30 juni

Zomaar op de laatste dag van de maand 2 egeltjes erbij:

Bootsman 1019 gram, heeft een flinke ontsteking onder zijn kop en heel veel teken

en

Joop, 602 gram. Hij werd lastig gevallen door een hond in het Vernedepark.

 

27 juni

Egeltje Brem heeft het helaas ook niet gered. Hij is woensdag overleden.

26 juni

Sjakie heeft het niet gered. Er was een klein beetje hoop toen hij zelf wat ging eten maar het was jammer genoeg te weinig en te laat.

25 juni

Dierenambulance Woerden bracht vandaag een uitgeput, uitgemergeld en uitgedroogd egeltje dat gevonden was in Oudewater. Naam Sjakie, 459 gram. Hij heeft een infuus gehad maar zijn kansen zijn gering. Natuurlijk gaan we ook voor hem ons uiterste best doen.

24 juni

Vandaag hebben we egel Brem opgehaald uit het Brempark in Segwaert. Het is een mager, uitgedroogd en apathisch manneke van 639 gram. Hij voelde een tikje lauw aan en krioelde van de vlooien. We schatten zijn kansen helaas niet hoog in maar we gaan uiteraard ons uiterste best voor hem doen.

20 juni

Bram

Toby

Toby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 happy egels worden vanavond naar de bossen bij Rheden gebracht.  Bram ( bij ons sinds februari) en Toby zullen zich daar best vermaken.

16 juni

Op vrijdag 15 juni hebben zes leerlingen van de Prins Florisschool (groep 7C) meegeholpen om drie egels terug te zetten in de natuur: Freaky Friday, Kaatje en Pimpel. Als eerste mocht Freaky Friday uit zijn transportbak. Hij liet al tijdens de rit van de Egelopvang naar het Westerpark merken dat hij helemaal klaar was om terug te gaan naar de natuur. Toen hij dan eindelijk vrijgelaten werd, kroop hij meteen onder een boomstam weg. Na enige tijd zagen we hem aan de andere kant te voorschijn komen. Het lijkt er op dat dit zijn nieuwe slaapplek gaat worden. Kaatje en Pimpel vonden alle belangstelling heel erg interessant en namen alle tijd om hun nieuwe omgeving te verkennen. Het gaat ze goed daar in het Westerpark.

15 juni

Vandaag is Ferlin uitgezet in het Westerpark. Ze is in maart bij ons binnengekomen met een kapot linkeroor. Ferlin had er echt zin en liep vlot de bosjes in (zonder om te kijken).

12 juni

Binnengekomen: Nettie, een egeltje uit Leiderdorp. Ze zat verstrikt in een net en is gelukkig door de vindster daaruit bevrijd. Ze heeft geen verwondingen maar ze bleek wel veel te mager (273 gram!) en ook uitgedroogd te zijn.

11 juni

Binnengekomen Buzzy, een heel zwak en uitgedroogd egeltje van 385 gram. Ze bleek te zwak om het te overleven, ondanks ingezette medicatie.

10 juni

Vandaag heeft egel Nico zijn intrek genomen in de egelopvang. Het is een volwassen mannetje van 1073 gram. Hij heeft een slecht gebit, aardig wat tandsteen, zijn adem ruikt niet al te fris en zijn tandvlees ziet er ook niet geweldig uit. Nico komt uit Gorinchem en hij mag binnenkort naar de tandarts.

9 juni

Opnieuw zijn een stel vrijbuiters helemaal gezond weer in de natuur losgelaten:
Bunny (binnengekomen 2e Paasdag 2018)
Dorus (binnen sinds november)
Fredje (binnen sinds september)
Wolfje (binnen sinds januari)

8 juni

Binnengekomen: Mamsiede buurtegel van een wijk in Nootdorp. Stroopte alle tuinen af op zoek naar kattenvoer. Daar slaagde ze aardig in, ze weegt nu maar liefst 1439 gram. Ze hoest en heeft vieze mest. We vragen ons af of ze ook zwanger is.

7 juni

Deze schattige foto is van ons sterretje Suzy. Ze is vorige week bij ons binnen gekomen met een flinke huidaandoening: schimmel. Daarom krijgt ze regelmatig een badje met speciale anti-schimmel shampoo. Suzy heeft ons egelhart inmiddels geheel veroverd. Ze heeft vrijwel geen stekels meer (die komen wel weer terug) maar ze is een allerliefst egeltje dat geduldig de behandeling doorstaat.

6 juni

Helaas waren de dierenarts en wij te laat om Bjorn te redden. Hij werd flink vermagerd en uitgedroogd gevonden en de oorzaak daarvan was waarschijnlijk een afgebroken tand en een flinke ontsteking aan de tandwortel. Hij was inmiddels te verzwakt om nog te reageren op de medicatie en is vrijwel direct overleden.

Jillz ( binnen sinds begin oktober) is vandaag vrijgelaten in het Westerpark.

3 juni

Ook deze week zijn er weer drie egels verhuisd naar de natuur. Elke, Thijmen en Snuitje wonen nu op Landgoed en Kasteel Duivenvoorde. Thijmen en Elke gingen meteen hun nieuwe plekje ontdekken terwijl Snuitje nog even moest wennen aan zijn vrijheid.

 

 

 

 

2 juni

Gisteravond heeft ook Poppy haar vrijheid teruggekregen, bij de
schapenweide bij het Noord Aa-gebied.

De eerste foto toont Poppy nog hoe zij binnen kwam (sorry voor de gruwelijke
foto), de tweede foto toont haar weergaloze lieve, mooie koppie. Een ongelofelijk lieve egel die haar pijnlijke behandeling dapper heeft doorstaan (en ook de duurste
egel ever in de geschiedenis van de egelopvang)

Poppy toen ze binnenkwam

Poppy toen ze werd uitgezet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 juni

Vandaag is Humpy uitgezet. Hij kwam binnen in november en was niet altijd even blij met ons. Hij heeft wat kapotte handschoenen op zijn geweten. Maar eind goed, al goed. Hij scharrelt nu blij in het Bentwoud rond.

Humpy toen

Humpy nu