31 juli

Jessup is vanochtend overleden. 

Vanmiddag is Elian overleden. 

Door de dierenambulance Den Haag is Flipper (mannetje, 761 gram) binnengebracht. Flipper is in de wijk Rokkeveen uit de sloot gevist. Hij is behoorlijk uitgeput en onderkoeld. Hij heeft een gezwollen onderlip en wat schaafwondjes op de bovenkant van zijn pootjes. 

Egel Gucci

Gucci gaat haar vrijheid tegemoet

Vaxxi (mannetje, 810 gram) is vanavond uitgezet in het Bentwoud en Gucci (vrouwtje, 865 gram) bij de kleine Dobbe in de wijk Dorp. 

30 juli

Bobby en Armani zijn vannacht overleden.

Door de dierenambulance Woerden is Jessup (mannetje, 399 gram) naar de opvang gebracht. Hij is zwak, mager en voelt koud aan. Hij lag in het gras in Nieuwegein. 

Door de dierenambulance/vogelopvang Leiden is Elian (mannetje, 408 gram) binnengebracht. Hij is zwak, mager en voelt koud aan. Ook zit hij onder de vliegeneitjes en vlooien. Hij lag op een stoep in Oegstgeest. 

Mijniebelluh (mannetje, 1109 gram) is vanavond met de dierenarts mee vertrokken naar de Veluwe. 

Flambie (vrouwtje, 602 gram) en Minke (vrouwtje, 599 gram) zijn vanavond teruggekomen uit een gesloten tuin. Beide egels vallen af. 

29 juli

Bernd, Krissie en Piercing zijn vannacht overleden. 

Duuk (mannetje, 591 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Hij zou zo’n 300 gram zwaarder moeten zijn. Duuk lag op een grasveld en eksters en een kat loerden op hem. Duuk heeft een aantal afgebroken stekels op zijn kop, mogelijk door een botsing of een klap. 

Egels Zola en Nipperius

Zola en Nipperius vrijgelaten bij het klompenpad in het Bentwoud

Zola (vrouwtje, 1290 gram) en Nipperus (mannetje, 1305 gram) zijn vanavond uitgezet in het Bentwoud bij Zoetermeer. 

Nacht (vrouwtje, 1154 gram) is vannacht haar vrijheid tegemoet gerend in de wijk Oosterheem. 

28 juli

Riley is vannacht overleden. 

Begin van de middag is Scooter (mannetje, 578 gram) door een particulier naar de opvang gebracht. In een rugzakje op de scooter. Scooter liep te waggelen op het fietspad bij Nutricia in de wijk Dorp. Scooter is ondervoed, uitgedroogd en heeft vliegeneitjes op zijn achterste. 

Door de dierenambulance Leiden is Bobby (mannetje, 549 gram) naar de opvang gebracht. Hij was via de dierenarts eerst bij de vogelopvang in Leiden binnengekomen. Bobby liep overdag op straat en heeft wat ondergewicht. 


Egel Bobby
Bobby

Scooter is ingeslapen bij de dierenarts. 

Door de dierenambulance Woerden is Armani (mannetje, 530 gram) naar de opvang gebracht. Hij komt uit Nieuwegein. Armani heeft veel last van teken en is wat apathisch. Hij heeft een infuus gehad en ligt nu op een warmtemat. 

Piercing (mannetje, 487 gram) komt uit Harmelen. Ook hij is door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Piercing zat onder de vliegeneitjes. Hij is schoongemaakt, heeft een infuus gehad en ligt nu op een warmtemat. 

Rataplan (vrouwtje 921 gram) is door een particulier binnengebracht. Ze zat in een kelder in Leiden Omdat de bewoonster eerst dacht dat het een rat was, heeft ze mogelijk een klap ergens mee gehad. Gelukkig lijkt ze helemaal in orde, maar voor de zekerheid krijgt ze pijnstilling. 

27 juli

Vanmorgen is Eva (vrouwtje, 976 gram) door een particulier naar de opvang gebracht, die haar had horen niezen en hoesten. Ze komt uit Leiden. 

Door de dierenambulance Woerden is Bernd (mannetje, 710 gram) binnengebracht. Hij heeft ondergewicht en luchtwegproblemen. Bernd is gevonden op een industrieterrein aan de Steenovenlaan in Montfoort. 

26 juli

Dodger is vannacht overleden. 

Riley (mannetje, 399 gram) liep overdag rond op het Okanhout in de wijk Rokkeveen. Hij is door een particulier naar de opvang gebracht. 

Krissie (vrouwtje, 263 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Ze is ondervoed. 

25 juli

Pietje– met de nadruk op ‘je – (mannetje, 444 gram) is een jong egeltje, dat iets te licht is, maar gelukkig niet zwaar ondervoed. Hij komt uit de wijk Rokkeveen. 


Egel Pietje
Pietje

24 juli

Linke Loetje is overleden. 

23 juli

Mia (vrouwtje, 705 gram) en Mary (vrouwtje, 1215 gram) worden vandaag uitgezet in Gortel (gemeente Apeldoorn). 

