Dinsdag 1 augustus 

Distel V (mannetje, 715 gram) is overleden.

Stripey (vrouwtje, 1085 gram) is uitgezet in Nieuwegein. 

Ferdinand (mannetje, 960 gram) is vandaag uitgezet in Schoonhoven. 

Enzo (mannetje, 672 gram), Luna (vrouwtje, 765 gram) en Frederik (mannetje, 426 gram) zijn overgenomen van opvang Het Knagertje.

Woensdag 2 augustus 

Frederik (mannetje, 380 gram) is vandaag geëuthanaseerd.

Leila (vrouwtje, 1250 gram) is naar een gesloten tuin in Voorburg.

Yeni is overleden

Signorina Ciccia (vrouwtje, 1195 gram) is vandaag uitgezet in Delft.

Donderdag 3 augustus

Momo (mannetje, 1165 gram) is uitgezet in de wijk Seghwaert, Zoetermeer.

Joel (mannetje, 845 gram) en Josie (vrouwtje, 840 gram) zijn uitgezet in Warmond.

Harumi (vrouwtje, 882 gram) is gebracht door een particulier uit Voorburg. Ze hoest.

Lara (vrouwtje, 1070 gram), Amy (vrouwtje, 1145 gram) en Stitch (mannetje, 1125 gram) zijn vanavond uitgezet in het Westerpark. Murphy, m, 675 gram. Gebracht door dierenambulance Woerden. Gevonden op grens Woerden/Harmelen. Murphy is mager, uitgedroogd, onderkoeld en heeft vlooien, teken, vliegeneitjes en maden. Prognose=slecht

Vrijdag 5 augustus

Bolletje (mannetje, 438 gram) is overleden.

Charlotte (vrouwtje, 95 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Bansi (mannetje, 1105 gram) is uitgezet in Voorschoten.

Whoeptidoe (vrouwtje, 1150 gram) is uitgezet in Roelofarendsveen.

Dominique (geslacht onbekend, gewicht 450 gram) is gebracht door een particulier uit Rotterdam. De egel komt uit Rotterdam-Noord. Dominique had een oude botbreuk waar maden uitkwamen. De egel is geëuthanaseerd.

Murphy is overleden.

Tintin (mannetje, 499 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is gevonden in Nieuwegein. Tintin is graatmager, uitgedroogd en iets onderkoeld. Hij staat wiebelig op z’n pootjes.

Zaterdag 6 augustus

Tatjana is bevallen van 3 kleintjes. 

Tintin is helaas overleden.

Tigra (vrouwtje, 930 gram) is uitgezet in park Cronestein in Leiden.

Janneke (vrouwtje, 1175 gram), Flame (mannetje, 1350 gram), Rupert (mannetje, 1255 gram) en Bas (mannetje, 970 gram) zijn vandaag uitgezet in de natuurtuin in Delft.

Mursi (vrouwtje, 905 gram) s overgenomen van de dierenambulance Gouda. Haar onderlip is helemaal los van de onderkaak. Verder is ze in blakende gezondheid. 

Pancake (vrouwtje, 974 gram) is gevonden in de wijk Rokkeveen en door een vrijwilliger van de opvang gebracht. Ze lag al een uur of drie/vier roerloos op een stoep. Pancake zit erg ruim in haar vel en is onderkoeld.

Nandi (vrouwtje, 560 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze is ondervoed. 

Zondag 7 augustus

Puntneus (vrouwtje, 1010 gram) is vandaag uitgezet in de wijk Meerzicht in Zoetermeer, in de omgeving van het Westerpark. 

Reutel (mannetje, 1198 gram) is vandaag uitgezet in Zoetermeer.

Knorrie (mannetje, 1231 gram) is overgenomen van de opvang in Gouda. Hij heeft het benauwd. 

Pancake is overleden.

Maandag 8 augustus

Nandi is overleden.

