Zaterdag 1 juli 2023

Loerjen is overleden.

Shazam (vrouwtje, 555 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem en door een particulier naar onze opvang gebracht. Ze hoest en heeft overal baby teekjes.

Rinkeltje (mannetje, 704 gram) is door een van onze vrijwilligers opgehaald in de wijk De Leyens. Hij zat daar in een gesloten tuin en was zoek. Na een paar maanden is hij aangetroffen in het paddenhuis. Hij had daar blijkbaar zijn winterslaap gehouden.
Rinkeltje groeit niet goed. Microscopisch onderzoek heeft aangetoond dat hij veel inwendige parasieten heeft.

Keessie (vrouwtje, 1120 gram) is vanavond uitgezet in het Bentwoud.

Zondag 2 juli 2023

Kersje (mannetje, 616 gram) is gebracht door een particulier uit Boskoop. Hij zat vast in een fruitnet. Kersje heeft een diepe insnoering in zijn keel.

Dees (vrouwtje, 880 gram) is vandaag uitgezet in het Balijbos.

Laan (mannetje, 504 gram) is door een vrijwilliger van egelopvang bracht. Hij is gevonden in de wijk Meerzicht. Laan is mager en heeft grote en kleine teken.

Maandag 3 juli

Tatjana (vrouwtje, 720 gram) is opgehaald door een van onze vrijwilligers. Ze zat in de hal van Basic Fit aan het Burgemeester Wegstapelpein in het Stadshart in Zoetermeer. Tatjana heeft vieze mest.

Diezelfde vrijwilliger heeft ook Emmylou (vrouwtje, 1022 gram) opgehaald. Zij is gevonden aan de Eisensteinstrook in de wijk De Leyens. Emmylou lag in een schuurtje; hoelang is onbekend. Ze reutelt heel erg en heeft een dikke buik.

Koning Bram (mannetje, 505 gram) is gebracht door een particulier. Hij lag achter het Oranje Nassau College aan de Clauslaan in de wijk Driemanspolder, Zoetermeer. Koning Bram is zwak, iets uitgedroogd en maakt een matte indruk.

Dinsdag 4 juli

Erika is omgedoopt tot Elfrida.

Begin april is de gesloten tuin van het koninklijke drietal Elisa, Beth en Kate opengezet. Zij kunnen nu zelf kiezen waar ze willen verblijven.

Vampirina (vrouwtje, 1089 gram) is uitgezet in de wijk Seghwaert.

Sjanie (vrouwtje, 906 gram) en Jose (vrouwtje, 936 gram) zijn van een gesloten tuin naar een open tuin in Meerzicht verhuisd. 

Woensdag 5 juli

Laan is overleden.

Cornelis (mannetje, 1059 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is gevonden in Nieuwegein. Zat al geruime tijd met zijn kop in/onder een waterstraal.

Donderdag 6 juli

Dizu (vrouwtje, 970 gram) wordt vandaag uitgezet in Pijnacker.

De dierenambulance Woerden bracht twee egels, die allebei zijn gevonden in Woerden:

  • Bolletje (geslacht onbekend, 429 gram). Deze egel werd aangevallen door kauwtjes. Stijf opgerold, onderkant niet te beoordelen. Mager en onderkoeld. Vlooien
  • Rupert (mannetje, 1241 gram) lag opgerold langs de kant van de weg. Hij heeft teken. Ook heeft hij een bijgeluid bij de ademhaling.

Nakita (mannetje, 992 gram) is gebracht door een particulier uit Waddinxveen. Hij hoest.

Vrijdag 7 juli

Koning Bram is overleden.

Wout (mannetje, 390 gram) is gevonden in het Westerpark in Zoetermeer. Hij is door een particulier gebracht. Wout is onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd.

Archie (mannetje, 906 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Er komt wit snot uit zijn rechterneusgat en hij heeft het benauwd.

Gisteren zijn in Den Haag, Clingendael uitgezet:
Snoes (mannetje, 936 gram)
Noah (mannetje, 980 gram)
Eitje (vrouwtje, 975 gram)
Beppie (vrouwtje, 965 gram)

Eind vorige maand zijn uitgezet in Noordwijkerhout:
Marina (vrouwtje, 1120 gram)
Mara (vrouwtje, 720 gram)
Mokka (vrouwtje, 780 gram)
Muffin (vrouwtje, 745 gram)
Muis (vrouwtje, 710 gram)
Magnum (mannetje, 700 gram)

Juri komt uit Reeuwijk.

Tess (vrouwtje, 1014 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Leiden en zat daar in een betegelde tuin met een wond (met korst) op haar wang.

Alice (vrouwtje, 998 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze heeft bijtwonden van een hond op haar oor en neus.

