Zaterdag 31 december

Het is nog steeds ontzettend druk in de opvang met op dit moment nog zo’n 145 egels die verzorging nodig hebben. De meeste egels zijn nog wakker en maken een enorme bende van hun hok. Onze vrijwilligers hebben er elke dag weer hun handen aan vol om al die hokken schoon te maken, de egels van voer en vers water te voorzien, etc. 

Dit is maar een van de ruimtes vol met hokken en egels.

Donderdag 29 december

Lumi is overleden.

Vanavond zijn Hockey (vrouwtje, 825 gram) en Woebeltje (mannetje, 663 gram) naar een gesloten tuin in Stompwijk gebracht. 

Woensdag 28 december

Jan (mannetje, 228 gram) is overleden.

Dinsdag 27 december

Vanochtend is Margriet (vrouwtje, 637 gram) naar gesloten tuin in Oegstgeest gebracht. 

Haasje (vrouwtje, 713 gram) en Leonora (vrouwtje, 756 gram) zijn naar een open tuin in Alphen aan den Rijn verhuisd. 

Vanavond zijn Pinhead (mannetje, 813 gram) en Morticia (vrouwtje, 759 gram) naar een open tuin in Benthuizen gebracht.

Sunshine (vrouwtje, 844 gram) en Gab Wildebras (mannetje, 912 gram) zijn naar een gesloten tuin. 

Milu (vrouwtje, 356 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Het is een zusje van Lumi. 

Leonora in de tuin waarin ze is uitgezet

Leonora in de tuin waarin ze is uitgezet

Maandag 26 december | Tweede Kerstdag

Miesje is overleden.

Lumi (vrouwtje, 288 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is te klein. En de hond van degene die haar gevonden heeft, ging er steeds op af.

Zondag 25 december | Eerste Kerstdag

Noah (mannetje, 360 gram) is door een van onze vrijwilligers gevonden in het Westerpark. Hij is te klein voor de tijd van het jaar en een beetje dun bestekeld.

Evi is overleden.

Zaterdag 24 december

Brentley is overleden.

Vrijdag 23 december

Icarus en Banus zijn helaas overleden. 

Donderdag 22 december

Tims (498 gram) is gevonden in het Balijbos en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij was koud en er zat weinig leven meer in. Tims is helaas al snel overleden. 

Woensdag 21 december

Angele (vrouwtje, 548 gram, maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Leiderdorp.

Hans is overleden.

Scrooge (mannetje, 589 gram, maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Waddinxveen. Hij lag bij de kippen in het weiland.

Winter (mannetje, 557 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Hij is gevonden in Nootdorp. Degene die hem gevonden heeft, hoorde hem hoesten.

Vlokje (vrouwtje, 570 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in Nootdorp en heeft vieze mest.

Vida (vrouwtje, 429 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Oegstgeest. Ze is te klein voor de tijd van het jaar.

Mopper (man, 311 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is ook in Leiden gevonden. Het is een blazerig, stressig typetje.

Rubens (mannetje, 870 gram) en Rembrandt (mannetje, 855 gram) zijn vanmiddag naar een gesloten tuin in Voorburg gebracht.

Vanavond zijn Rafael (mannetje, 700 gram) en Arijs (mannetje, 815 gram) naar een gesloten tuin in de wijk Dorp gebracht.

Brentley (mannetje, 253 gram) komt uit Rijnsburg en is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is te klein voor de tijd van het jaar. Hij komt uit Rijnsburg.

Dinsdag 20 december

Asjemenou is vannacht overleden.

Fika (mannetje, 703 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht. Hij heeft een diepe oude wond in zijn nek en is ondervoed, onderkoeld en verzwakt. Hij is naar de dierenarts gebracht, waar hij is geëuthanaseerd.

Jair (mannetje, 227 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is uitgedroogd en ondervoed. Jair is gevonden in Rijnsburg. 

Nowell (vrouwtje, 321 gram) is gevonden op straat in Voorhout. Ze is door de dierenambulance Leiden gebracht. 

Maandag 19 december

Nino (mannetje, 585 gram) is vanochtend opgehaald uit een open tuin in de wijk Dorp.

Sneeuwbal is overleden. 

Zondag 18 december

Odin (mannetje, 394 gram) is gebracht door een particlier uit Naaldwijk. Het is een mooi egeltje, maar hij is wel wat te licht. Odin zat in een portiek. Hij bleef er zitten en rolde zich niet op.