Kees (mannetje, 650 gram) is gebracht door een particulier. Hij komt uit Ter Aar.
Kees lag in de zon en maakt een matte indruk.

Sam (mannetje, 1240 gram) komt uit Reeuwijk en is door een particulier gebracht. Hij liet zich overdag zien. Mestonderzoek zal uitwijzen wat hij mankeert.

Een particulier uit Leiden bracht twee egels naar de opvang: Sytse (mannetje, 609 gram) en Kirsten (vrouwtje, 595 gram). Ze hadden 2,5 week vastgezeten in een krat.

Dinsdag 9 augustus

Tebbie (mannetje, 750 gram maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Rotterdam. Hij is sterk verzwakt, ijskoud en heeft een ontstoken penis. Zijn prognose was slecht en hij is later op de dag overleden. 

Ook Kees is overleden. 

Angie (vrouwtje, 731 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze heeft een oppervlakkig beetwondje van een hond midden op de rug.

Woensdag 9 augustus

Paula (vrouwtje, 645 gram) is gebracht door vrijwilligster van de opvang. Ze is gevonden aan de Langeberg in de wijk Meerzicht in Zoetermeer. 

Meloen (vrouwtje, 1353 gam) is gevonden aan de Meloenstraat in Leiden. Ze is door de dierenambulance Leiden naar onze opvang gebracht. Meloen is uit een putje voor een regenpijp gevist. Meloen loopt mank en beide ogen zitten min of meer dichtgeplakt met viezigheid.

Kian (mannetje, 805 gram) is vanavond uitgezet in de Horsten, Wassenaar.

Tammo (mannetje, 749 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is gevonden in Nieuwegein, langs de weg. Het is een prachtige egel, maar helemaal slap. Mogelijk is hij aangereden.

Donderdag 10 augustus

Sauvignon (vrouwjte, 233 gram) is helaas overleden Sauvignon.

Xael (mannetje, 835 gram) is uitgezet in Wassenaar, omgeving Houtlaan. 

Henriëtte (vrouwtje, 925 gram) is uitgezet in Pijnacker.

Thor (mannetje, 990 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Thor hoest.

Romolo (mannetje) is uitgezet in Wassenaar.

Miren zat in een gesloten tuin. Helaas is de egel overleden.

Tammo is ook overleden.

Frits (mannetje, 828 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Roelofarendsveen. Een teentje van zijn linkerachterpoot mist een stukje en het pootje is dik en ontstoken.

Vrijdag 11 augustus

Mr. Cheapskate (mannetje, 1165 gram). Gebracht door vrijwilligster van de opvang. Gevonden in Zoetermeer, Rokkeveen. Pruttelt.

Tilly (vrouwtje, 547 gram). Gebracht door dierenambulance Woerden. Gevonden in Kamerik. Erg benauwd.

Liam en Meloen zijn geëuthanaseerd.

Darchelle (vrouwtje, 128 gram), Devonne (vrouwtje, 110 gram), Dorothee (vrouwtje, 120 gram). Nestje van drie dames, zonder moeder. Opgehaald in Buytenwegh Zoetermeer. 

Zaterdag 12 augustus

Anoniem (mannetje, 910 gram) Gebracht door particulier uit Schoonhoven. Ontsteking aan teentje achterpoot en zeer benauwd. Hij is geëuthanaseerd.

Zondag 13 augustus

Kriebel (vrouwtje, 890 gram). Overgenomen van dierenambulance Gouda, Ze heeft schurft en ontstekingen.

Eddy (mannetje, 398 gram). Opgehaald in Bergschenhoek. Zou open en bloot liggen en rolde zich niet op en ging er ook niet vandoor. Uitgedroogd en ondervoed. Prognose slecht, dinsdag 15 augustus overleden.

Herison (mannetje, 760 gram). Gebracht door dierenambulance Woerden. Hij is in Bodegraven in een put gevallen waar hij zelf niet uit kon komen.

Maandag 14 augustus

Ina en Frits zijn vanochtend geëuthanaseerd.