Marja (vrouwtje, 1270 gram) is vanavond naar een gesloten tuin in Gouda gebracht.

Elise en Archie zijn geëuthaniseerd.

Dean (mannetje, 492 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden aan de kant van de weg in de wijk Meerzicht. Dean heeft ernstige schurft en hij heeft het benauwd.

Steffen (mannetje, 944 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij heeft een puntig kontje en een pruttel.

Jip (mannetje, 863) en Janneke (vrouwtje, 912 gram) zijn gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze zijn gevonden in Sassenheim en lagen samen gezellig naast elkaar in een schuur. Ze maken allebei een slome indruk. We laten ze eerst maar afkoelen.

Zaterdag 8 juli

Liefje (vrouwtje, 790 gram) is naar een open tuin in Pijnacker gebracht.

Garja (626 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel is gevonden in Harmelen. Hij of zij ademde zwaar en had maden in het oor. De egel is naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Dean is overleden.

Zondag 9 juli

Henk (mannetje, 933 gram) is gebracht door een particulier uit Hazerswoude Dorp. Hij hoest en heeft teken en vlooien.

Xandra (vrouwtje, 1028 gram) is vandaag uitgezet in Alphen aan den Rijn. 

Maandag 10 juli 

Kim (vrouwtje, 500 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in Berkel en Rodenrijs. Kim is mager, uitgedroogd en licht onderkoeld.

Rientje Ritsel (mannetje, 585 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Hij had zich verstopt in de schuur; onbekend hoe lang. Hij zat vast in een boodschappentas.

Delroy (mannetje, 535 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij heeft grote teken, is mager en heeft vreselijke dunne mest.

Omra (vrouwtje, 438 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze heeft grote teken, is mager en heeft groene dunne mest.

Dinsdag 11 juli 

Sapperdeflap (mannetje, 1299 gram), Teun (mannetje, 1238 gram) en Tineke (vrouwtje, 947 gram) zijn vanavond uitgezet in de Horsten in Voorschoten.

Delroy is geëuthanaseerd.

Woensdag 12 juli

Wout is overleden.

Iggy (mannetje, 710 gram) is gevonden in het Balijbos in de wijk Rokkeveen en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij lag naast een bankje. Iggy is licht onderkoeld en uitgeput en hij heeft vlooien, teken en vliegeneitjes. Zijn prognose was slecht en hij is helaas al snel overleden.

Donderdag 13 juli

Kim is overleden.

Bloem (vrouwtje, 1050 gram) is gevonden aan de Theo Thijssenhove in Zoetermeer en door de dierenambulance Den Haag gebracht. Bloem zat met haar rechterachterpoot klem in een band die om een bloembak zat. Ze bleek een open breuk in de rechterachterpoot te hebben en is geëuthanaseerd

Plopperdeplop (mannetje, 471 gram) is vanavond opgehaald in het Buytenpark in Zoetermeer. Hij is graatmager en uitgedroogd, hij zit onder de vliegeneitjes en zijn linkeroog hangt er al een tijdje naast.

Bouzian (mannetje, 1241 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden.. Hij is ook in Woerden gevonden. Hij zat met zijn kop en voorpoten – tot aan zijn oksels – vast in een plaat wapeningsstaal (dat spul voor gewapend beton). Het staal is onder narcose bij de dierenarts in Woerden verwijderd. Bouzian blijft voor de zekerheid even een nachtje in opvang.

Vrijdag 14 juli

Plopperdeplop overleed vanmorgen in de handen van een van de verzorgers.

Emma (vrouwtje, 582 gram) is gevonden in Gouda en door een particulier gebracht. Ze is mager en zwak en heeft vliegeneitjes. De vinder gaf aan dat ze niet goed liep. Emma is helaas in de avond overleden.

Sonnic (mannetje, 1059 gram) is vandaag naar een open tuin in de wijk Rokkeveen gegaan.

Bram (mannetje, 620 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar onze opvang gebracht. Hij is gisteravond aangereden door een fiets en is daarna behandeld door een dierenarts.

Bouzian is geëuthanaseerd.

Waffles is geëuthanaseerd.

Juri (vrouwtje, 1140 gram) is vanavond teruggebracht naar de open tuin in Reeuwijk.

Liam (mannetje, 585 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in de wijk Meerzicht. Liam mag iets zwaarder zijn en hij heeft een pruttel.

Katrien (vrouwtje, 835 gram) is vandaag naar een gesloten tuin in Gouda gebracht.

Nijn (vrouwtje, 708 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Ze hoest.

Zaterdag 15 juli

Noby (mannetje, 1815 gram) is naar een open tuin in de wijk Meerzicht gebracht.