Sarus (mannetje, 367 gram) is gebracht door een particulier uit De Lier. Hij is ondervoed (zou wel 450 of 500 gram mogen wegen) en onderkoeld. Het is verder een mooie egel. Hij liep overdag op de weg in een  woonwijk. 

Zaterdag 17 december

Precious is helaas overleden.

Marti (vrouwtje, 326 gram) is door een particulier uit Polsbroek gebracht. Ze was onder een auto doorgerold. Marti heeft een oude wond aan haar zij. De wond is niet open, maar alle stekels zijn weg.

Vrijdag 16 december

Santa (mannetje, 310 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is gevonden in Nieuwegein. Er lijkt niet veel met hem aan de hand te zijn. Hij mag binnen warmer weer afwachten.

Storm (vrouwtje, 325 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is in het gezelschap van vele vlooien. 

Harige Harry (mannetje, 355 gram) is gevonden in Pijnacker en door een particulier gebracht. Hij heeft vlooien, teken en inwendige parasieten.

Kayla (vrouwtje, 393 gram) is gevonden in Rijnsburg en door de dierenambulance Leiden gebracht. 

Donderdag 15 december

Celyn is overleden.

Palant (mannetje, 486 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij zou vliegeneitjes hebben, maar die hebben we niet gevonden. Wel gaat hij op zijn zij liggen en voelt hij heel koud aan. 

Arya (767 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Hij lag stil op het fietspad. 

Woensdag 14 december

Mini (vrouwtje, 277 gram) is gebracht door een particulier uit Koudekerk aan den Rijn. Ze hoort zwaarder te zijn. 

Dinsdag 13 december

Riek (vrouwtje, 251 gram) is gevonden in Montfort en door de dierenambulance Woerden geebracht. Het is een mooi klein egeltje.

Schoffeltje (mannetje, 232 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Oegstgeest. Het is een mooi mannetje, maar hij is te klein voor de tijd van het jaar. Zijn huid lijkt wat schimmelig.

Harrekie (vrouwtje, 345 gram) is gevonden in Voorhout en door de dierenambulance Leiden gebracht. Het is een mooi meisje, maar ze is wat te klein voor de tijd van het jaar. 

Maandag 12 december

Azarado en Kluckie zijn geëuthanaseerd.

Celyn (vrouwtje, 217 gram) komt uit Woerden en is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze liep te schudden.

Scotty (vrouwtje, 317 gram) komt uit Nootdorp en is door een particulier gebracht. Ze werd bijgevoerd, maar nu zag men vieze mest.

Hayden is overleden.

Zondag 11 december

Kluckie (mannetje, 198 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij loopt mank en trekt zijn linkervoorpootje niet in.

Azarado (865 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel zit vol met kleine bloedende wondjes. Ze lijken op het eerste gezicht erg oppervlakkig. 

Gijsbrecht (mannetje, 444 gram) is gebracht door een particulier uit Noordwijkerhout. Deze persoon bracht al eerder Sarabi naar de opvang. Gijsbrecht heeft hele vieze groene mest. 

Zaterdag 10 december

Hannibal is overleden.

Colision (vrouwtje, 643 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Harmelen en lag daar tegen een stoep aan. Het was een prachtig maar mager vrouwtje. Haar linkeroog zat dicht, haar linkerneusgat zat dicht en was beschadigd, ze trok met haar linkerachterpoot, kon niet staan en kon niet lopen. Ze lag te worstelen en te stuiptrekken op haar zij. Vermoedelijk is ze aangereden. Ze is geëuthanaseerd. 

Asjemenou (mannetje, 242 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij heeft vieze mest en zou hoesten. 

Vrijdag 9 december 

Vandaag zijn de volgende egels naar Wassenaar gegaan:
Elly (vrouwtje, 852 gram)
Sinal (vrouwtje, 821 gram)
Aletta (vrouwtje, 767 gram)
Marcel (mannetje, 832 gram)
Amalia (vrouwtje, 896 gram)
Dientje (vrouwtje , 960 gram) 
Fosso (vrouwtje, 855 gram)

Xael (mannetje, 465 gram) is terug uit een gesloten tuin in Wassenaar. Hij heeft schimmel.

