24 februari

Vandaag brachten 2 dames een egel die was gevonden in Wassenaar, omgeving Schouwweg. De egel lag daar midden op de weg. Volgens de dames was dit een zeer nette buurt, dus de egel moest ook een mooie naam krijgen. Het is Emilie geworden. Helaas is de toestand van Emilie nogal zorgwekkend. Het is een vrouwtje van 597 gram, die in goede doen wel tegen de kilo mag wegen. De oogjes lagen diep en waren bijna niet zichtbaar. Emilie is zwaar ondervoed en ernstig uitgedroogd. Ze stond te schudden. Daarnaast heeft ze vlooien en we zagen ook bloed in de buurt van de vagina. Eerst heeft ze een vlooienmiddel gehad en infuusvloeistof. Ze heeft ook een warmtematje en ze heeft Inmiddels zelf wat gegeten. De eerste slag is gewonnen, maar ze is er nog lang niet. De oorrandjes zien er ook wat wittig uit en ze schilfert wat. Mogelijk heeft ze ook schimmel. Duimen dus voor Emilie. Ze heeft het hard nodig

20 februari

Vandaag gebracht door dierenambulance Den Haag: Hans, een sterk verzwakte egel van 472 gram, gevonden op Granietgroen in Zoetermeer Hij liep overdag op straat en viel iedere keer om.Uitgemergeld, uitgedroogd, ondervoed. Het is een oudere egel met een niet al te best gebit. Hopelijk slagen we er in om hem op te lappen. Hij zit in ieder geval voorlopig warm en droog met een aan zijn gebit aangepaste lekkere hap.

19 februari

Sjaantje zit al lang bij ons. Ze kwam vorig jaar in juli binnen en ze mankeerde van alles.Ze heeft veel behandelingen ondergaan en eigenlijk wilden we haar nog wat langer binnen houden tot alle stekels weer netjes waren aangegroeid. Maar Sjaantje was het patiënt zijn spuugzat. We hebben haar toch maar in een uitwen-tuin geplaatst, in de hoop dat de buitenlucht en de vrijheid haar genezing zouden bevorderen. Het is nog te vroeg om daar iets van te zeggen maar ze heeft het in ieder geval erg naar haar zin.

Sjaantje aan de scharrel

5 februari

Vandaag opgehaald uit Binnenpark een egel met een flink gat in zijn zij. Bij de Dierenarts bleek dat Arie een open botbreuk bij zijn heup had en niet meer te redden was. Hij is helaas geëuthanaseerd.

2 februari

Binnengekomen vandaag: Lagret. Onderkoeld en mager. Komt uit Zevenhuizen. Hopelijk gaat dit dappere egeltje het redden. Wij gaan daar in ieder geval alles aan doen.