Hardy (mannetje, 978 gram) is naar een open tuin in Voorschoten verhuisd.

Mr Grumpy (1105 gram) is naar een open tuin in de wijk Rokkeveen.

Egbert (mannetje, 841 gram) is gisterenavond opgehaald in de wijk De Leyens. Hij was gegrepen door de hond van de vinder. Boven zijn linkeroor zit een oppervlakkig schaafwondje en her en der heeft de egel wat afgebroken stekels. Egbert heeft een gezellige pruttel, maar is verder superknap.

Rafelientje (vrouwtje, 755 gram) is uitgezet in park Cronestein, Leiden.

Ciccio (mannetje, 1105 gram) is terug naar Delft, waar hij vandaan kwam. 

Zondag 16 juli

Plukkie (vrouwtje, 1085 gram) is naar een open tuin in Noordwijkerhout verhuisd.

Loewana (vrouwtje, 832 gram) en Kanji (mannetje, 984 gram) zijn naar een open tuin in Voorschoten gebracht.

Vandaag zijn uitgezet in de Horsten:
Riek (vrouwtje, 949 gram)
Pim vd Meerbloemhof (mannetje, 1094 gram)
Mc Donald (mannetje, 970 gram)
Bailey (vrouwtje, 1095 gram)
Tess (vrouwtje, 1064 gram)
Fien (vrouwtje, 1065 gram)

Maandag 17 juli

Rafelientje is uitgezet in Warmond.

Kiki (vrouwtje, 1356 gram) en Hailey Paige (vrouwtje, 671 gram) zijn naar een gesloten tuin in Leiden gebracht.

Opa Harm (mannetje, 751 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Harmelen. Opa Harm is overdag op straat gevonden. Hij had ontzettende dorst en hij heeft een enorme snotneus.

Puck (vrouwtje, 975 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Dinsdag 18 juli

Marja is in haar gesloten tuin overleden. De oorzaak is niet bekend.

Rijntje (vrouwtje, 845 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem. Ze had opgezette tepels een vaginale bloeding. Ze is helaas overleden.

Rosanna (vrouwtje, 920 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is ook in Leiden gevonden. Rosanna zou niezen en hoesten.

Sanju (vrouwtje, 950 gram) is uitgezet in een open tuin in Voorschoten.

Willempie (mannetje, 438 gram) is gevonden op een parkeerplaats in Voorschoten en door een particulier naar de opvang geracht. Hij is graatmager en uitgedroogd en heeft een versnelde ademhaling.

Woensdag 19 juli

Opa Harm is geëuthanaseerd.

Joël (mannetje, 878 gram) en Josie (vrouwtje, 768 gram) zijn terug uit de gesloten tuin waarin ze verbleven omdat ze hoesten.

Egeltje Bram is geëuthanaseerd

Henk (mannetje, 956 gram) is naar een open tuin in Hazerswoude Dorp verhuisd.

Willempie is overleden.

Ziya (mannetje, 503 gram) is gevonden in Schoonhoven en door een particulier gebracht. Hij is ondervoed, uitgedroogd en onderkoeld en heeft een paar vliegeneitjes. Zijn prognose niet goed.

Barbelé (mannetje, 776 gram) is gevonden in Harmelen en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij hing in het prikkeldraad.

Donderdag 20 juli

Nelis (mannetje, 724 gram) is vannacht door de dierenambulance Woerden gebracht, nog net op de valreep van 19 juli. Hij is gevonden in Reeuwijk. Zijn linkerachterpootje is niet in orde. Hij is later op de dag geëuthanaseerd.

Ziya is vannacht overleden.

Ook Omra is overleden

Piccolina (vrouwtje, 1102 gram) is naar een open tuin in Reeuwijk gebracht.

Vrijdag 21 juli

Emmylou (vrouwtje, 1095 gram) is naar een open tuin de wijk De Leyens gebracht.

Sondre (vrouwtje, 1205 gram) is naar een open tuin in Roelofarendsveen verhuisd.

Prickleberry (vrouwtje, 525 gram) is gevonden in Oegstgeest en gebracht door de dierenambulance Leiden. Prickleberry lag stil langs het voetpad, zonder beschutting.

Zaterdag 22 juli

Angelia is bevallen.

Bubbles (vrouwtje, 996 gram) is opgehaald in Leiden. Ze had lange tijd in een sloot gelegen. Bubbles is onderkoeld en heeft het benauwd, mogelijk door water in haar longen. Ze is al snel na aankomst overleden.

Zondag 23 juli 

Rientje Ritsel (mannetje, 725 gram) is naar Leiden gebracht om daar uitgezet te worden.

