Donderdag 1 juni 

Leintje is overleden.

Beppie (vrouwtje, 707 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in de Jan Hoornstraat in Zoetermeer.

Vrijdag 2 juni

Abafado (mannetje, 750 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij heeft een enorme snotneus. Abafado is gevonden in Woerden. Hij is helaas geëuthanaseerd.

Smurf (vrouwtje, 1070 gram) is terug naar ‘haar’ open tuin in Noordwijkerhout.

Firenze (mannetje, 726 gram) en Flint (mannetje, 817 gram) zijn terug naar een open tuin in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer.

Zaterdag 3 juni

Sumiko (vrouwtje, 327 gram) is gevonden in Nieuwegein. Ze is door de dierenambulance Woerden gebracht. We hebben 23 teken bij haar verwijderd. Sumiko is uitgedroogd en ondervoed en heeft een hele lichte pruttel.

Zondag 4 juni 

Mohan is overleden.

Dees (vrouwtje, 810 gram) is gebracht door een particulier uit Alphen aan den Rijn. Ze lag op een fietspad. Dees is een beetje apathisch en heeft een bol buikje.

Dizu (vrouwtje, 795 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Dizu heeft mogelijk beginnende schimmel en/of schurft.

Erika (vrouwtje, 295 gram) is terug uit haar gesloten tuin.

Trammelantje (mannetje, 714 gram) en Meep (vrouwtje, 950 gram) zijn naar een uitwentuin in Alphen aan den Rijn.

Mikado (mannetje, 274 gram) is door een particulier uit Leiden gebracht. Hij is gevonden in de voortuin en lag daar in de zon op het grasveld. Mikado is uitgedroogd en ondervoed en heeft slijmerige mest.

Maandag 5 juni

Kraker is overleden.

Hummer (vrouwtje, 1090 gram), Django (mannetje, 1310 gram), Max (mannetje, 1045 gram) en Sunshine (vrouwtje, 975 gram) zijn uitgezet in de natuur in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer.

Loulou (vrouwtje, 945 gram) en Bruintje (mannetje, 960 gram) zijn uitgezet in Alphen aan den Rijn.

Ardal (vrouwtje, 498 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Ardal is uitgedroogd, ondervoed, heeft een snotneus en vliegeneitjes, teken en vlooien.

Dinsdag 6 juni 

Ardal is geëuthenaseerd.

Franny (vrouwtje, 530 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze is ondervoed en uitgedroogd.

John (mannetje, 1037 gram) is ook door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is gevonden Noordwijkerhout. Zo te zien een prima egel, hij maar lag slap naast een hok.

Olette (vrouwtje, 1068 gram) is uitgezet in de Zoetermeerse wijk Oosterheem.

Woensdag 7 juni

Pinky is overleden.

Britt (vrouwtje, 675 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Leiderdorp. Britt is mager, uitgedroogd en beroerd.

Koko (mannetje, 1150 gram) is uitgezet in het Bentwoud.

Donderdag 8 juni

Cole (mannetje, 789 gram) is gevonden aan de Jolkade in Zoetermeer. Hij is door een particulier gebracht. Cole hoest.

Idun (vrouwtje, 960 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem en door de dierenambulance Den Haag gebracht. Ze lag op de stoep in de zon. Er is iets mis met een van haar pootjes.

Vrijdag 9 juni

Idun (vrouwtje, 960 gram) is geëuthanaseerd. De rechterachterpoot was net onder de knie gebroken.

Harrekie (vrouwtje, 911 gram) en Butterbal (vrouwtje, 816 gram) zijn uitgezet in Bleiswijk.

Sergio (mannetje, 833 gram) is uitgezet in Alphen aan den Rijn.

Zaterdag 10 juni

Triste (mannetje, 639 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is helaas geëuthanaseerd.

Franny en Britt zijn overleden.

Spikey (mannetje, 1215 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Spikey heeft dunne groene mest.

Amelie (vrouwjt, 763 gram) is uitgezet in het Panbos in Katwijk.