Noby (mannetje, 368 gram) is door een particulier gebracht. Hij komt uit de wijk Meerzicht. Noby hoest en heeft smerige mest.

Bibby (330 gram) en Bobbo (392 gram) zijn door een particulier uit Hazerswoude gebracht. Ze hebben teken. 

Donderdag 8 december

Koekie (vrouwtje, 354 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Ze is mager en heeft erg vieze mest.

Gebakkie is overleden. 

Woensdag 7 december

Gebakkie (mannetje, 250 gram) is gevonden in Zoetermwoude Dorp en door de dierenambulance Leiden gebracht. Het is een zwak egeltje, dat zwaarder zou moeten zijn.

Midas (mannetje, 360 gram) komt uit Berkel en Rodenrijs. Hij zat vast onder een vlonder bij een restaurant. Midas hoort zwaarder te zijn.

Biba (vrouwtje, 761 gram) en Bliksem (mannetje, 598 gram) zijn naar een gesloten tuin de wijk De Leyens.

Dinsdag 6 december

Jeanette (vrouwtje, 300 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is  te klein voor de tijd van het jaar.

Cinco (mannetje, 352 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Het is een erg zwak egeltje, wat zeker 500 gram zou moeten wegen. Hij is een paar uur na aankomst overleden.

Maandag 5 december

Bink (mannetje, 447 gram) komt uit Leiden en is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij voelt zich duidelijk niet lekker.

Parker (mannetje, 308 gram) komt uit Voorburg en is gebracht door de dierenambulance Wassenaar. Hij is te klein voor deze tijd van het jaar.

Hayden (vrouwtje, 308 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is erg onderkoeld. Hayden komt uit Harmelen.

Zonta is overleden.

Ook Bolke is overleden.

Zondag 4 december

Massimo (mannetje, 478 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Meerzicht (bossenbuurt). Hij hoort zwaarder te zijn, pruttelt en heeft schimmel en schurft.

Dandy (vrouwtje, 304 gram) is gevonden in Koudekerk a/d Rijn en gebracht door een particulier. Ze voelt zich lamlendig.

Sarabi (vrouwtje, 324 gram) is gevonden in Noordwijkderhout. Ze is gebracht door een particulier. 

Zaterdag 3 december

Prikkelia (vrouwtje, 400 gram) is gebracht door een particulier uit Zoeterwoude. Ze liep vanochtend over straat. Prikkelia hoest en is mager.

Hans (mannetje, 321 gram), Mr. Barbara (mannetje, 288 gram) en Thea (vrouwtje, 253 gram) zijn gebracht door een particulier uit Leiden. Hij vond ze in zijn tuin. Ze hebben allemaal schimmel/schurft.

Meneer Erik (mannetje, 257 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Hij is mager.

Karo (mannetje, 406 gram) is gebracht door een particulier uit Oegstgeest. Niet zoveel mee mis op het eerste gezicht.

Finch (mannetje, 405 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij voelt wat koel aan, maar lijkt verder in orde.

Vrijdag 2 december

Lara (vrouw, 398 gram) is gevonden in Voorschoten. Ze heeft ondergewicht.

Evita (vrouw, 322 gram) is gevonden in een tuin in wijk De Leyens. Ze heeft ondergewicht.

Puntneus (202 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht en door een particulier gebracht. Ze liep mager en koud door de tuin van degene die haar gevonden heeft.

Donderdag 1 december

Isa (vrouwtje, 460 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Er is op het eerste oog niks aan de hand; ze is alleen een beetje klein.

Pompea is overleden.

Zonta (vrouwtje, 335 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden.

Frouke (vrouw, 568 gram) komt uit Gouda. Ze komt daar bij een vrijwiliger eten bij een vast voederplekje. Het is een mooi egeltje, maar ze heeft vieze mest.

Haartje (vrouwtje, 555 gram) is gebracht door een particulier uit Leidschenveen. Bij snoeiwerkzaamheden was hij tevoorschijn gekomen en bijna afgevoerd. De grijpers stonden letterlijk aan weerskanten van de egel. Het scheelde een haartje.

Empat is ontsnapt.

Billy (mannetje, 291 gram) komt uit de wijk De Leyens en is gebracht door een particulier. Hij is een beetje mager.

Pearl (vrouw, 384 gram) is gevonden op de Singel in Leiden.