NaDaDor (mannetje, 1276 gram) is uitgezet in het Buytenpark.

Tringa (vrouwtje, 667 gram) is gevonden in Nieuwegein Bosruiter en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Tringa is een ouder vrouwtje, mager, uitgedroogd en rijkelijk voorzien van teken en vlooien. Op de borst heeft ze bij de rechterpoot een bult. Mogelijk een borsttumor. De dierenarts moet daar naar kijken. Haar prognose is niet rooskleurig.

Cuca (vrouwtje, 605 gram) is gebracht door een particulier uit Benthuizen, die haar op de oprit had gevonden. Ze is graatmager en uitgedroogd, heeft vliegeneitjes op haar buik en is mogelijk aan beide ogen blind.

Maandag 24 juli

Tringa is overleden.

Whoeptidoe (vrouwtje, 1061 gram) is opgehaald door een van onze vrijwilligers. De egel zat in een gesloten betegelde tuin in de wijk Rokkeveen.

Frederik (mannetje, 384 gram) is overgenomen van de opvang in Delft. Hij heeft het benauwd en heeft een flinke cocci- en wormenbesmetting. 

Dinsdag 25 juli

Fransje (995 gram) is gevonden in Valkenburg en door de dierenambulance Leiden gebracht. Geslacht nader te bepalen. Fransje zou gewond zijn aan een pootje. Het is een mooie volwassen doorvoede egel. We hebben nog geen verwondingen kunnen ontdekken.

Harm (mannetje, 1095 gram) is uitgezet in Roelofarendsveen.

Ab (mannetje, 936 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Rokkeveen. Ab heeft teken en vlooien en wat bijgeluiden bij de ademhaling.

Cuca is overleden.

Dushi (vrouwtje, 1007 gram) is gebracht door een particulier uit Rozenburg. Ze had een heel dik linker voorpootje, dat in ieder geval flink ontstoken was. Dushi is later op de dag geëuthanaseerd.

Nina (vrouwtje, 990 gram) is uitgezet in Den Haag.

Tommie (mannetje, 508 gram) is gebracht door een particulier. Hij was over de schutting gegooid door de buurman in Benthuizen. Tommie is wat mager, heeft heel veel teken (tot in z’n oren toe) en een pluk vliegeneitjes.

Woensdag 26 juli

Nakita (mannetje, 1038 gram), Bliksem (mannetje, 914 gram) en Stuart (mannetje, 895 gram) zijn gisteravond uitgezet in Clingendael.

Ina (vrouwtje, 628 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze lag in de zon in Harmelen, zit vol teken, rolt niet op en schudt. Haar prognose is slecht.

Vrijdag 28 juli

Johan (mannetje, 617 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in de wijk Oosterheem. Johan heeft 13 dagen opgesloten gezeten in een hermetisch afgesloten garage. Hij is er niet eens heel beroerd aan toe.

Pjoter (pjotter) (mannetje, 1315 gram) is gisteren uitgezet in Pijnacker.

Karel (mannetje, 602 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij heeft lange tijd in een Leidse sloot gezwommen, waar hij niet uit kon. Hij was al eerder op de dag gezien in het water; er werd toen gedacht dat hij een rat was.

Tommie is overleden.

Yeni (vrouwtje, 414 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in de wijk Oosterheem. Yeni is iets uitgedroogd, iets onderkoeld en ondervoed. Ze zat al een hele tijd op een stoep.

Zondag 30 juli

Distel V (mannetje, 726 gram) is gebracht door een particulier uit Voorhout. Distel lag onder een auto. Hij is mager en heeft teken.

Stickey (vrouwtje, 728 gram) is uitgezet in Delftse Hout, Delft.

Zhazam (vrouwtje, 803 gram), Jola (vrouwtje, 904 gram), Rinkeltje (mannetje, 893 gram) en Dinand (mannetje, 958 gram) zijn vandaag naar Mierlo in Brabant gebracht om daar van de natuur te genieten. 

Schurfie (mannetje, 933 gram) is vandaag uitgezet in Zoetermeer, Oosterheem.

Nettie (vrouwtje, 874 gram) is uitgezet in een open tuin in Rotterdam Hillegersberg

Maandag 31 juli

Truitje (vrouwtje, 1068 gram) is gisteren uitgezet in de Horsten, Wassenaar.

Karma (vrouwtje, 712 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Oegstgeest. Karma is aangevallen door een hond. Helaas waren haar verwondingen zo ernstig dat de dierenarts haar moest euthanaseren.

Sauvignon (vrouwtje, 223 gram) liep in de wijk Oosterheem al enige tijd overdag bij de melder in de tuin rond. Ze is opgehaald door vrijwilliger.