24 februari

Don Leon is vandaag vrijgelaten in het Binnenpark/

Joepie is vandaag helaas geëuthanaseerd. Sinds april 2019 is er vn alles geprobeerd om hem er bovenop te helpen maar dat was allemaal tevergeefs.

Denise, die tijdens de storm Dennis in de tuin van de Egelopvang werd gevonden, is al aardig aangekomen.

Denise

Er zijn een aantal gelukkige egels die hun vrijheid hebben gekregen:

Belladonna is verhuisd naar een uitwentuin, Don Leon en James wonen voortaan in het Binnenpark, Zima en Keesje verhuizen naar Zevenhuizen.

20 februari

Vandaag is Dolce Gusto gearriveerd. Hij kreeg zijn naam omdat hij een enorme pruttel heeft. Daar moet hij voor worden behandeld.

Vanochtend is Steffie naar een tuin in Seghwaert gebracht

19 februari

Balli liep in het Balijbos, hij was onderkoeld en veel te mager. Dierenambulance Den Haag heeft hem gebracht.

Bert is gevonden in Seghwaert, Andoornvaart door Aiden van 10 jaar. Bert is er slecht aan toe. Is ernstig ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd. Hij heeft ook last van schimmel en schurft. We gaan hem eens flink verwennen.

16 februari

Dit kleine egeltje was zo slim om vandaag tijdens de storm rond te lopen in de tuin van de egelopvang. Ze had veel honger. Wij hebben het dametje binnengehaald en ze liet zich de brokjes direct goed smaken. We zullen haar observeren en als ze goed op gewicht is mag ze de tuin weer in. Ze heet Denise.

Denise

 

15 februari

Een happy Valentijnsdag voor Meidje, die vanaf vandaag in het Westerpark gaat wonen.

10 februari

Gebracht door dierenambulance Den Haag: Ciara. Dit egeltje is gevonden in Zoetermeer, in Schokland. Erg ondervoed en met heel veel teken en vlooien.

8 februari

Vandaag arriveerde Kirk. Dit mannetje is gevonden in Nieuwegein en weegt 607 gram maar haalt piepend adem door een aangekoekte snotneus. Voor hem een antibioticum kuurtje.

7 februari

Egeltje Clio is vannacht helaas overleden. De wormbesmetting was te erg.

3 februari

Arme Robbie, die 31 januari is binnengebracht, bleek bij de dierenarts uitgezaaide zaadbalkanker te hebben. Hij is geëuthanaseerd.

Balthasar had meer geluk. Hij mocht begeleid gaan wonen in een gesloten tuin. Als hij zijn examen survival haalt mag hij vrij.