19 februari:
Twee hardlopende dames vonden in het Buitenpark een egeltje, het lag er midden op de dag en ze vonden het er niet goed uitzien. we hebben het egeltje opgehaald, maar helaas is het vrij snel overleden. Het diertje is Snowie genoemd, woog 375 gram.

17 februari:
Vandaag is een nieuw egeltje binnengebracht. De vinders hebben hem vooral gebracht omdat het zo klein is en ze zich zorgen maakten of ze het wel zou redden in haar eentje.
Het egeltje weegt 324 gr. en het is een meisje. Ze is binnengekomen met de naam Fabian, naar de zoon van de vinder. Dit is dus Fabienne geworden. Ze is gevonden in het Prinsenhof in Leidschendam.
Ze is vrij vies (modderig) maar voor de rest zijn er geen grote mankementen te zien.

16 februari:
Toen Ria vanmorgen voor de medicijnronde op de opvang was, zagen Carla en Astrid in onze eigen egeltuin een klein egeltje lopen, dat vervolgens het egelhuis inging, waar hij op een bed van natte bladeren lag. Gezien zijn grootte hebben we hem toch even wat nader bekeken.
Het is een mannetje van 337 gr, goed doorvoed, maar wel met een kale buik, kale voorpoten en een kalig korsterig snuitje. Zeer verdacht van schurft.
Vindplaats is dus Rokkeveen, Spectrumsingel 50. Hij mag t.z.t. terug in zijn tuinhuis ūüėČ
Omdat we hem toch wel een verlate Valentijnverrassing vinden, hebben we hem Valentino genoemd.
Carla heeft egel Kruimel met een gewicht van 753 gr. naar een uitwentuin gebracht. Hier blijft hij totdat er weer genoeg voedsel in de vrije natuur te vinden is.

9 februari:
Jock is overleden. De vlooien sprongen ons tegemoet toen we het hok opendeden. Er zat vers bloed op zijn voorpoten.We denken dat hij een inwendige bloeding heeft gehad en daaraan is overleden.

6 februari:
Een meneer uit Voorschoten kwam een egeltje brengen dat op de weg zat. ¬†Geslacht nog onbekend. √ďf het is een winterslaper √≥f hij is bijvoorbeeld door een aanrijding ¬†getraumatiseerd waardoor hij stijf is opgerold. Even aanzien. Zat wel pusluchtje aan, tgv smetten of schurft. Veel te mager al iets ouder egeltje lijkt het. ¬†Hij woog 540 gr. Tot duidelijk is welk geslacht hij heeft, noemen we hem Jock.

4 februari:
Vanmiddag is de 3-ling Niqui, Nevada en Nigella naar een uitwentuin gebracht.
Gewichten 563, 599 en 652.

3 februari:
Mieke heeft een egel opgehaald uit de Bordeauxstraat. Deze egel stond overdag van het vogelvoer te eten. Mevrouw Stienstra wist niet wat ze zag en heeft naar ons gebeld. Het diertje weegt slechts 200 gram (het is ook echt een kleine egel, geen lang lijf). Ze heeft veel vlooien en is kaal op de borst, buik en rug. Mieke heeft haar Bordeautje genoemd. op de weg terug kocht Mieke lekkere babycatmousse waarvan Bordeautje nu lekker staat te smullen.
2 februari:
Gisteravond heeft Mieke Pedro (gewicht 721 gram) naar een uitwentuin gebracht.
Vanavond gaat Kobus (gewicht 762 gram) naar een uitwentuin.