Zondag 11 juni

Onderstaande heren zijn uitgezet in Oostvoorne:
Snotbob (1135 gram)
Maarten (1260 gram)
Han Doek (920 gram)
Jelle (1007 gram)
Bertus (1157 gram)
Leen (1232 gram)

Maandag 12 juni

Mimi (vrouwtje, 905 gram) is gevonden in Rotterdam en door een particulier gebracht. Mimi’s ademhaling kraakt een beetje.

Dinsdag 13 juni

Nutri (mannetje, 454 gram) is gevonden in Noordwijkerhout en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij overleed in de handen van de vrijwilliger die hem aannam. 

Schurfie (mannetje, 876 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Hij heeft schurf, vlooien, teken en niet-bijtende mijten. 

Tineke (vrouwtje, 815 gram) is gebracht door een vrijwilliger van de opvang. Ze zat opgesloten in een dichte betegelde tuin.

Erika is overleden. 

Jola (vrouwtje, 568 gram) is gevonden in een tuin in Voorschoten en door een particulier gebracht.  in tuin in Voorschoten. Ze hoest.

Stripey (vrouwtje, 988 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze komt uit een tuin in Nieuwegein en zou hoesten. 

Woensdag 14 juni

McDonald (mannetje, 845 gram) is gebracht door een particulier uit Berkel en Rodenrijs. De egel liep met een McDonald ijsbeker om zijn kop bijna de weg op.

Mupke (vrouwtje, 355) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is mager en uitgedroogd en ijskoud. Mupke is gevonden in Noordwijk. 

Dipa (mannetje, 610 gram) is afgeleverd bij een dierenwinkel in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Daar is hij opgehaald door een van onze vrijwilligers. Dipa is erg mager.

Hardey (mannetje, 575 gram, maar hoort 300 gram zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Hardey hoest en heeft teken. 

Donderdag 15 juni

Japie (mannetje, 725 gram) is gevonden in Harmelen en door de dierenambulance Woerden gebracht. Er komt wit snot uit beide neusgaten. 

De dierenambulance Leiden bracht twee egels:
– Mary Joyce (vrouwtje, 635 gram). Gevonden in Zoeterwoude Rijndijk. Hoest.
– Dion (mannetje, 670 gram). Gevonden in Leiden. Dion zat met zijn rechtervoorpoot vast in een rattenklem. De poot van het arme dier stond gewoon verkeerd om. Dion is geëuthanaseerd.

Robin (vrouwtje, 1200 gram) en Roos (vrouwtje, 1200 gram) zijn uitgezet in hun oorspronkelijke habitat in de wijk Oosterheem.

Vrijdag 16 juni

Japie is geëuthanaseerd.

Bliksem (mannetje, 660 gram) is terug uit zijn uitwenverblijf omdat hij hoest en afvalt. 

Bruce (mannetje, 1150 gram) is uitgezet in Gouda. 

Bruce is uitgezet in Gouda

Bruce

Zaterdag 17 juni

Pjotter (mannetje, 1035 gram) komt uit de tuin van een particulier in Pijnacker. Hij hoest en heeft een droge huid. Wellicht schimmel.

Tanja (vrouwtje, 1313 gram) is gebracht door een particulier uit Lage Moors (Leiden). Ze is verkouden en heeft vieze mest.

De afgelopen tijd zijn de volgende egels uitgezet:

Margriet (vrouwtje, 754 gram) is uitgezet in Oegstgeest.
Jem (mannetje, 901 gram) is uitgezet in Nieuwerkerk a/d IJssel.
Bibber (vrouwtje, 925 gram) is uitgezet in Nieuwerkerk a/d IJssel.
Jessie (vrouwtje, 834 gram) is uitgezet in Oegstgeest.
Erika (vrouwtje, 1299 gram) is uitgezet in Hazerswoude/Rijndijk.
Erik (mannetje, 734 gram), Ester (vrouwtje, 699 gram) en Elke (vrouwtje, 756 gram) zijn uitgezet in Hazerswoude Rijndijk.

Zondag 18 juni

Piccolina (vrouwtje, 887 gram) is gevonden in Reeuwijk en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft een snurkende ademhaling.

