30 december

Hohoho en Jingle Bells waren helaas kansloos. Veel te veel uitgedroogd.

Laurentien is vannacht overleden. Het egeltje had mest in alle kleuren. Niet oke. Ze bleek een enorme wormbesmetting te hebben.

De drieling Emiel, Ella en Emma wonen nu in een gesloten tuin in Oosterheem. Ze blijven daar tot ze zelfstandig genoeg zijn om echt de wijde wereld te gaan verkennen.

27 december

We blijven nog even in de kerstsfeer want vandaag bracht Dierenambulance Woerden 2 kleintjes, allebei ondervoed en uitgedroogd en allebei uit Harmelen. We hebben ze Hohoho en Jingle Bells genoemd.

26 december

En nog een kerst-egeltje: Laurentien. Ze werd vanmorgen naar de opvang gebracht. Laurentien liep over de Meerdijk, de Leyens, vlakbij de Noord-Aa. Ze heeft bloederige mest.

Gevonden in Zoetermeer, Tijberg, Claus van 452 gram. Hij heeft een dikke pruttel.

25 december

Vanavond werd Noël gebracht. Ze weegt 365 gram en komt uit de Leyens. Haar conditie is redelijk maar ze is te licht om de winter te overleven.

23 december

Freddie heeft helaas de ochtend niet gehaald, ondanks voeren met een pipet en een infuus. Hij was veel te zwak.

Zima is vanmorgen naar de dierenarts geweest. Niks gebroken maar ruggenwervel gekneusd/beschadigd. Krijgt pijnstilling en moet binnen 1 week verbetering laten zien, anders helaas euthanasie.

Binnengekomen via dierenambulance Woerden: drie flinke dames die bij ons mogen gaan winterslapen. De dames heten Dotje, Meidje en Cisa.

22 december

Vandaag zijn er drie egels binnen gekomen:

Jacob is gevonden in het Westerpark en gebracht door een particulier. Hij is veel te klein en heeft een pruttel.

Freddie komt uit Nieuwegein. Hij weegt slechts 195 gram, is gebracht door Dierenambulance Woerden. Hij was flink uitgedroogd.

Zima komt uit Voorschoten. Wil niet lopen en achterpoot niet belasten. Rolt scheef op. Gaat morgen naar de dierenarts.

18 december

Elly is vanavond gebracht. Ze komt uit Geldermalsen en is te licht om de winterslaap te overleven. Ze had wat bloed aan haar voorpootje maar daar hebben we geen oorzaak van kunnen vinden. Haar mest ziet er goed uit.

17 december

Bruno komt uit het Westerpark. Hij heeft verwondingen aan de voorpoten en mist een nageltje.

Pippa werd gevonden in Oegstgeest bij reorganisatie van een tuin. Ze weegt 433 gram en is te klein om de winter te overleven.

16 december

Gebracht door particulier: Lars, een ventje van 304 gram. Veel te klein om de winter zelfstandig door te komen.

15 december

Dierenambulance Leiden bracht vandaag 2 egels uit Katwijk:

1) Weepu: een vrouwtje van 620 gram. Veel vlooien en ander kruipend ongedierte. Mag een stuk zwaarder zijn.

2) Balthasar: een mannetje van 354 gram. Mag zwaarder zijn. Heeft waarschijnlijk iets aan zijn rechtervoorpoot. Hij gebruikt hem niet goed. De egel heeft intussen ook een akelig hoestje laten horen.

 

13 december

Gisteravond gebracht door DA Leiden: Olaf, een mannetje van 765 gram. Hij heeft schurft en grote delen van zijn huid zijn ontstoken.

12 december

Ondanks infusen en warme kruiken moeten we helaas melden dat egeltje Bamse de ochtend niet heeft gehaald.

11 december

Binnengekomen via Dierenambulance Woerden Bamse, een mannetje dat gevonden is in Reeuwijk. Zwaar ondervoed, steenkoud en uitgedroogd. Zijn kansen zijn niet groot maar we gaan ons uiterste best doen.

10 december

Dribbel is naar een gesloten tuin in Alphen gebracht en Anastasia naar een tuin in Stompwijk. Ze zijn beiden flink op gewicht en kunnen daar onder toezicht gaan winterslapen.

Helaas heeft de dierenarts twee egeltjes moeten laten inslapen.

Huts werd steeds zwakker en wilde niet meer eten. Medicatie, infusen en dwangvoeren hielpen niet en een oorzaak is niet gevonden.

Petunia had een tumor in de borst. Daar was helaas ook niets meer aan te doen.

9 december

Binnengekomen: Henk. Hij is gevonden op de Aspergeakker. Henk is te mager om de winter goed door te komen.

4 december

Poca komt uit Woerden en is een hummel van 235 gram.

3 december

Er zijn zes egels vertrokken naar gesloten tuinen om de kunst van het overleven in de natuur onder de knie te krijgen. De gelukkige drielingen zijn:

Free, Frummel en Fabulous  en

Freek Fiona en Frans

2 december

Gisteravond zijn er nog drie egels binnengekomen:

Petunia, ze komt uit Bleiswijk, het is een forse dame maar ze heeft een pruttel

Fleur, zij komt uit Zoetermeer, het is een klein egeltje en ze is steenkoud.

Jet, ook een kleintje en ook ondervoed en steenkoud. Helaas heeft Jet de strijd ’s nachts opgegeven.

Gisteravond bracht Dierenambulance Woerden een egeltje dat er er slecht aan toe was. Het leek er op dat er met beide voorpoten iets heel erg mis was, gebroken of uit de kom. Hij stonk ook erg naar een infectie. Vanmorgen vond de dierenarts een elastiekje dat rond zijn kop en onder beide oksels zat. Het was heel ver ingegroeid en hij heeft een hoop werk gehad aan het verwijderen van alle dode weefsel en het schoonmaken van de wonden. We hopen dat egeltje Maandag hier weer bovenop komt.

Maandag voor de operatie

en Maandag na de operatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 december

Vanochtend zijn Glennis en Grace opgehaald. Zij verblijven nu in een gesloten tuin in Nieuw-Vennep. Daar gaan ze leren overleven in de natuur, een soort van begeleid wonen.

Morgen gaan Monchou en Mallebabbe naar een gesloten tuin in Leiden. Zij gaan ook begeleid wonen.

Alisa, Pietertje en Fransisca gaan op stand wonen op de Veluwe. Ze mogen bij een oud-vrijwilligster in de schuur en als hun gewicht en de temperatuur het toelaat, vrij.