30 juni

Sjaantje werd gebracht door een particulier uit Nootdorp. Ze moest haar prachtige villa met zelfgebouwd nest tijdelijk verlaten omdat ze erg hoest.

Midas is gebracht door DA Woerden. Hij heeft een piepende ademhaling en is benauwd.

29 juni

Jaqueline werd vanavond gebracht door haar vinders. Haar kopje zit vol met hele kleine teekjes maar verder lijkt ze redelijk ok

Vanmiddag werd met dierenambulance Leiden Micro gebracht, hij was er erbarmelijk aan toe. Maar hij lijkt toch te gaan opknappen. We houden vol, maar het kan nog alle kanten op.

Pappous is gevonden in het Balijbos, dicht bij de Balijhoeve. Het is een stevige vent maar hij heeft schurft.

Jason is gevonden tijdens bouwwerkzaamheden. Hij lijkt niet veel te mankeren maar hij is ontzettend smerig.

Wat we vreesden is gebeurd: Finn bleek te zwak om er bovenop te komen.

28 juni

Vandaag is Finn naar de opvang gebracht. Ook hij is extreem zwak. We proberen hem te redden maar de prognose is slecht.

Delia is vannacht overleden. Ze had ook eigenlijk geen schijn van kans.

27 juni

Delia komt uit Woerden. Ze is extreem zwak. Mager, uitgedroogd, onderkoeld, ondervoed. We gaan ons uiterste best  doen maar de prognose is slecht.

Francien komt uit Zoetermeer, uit Noordhove. Een stevige dame maar ze heeft een nare pruttel.

Chief is gevonden in Zoetermeer, in Buytenwegh. Hij is een veel te mager mannetje. De video kregen we erbij geleverd

26 juni

Yamas was in een smal putje gevallen en zat helemaal klem. Hij is er uit gepeuterd door een medewerkster van dierenambulance Leiden. Zo te zien heeft hij geen schade overgehouden aan het avontuur. Behalve misschien aan zijn ego.

Voor Adonis uit Noordwijk kwam alle hulp helaas te laat. Hij is vannacht overleden.

25 juni

Vanavond gaat Jaques verhuizen naar een open tuin in Benthuizen.

24 juni

Dierenambulance Leiden bracht Adonis, een veel te mager mannetje uit Noordwijk. Hij heeft groene mest en dat is geen goed teken. We gaan het onderzoeken.

23 juni

Egel Theodora was al teruggehaald uit de uitwentuin omdat het niet goed met haar ging. Haar urine is nu onderzocht en er zat veel te veel suiker in. Zo’n egel kan in de natuur nooit overleven dus de dierenarts heeft haar laten inslapen.

21 juni

Het is geen elegante houding maar hier zien we de onderkant en linker achterpoot van Alexandra. Ze heeft nepnagels gekregen omdat ze er steeds in slaagde haar hechtingen bij haar oor uit te krabben. En een egel kan nu eenmaal geen kap op zoals bij een kat of hond. Na een poos vallen ze er vanzelf af maar dan is de wond inmiddels genezen. De nagels zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en bedoeld om katten er van te weerhouden aan meubels te krabben. Daar staan we niet achter, maar voor de egels kan dit een goede, tijdelijke oplossing zijn.

Alexandra met nepnagels

20 juni

’s Avonds werd nog Apollo gebracht. Een stevige vent maar met een beschadigd of ontstoken R.oog.

Binnengekomen is Nurul uit Zoetermeer, ze heeft huidproblemen.

En eerder op de dag via dierenambulance Leiden Skimmer. Hij ws in Leiderdorp in een zwembad gevallen. Hij gaat voor de zekerheid aan een antibioticumkuur want hij zou water in zijn longen kunnen hebben.

19 juni

Egeltjes Sebastienne, Noknok en Valerie zijn uitgezet in het Bentwoud en egel Noortje is uitgezet in Kleine Dobbe

De egels Tubbie, Heleen, Jan, Moertje, Tricent en Boef zijn uitgezet en werken mee aan het zenderonderzoek.

17 juni

Meilissa werd gebraht door een meneer uit Bergschenhoek. Ze heeft een vreemde stinkende wond op haar rug. Ze gaat morgen naar de dierenarts. Vannacht krijgt ze antibiotica en een pijnstiller.

Zorba is gebracht door dierenambulance Leiden. Hij is goed op gewicht maar heeft een lichte snotneus.

