31 januari

Vandaag heeft een van onze vrijwilligers Robbie opgehaald uit Capelle a/d IJssel. Het is een oud mannetje, hij heeft schurft, schimmel en een ontstoken piemel. Hij had ook veel honger en dorst.

30 januari

Een particulier had Clio voor de deur van de opvang gezet. Helaas was ze ontsnapt uit het bakje. Gelukkig zag een vrijwilliger haar lopen. Ze is veel te klein, weegt slechts 259 gram.

28 januari

Tofu mocht vandaag naar een uitwentuin. Ze was er helemaal klaar voor.

Josefien is gevonden in Stompwijk. Ze weegt weliswaar 590 gram maar ze is veel te mager en onderkoeld.

27 januari

Helaas kreeg Niels het steeds benauwder. De dierenarts heeft hem laten inslapen.

26 januari

DA Woerden bracht Niels, een ernstig ondervoed en uitgedroogd manneke. Hopen dat hij het gaat halen.

22 januari

Vandaag kwam Lieke, een meisje van iets meer dan 300 gram.Uitgedroogd, ernstig onderkoeld en ondervoed. We gaan haar verwennen.

20 januari

Omdat het weer zo zacht blijft kunnen we gelukkig een aantal egels uitzetten in uitwen-tuinen. Onze vrijwilliger Mieke is er heel druk mee. Dit keer zijn de gelukkigen die mogen gaan survivallen:

Japie, Sandra en Octavio.

16 januari

Bennie is vandaag naar de opvang gebracht door een particulier. Een mooi ventje maar te klein om de winter zelfstandig door te komen.

14 januari

Vandaag gaan er weer twee gelukkigen naar een uitwentuin in Katwijk. Het zijn Karate Kid en Kruimeltje.

13 januari

Gebracht door DA Leiden: Sjaak. Hij weegt 619 gram, heeft een licht ontstoken buikje en beginnende schurft. Hij had heel veel teken maar daar hebben we hem al van verlost.

11 januari

Vandaag verhuizen drie happy egels naar een uitwentuin waar ze gaan oefenen in het zelfstandig overleven. Het zijn Stitch, René en Holly.

10 januari

Gebracht door dierenambulance Woerden: Katrien, een forse dame van 998 gram. Ze heeft veel last van parasieten, vooral van teken, Daar gaan we haar van af helpen.

8 januari

Gebracht door particulier: Bowie. Gevonden op de Akkerdreef in Zoetermeer. Bowie heeft schimmel en vermoedelijk ook schurft.

6 januari

Gebracht door een particulier uit Zoetermeer: Julie. Ze zat vast in een net dat boven een vijver was gespannen. Ze weegt maar 325 gram.

Gebracht door een particulier uit Leiden: Joop. Hij weegt 356 gram en is te klein om de winterslaap te overleven.

5 januari

DA Leiden bracht 2 egels: Chantal van 780 gram uit Katwijk, bloedneus en zou gewond oog hebben. Dat was inmiddels al aardig geheeld.

Isabel van 360 gram uit Leiden. Te klein om de winterslaap te overleven

4 januari

Helaas heeft Snoesje het niet gered. Hij was te veel verzwakt.

De eerste egels van het nieuwe jaar zijn binnen:

Carolien uit Hazerswoude-Rijndijk. Dit meisje liep nog rond op zoek naar eten maar ze is te klein om de winter zelfstandig door te komen.

Snoesje, een mannetje dat in Segwaert op het grasveld lag. |Hij is onderkoeld.