1 juli

Vrijgelaten op deze laatste juli-dag de volgende gelukkigen:

Doortje (binnen 23 juli), Patou en Sharon (binnen 2 juli) en Alfie (binnen 25 juli)

Mientje (binnengekomen 15 juli) is vannacht bevallen van een vierling. Moeder en kids maken het goed.

Helaas vonden we vanmorgen egeltje Amber, dat vorige week ernstig onderkoeld binnenkwam, dood in haar slaapzak. Het was blijkbaar toch allemaal te veel geweest.

Trotse moeder Mientje met de kinderen Maan, Milo, Mira en Moonlight

30 juli

Vandaag zijn 4 gelukkige egels uitgezet. Ze zijn allemaal vorige week binnengekomen en een aantal dagen grondig geobserveerd. Toen duidelijk was dat ze niets mankeerden zijn ze, aangesterkt door overvloedig eten en drinken naar het Bentwoud gebracht.

Romeo, Julia, Olivier en Takje

Ook binnengekomen is egeltje  Westie, 573 gram. Hij was uitgedroogd en heeft een infuus gehad.

Vanmorgen bracht Dierenambulance Woerden 4 weeskinderen van net een paar dagen oud. We hebben ze Ans, Abel, Adam en Albert genoemd. Ze wegen allemaal zo rond de 30 gram, hun oogjes zijn nog dicht en ze moeten elke 2 uur worden gevoed, ook ’s nachts!

We hopen dat ze gezond zullen opgroeien.

Babyegels Ans Abel Adam Albert

29 juli

Vandaag hebben we twee dames opgehaald:

Claudia: gevonden in Oosterheem. Vrouwtje. Waarschijnlijk zwanger. Was aan het nestelen, maar de tuin moest opgeknapt. Niet gewogen. Eerst maar even met rust gelaten

Kaat Mossel: gevonden aan Scheveningse Bos. Vrouwtje van 922 gram. Had een trosje teken bij haar oor en ze pruttelt.

27 juli

DA Woerden kwam vanmorgen Hans brengen. Gevonden in Montfoort, uitgemergeld en vol vlooien, een mannetje van 344 gram. Hij had minimaal een keer zoveel moeten wegen. Hans is na zijn tweede infuus overleden.

Binnengekomen: Laura. Ze weegt 1200 gram ze heeft 1 teek. Zo te zien mankeert ze verder niks. Ambulance wist niet waar ze gevonden was maar wel dat ze een nest had gebouwd. Dus misschien zijn er morgen baby’s

Plum (binnengekomen afgelopen maandag) is overleden. Heel erg triest want ze is in de nacht van dinsdag op woensdag bevallen van 5 onvolgroeide embryo’s. Gisteren leek het wat beter met haar te gaan na die vreselijke nacht maar vanmorgen is ze helaas toch nog overleden.

26 juli

Vandaag was het wat minder hectisch: Amber is gebracht door de dierenambulance. Ze was onderkoeld en is op een warmtematje gelegd. Heel bizar als het buiten 35 graden is.

25 juli

Het was me het dagje wel. In totaal zijn er 8 egels binnen gekomen via Dierenambulances Woerden, Den Haag en Alphen aan de Rijn.

1) Alfie.  Mannetje, 770 gram, oververhit in het kleine transportbakje. Afkomstig uit Alphen ad Rijn.

2) Toeter. Mannetje van 826 gram. Snottert en niest. Heeft een ontstoken piemel en heeft antibiotica gehad. Komt uit Boskoop.

3) Cora, een vrouwtje van 939 gram. Gevonden in Alphen ad Rijn. Pruttelt een beetje

4) Judith, een vrouwtje van 867 gram. Heeft schimmel en kale plekken en vieze oogjes.

5) Sjaantje, 353 gram, uitgemergeld, uitgedroogd en honderden vlooien.

En dan waren er vanmorgen natuurlijk nog 3: Romeo, Julia en Olivier.

Dierenambulance (Woerden dit keer) bracht een egeltje dat vastgezeten heeft in een struik. Hij heeft gelukkig geen zichtbare verwondingen maar hij rolt niet goed op dus heeft misschien toch pijn. Olivier, 979 gram.

De dierenambulances hebben het razend druk met die droogte. Vanmorgen bracht Dierenambulance Den Haag 2 egels, afkomstig uit Zoetermeer. Een van de twee zou erg hoesten. Dat zou zeker kunnen, maar wij denken stiekem dat het een gevalletje true love was. Romeo 1111 gram, Julia 1086.

24 juli

Dierenambulance Den Haag bracht vandaag Takje. Ze is zo genoemd omdat er sprake van was dat ze door een tak zou zijn doorboord. Gelukkig lijkt ze niet gewond te zijn. Ze wil zich echter niet oprollen. Ze is heel alert en energiek.