Tanja (1313 gram) is uitgezet in het Binnenpark in de Zoetermeerse wijk De Leyens.

Sondre (vrouwtje 1069 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze zou hoesten en benauwd zijn. In de opvang horen we daar niets van. Het vermoeden bestaat dat de egel vooral last heeft van de warmte.

Maandag 19 juni

Mr. Grumpy Pants (mannetje, 1035 gram) is gevonden in de wijk Rokkeveen en door een vrijwilliger naar de opvang gebracht. Hij heeft waarschijnlijk inwendige parasieten.

Sonnic (mannetje, 1048 gram) is ook gevonden in Rokkeveen. Ook Sonnic is door een vrijwilliger gebracht. Een ook hij heeft waarschijnlijk inwendige parasieten.

De gesloten tuin in Katwijk a/d Rijn, waar het zogenaamde ‘B-nest’ in verbleef, is opengezet. De egels kunnen er nu vrij in en uit. Het betreft:
Bjorn (mannetje, 924 gram)
Braampje (mannetje, 941 gram)
Brent (mannetje, 890 gram)
Boy (mannetje, 910 gram)
Borre (mannetje, 824 gram)
Britt (vrouwtje, 764 gram)

Vanavond zijn in park Buytenwegh uitgezet:
Mona (vrouwtje, 940 gram)
Estaban (mannetje, 880 gram)
Marion (vrouwtje, 1055 gram)
Kalushi (mannetje, 1063 gram)

Stuart (mannetje, 771 gram) is uit een sloot gevist in Leiden. Hij is door de dierenambulance Leiden gebracht.

Ook Indiana (vrouwtje, 624 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Zij komt uit Leiderdorp. Indiana heeft schurft en is mager en uitgedroogd.

Mupke is overleden.

Dudley (mannetje, 554 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Hij lag op zijn zij in de tuin. Dudley is mager en iets uitgedroogd.

Fien (vrouwtje, 954 gram) en Teun (mannetje, 1268 gram) zijn door een particulier uit Lekkerkerk gebracht. Teun is gepakt door de hond en reutelt. Fien heeft heel veel teken.

Dinsdag 20 juni

Sanju (vrouwtje, 844 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Ze hoest en heeft rocheltje.

Bansi (mannetje, 1028 gram) is gebracht door een particulier uit Hazerswoude Rijndijk. Hij hoest en is schimmelig.

Elise (vrouwtje, 636 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden aan de Caesar Franckrode. Elise had een ‘ring’ van McDonald om haar hals en heeft daardoor een wond.

Erin (mannetje, 946 gram) is van een gesloten tuin verhuisd naar een open tuin in de wijk Meerzicht , grenzend aan het Westerpark.

Distel (mannetje, 750 gram) en Bertolino (mannetje, 886 gram) zijn uitgezet in een open tuin in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer.

Al een tijdje geleden zijn uitgezet: 
Morgenster (vrouwtje, 874 gram) in de wijk Seghwaert.
Madelief (vrouwtje, 950 gram) in het Bentwoud.

Afval McDonald funest voor egels

Elise zat vast in afval van McDonald

Woensdag 21 juni

Koetsje (910 gram) is naar een open tuin in Nieuwegein gebracht. 

Donderdag 22 juni 

Brokje (vrouwtje, 847 gram) is van een gesloten naar een open tuin gegaan.

Spikey is overleden.

Hank (mannetje, 845 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Hij heeft schimmel en zit vol met babyteekjes. Hank lag op de weg; mevrouw is gestopt om hem te pakken. 

Mathilde (mannetje, 995 gram) Lotsy (mannetje, 884 gram), Alonso (mannetje, 840 gram en scherpe tanden) en Myrthe (vrouwtje, 855 gram) zijn vanavond uitgezet in het prachtige natuurpark Matilo in Leiden. 

Leonard is overleden.

Vrijdag 23 juni

Hank is overleden.

Mike (mannetje, 705 gram) is terug uit zijn gesloten tuin. Hij valt af.

Paula (vrouwtje, 1044 gram) terug is naar de open tuin van de mensen die haar gevonden hadden in Voorschoten.