Frutas (vrouwtje, 820 gram) en Elsa (vrouwtje, 900 gram) mogen de gesloten tuin uit; het poortje is opengezet voor toegang tot de vrije natuur.

Marisol (vrouwtje, 144 gram). Gebracht door particulier uit Zoetermeer. Gevonden aan de Piet Bakkerhove Zoetermeer. Nest waarschijnlijk verstoord door werkzaamheden en daardoor alleen achtergelaten door moeder.

Flex (30 gram), Flux (28 gram), Flax (24 gram). Gebracht door Dierenambulance Delft. Overgenomen van wildopvang Delft ’t Knagertje. Gevonden tijdens tuinwerkzaamheden. Naar de moeder is nog gezocht, maar zij is niet gevonden.

Judith (vrouwtje, 1060 gram) met haar vier kleintjes (71-70-70-74 gram). Opgehaald door vrijwilliger van opvang in Ammerstol. Nest tijdens werkzaamheden composthoop verstoord.

Kirsten is overleden; ze was 7 augustus jl. binnengekomen. Toch te zwak, nadat ze 2,5 week vastzat in een krat. Haar broertje Sytse leeft nog.

Hortensia (vrouwtje, 380 gram). Opgehaald bij particulier in Gouda. Een mager egeltje dat overdag in zon op grasveld lag.

Ewout (mannetje, 768 gram). Overgenomen van het Knagertje. Heeft een wond (door madenvraat) onderaan z’n rug.

Dinsdag 15 augustus

Dikkie Dik (mannetje, 1302 gram). Gebracht door particulier uit Zoetermeer Rokkeveen. Dikke Dik hoest.

Prickleberry (vrouwtje, 975 gram) is vandaag uitgezet in een open tuin in Voorschoten. Ze was 21 juli binnengekomen, verzwakt, 525 gram en dus ondervoed. Ze mag nu haar eigen kostje gaan scharrelen, met evt. bijvoederen.

Quinn (88 gram), Dax (mannetje, 77 gram), Mace (79 gram), nestje. Gebracht door particulier, uit Sassenheim. Helemaal onder de vliegeneitjes. Dax is de volgende dag overleden.

Hans (mannetje, 860 gram). Gebracht door particulier uit Nootdorp. Hoest en heeft een wat gierende ademhaling.

Woensdag 16 augustus

Browney (vrouwtje, 1230 gram) is uitgezet in een open tuin in Leiderdorp. Browney kwam 23 juni jl. binnen met een gewicht van 995 gram en een grote bult op haar rug. Dit bleek een abces te zijn. Dit is door de dierenarts opengemaakt en gedraineerd met een drain. Vervolgens kreeg ze pijnstilling en antibiotica voor een week. Na een week kon de drain verwijderd worden en begon de wond te genezen. Met intensieve wondverzorging is de kale plek genezen met nieuwe stekelvorming. Tussentijds heeft Browney nog een ontwormingskuur gekregen omdat bleek dat haar ontlasting wormeitjes bevatte. In goede conditie vertrok ze naar een open tuin. Daar wordt gekeken of ze nog voer nodig heeft, of dat ze haar eigen kostje kan scharrelen. In een open tuin kan ze ook de wijde wereld in.

Reintje (man, 994 gram). Gebracht door dierenambulance Leiden. Lag op een drukke weg, waarschijnlijk aangereden. Heeft bloedneus en afwijking in stekelkleed. De dierenarts constateerde een bekkenbreuk en heeft haar geëuthanaseerd.

Sienna (vrouw, 896 gram). Gebracht door dierenambulance Leiden. Gevonden in Leiderdorp. Zou niezen en hoesten.

Donderdag 17 augustus

Palau (45 gram), Putri (50 gram), Pajtim (50 gram), Piastri (41 gram), Papai (52 gram); nestje, zonder moeder. Overgenomen van ’t Knagertje Delft. Zijn ongeveer 14 dagen oud. Sommige hebben oogjes als spleetjes. 

