30 augustus

Kleine Anita van 145 gram was haar moeder kwijt. We zullen haar vertroetelen. Ze is gebracht door dierenambulance Leiden.

We waren helaas te laat met de behandeling voor Castor. Hij had te veel inwendige parasieten en is overleden.

29 augustus

Nieuw binnen: Pollux uit Voorschoten, met dierenambulance Leiden. Pollux is een mannetje van 640 gram en was verstrikt in een net. Had vliegeneitjes. Het net had snijwonden onder de kin gemaakt. Hij heeft pijnstilling en infuus gehad.

28 augustus

Castor werd door de dierenambulance rechtstreeks naar de dierenarts gebracht omdat hij erg benauwd zou zijn. Dat was hij niet, wel uitgedroogd en ondervoed. Hij zat ook vol vliegeneitjes.

27 augustus

Sophia is terug naar huis. Ze is helemaal genezen.

Met Johannes ging het minder goed. Hij is geëuthanaseerd omdat, ondanks een week medicatie, zijn benauwdheid niet verbeterde.

23 augustus

Egeltje Nana komt uit Voorburg. Ze heeft een vieze stinkende oorontsteking in haar R. oor. Hiervoor is ze al bij de dierenarts geweest. Ze heeft ook een pruttel en een snotneus.

De heren Ajax, Skimmer en Jake maken voortaan Wassenaar onveilig. Ze zijn uitgezet in Rust en Vreugd.

Helaas heeft arme Xander zijn enorme wormbesmetting niet overleefd. Gelukkig konden we wel zijn pijn wegnemen maar de wormen vielen niet meer te bestrijden.

21 augustus

Wolfje is gevonden in het Balijbos. Ze heeft een erge oorontsteking. Ze knapt op van antibiotica en ontstekingsremmer

Xander komt uit Leiden. Hij was uitgedroogd en had hevige diarree.

20 augustus

Vanavond is Johannes gearriveerd. Hij heeft het heel benauwd en dat is vooral met dit weer geen pretje. Hij was ook uitgedroogd maar hij heeft al een infuus gehad.

Apollo mag vanaf vandaag gaan survivallen in een tuin.

Arme Kai is vannacht overleden. Hij had een ernstige zuigwormbesmetting en dat is hem uiteindelijk fataal geworden.

18 augustus

Arme Sasja uit Leidschendam is door de dierenarts geëuthanaseerd. Hij was te benauwd.

17 augustus

Op een speelplaats in Meerzicht liep een moederegel met 4 kleintjes. Oplettende mensenmoeders hebben de egelopvang gewaarschuwd en gezorgd dat de spelende kinderen bij het egelgezin vandaag bleven. Een van onze vrijwilligsters heeft het gezin meegenomen. Ze maken het allemaal prima en gelukkig is mamma niet al te gestressed door het hele avontuur. Ze heten Malou (mama), dochter Mackenzie en zonen Mats, Myron en Milan.

Malou met haar vierling

Vandaag zijn er 4 egels naar de dierenarts geweest. Bij Robbie is een tand getrokken en Lieke bleek een oude breuk te hebben. Helaas zijn Alpha en Irini geëuthanaseerd, Alpha had ernstig beschadigde longen en Irini een bekkenbreuk.

16 augustus

4 nieuwelingen opgenomen vandaag:

Neeltje, een weesje van 88 gram

Mika, een mannetje uit Leiden met schurft

Sasja uit Leidschendam, hij is heel erg benauwd

Senna uit Zoetermeer. Senna heeft een egelhuis in een mooie tuin die is aangepast aan egels en vogels. Een schuttingdeur waar de egels onderdoor kunnen, diverse water- en voerplekjes, struikjes, verstop-plekjes. Elke avond eet hij zijn maaltje kattenbrokjes, neemt wat slokken water en gaat dan aan de wandel. Er wonen (naar het schijnt) 2 mooie dames in de tuin van de buren. De mevrouw die hem vond wist niet dat egels zoveel herrie konden maken ten teken van het voortplanten. Elke ochtend ligt Senna weer in het egelhuisje. Senna heeft schimmelige oortjes, een ietwat kaal buikje en vlooien. Behandeling is dus ingezet, als hij beter is mag hij terug naar huis..

Gerrit is sinds vandaag lekker aan de wandel in het Westerpark

15 augustus

Dierenambulance Woerden bracht Calypso, een vrouwtje dat is gevonden in Woerden. We hebben tot nu toe niet kunnen vinden wat ze mankeert, ze lijk in prima conditie.

14 augustus

Yaya, Pappous en Eggie hebben de vrijheid terug gekregen. Ze wonen voortaan in Wassenaar.

Gebracht door Dierenambulance Woerden: Belle, een vrouwtje uit Monfoort. Ze is benauwd.

Gevonden in de Leyens, Zoetermeer: Irini, vrouwtje van 879 gram. Ze loopt hard maar belast haar R. achterpoot niet. Ze gaat naar de dierenarts.

13 augustus

Dierenambulance Leiden bracht Paul, een ventje met een flinke snotneus. hij is heel benauwd. Tot overmaat van ramp heeft hij van de vinders -met de beste bedoelingen- een bak melk gehad zodat hij nu ook nog erge diarree heeft.

