28 januari:
Gisteravond hebben Carla en Miek de 3-ling: Nala, Nilo en Nadeche naar een uitwentuin gebracht. De egels hadden er veel zin in. Nala woog 749 gram
Nadeche 739 gram en Nilo 639 gram.

27 januari:
Vanmiddag heeft Mieke een egel opgehaald in Katwijk aan de Rijn. Joyce van Egmond heeft regelmatig egels in haar tuin. Gisteren zag ze een kleine egel lopen.Ze heeft de egel opgepakt en lekker verwend met eten. De egel heet Prikkel, het is een vrouwtje en ze weegt 399 gram.Vanochtend hoorde Joyce dat Prikkel hoestte en ze zag ook neusuitvloeiing. We gaan mestonderzoek doen om te kijken wat er aan de hand is.

Gisteravond hebben Paula en Mieke 2 egels naar een uitwentuin gebracht.
Dit zijn Dolly (gewicht 743 gr) en Mazzel (gewicht 1100 gr).

16 januari:
Om 16:30 belde een mevrouw uit Meerzicht. Tijdens het uitlaten van haar 3 hondjes was zij er getuige van hoe een ‘vechthond’ een egel te pakken had. Het duurde ook enige tijd voor de hond hem los liet. Tot onze verbazing lijkt het beestje uiterlijk niets te mankeren, maar heeft er wellicht wel een trauma bij. Mevrouw meende bloed gezien te hebben, maar dit kan ook van de hond zijn geweest: bij ontrolling was de buik ok en ook op de rug zag Ria geen gaten van tanden o.i.d.
Gegevens:
Bertine, vrouwtje van 358 gr. (vindster heet Bernadette, dus ze is een beetje vernoemd)Vindplaats: Meerzicht
Bijzonderheden: engeltje op haar schouder.
De handen en voetjes zijn kaal, evenals de snuit. Mogelijk schurft. Er is een vlo gezien, dus ze krijgt een antivlodruppeltje. Wel lijkt ze redelijk doorvoed en is ze warm. Even MO afwachten.

12 januari:
Het is nog niet rustig. Zonet een egeltje binnen gekregen via dierenambulance Woerden. Snowy, mannetje van 340 gram. Vindplaats Woerden. Snowy was op zoek naar eten. De omgeving waar hij is gevonden was niet echt geschikt. Veel bebouwing, weinig groen.
Paula vd dierenambulance belde wat ze met dit egeltje aan moesten. Hij was namelijk wel alert. Gezien het slechte weer dat er aan komt hebben we hem op laten halen. Snowy staat nu lekker van het voer te smikkelen.

Vanochtend is er door de dierenambulance DH een egel naar de opvang gebracht. Het egeltje heet Olivia, is een vrouwtje van 330 gram. Ze is gevonden op een sportveld in Pijnacker. Astrid heeft bij Olivia een flesje warm water neergelegd omdat ze koud aanvoelde.Toen wij haar wilden onderzoeken hield ze zich stijf opgerold. Gelukkig stond ze na een tijdje wel lekker te eten van haar zacht voer.Ze zou veel meer mogen wegen want ze heeft wel een lang lijf. MO zal aan moeten tonen wat er aan de hand is.

10 januari:
Vanmiddag is door mevrouw Wielinga een zwak egeltje gebracht. Een schurft en schimmel klant. Zompige voetjes, opengeschuurd buikje, kaal hoofdje enz. Hij weegt 703 gram. Hij is Placido genoemd en gevonden in Bleiswijk.
Hij eet gelukkig goed!
Nugget is naar een uitwentuin gebracht.

9 januari:
Vandaag is er nieuw egeltje binnengekomen. Pukkie, mannetje, 430gram, gevonden op de Agaat, Rokkeveen. Pukkie is een mager oud mannetje. Was wel alert en warm, er is 1 grote teek bij hem weggehaald. Aan eetlust heeft hij geen gebrek, hij eet gelukkig goed.

6 januari:
Pientje heeft het niet gered. Ze is vanmiddag overleden. We kijken er niet van op. Zoveel vlooien, zo zwak.
Het is jammer.

5 januari:
Er is vanmiddag een egeltje binnengekomen van 191 gram.
Arm dier. Ze zat onder de vlooien. De vindster had het egeltje al iets tegen de vlooien gegeven. Het egeltje heet Pientje, is een meisje. Ze lag op het terras in de tuin van Marlies Henneman in Valkenburg ZH. Pientje ligt op een warmtematje want ze was onderkoeld. Ook heeft ze een erg bol buikje. Mieke heeft haar later een infuus gegeven. Laten we hopen dat ze het redt met dit gewicht.

3 januari:
Vanavond is Fester naar een uitwentuin gebracht. Fester was het zo zat om in een kooi te zitten. Iedere avond stond hij tegen de tralies aan naar buiten te kijken. Hoeveel rondjes hij heeft gelopen? we weten het niet. De handdoek in zijn hok liep hij helemaal plat inclusief de poep. Gelukkig zijn zijn voetzooltjes genezen en mag hij nu de tuin onveilig maken.
Hij weegt inmiddels bijna 800 gram. Hij is in september binnengekomen met een gewicht van 246 gram.