Fientje (vrouw, 670 gram). Gebracht door particulier uit Montfoort. Vol met teken (28 verwijderd).

Emir (man, 1295 gram). Gebracht door dierenambulance Woerden, Gevonden in Montfoort. Ademhaling heeft bijgeluiden.

Gouda (moeder, 1049 gram) met vier pasgeboren baby’s, gebracht door dierenambulance Gouda.

Marcus (man, 1355 gram). Door particulier gebracht. Uit Voorschoten. Marcus was in het water terechtgekomen en kon er niet zelf uit. De vinder heeft hem uit het water gehaald. Hij is uitgeput. 

Vrijdag 18 augustus

Caro (vrouwtje, 747 gram). Gebracht door dierenambulance Woerden. Gevonden in Montfoort. Ze liep in een tuin met een grote bult in de hals, dit blijkt een abces te zijn. Dat is door de dierenarts
opengemaakt.

Humpie is uitgezet in een open tuin in Rotterdam, Overschie. Hij kwam als kleine egel op 23 sept ’22 binnen als 135 gram. Ondervoed. Omdat hij te klein was om nog voor de winter uitgezet te worden, heeft hij in de opvang zijn lange winterslaap gehouden en na ontworming zich lekker rond gegeten. In blakende gezondheid (900 gram) loopt hij nu rond in Overschie.

Cornelis (mannetje, 1070 gram) is geplaatst in een open tuin in Krimpen aan den IJssel. 5 juli jl. in de opvang gekomen. Destijds zat hij al geruime tijd met zijn kop in/onder een waterstraal, was ter
observatie opgenomen.

Boas (mannetje, 165 gram), Braam (mannetje, 160 gram), Bastiaan (mannetje, 150 gr), Beryl (vrouwtje,
165 gram), Ben (mannetje 175 gram), Babette (vrouwtje, 150 gram). Gebracht door dierenambulance Leiden.
Lagen onder vlonder in tuin in Rijnsburg. Moeder was sinds dagen niet meer gezien, maar in de avond ging ze haar kroost zoeken en is op de opvang herenigd met haar kleintjes Bingo (moeder,
1186 gram).

Mick (mannetje, 1105 gram) is gebracht door een particulier. Mick is gevonden in de Lier en hoest.

Arja (geslacht onbekend, 885 gram) door particulier gebracht. Gevonden in de Leyens. Reutel en schurft plekken.

Alice (vrouwtje, 1115 gram), Toivi (mannetje, 980 gram), Mike (mannetje 845 gram), Pretsel (mannetje 1120 gram). In het Delftse Hout uitgezet.

Flix (38 gram) door dierenambulance Den Haag gebracht. Gevonden in Zoetermeer.

Zaterdag 19 augustus

Yrsa (vrouwtje, 773 gram). Gebracht door dierenambulance Leiden, gevonden Leiden, Lammerschans: (nat). Yrsa is uit een brede sloot gevist, heeft geen dikke tepels, wel een bol en koud buikje, dus mogelijk zwanger.

Koos (mannetje, 600 gram). Gisteren gebracht door dierenambulance Woerden. Koos is uitgedroogd, heeft veel teken en mankeert iets aan zijn bekje. Koos bleek ook een ernstige worminfectie te hebben in de darmen met name. Hij is de volgende dag overleden.

Moana (vrouwtje, 919 gram). Gebracht door dierenambulance Woerden. Moana komt uit Nieuwegein. Ze heeft in het water gelegen. Hoelang is onbekend.

Quinn (baby egel, vorige week binnengebracht) is overleden.

Zondag 20 augustus

Stippie (mannetje, 1020 gram). Gebracht door particulier uit Berkel en Rodenrijs. Stippie zat daar in de tuin onder de bank te hoesten.

