31 december

Boxie en Noesje zijn helaas overleden. 

30 december

Vanochtend is door een particulier uit de wijk Seghwaert Noesje (256 gram) gebracht. Dit egeltje is stijf opgerold, dus het geslacht kon nog niet worden bepaald.

29 december

Lola (vrouwtje, 710 gram) en René (mannetje, 762 gram) zijn naar een gesloten tuin in de wijk Meerzicht gebracht.

Diggy Dex is overleden.

Alan (mannetje, 430 gram) is gevonden in het Wilhelminapark in Zoetermeer (wijk Dorp). Hij is door een particulier naar de opvang gebracht. Alan is licht uitgedroogd en te klein.

Vanmiddag is Vincent van Gogh (mannetje, 695 gram) naar een gesloten tuin in Gouda verhuisd.

Donau (mannetje, 838 gram) is vanmiddag naar een gesloten tuin in Moerkapelle gebracht.

28 december

Vanochtend zijn Babsie (vrouwtje, 899 gram) en Babetje (vrouwtje, 798 gram) naar een gesloten tuin in Nieuwerkerk a/d IJssel gebracht.

Raven (871 gram) en Wishiwashi (910 gram) zijn naar een gesloten tuin in Rijswijk verhuisd.

Helga (vrouwtje, 282 gram) is binnengekomen. Ze is ondervoed en pruttelt flink.

Weedle (vrouwtje, 760 gram) is vanavond naar een gesloten tuin in de wijk Buytenwegh verhuisd.

26 december

Door een particulier is Diggy Dex (mannetje, 250 gram) gebracht. Hij liep op de Akkerdreef in wijk Seghwaert (Zoetermeer). Het egeltje is te klein.

25 december 

Boxie (vrouwtje, 251 gram) is door een particulier uit Hazerswoude Rijndijk gebracht. noemen, voor vandaag issie wel heel toepasselijk:

24 december

Joulua (vrouwtje, 300 gram) is door een hond gevonden op straat in Noordwijk. Ze is door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. Toen ze gevonden werd, kwam er een beetje bloed uit haar neus. Haar linkeroogje zit een beetje dicht.

23 december

Maretakkie (vrouwtje, 238 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Ze pruttel een beetje, maar is verder en mooi egeltje.

Vanavond is Mitko (mannetje, 774 gram) naar een gesloten tuin in de wijk t Dorp verhuisd.

Aloysa is vanavond overleden.

22 december

Door een particuliere vinder uit Alphen a/d Rijn is Boko (vrouwtje, 165 gram) naar de opvang gebracht. Ze hoort ca. 300 gram te wegen.

Vanmiddag zijn Dexter (mannetje, 776 gram) en Mork (mannetje, 720 gram) naar een gesloten tuin in Alphen a/d Rijn gebracht

Door de dierenambulance Leiden is Mistletoe (vrouwtje 191 gram) gebracht. Ze is gevonden in Warmond. Mistletoe is mager en heeft bloed en slijm in haar ontlasting. Ze is wel lekker warm.

21 december

Igor (mannetje, 287 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is te klein voor tijd van het jaar.

Hermelien (960 gram) is vandaag naar een open tuin in Delft gebracht. Ze heeft daar een luxe egelvilla ter beschikking.

Truffel (mannetje, 316 gram) is gevonden in de wijk Buytenwegh en door een particulier naar de opvang gebracht. Zijn prognose goed.

20 december

Knik is vandaag geëuthanaseerd.

19 december

Mignon is vannacht overleden.

18 december

Blommetje (vrouwtje, 769 gram) zat vanochtend midden op een rotonde in Zwijndrecht. Ze is door de dame uit Rotterdam die haar gevonden heeft naar de opvang gebracht. Het is een prachtige blonde egel, maar ze heeft waarschijnlijk schurft.

Knarl (mannetje, 456 gram) is in Nieuwkoop op straat gevonden en door de dierenambulance Alphen a/d Rijn naar de opvang gebracht. Hij heeft een dikke korst tussen zijn voorpootjes en een droge striem in zijn oksel linksvoor. Dit lijken zo goed als geheelde wonden, zoals je ziet als ze in een hek hebben vastgezeten.

Huub (mannetje, 677 gram) en Marjolein (vrouwtje, 724 gram) zijn naar een gesloten tuin in Bleiswijk gebracht.

Wilma (mannetje, 450 gram) is opgehaald uit een gesloten tuin.

