31 december

Op de valreep van 2018 is Sylvester uit Voorschoten binnengekomen. Hij weegt 430 gram en is dus te klein om de winter zelfstandig te overleven. Verder ziet hij er goed uit, hij had alleen wat vlooien. Hopelijk hebben alle dieren die buiten zijn vannacht een veilige plek gevonden.

Dit is Luca. Ze had zere voetzooltjes en daar moest zalf op.

Moonlight bouwt een winterslaapnest

Egeltje Moonlight is op 31 juli in onze opvang geboren. Hij is momenteel in een gesloten tuin bezig met zijn eindexamen van de opleiding “Zelfstandig overleven in de natuur”  Hij gaat hiervoor zeker slagen als we zien hoe ijverig hij blad verzamelt voor zijn winterslaapnest. Dan krijgt hij in de lente echt de vrijheid.

16 december

Een laatkomertje, deze Sneeuwvlokje uit Leiden. Zou ze het laatste kleintje van dit jaar zijn? Ze weegt 294 gram en heeft veel vlooien en veel honger. Beide problemen zijn inmiddels aangepakt.

10 december

Vandaag is Snufje uit Zevenhuizen naar de opvang gebracht. Een klein ventje van 470 gram. Hij eet goed maar hij hoest.

2 december

Helaas waren we te laat voor Jessie. Hij is vandaag overleden.

1 december

Binnengekomen is Jessie uit Benthuizen een ventje dat eigenlijk 2 x zo zwaar zou moeten wegen. Bij mestonderzoek bleek al gauw dat hij flink wat inwendige parasieten heeft. Daar gaan we wat aan doen!

Volkomen onverwacht is Pity toch nog overleden. Hij kwam binnen vorige week dinsdag en de prognose was heel slecht. Maar na een paar dagen antibiotica, pijnstiller en infuus begon hij toch zelf te eten en werd de benauwdheid flink minder. Dus dit was  een hele nare verrassing.