Grunar (mannetje, 890 gram) en Amau (mannetje, 1195 gram) zijn weer terug naar ‘hun’ open tuin in Leidschenveen. 

Sky (vrouwtje, 1145 gram) en Linke Loetje (mannetje, 500 gram) zijn vandaag bij de opvang binnengekomen. Sky is afkomstig uit Hoek van Holland. Linke Loetje is sterk vermagerd en uitgedroogd gevonden in de Lodesteinstraat in Zoetermeer. 

Door de dierenambulance Woerden is Curtis (mannetje, 1008 gram) vanavond naar de opvang gebracht. Hij lag in de zon en de vindster hoorde hem rochelen. 

Ook Dodger (mannetje, 588 gram) lag overdag in de zon. Hij is gevonden op de Tjotterkade in Zoetermeer. 

Vita (vrouwtje, 1255 gram) is uitgezet in Gouda. 

22 juli

Lieselotje (vrouwtje, 432 gram) is vandaag opgehaald uit een gesloten tuin. Ze mocht eigenlijk worden uitgezet, maar blijkt af te vallen en dat is niet goed. 

21 juli

Kromowidjojo (vrouwtje, 996 gram) is vanmorgen door een particulier uit Leiderdorp naar de opvang gebracht. De vinder zag haar neus in de Rijn en heeft haar daaruit kunnen vissen. 

Vaxxi (mannetje, 796 gram) komt uit de wijk Oosterheem. Hij hoest en heeft mogelijk diarree. 

20 juli

De dierenambulance Woerden heeft Hans (mannetje, 550 gram) naar de opvang gebracht. Hans is helaas geëuthanaseerd. 

Lizzy, Oleander en Linde zijn vrijgelaten in Gouda. 

Sunshine (mannetje, 995 gram), Era (vrouwtje, 1020 gram) en Soesje (vrouwtje, 760 gram) zijn vanavond vrijgelaten in het Bentwoud. 

Klasien (mannetje, 700 gram) is uitgezet in Rijswijk. 

19 juli

Snuifje (1045 gram) is terug naar de vindster in Alpen a/d Rijn. 

18 juli

Bonkie (mannetje, 1105 gram) is gevonden in de wijk Rokkeveen. Hij heeft last van jeuk en heeft verfstrepen op zijn stekels. 

Charlie (mannetje, 945 gram) is gevonden in de wijk Noordhove. Charlie zat overdag in een tuin, heeft veel jeuk en heeft zou het erg benauwd hebben. Het geluid dat door de vindster werd beschreven is een soort licht klokkend geluid, dat je wel vaker hoort bij opgewonden egels. Voor de zekerheid blijft hij een nachtje ter observatie. 

17 juli

Door een particulier uit Voorschoten is Petra (vrouwtje, 772 gram) gebracht. Petra is helaas 10 minuten na aankomst overleden. 

Nylon (mannetje, 709 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij zat vast in een fruitnet. Het meeste daarvan was door de vindster (Woerden) al verwijderd, maar Nylon bleef stijf opgerold. In de opvang is nog een stukje nylondraad tussen zijn tenen gevonden. 

16 juli

Bastille is vannacht overleden.

Tiska is vanmorgen overleden. 

Frest is naar Apeldoorn vertrokken en wordt daar uitgezet op de Veluwe.

Prik (mannetje, 1185 gram) is vanavond naar een gesloten tuin in Gouda verhuisd. 

Roosje is aan het eind van de middag overleden.

Saya is voor wondcontrole naar de dierenarts gebracht en bleek daar toch een breuk te hebben in haar achterpoot. Ze is geëuthanaseerd. 

15 juli

Door een particulier uit Hillegersbergis Kaatje (vrouwtje, 805 gram) naar de opvang gebracht. 

Vanuit Bergschenhoek is Roosje (vrouwtje, 527 gram) binnengekomen. Ze is uitgedroogd, ondervoed en voelt een beetje koud aan. 

Door de dierenambulance Leiden zijn Tiska (vrouwtje, 740 gram) en Saya (vrouwtje, 759 gram) binnengebracht. Tiska heeft een flinke bult op haar buik. Saya is door een grasmaaier geraakt en behandeld door een dierenarts. 

Amau (mannetje, 1170 gram) is door een particulier uit Leidschenveen gebracht. Hij heeft groene ontlasting. 

14 juli

Bastille (mannetje, 452 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij liep op straat in Leiderdorp en is daar gevonden door de postbode. 

Ranomi (vrouwtje, 1095 gram), Lotus (vrouwtje, 965 gram), Soccer (mannetje, 1125 gram), Dapper (mannetje, 1320 gram), Thijs (mannetje, 1275 gram) en Flo (mannetje, 1075 gram) zijn vrijgelaten in Nationaal Park Veluwezoom. 

13 juli

Delia is geëuthanaseerd. Haar gebit was erg slecht.

Ook Ellen is geëuthanaseerd. Ze was ineens erg benauwd en haar longen klonken erg slecht.