15 juni

Vanmorgen is egel Sasha naar de opvang gebracht door een particulier. Een stevige jongen maar er zijn zorgen om de geluiden die hij maakt. Er is niet vermeld waar Sasha is gevonden.

Egel Barend is door de dierenarts geëuthanaseerd. Hij had een ernstige neurologische aandoening die niet verbeterde.

Kostas is een flinke vent die door dierenambulance Leiden werd gebracht. Hij is gevonden in Voorschoten, hij lag midden op de weg. Hij heeft inderdaad ergens een klap van gehad want hij had een bloedneus en een afgebroken tand. Zijn grootste probleem is een fikse ontsteking aan zijn rechtervoorpoot. Hij mist daar een teen en dat is gaan ontsteken, al minstens een week geleden. Eigenlijk nog een geluk bij een ongeluk dat hij is aangereden want met deze ontsteking gaat hij het zonder antibiotica niet redden. We doen ons best voor hem.

Gwen, Gijs, Rene en Sanne zijn klaar met de survival-opleiding en mogen het nu helemaal zelf gaan doen in de natuur. Glennis en Grace hebben het heft in eigen hand genomen en zijn uit de opleiding-tuin ontsnapt.

Gisteravond werd egel vrouwtje Nessa gebracht door dierenambulance Leiden. Ze sleepte met haar achterpoten, die waren allebei gebroken. De dierenarts heeft haar uit haar lijden verlost.

14 juni

Dierenambulance Den Haag bracht vanmorgen een stevige egel man, Karel van 1311 gram. Gevonden in Zoetermeer, Segwaert. Hij zou maden hebben maar dat bleken bij nader inzien teken te zijn. Minder erg, maar ook niet fijn.

Vanavond worden Weepu en Nikki uitgezet in het Westerpark. Een hele verrassing.

13 juni

Calla is vanmiddag gebracht door dierenambulance Woerden. Het is een stevige dame van 950 gram. Ze is door de dierenambulance naar een dierenarts gebracht omdat ze sleepte met haar achterpoten. Daar bleek dat er niks mis was met haar poten.

12 juni

Zoekplaatje. Hier zie je Bruno die aan zijn nieuwe leven begint

Nog drie egels zijn uitgezet in de natuur: Kruimeltje in Katwijk a.d. Rijn, Herre in het Cronestijn Park in Leiden en Bruno in het Buytenpark.

Ciaran was een oud mannetje met een heel slecht gebit. Hij kreeg bij de dierenarts een gebitsbehandeling maar bezweek helaas tijdens de narcose aan een hartstilstand.

11 juni

Sanne is vandaag verhuisd naar een uitwentuin in den Haag waar ze mag leren survivallen in de natuur.

10 juni

10 juni

Vrijwilligster Susanne heeft Juwel vrijgelaten. Ze heeft haar wekenlang geborsteld, net zolang tot haar huid weer prima in orde was. Ze is nu met splinternieuwe stekels het bos in.

7 juni

Dimitri komt uit Leiden. Zijn conditie is redelijk maar hij was flink uitgedroogd.

4 juni

Weer een drukke dag. Kwak en Isabel zijn verhuisd naar de Bleiswijkse Zoom. De dames zullen het naar de zin hebben daar.

Kwak op weg naar nieuwe avonturen

Scabbie is helaas overleden, hij was een oude egel met een heleboel kwaaltjes en hij is uiteindelijk van ouderdom gestorven.

Tina is gisteravond gebracht door Dierenambulance Woerden, ze kwam uit Nieuwegein. Ze was zo vreselijk benauwd dat de dierenarts haar heeft laten inslapen.

Leida werd gebracht door dierenambulance Leiden en ze was helaas onderweg al overleden.

3 juni

Vandaag is Brownie gebracht door zijn redster. Hij heeft een beschadigd en ontstoken linkeroog. Hij is al bij de dierenarts geweest. Hij moet voorlopig nog pijnstiller en antibiotica.

Brownies linkeroog

2 juni

Vanmiddag is Noa bij ons gebracht. Hij is te mager en was uitgedroogd. Hij heeft een infuus gehad.

Er zijn er weer vier op zichzelf gaan wonen:

Free, Frummel en Fabulous in Koudekerk aan de Rijn

Holly in het Bentwoud

1 juni

Daphne is vandaag gebracht. Ze komt uit Berkel en Roodenrijs. Het is een forse dame van 1108 gram maar ze heeft veel last van schimmel en ook een beetje schurft.

Belladonna is vandaag vrijgelaten in het Westerpark