17 december

Door de dierenambulance Woerden zijn Knik (vrouwtje, 498 gram en Wegisweg (vrouwtje, 312 gram) naar de opvang gebracht. Knik is gevonden in Bodegraven en vermoedelijk aangereden. Wegisweg is gevonden in Woerden. Zij ziet er goed uit.

16 december

Apollo is overleden.

Vanochtend is door een particulier Nozem (mannetje, 558 gram) naar de opvang gebracht. Hij is hoogstwaarschijnlijk door een hond gepakt (wel bloed op stekels maar geen wonden) en van de schrik bij iemand voor de deur gaan liggen. Nozem is gevonden aan de Spectrumsingel in de wijk Rokkeveen.

Knie (mannetje, 810 gram) en Koko (mannetje, 764 gram) zijn vanmiddag naar en gesloten tuin in de wijk Buytenwegh verhuisd.

Fort (vrouwtje, 345 gram) is opgehaald in Zevenhuizen. Ze zat vast in een hek. Fort is onderkoeld en heeft striemen op borst en in de oksels van het vastzitten. Haar voorpootjes zijn sterk gezwollen.

Schilfer (mannetje, 145 gram) is gebracht door de dierenambulance Alphen a/d Rijn en is daar ook gevonden. Hij heeft vieze dunne mest, schurft en waarschijnlijk ook schimmel.

15 december

Phaedra (vrouwtje, 680 gram) en Balbasaur (mannetje, 764 gram) zijn naar een gesloten tuin in Leiden verhuisd.

14 december

Hoofd (mannetje, 853 gram) en Schouder (mannetje, 890 gram) zijn vanmiddag naar een gesloten tuin in wijk Dorp verhuisd.

Door een particulier uit Waddinxveen is Wokkel (vrouwtje, 326 gram) gebracht. Dit egeltje is te klein voor deze tijd en onderkoeld.

Davidoff is geëuthanaseerd.

Noelle (vrouwtje, 210 gram) is gevonden in Nieuwgein en door de dierenambulance Woerden naar de egelopvang gebracht. Ze is te klein voor de tijd van het jaar.

Apollo (mannetje, 281 gram) komt uit Harmelen en is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is zwaar onderkoeld en reageert niet.

Cappuccino is overleden.

11 december

Salomona is overleden

Claire (vrouwtje, 496 gram) is gevonden in het Westerpark en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze is mooi vol en rond, maar heeft wel grote wormen in haar mest.

De dierenambulance Leiden heeft Abu Dabi (mannetje, 650 gram) naar de opvang gebracht. Hij is gevonden in Voorschoten. Abu Dabi pruttelt.

10 december

Bellatrix is overleden.

Salomona (vrouwtje, 299 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden en is ook in die plaats gevonden. Ze lag gisterenavond bij mensen opgekruld voor de deur. Het is een hoopje ellende.

Door een particulier uit Zoeterwoude is Keessie (mannetje, 276 gram) gebracht. Hij liep midden op de weg. Meneer heeft zijn auto ervoor gezet en de kleine egel opgepakt, ondertussen verontschuldigend om zich heen roepend en wijzend “egeltje, egeltje!!”

Beatle is overleden.

9 december

Valentina is overleden.

Sjors (mannetje, 348 gram) is door een particulier uit Kamerik naar de opvang gebracht.

Door de dierenambulance Woerden is Davidoff (mannetje, 701 gram) gebracht. Hij komt uit Kamerik. Davidoff heeft schurft, teken, is uitgedroogd en mager.

8 december

Vanmiddag zijn Onze Bram (mannetje, 985 gram) en Edwina (vrouwtje, 850 gram) naar een mooie groene open tuin in de wijk Palenstein gebracht.

Door een  particulier uit Waddinxveen is Stanley (vrouwtje, 380 gram) gebracht. Ze mag iets zwaarder zijn en heeft een lichte pruttel.

Leya (vrouwtje, 397 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze is gevonden in Leiden. Leya hoort ca. 500 gram te wegen. Ze is te klein om de winter zelfstandig te overleven. Er zou een hond met haar hebben rond gelopen, maar er zijn gelukkig geen verwondingen te zien.

Tenzi is vanavond overleden.

7 december

Door de dierenambulance Woerden is Jezek (mannetje, 371 gram) naar de opvang gebracht. Hij komt uit Nieuwegein en liep daar op een fietspad. Jezek is te licht voor tijd van het jaar.