Pampus (1210 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Door een particulier uit Leidschenveen is Grunar (mannetje, 911 gram) naar de opvang gebracht. Zijn ontlasting is lichtgroen en slijmerig. 

12 juli

Mevrouwtje en Stuart zijn geëuthanaseerd.

Meneertje is overleden.

11 juni

Meneertje (mannetje, 536 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht. Hij lag in een tuin en er zaten vliegen om hem heen. Hij is ondervoed, uitgedroogd en een beetje lauw. We hebben gelukkig geen vliegeneitjes op hem gevonden.

Door de dierenambulance Den Haag is Mevrouwtje (vrouwtje, 773 gram) naar de opvang gebracht. Ze is gevonden in Den Haag. Haar beide achterpootjes lijken verlamd. Ze rolt wel goed op.

9 juni

Door een particulier uit Voorschoten is Piep (vrouwtje, 549 gram) naar de opvang gebracht. Piep had het heel erg benauwd en is geëuthanaseerd.

Azuur (mannetje, 1220 gram) is weer teruggegaan naar de open tuin in de wijk Rokkeveen, waar hij een tijdje geleden al pruttelend en hoestend was gevonden.

8 juni

Lewis is overleden.

Vanavond is Egbert (mannetje, 771 gram) binnengekomen. Hij komt uit de Ferdinand Bolstraat.

Frest is vanavond teruggehaald uit de gesloten tuin, waar hij verbleef.

7 juni

Jippie is ingeslapen bij de dierenarts.

Shakespeare is vanmiddag overleden.

Aan het eind van de middag is door een particulier uit Leiden Friza (vrouwtje, 1080 gram) naar de opvang gebracht. Ze lag al zeker 2 weken overdag achter de vriezer in de schuur (waar de vindster ook haar katten voert 😉 ). Ze hoest.

Aster is overleden.

6 juli

Jaard (mannetje, 400 gram) is door de dierenambulance Den Haag naar de egelopvang gebracht. Hij komt uit Leiderdorp. Jaard is later op de dag overleden.

Door de dierenambulance Woerden is Aster (mannetje, 625 gram) naar de opvang gebracht. Hij heeft 3 dagen ergens opgesloten gezeten.

Vanavond is Jippie (vrouwtje, 772 gram) door een particulier uit Oosterheem naar de opvang gebracht. Ze liep mank in de voortuin en het lijkt erop dat er iets mis is met haar rechter achterpootje.

5 juli

Door de dierenambulance Den Haag is Shakespeare (mannetje, 910 gram) naar de opvang gebracht. Hij lag languit in de tuin van de vindster aan de Shakespearezijde in Zoetermeer.

Vlak daarna heeft een particulier Stuart (mannetje, 568 gram) gebracht. Hij komt uit Waddinxveen. Stuart lag suffig op het erf van de vindster. Hij heeft bij haar wel wat gegeten en gedronken.

4 juli

Sam is overleden.

Dirkje (vrouwtje, 800gram) is door een particulier naar de opvang gebracht. Ze is gevonden in Alexanderpolder.

Montford is overleden.

3 juli

Iggy is overleden.

Door de dierenambulance Woerden is Montford (mannetje, 440 gram) naar de opvang gebracht. Hij is gevonden in Montford.

2 juli

Vanmiddag heft de dierenambulance Woerden Iggy (mannetje, 488 gram) gebracht. Iggy heeft enkele vliegeneitjes, is uitgedroogd en maakt een apathische indruk. Hij zou door een hond zijn gebeten, maar er zijn gelukkig geen wondjes gevonden.

Door een particulier uit Vlaardingen is vanmiddag Bump (vrouwtje, 476 gram) naar de opvang gebracht. Ze is waarschijnlijk aangereden en had het ballon syndroom (lucht onder huid). Ook had ze maden. Bump is door de dierenarts geëuthanaseerd.

Nacht (vrouwtje, 1057 gram) en Wiplala (vrouwtje, 912 gram) zijn vanavond naar de gesloten tuin van vakantiepark Sjee Miesjel verhuisd. Nacht vond het best wel spannend; Wiplala had binnen no time al een groot deel van de tuin tuin onderzocht.

Lewis H (mannetje, 473 gram) is vanavond door een particulier naar de opvang gebracht. Hij liep overdag op straat in de wijk Meerzicht. Lewis is uitgedroogd, heeft veel kleine teken en vieze, dunne, groene mest.

Vanavond zijn Otto (mannetje, 1020 gram) en Dieci (mannetje, 780 gram) uitgezet in Doorwerth.

Heel laat vanavond is door de dierenambulance Woerden Sam (mannetje, 504 gram) gebracht. Sam is gevonden in Woerden. Hij had wat vliegeneitjes en is onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd.

1 juli

Dirkje (vrouwtje) is ontsnapt uit de gesloten tuin in de wijk Meerzicht.

Mae (vrouwtje) is uitgezet in Gouda.

Phlox (vrouwtje, 864 gram) en Marita (mannetje) zijn uitgezet in Goudse Hout.

Kelly (vrouwtje, 757 gram) is vanavond uitgezet bij het Noord Aa.

Red is vanavond overleden.