23 juli

En nog wat later in de middag kwam Doortje. Een egeldame uit Nieuwegein die hoest. Zij zou ook zwanger kunnen zijn.

En vanmiddag kwam Plum. Uit de Broekslootkade in Rijswijk gevist. Het is een forse vrouw, ze zou zwanger kunnen zijn.

Vanmorgen werd Bo gebracht. Hij heeft vastgezeten in een metalen hek maar lijkt vooralsnog niets te mankeren. Hij weegt 820 gram. Bo komt uit Bodegraven.

Doortje is moe maar voldaan

22 juli

Vandaag zijn binnengekomen:

Indy: een vrouwtje van 1016 gram, gevonden aan Bronsgroen. Ze pruttelt.

Deathwish: een mannetje van 919 gram. Gebracht door dierenambulance Den Haag. Hij zat midden op de Rijksstraatweg. Vandaar de naam. Lijkt verder niet veel te mankeren.

21 juli

Het werd een beetje saai, iedere dag 1 egel binnen. Daarom doen we er vandaag 3. Twee vechtende mannetjes waren te water geraakt en een dame die haar hond uitliet, heeft ze uit het water gevist. Badr Hari is een mannetje van 1164 gram en Rico is een mannetje van 925 gram. Badr heeft een pruttel. Beide heren zijn niet gewond. Gevonden in Bleiswijk.

Vanmiddag bracht Dierenambulance een egel die door 2 honden gebeten zou zijn, maar ze zagen niks aan hem. Eenmaal in de opvang, stroomde het bloed uit zijn neus. Hij is nog even naar de dierenarts geweest. Jack (ja,inderdaad, de daders waren Jack Russels) heeft pijnstilling en een antibioticum. Nu maar hopen dat hij  herstelt. Jack is afkomstig uit Rijswijk (en dus een logee van opvang Den Haag).

De vechtersbazen Badr en Rico met kroos in hun stekels

20 juli

Vandaag bracht de dierenambulance Den Haag een egel die gisteravond gevonden was aan de Meppelweg. Het is een vrouwtje van 972 gram en ze had vlooien, maar meer konden we ook niet aan haar ontdekken. Ze heet Sofie.

19 juli

Damiani, die gisteren werd gebracht, is vandaag bij de dierenarts geweest. Die constateerde een ernstige botbreuk met infectie. Er zat niets anders op dat Damiani te laten inslapen.

Er komen nu elke dag wel 1 of meer egels binnen. Gevonden in het Westerpark (bij het hondenstrand): Fuji, een mager egeltje met schimmel en een lelijk prutteltje. Fuji wil niet ontrollen, dus het geslacht blijft nog even geheim.

18 juli

Dierenambulance Den Haag bracht een egel uit wijk Loevestein, Den Haag. Ze heeft iets aan haar linker voorpoot. Damiani weegt 522 gram. Kijkt zielig maar heeft wel goede trek.

vacature egelverzorger

Ook Damiani had heel veel dorst

17 juli

Nog een egeltje dat afgeleverd werd door de politie, deze keer politie Zoetermeer.  De egel liep niet goed. Zonnetje is inderdaad wankel maar we houden het erop dat ze ernstig verzwakt is. Al binnen een uur had ze een bakje zachtvoer + een halve bak brokjes op. Dezelfde middag was ze fotomodel voor de Zoetermeersche Courant die een stukje wilde schrijven over de grote nood waarin de egels verkeren vanwege de droogte,

Riccio is in Leidschendam overreden door een politieauto. Hij heeft dan wel een engeltje op zijn schouder gehad wan hij mankeert zo te zien helemaal niks. Bezorgde agenten hebben hem overgedragen aan Dierenambulance Den Haag.

15 juli

Gebracht door Dierenambulance Alphen aan de Rijn een egelvrouwtje dat gevonden is in Aarlanderveen. Mientje was wat uitgedroogd en had een aantal grote teken.

Vandaag is egeltje Mamsie (bij ons sinds begin juni) uitgezet bij de Nootdorpse plassen.

14 juli

Opgehaald: Benji. Een volwassen mannetje van 773 gram waarop vlooien en teekjes feestvierden. Dat feestje is afgelopen. We werken verder aan de pruttel en hoestbuien van Benji. Zoals zoveel egels nu zal hij ongetwijfeld ook inwendig de nodige parasieten hebben.

13 juli

Vanmiddag bracht Dierenambulance Den Haag een egel:  Dimitra,  een vrouwtje van 804 gram, had een dichtgeplakt oogje, vliegeneitjes, vlooien, maar vooral was ze vreselijk benauwd.  Iedere ademtocht was een gevecht. We hebben meteen de dierenarts gebeld. Ook de dierenarts was het er mee eens dat dit dier niet meer te redden was en Dimitra is geëuthanaseerd.

