31 juli

Weer een blijde gebeurtenis. Molly is vannacht moeder geworden van 4 dochters. De dametjes hebben de namen Marit, Michelle, Maxima en Maria gekregen. Moeder en dochters maken het goed.

Maria, Marit, Michelle en Maxima

30 juli

Jonny arriveerde vandaag per dierenambulance Leiden. Hij komt zelf uit Voorschoten en heeft daar lang in een vijver gezwommen maar is er gelukkig uitgevist. Hij krijgt een antibioticum.

29 juli

Scout Siem van 9 jaar zag een egel de straat oversteken en hij wist dat egels overdag slapen.  Okkie heeft hij haar genoemd,  een flinke dame van 1106 gram. Ze is onrustig en moet wellicht bevallen. Haar nest is nagekeken, er zaten geen jongen in. Ze is waarschijnlijk verstoord doordat er in de buurt bomen worden gekapt.

28 juli

Julia is vannacht moeder geworden van 3 kleine schatjes. De drie jongetjes heten  heten Joris, Japie en Jona. Julia lijkt een zorgzame en relaxte moeder dus we hopen dat alles goed blijft gaan. We hebben haar van harte gefeliciteerd. Vader Romeo konden we niet feliciteren want die loopt sinds begin deze maand alweer buiten rond.

Joris, Japie en Jona

Binnengekomen: Magnus uit Gorinchem. Heeft een zwaar ontstoken teen en gaat morgen meteen naar de dierenarts.

27 juli

Pukkie en Knor zijn afgereisd naar Rheden. Heerlijk voor ze.

Choco heeft de strijd vannacht opgegeven. Hij ging al niet lekker en de dierenarts schatte zijn kansen niet hoog in en dat bleek terecht. Choco had gisteren al nauwelijks gegeten, wou niet slikken en was flink afgevallen.

26 juli 

Isley had het heeeeel warm. Hij lag in de hitte (37 gr.) op de stoep te pruttelen. In de opvang kan hij wat afkoelen en extra vocht krijgen.

24 juli

Boots had veel last van de warmte (37 graden nu) en was wat uitgedroogd. Hij komt uit Zoetermeer. Hij heeft al een infuus gehad.

Emma is vanmorgen vroeg gearriveerd. Een stevige (zwangere?) dame van 915 gram met heel veel dorst. Verder lijkt er weinig mis.

Willow lag vanmorgen plotseling dood in haar hok. Nare schok want het was totaal onverwacht. Ze leek het prima te doen en was al wat aangekomen.

23 juli

Choco is vandaag gebracht door Dierenambulance Woerden. Hij is er slecht aan toe. Flinke huidontstekingen als gevolg van schurft en een heftig ontstoken piemel. Hij heeft inmiddels een batterij aan medicijnen gekregen.

Henkie’s toestand wilde niet verbeteren. De darmontsteking leek eerst voorbij en kwam toen dubbel zo hevig terug. Medicatie hielp niet meer. Hij is door de dierenarts geëuthanaseerd.

22 juli

Willow is bij ons opgenomen. Een veel te mager dametje dat flink uitgedroogd was. Bovendien zat ze vol met mieren, waarschijnlijk heeft ze in een mierenhoop gelegen. Ze heeft ook nog schimmel/schurft. De eerste twee problemen zijn inmiddels verholpen, aan de schimmel moeten we nog werken. We gaan haar vertroetelen.

21 juli

Twee happy ladies: Truus en Toosje. Ze zijn vandaag terug naar huis, naar de tuin waar ze al heel lang komen eten en drinken.

18 juli

Drie nieuwe klanten vandaag:

Henkie uit Zoetermeer, gevonden door ex-vrijwilligster Susanne. Uitgedroogd, ondervoed, koud en met een pruttel. We hopen dat hij het haalt.

Klaas uit Montfort. Hij was bijna verdronken en moet antibioticum omdat hij water in zijn longen heeft geregen.

Maggie uit Nieuwegein. Zij heeft vastgezeten in een hek. Geen uitwendige verwondingen en we hopen dat ze ook geen inwendige schade heeft. Tot nu toe maakt ze het goed.

Helaas nog een verdrietig bericht. Charlie is afgelopen maandag naar de dierenarts geweest. Hij was erg benauwd. Met andere medicijnen zou hij na 3 dagen minder benauwd moeten zijn. Helaas werd het steeds erger. De dierenarts heeft hem geëuthanaseerd.

19 juli

Pebbles is vandaag uitgezet in de Horsten in Voorschoten.
Pebbles is 23/11/2018 met een gewicht van 320 gram bij ons binnengekomen. Inmiddels weegt ze 1129 gram?.
Het arme dier had een abces op haar bolletje en haar linker oog was beschadigd en zwaar geïnfecteerd.
Ze heeft de nodige operaties, wondcorrecties en antibioticakuren meegemaakt maar vandaag kreeg ze haar APK  keurmerk

Pebbles

17 juli

Noa en Ade zijn uitgezet in het Bentwoud. We wensen ze een fijn leven daar.

Noa

Ade

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel triest, maar Takkie heeft het niet gehaald. Hij was te ver heen om nog terug te keren.

