30 juli

Corina is vannacht bevallen. Ze heeft 5 baby’s. Moeder en kinderen maken het goed.

29 juli

Opgehaald in Zoeterwoude: Yentl, een meisje van ca. 3 weken. Ze weegt 117 gram en haar moeder is nergens te vinden. Ze is naar onze “egelmoeder” Paula gebracht.

28 juli

Bastiaan is bij de dierenarts geweest en die vond het maar het beste om hem in te laten slapen. Hij had een long- en oorontsteking.

27 juli

Bastiaan is gevonden in Kamerik langs de kant van de weg. Hij is naar ons gebracht door dierenambulance Woerden. Zijn kop zat vol met vliegeneitjes en hij had opgedroogde kroos tussen zijn stekels. Hij krijgt pijnstiller/antibiotica en uiteraard zijn alle parasieten verwijderd.

Gisteravond is Gentiaan binnen gekomen. Hij is een stoere vent maar hij hoest. Daar gaan we hem van af helpen.

Arme Ermin heeft het niet overleefd. We hebben geprobeerd hem over de crisis heen te helpen maar hij is vannacht toch overleden.

26 juli

Vandaag zijn Robbie en Ermin opgenomen. Robbie heeft een pruttel en waarschijnlijk schimmel. Ermin is er veel slechter aan toe, hij is zo zwak dat zijn kansen klein zijn. We doen uiteraard voor allebei ons best.

25 juli

Sjaan is terug geplaatst in de tuinen in Nootdorp waar ze gevonden werd. Ze is inmiddel een flinke dame van 1228 gram

Sarrisa is een verkouden egelmeisje van 443 gram. Maar ze is wel slim want ze ging in de tuin bij een vrijwilliger van de egelopvang zitten niezen. We zullen haar zo goed mogelijk verplegen.

24 juli

Kai is gisteravond gebracht door zijn vinders. hij werd langs de kant van de weg gevonden in Leiderdorp, een zwak en uitgedroogd mannetje. Na een infuus knapte hij zienderogen op en inmiddels gaat het prima met hem, al moet hij nog wel flink aankomen.

22 juli

Het eerste nestje van dit jaar! Egeltje Susan was eind april vrijgelaten uit de uitwentuin. Ze had het examen Survival met goed gevolg afgelegd, ondanks dat ze een teentje miste. De eigenaar van de uitwentuin zag haar plotseling begin juni weer rondscharrelen, ze miste kennelijk de goede verzorging. En ze miste nog steeds een teentje, daaraan werd ze herkend. Ze nam weer haar intrek in haar vertrouwde hokje. Maar bij nadere inspectie bleek dat ze voor een grote verrassing had gezorgd: een mooi nestje met drie baby’s. Moeder en kinderen blaken van gezondheid en wij heten Snoepie, Smikkel en Smartie van harte welkom!

Chief is op 27 juni bij ons gekomen. Hij had veel problemen en daar is van alles aan gedaan. Het leek er op dat hij het zou gaan redden maar hij is helaas vanacht overleden.

Andros is gebracht door Dierenambulance Woerden. Een veel te mager ventje dus we gaan hem eens flink in de watten leggen.

20 juli

Arme Leidje heeft inderdaad de ochtend niet gehaald. Gelukkig hadden we haar pijnstilling gegeven. En nog meer droevig nieuws: Eureka bleek inwendig grote problemen te hebben. Ook hij is overleden.

Basil die gisteren in een weiland liep te wankelen heeft vanmorgen prima gelopen. Het infuus zal wel hebben geholpen.

19 juli

Dierenambulance Leiden bracht twee egeltjes. De eerste is een oud vrouwtje met een lelijke wond in de lies, ernstig ondervoed en uitgedroogd. Bovendien een heel slecht gebit. We maken het haar (Leidje) zo comfortabel mogelijk maar de prognose is heel slecht.

De tweede is een mannetje uit Leiderdorp, we hebben hem Basil genoemd. Hij liep te wankelen in een weiland maar gelukkig is er niks mis met zijn poten, het zal wel zwakte zijn geweest want hij is inderdaad erg mager.

17 juli

Jake is gebracht door de vinders. Dit mannetje had heel veel vlooien, daar is hij nu vanaf maar er zijn nog andere huidproblemen. We houden hem in de gaten.

Erasmus is gevonden in Leiden. Hij is eng mager en heeft schimmel en schurft. We gaan hem verwennen.

16 juli

Ajax komt uit Leiderdorp. Het is een vrij klein mannetje maar hij lijkt helemaal gezond. We zullen hem observeren.

Brammetje is gearriveerd, Hij heeft grote moeite met lopen. Gelukkig ging het een stuk beter na een pijnstiller. Hij heeft niks gebroken. We houden dit ventje in de gaten.

15 juli

We zijn weer drie inwoners rijker: Macho en Roos komen uit Zoetermeer, het zijn mooie egels en het is nog niet duidelijk of ze wat mankeren.

