25 januari:
Josefien is helaas overleden.

21 januari:
Vandaag is er een nieuwe egel binnen gebracht: Nikita. Volgens de vinders zat er een stuk ijzerdraad om de egel gewikkeld. Ze hadden het al verwijderd. Omdat de egel gewond was en een pootje raar uitstak, is het dier nagekeken en behandeld door de dierenarts. Helaas is het diertje dezelfde avond overleden.
Nikita was een mager mannetje van 384 gram. Hij is gevonden in Noordhove.

18 januari:
Wolk blijkt toch overduidelijk een vrouwtje te zijn. We leggen handdoeken in haar hok omdat ze de weg niet goed kan terugvinden naar haar “nestje” en haar oude pootjes anders stukloopt.

17 januari:
Vanmiddag door dierenambulance Woerden gebracht: Borsteltje. Een vrouwtje van 391 gram. Een plastic schroefdraad zat achter haar voorpoten om haar heen. Waarschijnlijk was ze als peuter in de ring gelopen en is de ring blijven steken en langzamerhand in haar vlees gegroeid. In een biotexbadje heeft Marja de ring kunnen verwijderen. Later hebben Karin en zij samen stukken dood vlees verwijderd. Ranzig karweitje 🙁

Borsteltje heeft een pijnstiller en antibioticum gekregen. Morgen wil Marja langs de dierenarts om de schade goed te bekijken. Ze reutelt ook behoorlijk, dus dat probleem heeft ze ook nog. Het arme dier.

14 januari:
Vandaag (14/1) gebracht door Dierenambulance Woerden: Josefien. Een klein, mager en onderkoeld egelmeisje van 339 gram.

12 januari:
Er is vanochtend nog een egel binnen gekomen. Hij liep over de weg in Bergschenhoek. Een mevrouw genaamd Hetty heeft hem naar de opvang gebracht. Het is een mannetje van 868 gram, Wolk genoemd,maar toch erg mager. Er hangt een vreemd luchtje om hem heen. Tijdens het ontrollen kwam er een enorme anus tevoorschijn. We schrokken ervan. Daarom is Esther met hem naar de dierenarts geweest. Na grondige inspectie blijkt het een oude heer met gewoon een abnormaal grote bips. Hij mist verder 1 oog en met het andere oog ziet hij niks, hij is dus blind.. Het vreemde luchtje kon de dierenarts ook niet verklaren.
Omdat hij koud binnen kwam zit hij in de warmte unit maar even later lag hij al languit door de warmte. Morgen even temperatuur checken.

Vanmorgen is er een egel binnen gebracht. Het is een vrouwtje van 504 gram, mag een stuk zwaarder zijn. Ze zat onder de vlooien en is daarom in een defencare bad geweest. Ze heeft een kalige plek op haar rug en voelt koud aan. Mira is gevonden door Mira uit Bleiswijk.

11 januari:

BarryBadpak met oorpiercing

BarryBadpak is inmiddels bij Frank de dierenarts geweest die de wond achter zijn oor goed heeft schoongemaakt. Er zijn nu 2 krammetjes geplaatst. Het oor en de wond voor zover zichtbaar ziet er goed uit en ruikt niet. Het is een mooie egel die goed zijn bordjes (met ook medicijnen) leeg eet. Barry Badpak blijkt trouwens vernoemd naar een hitsensatie? in Leiden, hij heeft een eigen FB pagina.
4 januari
Egeltje Tommy heeft het helaas niet gered, en is rustig overleden.