Jinthe (vrouwtje, 155 gram, maar hoort zwaarder te zijn). Gebracht door particulier uit Capelle aan den IJssel. Jinthe heeft volop teken en ze heeft wondjes ter hoogte van de schouderbladen. Mogelijk gepikt door vogels.

Tobya (vrouwtje, 1053 gram) wordt vandaag uitgezet in een open tuin in Pijnacker.

Asti (mannetje, 145 gram) en Nowie (vrouwtje, 159 gram). Overgenomen van’t Knagertje in Delft.

Radzay (mannetje, 54 gram), Rapha vrouwtje 51 gram), Ronin (mannetje, 52 gram), Rydal (vrouwtje, 63 gram). Gebracht door particulier uit Bergschenhoek. Nest zat in zak met aarde en met omgooien kwamen moeder met vier jongen eruit. Moeder rende onder de struiken weg.

Maandag 21 augustus

Smoeke (vrouwtje, 928 gram). Gebracht door particulier uit Leiden. Ze heeft schimmel/schurft.

Romy (vrouwtje, 1340 gram) Gebracht door particulier uit Noordhove Zoetermeer. Romy werd ontdekt door de hond en was daarna dik in de stress. Ze moest daar weg.

Kheppum (mannetje, 793 gram). Gebracht door particulier uit Noordhove. Hij heeft een reuteltje.

Jip (mannetje, 1053 gram) en Fransje (vrouwtje, 1235 gram) hebben de opvang verlaten en zijn naar een open tuin in Zevenhuizen. Destijds lag Jip onder een omgevallen schutting die werd gerepareerd. Hij is ontwormd en is verder aangesterkt. Fransje was in de opvang gekomen om aan te sterken.

Dinsdag 22 augustus

Flax en Flux zijn overleden, vorige week als baby gebracht.

Caro is geëuthanaseerd. Zij is vorige week gebracht met een groot abces in de hals, waar bij nadere inspectie bij de wondcontrole een tumor achter bleek te zitten. Caro uit haar lijden verlost.

Gustav (mannetje, 1060 gram). Bij vinder opgehaald. Gevonden op Bunuelstrook, Zoetermeer. Zat twee dagen onder de barbecue. Pruttelt en schijnt te hoesten.

Moeder Celebrations (vrouwtje, 975 gram) met kids: Choco, Caramel, Cookie, Cupcake, Candy en Chupa. Nest verstoord. De kleintjes 26, 27, 29, 35, 36 en 36 gram. Opgehaald in Zoetermeer, Oosterheem.

Rosana, Mikado, Steffen en Karel zijn uitgezet in het Delftse Hout.

Rosana kwam binnen (18 juli jl.) omdat ze hoestte en nieste. Ze bleek een forse worminfectie te hebben. Na behandeling en goed eten is ze geheel hersteld weer uitgezet.

Mikado werd gevonden (4 juni jl.) in de voortuin van de vinder. Hij bleek uitgedroogd, ondervoed en onderkoeld (274 gram). Met extra warmtemat, vocht toediening, speciale voeding en ontworming. Geheel hersteld en fors aangekomen (1013 gram) gaat hij de natuur in.

Steffen is uitgezet in Delftse Hout. Gevonden op 7 juli jl. Hij pruttelde en was mager. Na ontworming knapte hij goed op.

Karel was gevonden in Leiden 28 juli jl. omdat hij lange tijd in een sloot lag. Hij is ter observatie opgenomen en bleek er weinig aan overgehouden te hebben. Na ontworming heeft hij ons in goede conditie vandaag verlaten.

Woensdag 23 augustus

Flex uit hetzelfde nestje als Flax en Flux. Nu dus alle babies uit moederloos nest overleden.

Govert (mannetje, 468 gram) gebracht door particulier uit Lisse. Mager en onderkoeld manneke met vieze dunne mest.

Karlijn (vrouwtje, 965 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Gevonden in Noordwijk. Linkerachterpoot doet niet mee.