Bellatrix (vrouwtje, 301 gram, te licht voor deze tijd) en Balthasar (mannetje, 395 gram, met een pruttel) zijn door een particulier naar de opvang gebracht.

Door de dierenambulance Alpen a/d Rijn is Kim (mannetje, 286 gram) gebracht. Dit egeltje is te licht voor de tijd van het jaar en heeft schurft.

Henkie (318 gram) en Aloysa (338 gram) zijn allebei gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Het zijn vermoedelijk nestgenoten. Ze hebben wat ondergewicht, maar zijn allebei alert en goed bestekeld. Henkie heeft een dunne buikbeharing.

Alex (mannetje, 894 gram) en
Puķkie (vrouwtje, 744 gram) zijn vanavond naar een gesloten tuin in Voorburg verhuisd.

6 december

Valentina (vrouwtje, 263 gram) komt uit Voorschoten. Ze is door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. Valentina liep overdag rond. Ze heeft vieze, dunne mest.

Puccini (vrouwtje, 526 gram) komt uit Leiden. Puccini is enkele malen overdag gezien.

5 december

Egel Marlies is overleden.

Pepernoot (mannetje, 248 gram) is gebracht door een particulier uit Hazerswoude Rijndijk. Het is een alert mannetje, maar hij zou meer moeten wegen. Te klein voor de tijd van het jaar.

Door de dierenambulance Leiden is Marsepein (mannetje, 414 gram) naar de opvang gebracht. Hij is gevonden in Valkenburg/Leiden.

4 december

Door de dierenambulance Woerden is Hartje (mannetje, 267 gram) naar de opvang gebracht. Hij is gevonden in Harmelen. Hij is vannacht in een rattenval terecht gekomen (met valluik, dus gelukkig geen klem). De kleine man zit onder de vlooien en teken. Verder is het een mooi licht mannetje.

Door een particulier uit Voorburg is Cappuccino (mannetje, 390 gram) gebracht. Hij zat vanmiddag in het volle licht op een grasveld. Met een ekster er alvast naast…

3 december

Horlepiep (vrouwtje,183 gram) komt uit Alphen a/d Rijn. Ze is vermoedelijk de wat grotere zus van Pommetje.

Pommetje is helaas overleden.

Hejoh (vrouwtje, 251 gram) is gevonden in Leiden. Ze heeft schurft in haar oksels.

Winston (mannetje, 269 gram) is gevonden in Leiden en door een particulier naar de opvang gebracht. Winston is te klein voor de huidige (nacht)temperaturen.
Dezelfde vinder bracht ook Churchill (mannetje, 436 gram). Churchill s aan de diarree.

2 december

Nutella is overleden.

Bollie (740 gram) is terug naar de open tuin in Oosterheem.

Loekydoeky (vrouwtje, 298 gram) is gevonden in Leiden en naar de opvang gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze hoort flink zwaarder te zijn. Ze heeft schimmel en schurft.

Mare is overleden.

1 december

Pommetje (mannetje, 141 gram) is door de dierenambulance Alphen a/d Rijn naar de opvang gebracht. Hij is levendig en superschattig.

Swinub (vrouwtje, 332 gram) is gevonden in de wijk Buytenwegh en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze liep te bibberen en te shaken op straat, is ondervoed en ijskoud.

Mare (mannetje, 406 gram) is gevonden in Leiden. Hij mag ietsje zwaarder zijn, maar is vooral erg koud en nat.

Door de dierenambulance Woerden is Jingle (vrouwtje, 253 gram) naar de opvang gebracht. Ze is te klein voor de tijd van het jaar en heeft vlooien en teken. Jingle is gevonden in Nieuwegein. Ze is later op de dag helaas geëuthanaseerd.

Egelopvang Den Haag heeft de volgende egels van ons overgenomen:
Edward (mannetje, 490 gram)
Woeptiedoe(vrouwtje, 620 gram)
Jerrie (mannetje, 495 gram)
Bassie (mannetje, 505 gram)
Mikkie (vrouwtje, 455 gram)
Ajax (mannetje, 645 gram)
Barriga (vrouwtje, 600 gram)
Giovanni (mannetje, 560 gram)
Snubbell (mannetje, 550 gram)

Binkie (mannetje, 1354 gram) is vanavond naar een gesloten tuin in de wijk Meerzicht gebracht.

Huffelpuf (vrouwtje, 301 gram) is opgehaald in Capelle/Schollevaer.