Foto van Poppy na haar operatie. Je moet weten waar de wonden hebben gezeten, anders zie je er niks van. Knap stukje werk.

2 december:
Er is een egelmeisje binnen gebracht, ook weer door de dierenambulance Woerden. De egel is gevonden in Nieuwegein en heeft verwondingen op de rug. Waarschijnlijk door een handmaaier of grastrimmer of een soortgelijk apparaat. De wond zag er vrij vers uit. In overleg met de Spoedkliniek moest het diertje toch vandaag gebracht worden. Het was druk in de Spoedkliniek. Poppy is ingeleverd en wordt zsm geopereerd. We horen nog wanneer ze opgehaald mag worden. Dat moet in ieder geval voor 9.00 uur morgenochtend gebeuren. Poppy is een meisje van 401 gram.

Poppy gewond door grastrimmer

Vandaag is nog een egeltje gebracht door de dierenambulance Woerden: Pim. Pim is een meisje van 466 gram. Hoort wel zwaarder te zijn. Een vrijwilligster van de dierenambulance had het diertje bijna aangereden. Van de schrik sloeg de egel op de vlucht en kwam vast te zitten in een hek. Pim heeft niks van haar angstige avontuur overgehouden. Ze zat flink onder de teken en heeft vieze mest.

1 december:
Vandaag zijn er 3 nieuwe patientjes binnengekomen.
Dierenambulance Den Haag kwam twee egeltjes brengen.
Tinkerbell, meisje van 271gram, gevonden aan de Leidschestraatweg in Voorschoten.Ze is naar de dierenarts in Voorschoten gebracht die vond dat ze bij ons beter af was, ze heeft daar lekker wat gegeten. Ze is te klein voor de winter en had vieze mest.
Petra Pan, meisje van 351 gram, gevonden aan de Offenbachrode in Zoetermeer.Was koud en stijf opgerold, op het warmtematje ontspande ze en kwam ze een beetje bij. Ze heeft ook een infuus gekregen.
Nummer 3 werd gebracht door dierenambulance Woerden. Marie, meisje 380 gram, gisteravond in Woerden gevonden bij een medewerker vd ambulance in de tuin. De meeste teken waren al verwijderd en wij hebben er ook een paar uitgehaald. Er zijn ws nog wel een aantal mini exemplaren achtergebleven dus even alert op zijn. Ze ligt in de warmte unit en heeft 2 hokken zodat ze kan kiezen of ze een warm of koud bedje wil.