Kersje is uitgezet in een open tuin in Boskoop. Hij kwam binnen 2 juli jl. omdat hij vastzat in een fruitnet, waarvan hij door de vinder is bevrijd. Hij was mager (616 gram). Er bleek een grote snijwond aan de keel te zitten. De dierenarts heeft pijnstilling en wondverzorging voorgeschreven. Na één week was de wond mooi genezen. Om verder aan te sterken bleef hij in de opvang. Met een dikke 1063 gram verlaat hij de opvang naar Boskoop.

Zazou (mannetje, 625 gram), Milka (vrouwtje, 825 gram). Terug uit gesloten tuin. Werden zwakker en bij mestonderzoek bleken ze beide coccidiose te hebben, een darmparasiet.

Gijsje (mannetje, 504 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden, gevonden in Noordwijk. Ondervoed, uitgedroogd, diarree/dunne smurriemest en paar vliegeneitjes bij staart.

Donderdag 23 augustus

Yapley (vrouwtje, 118 gram), Yirey (mannetje,112 gram). Gebracht door particulier uit Hazerswoude Rijndijk. Uitgedroogd, ondervoed naast dode moeder gevonden.

Herman (mannetje, 1022 gram). Gebracht door particulier uit Zoetermeer. Hij is verzwakt en iets benauwd. Lyda (vrouwtje, 1187 gram) met drie kleintjes: Wouter (mannetje, 115 gram), Ron (mannetje, 125 gram) en Marloes (vrouwtje, 124 gram). Beide volwassen egels lagen op een nestje. Naast het nestje lagen nog twee dode kleintjes. Moeder is verzwakt, en wat benauwd. De kleintjes zijn levendig en eten ook zelfstandig.

Nijn (vrouwtje, 935 gram) wordt uitgezet in Pijnacker.

Delfort (mannetje, 912 gram). Door dierenambulance Den Haag gebracht. Gevonden in Rijswijk met dik pootje en vuile oren/pus.

Mama Bingo (vrouwtje, 1256 gram), Boaz (mannetje, 188 gram), Braam (mannetje, 188 gram), Bastiaan (mannetje, 177 gram), Beryl (vrouwtje, 183 gram), Ben (mannetje, 196 gram), Babette (vrouwtje, 170 gram) zijn met z’n allen succesvol uitgezet naar een geweldige gesloten tuin in Noordwijkerhout, waar ze onder toezicht kunnen opgroeien voor de winter.

Damini (geslacht nog onbekend, 1086 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Gevonden in Harmelen. Uit vijver gehaald.

Vrijdag 25 augustus

Door een particulier is een vierling gebracht. De egeltjes zijn gevonden in Den Haag tijdens tuinwerkzaamheden. We hebben ze Agape (vrouwtje, 50 gram), Anjum (mannetje, 51 gram), Athina (vrouwtje, 46 gram) en Akeem (mannetje, 49 gram) genoemd. 

Govert is overleden.

Delfort is geëuthanaseerd.

Elsje (vrouwtje, 337 gram) komt uit Montfoort. Ze is is gebracht door de dierenambulance Woerden. Elsje is mager, uitgedroogd en benauwd. 

Henry (mannetje, 964 gram) is gebracht door en particulier uit Zoetermeer, wijk Noordhove. Henry pruttelt.

Boris (mannetje, 555 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij was door een ventilatieschacht gevallen en lag in een soort kruipruimte, waar hij zelf niet meer uit kon komen. Boris komt uit Leiderdorp. 

Pascal (mannetje, 983 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Pascal pruttelt.

De kleintjes van Judith zijn Jill (vrouwtje) en Jazz (mannetje), Jimmy (mannetje) en Johny genoemd. 

Disturbed (vrouwtje, ongeveer 900 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Het was een mooi volwassen vrouwtje, maar ze was zwaar gewond door een grasmaaier. Distrubed is daarom direct geëuthaniseerd.

Chelton (499 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden gebracht. De egel lag plat op de grond en mist aardig wat gewicht.