12 augustus

Henk arriveerde vandaag. Hij is een mooie, goed gevoede egel dankzij zijn tuin pleegouders maar hij heeft een stevige pruttel.

11 augustus

Vanaf vandaag mogen de egeltjes Smoeke, Nicos, Melissa en Amy gaan survivallen in uitwentuinen.

Smoeke aan de scharrel

Met Erasmus liep het slechter af. Hij was naar de dierenarts voor een gebitsbehandeling maar zijn bek bleek zodanig ontstoken dat de arts heeft besloten hem in te laten slapen.

7 augustus

Vannacht is Pokey overleden. Hij was te ver heen om er nog bovenop te krabbelen.

Casanova is terug naar de tuin waar hij is gevonden.

Lieke is gebracht door Dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in Zoetermeer. Een stevige dame maar ze hoest.

6 augustus

Gisteravond is Louisa gebracht, een baby van 95 gram die uit een sloot was gevist. Ze zit in de couveuse bij de andere baby’s en maakt het goed. Zie ook filmpje op de home pagina.

Even kennismaken. Louisa in het midden

Een heleboel egels zijn weer lekker de vrije natuur in:

De mannen Stavros, Dimitri en Jason zijn uitgezet in het Bentwoud.

Dame Roos en de mannen Toby, Kwaak, Kostas en Doran zijn uitgezet in het Wassenaarse Rust en Vreugd.

5 augustus

Dierenambulance Woerden bracht een egel uit Harmelen. De egel was aangereden en flink gewond aan zijn kop. De dierenarts heeft hem onmiddellijk uit zijn lijden verlost.

Gisteravond arriveerde Casanova uit Zoetermeer. Een flinke vent van 949 gram. Hij zou hoesten maar dat hebben wij nog niet gehoord.

Olga is lekker weer terug in de vrije natuur. Ze is uitgezet in Voorschoten.

Pimento mag gaan survivallen in een uitwentuin in Leiden.

4 augustus

Vanavond arriveerde nog uit Harmelen Minthe. Ze is er slecht aan toe. Graatmager, uitgedroogd, schurft en schimmel. En ze hoest. Ze heeft een hele slechte conditie en we moeten haar problemen voorzichtig één voor één aanpakken.

Naar de opvang gebracht: Pokey. Vrouwtje, mager, tikje lauw, uitgedroogd. Heeft vieze mest.

Voor arme kleine Charlie kwam onze hulp te laat. Hij is vannacht overleden.

3 augustus

Gistermiddag arriveerde Chara. Ze is gevonden in Nieuwegein en gebracht door dierenambulance Woerden. Ze is klein, ondervoed en uitgedroogd.

2 augustus

Vandaag mochten we van Mama Corina even haar kinderen bekijken. De vijfling is eind juli geboren en verkeert in blakende welstand. Mama is een beetje te veel afgevallen maar ze haalt haar schade hopelijk spoedig in.

De vijfling

Finny is gebracht door haar vindster. Ze komt uit Voorschoten. Ze werd aangevallen door eksters en een kat. Ze heeft een pruttel.

Een particulier bracht Charlie naar de opvang. Een klein zwak mannetje dat twee keer zo veel zou moeten wegen. Bovendien heeft hij last van schimmel.

Helaas zijn er twee egels overleden: Augustus die gisteren werd gebracht bleek een ernstige longaandoening te hebben. Hulp kwam te laat.  Daarnaast is ook nog Zorba vannacht overleden, hij had chronische luchtwegontstekingen die hem uiteindelijk, alle medicijnen ten spijt, fataal zijn geworden.

 

1 augustus

De drieling die in de couveuse zit maakt het prima. Ze hebben wat kruiden gekregen om mee te spelen. Ze hebben rode nagellak op zodat we ze uit elkaar kunnen houden.

Augustus komt uit Harmelen. Hij weegt te weinig, 617 gram en is zwak.

Nicos komt uit Montfoort. Hij heeft 1 hele dag in de hitte vastgezeten in gaas en ook nog de daaropvolgende nacht. Pas om 11 uur vandaag is hij gelukkig bevrijd door een medewerkster van de dierenambulance. Hij is erg uitgedroogd.

Freddie is opgenomen omdat hij erg onderkoeld was en ook behoorlijk uitgedroogd. Hij zit nu met een kruik op een warmtematje, heeft een infuus gehad en begint al wat te drinken.

Helaas is Freddie na enige uren plotseling overleden. Hij verloor opeens veel bloed uit zijn anus. Omdat hij vanmorgen zo ijskoud was en stond te rillen en te schudden denken we toch aan vergiftiging met slakkenkorrels of iets dergelijks.

Opgehaald door een vrijwilliger: Sophia. Een flinke dame van 1196 gram. Ze heeft een pruttel.

Kleine Mini

Mini arriveerde vandaag. Een pasgeboren en uitgedroogd weesje van 27 gram. Haar broertje/zusje was al overleden. Helaas hebben we ook Mini niet meer kunnen redden.