29 januari

Door een particulier uit Pijnacker is Cootje binnen gebracht. Hij is ondervoed en uitgedroogd.

25 januari

Stoffer had een erg slecht gebit en verkeerde mede daardoor in een slechte conditie. De dierenarts heeft haar daarom in laten slapen.

22 januari 

Pimmetje weegt inmiddels 800 gram; hij is vandaag naar een gesloten tuin in Gouda verhuisd. Op de foto is hij druk in de weer met met het maken van een eigen nest.

Foto gemaakt door Rob Kempers.

21 januari

Vanochtend zijn Dieci en Otto naar een tuin in Oegstgeest gebracht (zie foto’s hieronder).

egels in tuin egels in tuin

13 januari

Door een particulier is vanmiddag Susan binnengebracht, een ondervoed egelmeisje van 367 gram. Ze komt uit de wijk Seghwaert.

Prikkeltje is helaas overleden.

12 januari

Door de dierenambulance Leiden is Sanne binnengebracht. Ze is vermoedelijk wakker geschud uit haar winterslaap toen een mevrouw de bladeren ging aanharken. Ze heeft een licht ‘prutteltje’.

Door een particulier uit Katwijk is Prikkeltje naar de opvang gebracht, een egelmeisje van 277 gram.

11 januari

Elise is overleden.

10 januari

Caatje, die in een afgeschermde tuin verbleef, is helaas overleden.

7 januari

David Dorp en Annette zijn naar een tuin in Berkel en Rodenrijs gebracht.

5 januari

Vandaag is Loekie binnengebracht door een particulier uit de wijk Rokkeveen. Het is een oudere egel met wat ondergewicht, teken en mogelijk ook schimmel.

Soesje is verhuisd naar een tuin in Leiden.

4 januari

Vanuit Oosterheem is Wilfrieda binnengebracht door een particulier. Ze is mager en slaperig.

Tim is gebracht door een mevrouw uit Krimpen a/d IJssel. Hij heeft een paar teken en hij zou wat dikker mogen zijn, maar verder is het een mooie egel.

3 januari

Miss Beery is gevonden in de wijk Oosterheem. Ze werd gebracht door de dierenambulance Den Haag. Miss Beery weegt 284 gram maar hoort ca. 400 gram te wegen. Verder is het een alert diertje.

2 januari 

Helaas heeft het verhaal van Beery geen happy end. Hij is vanochtend ingeslapen.

Fish is binnengebracht door een particulier, die haar heeft gevonden in de wijk Driemanspolder. Ze voelt koud aan, is klammig en ruikt naar vis.

Anna is verhuisd naar een gesloten tuin in Mierlo.

Kennen jullie Noah nog? Zij is afgelopen december naar een tuin in Alphen a/d Rijn verhuisd. Op dit filmpje is ze druk in de weer met blaadjes om haar nest te verfraaien.

1 januari 2021

Helaas is het eerste bericht van 2021 niet zo leuk, want egel Jannie is vannacht overleden.

Aan het eind van de middag is Beery binnengebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Nieuwegein. Bewoners zagen hem in hun vijver vallen, dus hij heeft daar gelukkig niet lang in gelegen. Beery is erg benauwd, snuffig en een beetje ondervoed.