11 juli

Vandaag gebracht door Dierenambulance Den Haag: Hetty, een volwassen vrouwtje van 740 gram. Gevonden in Rijswijk. Ze heeft een prutteltje bij de ademhaling, maar verder is het een levendige egel met heldere kraaloogjes.

10 juli

Bella heeft het helaas niet gered. Ze begon vandaag te schudden en krampachtige bewegingen te maken. Ze is nog haastig naar de dierenarts gebracht en die heeft het nog met medicatie geprobeerd maar een uur later was ze overleden. We weten niet wat haar mankeerde, misschien toch gif.

9 juli

Vanavond werd Bella nog gebracht door Dierenambulance Den Haag. Mager, uitgedroogd en heel koud. Ze zit nu op een warmtematje en ze eet en drinkt goed.

Vandaag kwam een egeldametje uit Wassenaar binnen, Juliet. Ze heeft tandproblemen en is mager en uitgedroogd. Ze heeft en infuusje gehad en moet nu gaan eten. Voor de zekerheid krijgt ze soep (verdund kattenblikvoer).

Soms zijn we te laat. Dat is nu het geval met Droopy en Fenna. Allebei gisteren binnengekomen. Fenna overleed dezelfde avond en Droopy was vanmorgen bij de dierenarts en die heeft besloten hem te euthanaseren.

8 juli

Vandaag belde Dierenhulpverlening Woerden met de vraag of ze een egel konden brengen. Zij is gevonden in Harmelen en lag al 4 dagen in de tuin. Droopy is  erg benauwd en had vlooien, teken, vliegeneitjes en maden.. Droopy weegt 618 gram, is erg mager en benauwd. De vliegeneitjes zaten allemaal op de kop en in de oren zaten maden. Alle ongedierte is aangepakt, medicatie is toegediend en een hoop schietgebedjes er achteraan. Vooruitzichten zijn erg slecht.

Gisteravond is Cuzco (binnen sinds begin mei) vrijgelaten in het Westerpark.

Binnengekomen is Fenna, gevonden aan de Dunantstraat. Fenna heeft het erg benauwd.

7 juli

Bootsman (binnen sinds 30 juni) bleek een flinke oorontsteking te hebben. Hij krijgt pijnstilling en oordruppels en het gaat al wat beter, hij is in ieder geval lekker aan het eten.

Bootsman aan de maaltijd

Kourtney is een paar dagen geobserveerd en blijkt kerngezond. Ze is haar vijveravontuur van 3 dagen geleden te boven gekomen.

6 juli

Met Johanna (binnen sinds 1 juli) gaat het boven verwachting goed. Ze wil alleen niet eten. Ze wordt nu gevoerd.  Maandagochtend moet ze weer naar de dierenarts en hij maakt dan een beugel voor haar gebroken onderkaak.

Erik is helaas vandaag geëuthanaseerd. Hij was bij ons sinds april en heeft veel problemen kunnen overwinnen. Er is nog geprobeerd om hem er bovenop te helpen met nieuwe medicatie maar dit is niet gelukt.

Vandaag kwam er ook een nieuw mannetje in de opvang: Egbert. Hij heeft een flinke pruttel.

5 juli

Vandaag vrijgelaten tussen Bieslandse Bos en Balijbos: Austin (bij ons sinds november) en Frits (bij ons sinds september).

4 juli

Nog een voor wie de zoektocht naar water bijna fataal afliep: Kourtney, gevonden in een vijver in Segwaert.

3 juli

Door de droogte komen er steeds meer egels binnen. Vandaag kwam er weer zo een die op zoek naar water in de problemen kwam. Julio, gevonden in Slotermeer. Zat in een waterbakje en kon er niet meer uit.

2 juli

Er is heel veel mis met egeltje Johanna dat gisteren is binnengekomen. Na onderzoek door de dierenarts bleek dat ze een flinke oor-infectie had en bovendien is haar onderkaak gebroken. Daarbij had ze ook nog een flinke wond onder haar kin. Haar rechteroog is ernstig beschadigd. Omdat ze eet als ze gevoerd wordt en het een relatief jonge egel is, geven we haar nog even een kans. Ze krijgt uiteraard pijnstilling en antibioticum. De verwondingen zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een hondenbeet.

Binnengekomen twee Haagse dames: Sharon en Patou

Wat Sharon mankeert is nog niet duidelijk, Patou heeft een wondje op haar kop en is wellicht door een hond te pakken genomen.

Patou

Sharon in bad

1 juli

Meteen op de eerste dag van juli binnengekomen: Johanna. Ze is gevonden in Leidschendam en ze blijkt een geïnfecteerde wond onder haar kin te hebben. Ze zal morgen een bezoek aan de dierenarts brengen.