16 juli

Gevonden bij het Balijbos egeltje Takkie. Dit ventje is zo erg uitgedroogd en ondervoed dat we eerst zijn vochtgehalte op peil gaan brengen voordat we hem  -voorzichtig en met kleine beetjes-  gaan voeren. Zijn darmen zijn nu te zwak om een maaltijd aan te kunnen.

Het is heel verdrietig dat Robbie, die zo hard heeft gevochten om te herstellen, toch aan zijn darminfectie is bezweken.

15 juli

Arme Sisi, die 3 juli binnenkwam met een bloedneus, bleek toch een hersenbeschadiging te hebben. Ze was doof, blind en kon niet ruiken. Toe haar conditie niet verbeterde heeft de Dierenarts haar laten inslapen.

14 juli

Opgehaald uit Stompwijk bij hotelboerderij Akkerlust egel Kroosje. Hij was daar in de vijver gevallen en half verdronken.

Mandi is vanavond uitgezet in het Cronestijn park in Leiden. Het zal haar daar best bevallen.

Mandi gaat haar nieuwe thuis verkennen.

Helaas heeft Matthijs, die gisteren binnenkwam, het niet gered. De oude man was niet meer opgewassen tegen onderkoeling en ondervoeding.

13 juli

Een drukke dag. Verdrietig was dat egel Tobias die gisteravond werd gebracht toch plotseling is overleden.

Egeltje Diva en Nijs zijn terug naar huis. Die hebben een fijne avond.

Alisa is binnengebracht omdat ze bijna was verdronken.

Matthijs is een wat oudere egel, hij was uitgedroogd, onderkoeld en ondervoed.

Hector was in een bak gevallen en heeft zijn pootjes stuk gekrabt in een poging er uit te klimmen. Hij is ook doodmoe.

En laat op de avond kwam ook nog Kate. Ze heeft heftige schud-buien. Het is een neurologisch probleem of vergiftiging. De dierenarts moet uitsluitsel brengen.

12 juli

Egeltje Tobias arriveerde uit Woerden. Ook hij was koud, ondervoed en uitgedroogd.

11 juli

Vandaag is Rozen binnengekomen. Een verzwakt, ondervoed en uitgedroogd egelmeisje. We gaan haar vertroetelen.

9 juli

Opgehaald op de Wijnberg in Zoetermeer: Robbie. Uitgedroogd, uitgeput en ondervoed. Hij heeft een infuus gehad. Hopelijk gaat hij snel zelf eten.

Romeo is uitgezet. Hij is naarstig op zoek naar de volgende Julia.

Jack heeft sinds gisteravond ook zijn vrijheid terug.

Vannacht is Freek overleden. De combinatie hele slechte conditie en diarree is hem toch fataal geworden.

8 juli

Vanmiddag is Freek uit Leiden gearriveerd. Hij is gevonden in een paardenstal en heet daar van iemand die het ongetwijfeld goed bedoelde melk gekregen. Freek was al ondervoed en uitgedroogd dus dat kon hij echt niet gebruiken. Hij krijgt infuus tot de diarree ophoudt.

Vanmiddag is Snik gebracht.We hadden hem zo genoemd omdat we direct zagen dat er niets meer aan te doen was. Grote ontstoken wond op zijn rug. De dierenarts was het met ons eens en heeft uit zijn lijden verlost.

4 juli

Gefinisht in onze opvang zwemmer Maarten. Hij weegt 856 gram en hij lag in het water aan de Singel in Woerden. Koud, nat en met een flinke rochel. Koud en nat is inmiddels opgelost, we moeten nog zoeken naar de oorzaak van de rochel.

3 juli

Vanavond is Aaron uitgezet in het Westerpark. Het zal hem daar best bevallen.

3 juli

DA Woerden bracht 2 egels die er slecht aan toe waren. Beide zijn bij de Dierenarts geweest. Een is door hem geëuthanaseerd, ze had een verbrijzeld pootje en diverse abcessen. De andere heeft een pijnlijke kop en een bloedneus, zij krijgt pijnstilling. We hebben haar Sisi genoemd.

2 juli

Vanavond is Lagret uitgezet in Zevenhuizen. De dame weegt maar liefst 1339 gram.

Lagret op weg naar de vrijheid

2 juli

Hallo Douwe en Blanche van der Meer,

Omdat we steeds een foutmelding krijgen als we jullie proberen te mailen met een antwoord over Pelle doen we het maar op deze manier:

We hebben het even nagekeken en we vonden het volgende bericht van een lid van ons medisch team:

9-1-2019

Vanochtend is Pelle met een gewicht van 975 gram naar een tuin in Leidschendam gebracht.

Hij had zijn pootjes kapot gelopen in de opvang.

Hij zat nog in een behandeling tegen coccidiose.  Ik heb toen zijn kooi vol met aarde en hooi gedaan. Zijn slaapzak vervangen  door een huisje. Nou dat vond hij wel leuk maar niet voor lang. Hij was het zat.

Gelukkig had ik nog een adres waar hij terecht kon.

Meneer kan nu genieten van kippen, ezels, een schuur, een kas, een mega grote tuin en zich vergapen aan een boerderij uit de 17e eeuw. 

Omdat hij naar een grote uitwentuin is gebracht is dit niet gemeld op de website, waarvoor onze excuses.