Zaterdag 26 augustus

Chelton is overleden.

Elsje is geëuthaniseerd. Ze had het erg benauwd.

Joep (vrouwtje, 116 gram) is door een particulier uit Gouderak bracht. Ze liep alleen bij de varkens.

Een vrijwilliger van de egelopvang bracht
Pip (mannetje, 400 gram) uit Koudekerk aan den IJssel. De egel zit vol met vliegeneitjes en is erg mager.

Clay (geslacht nog onbekend, 413 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel komt uit Nieuwegein. Heeft maden in zijn/haar neus en is mager. 

Zondag 27 augustus

Pip is overleden.

Ook Ronin is overleden. 

Vanmiddag zijn Angelia (vrouwtje, 1271 gram), Anouk (vrouwtje, 180 gram), Anja (vrouwtje, 218 gram), Adriaan (mannetje, 205 gram), Arnoud (mannetje, 161 gram) en Anton (mannetje, 175 gram) naar een gesloten tuin in Voorschoten gebracht.

Maandag 28 augustus

Flix is vanmiddag overleden.

Barones Schimmelpennink van der Oijen (roepnaam Barones) (vrouwtje, 881 gram) is opgehaald in Voorschoten. De Barones hoest en reutelt erg.

Dinsdag 29 augustus

Yapley is overleden.

Murphy (mannetje, 385 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt ook uit Woerden. Murphy is uitgedroogd, zeer mager en onderkoeld. Murphy is compleet verzwakt en schudde bij binnenkomst.

Pineut (mannetje, 505 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Nieuwegein en is gewond aan zijn bekje. Pineut is later op de dag geëuthanaseerd.

Hunter (mannetje, 485 gram) komt ook uit Nieuwegein. Hij heeft een piepende ademhaling.

Er zijn vier egeltjes binnengekomen uit de wijk Noordhove. Hun prognose is helaas slecht.
Nova (mannetje, 88 gram); madenvraat buik.
Noor (vrouwtje, 90 gram); vliegeneitjes en teek.
Nuno (vrouwtje, 106 gram); madenvraat achterpoot, lies.
Nial (mannetje, 93 gram); madenvraat in en rond penis.

Woensdag 30 augustus

Clay is overleden.

Door de dierenambulance Leiden werd een egelgezin gebracht: Riek (vrouwtje, 1002 gram) met 3 dochters:
Robbedoes (87 gram)
Rosti (90 gram)
Rolmops (77 gram)
De egels zijn gevonden in Warmond. Moeder Riek en Robbedoes zijn gewond door een riek.

Ushi (vrouwtje, 978 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Oegstgeest. Ushi voelt lauw aan en is uitgedroogd, heeft vliegeneitjes en kleine maden in/bij haar anus. 

Riek is aan het einde van de middag overleden. 

Hunter is geëuthanaseerd.

Kelly (vrouwtje, 527 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze lag in Woerden op een fietspad; mogelijk aangereden aangezien ze op haar rug afgebroken stekels heeft.

Ushi is laat op de avond overleden. 

Donderdag 31 augustus

Lavendel (vrouwtje, 1005 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Ze lijkt zogende. Lavendel heeft een open geïnfecteerde extreem dikke stinkende rechtervoorpoot. Ze is naar de dierenarts gebracht.

Louis (mannetje, 973 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij komt uit Oegstgeest. Louis heeft een extreme infectie aan zijn linkerachterpoot. De poot lijkt opengebarsten/geëxplodeerdk. Ook Louis is naar de dierenarts gebracht. 

Lavendel en Louis zijn helaas allebei geëuthanseerd. De ontstekingen waren te ernstig.

Nova is overleden.

Tamy (mannetje, 1150 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Leiden. Hij zou hoesten. 

Yirey overleden.

Juliana (vrouwtje, 840 gram) en haar vier kinderen zijn gebracht door de dierenambulance Gouda. Bij het opruimen van een tent in Zevenhuizen is het nest verstoord.