Eureka komt uit het Balijbos. Hij is veel te mager en moet duidelijk een tijdje gepamperd worden.

14 juli

Madelief heeft het helaas niet gered. De antibiotica was niet op tijd om de ontsteking te remmen. Gelukkig heeft ze wel veel pijnstiller gehad.

13 juli

Weer een zwemmer binnen gekomen: Toby uit Sassenheim. Ook hij is gelukkig op tijd uit het water gevist. Hij was koud en nat maar het gaat nu alweer beter.

Later kwam Madelief, zij was er heel slecht aan toe. Ze zat vol met vliegeneitjes en maden en heeft een oude stinkende ontstoken wond aan haar R. achterpoot waardoor ze mank loopt.

Kleine Alice die gisteren werd gebracht is bij de dierenarts geweest. Ze is waarschijnlijk toch aangereden, haar kopje is gezwollen, ze had een bloedneus en haar L. oog is mogelijk beschadigd. Het gaat al beter na de pijnstillers. We hopen dat dit meisje het redt.

Dat zagen we niet aankomen: de toestand van Hans verslechterde vannacht razendsnel en hij overleed. Er zal inwendig veel meer mis zijn geweest dan we aanvankelijk dachten.

12 juli

Egel Pontos was aan het zwemmen in Noord-AA en is er gelukkig op tijd uitgevist door zijn redster. Hij maakt het nu prima, nog wel wat geschokt door zijn avontuur.

Egel Hans is naar de opvang gebracht door zijn vindster. Hij is te mager en uitgedroogd. We gaan goed voor hem zorgen.

Egeltje Alice uit Oegstgeest is een triest geval. Snotneus, stikbenauwd en vol vliegeneitjes. Die zijn er nu af. Ze gaat morgen eerst langs de dierenarts.

11 juli

Egel Kwaak is gelukkig net op tijd uit een vijver in Harmelen gevist. Hij was heel moe en heel koud maar dat gaat al beter. Hij heeft wel water in zijn longen gekregen.

9 juli

Nina en Nurul zijn vanavond uitgezet in de vrije natuur. De dames zullen het zeker waarderen

8 juli

Matia, die op 5 juli werd gebracht is helaas door de dierenarts geëuthanaseerd. Ze was heel erg benauwd en de medicatie sloeg niet aan.

7 juli

Noa en Regen zijn terug naar de tuin waar ze gevonden zijn. Ze zijn al aan het feesten.

Arme kleine Kriti heeft het ook niet gered. Ze was ook eigenlijk kansloos.

Gebracht door een particulier: Billy uit Alphen aan de Rijn. Hij is opgeraapt omdat hij moeilijk liep.

Binnengekomen met dierenambulance Woerden: Corina uit Nieuwegein. Ze is opgenomen omdat ze zwak zou zijn maar daar is tot nu toe niets van gebleken. We houden haar in de gaten.

We waren er gisteren al bang voor: Cyril was te zwak om er weer bovenop te komen. Hij is vannacht overleden.

6 juli

Vanavond arriveerde egeltje Cyril uit Woerden. Hij is er bar slecht aan toe. Hij heeft al een infuus gehad omdat hij erg uitgedroogd is. De prognose is helaas slecht.

Vandaag werd Kyria naar de opvang gebracht. Ze had vastgezeten in een hek en daarbij haar rechter achterpoot gebroken. Dat bleek helaas onherstelbaar en de dierenarts heeft haar uit haar lijden verlost.

5 juli

Dierenambulance Woerden bracht Matia, een snipverkouden vrouwtje uit Nieuwegein.

Dierenambulance Leiden bracht er twee tegelijk:

1 mager en heel erg zwak vrouwtje, Kriti, is er heel slecht aan toe en de prognose is helaas slecht, al zullen we natuurlijk ons uiterste best doen om haar er weer bovenop te helpen.

2 Een mannetje, Stavros, zijn conditie is redelijk maar hij heeft erge diarree.

4 juli

Ronald is gebracht door een dame uit Nootdorp. Hij is een flinke vent maar hij hoest.

Giganta is gebracht door een particulier uit Waddinxveen. Ze is veel te zwaar en heet heel veel vlooien. De vlooien zijn inmiddels weg maar ze zal op dieet moeten.

2 juli

Yaya is gebracht door een particulier uit Wassenaar. Yaya is een wat oudere egel. Ze heeft schimmel, schurft en een licht pruttel.

Doran is gebracht door een particulier uit Zoeterwoude. Hij lag in de zon en hij is licht uitgedroogd.

1 juli

Uitgezet in het Buytenpark: Joop en Thomassie.

Joop

Thomassie

 

 

 

 

 

 

 

Gebracht door dierenambulance Woerden egeltje Alpha. Een klein egeltje met een grote snotneus. We gaan weer ons best doen.