Browney (vrouwtje, 995 gram) uit Leiderdorp is gebracht door een particulier. Ze heeft een bult op haar rug en is naar dierenarts gebracht.

Stef (mannetje, 1045 gram) en Arijs (mannetje, 1199 gram) zijn vanavond uitgezet in Clingendael. 

Indiana is overleden.

Zaterdag 24 juni

Mimi (vrouwtje, 932 gram) is naar een open tuin in Rotterdam-Noord gebracht. 

Jippie (mannetje, 743 gram) en Pomme (vrouwtje, 788 gram) zijn uitgezet in het Kralingse Bos, Rotterdam.

Armin (mannetje, 1080 gram) en Leddy (vrouwtje, 801 gr am) zijn uitgezet in het Westerpark, Zoetermeer.

John (mannetje, 1068 gram) is uitgezet in een open tuin in Noordwijkerhout.

Nadador (mannetje, 1420 gram) is gevonden in Noordwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is uit een sloot gevist en zit onder het kroost.

Zondag 25 juni

Kian (mannetje, 785 gram) en Truitje (vrouwtje, 831 gram) zijn naar een uitwenverblijf in Wassenaar verhuisd. 

Reutel (mannetje, 1068 gram) is gebracht door een particulier uit Woerden. Hij reutelt.

Rafael (mannetje, 914 gram) is uitgezet in het Balijbos.

Jenny (vrouwtje, 901 gram) en Jack Frost (mannetje, 978 gram) zijn uitgezet in Voorschoten.

Maandag 26 juni

Dudley is overleden.

Romolo (mannetje, 1200 gram) is gisteren verhuisd naar een gesloten tuin in Wassenaar.

Dirkje (mannetje, 1070 gram) en Froya (vrouwtje, ook 1070 gram) zijn gisteren uitgezet in Wassenaar.

Cole is geëuthanaseerd.

Henriette (vrouwtje, 690 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Ze hoest.

Trammelantje (mannetje, 776 gram) en Meep (vrouwtje, 998 gram) zijn uitgezet in de Geerplaspolder, Bilderdam.

Juri (vrouwtje, 1111 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij maakt een matte indruk en heeft platte stekels op zijn rug. We vermoeden dat hij is aangereden. 

Dinsdag 27 juni

Jill (vrouwtje, 930 gram) is gevonden in Katwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Jill heeft een wond op haar rechterachterpoot en bloedt uit haar rechteroor. Ze is naar de dierenarts gebracht. Daar is ze geëuthanaseerd vanwege een gebroken kaak en een gebroken achterpoot. 

Thea (mannetje, 987 gram) is terug naar zijn open tuin in Leiden.

Mr Barbara (vrouwtje, 940 gram) is terug naar haar open tuin in Leiden. 

Nettie (vrouwtje, 815 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze komt uit Kamerik. Nettie zat vast in een fruitnet. 

Woensdag 28 juni 

Ferdinand (mannetje, 780 gram) is gebracht door een particulier uit Schoonhoven. Hij heeft een ontstoken linkeroog en is bezaaid met teken.

George (mannetje, 566 gram) komt uit een tuin in de wijk Oosterheem. Hij is te mager en heeft teken. 

Donderdag 29 juni

Roeltje (mannetje, 1030 gram) en Klaas (mannetje, 970 gram) zijn naar een open tuin in Waddinxveen verhuisd.

Pretsel (mannetje, 790 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij heeft een bloedneus. Het vermoeden bestaat dat hij is aangereden. Pretsel is naar de dierenarts gebracht, die hem zijn naam heeft gegeven vanwege zijn letsel.

Dani Jo (vrouwtje, 860 gram) en Fire (mannetje, 1165 gram) zijn uitgezet in Pijnacker.

De dierenambulance Leiden bracht twee egels:
Angelia (vrouwtje, 1170 gram). Mogelijk zwanger. Heeft een pruttel en zou overgeven. Gevonden in Leiden.
Bas (mannetje, 770 gram). De egel probeerde te zwemmen. Gevonden in Voorschoten. Is doorweekt (geweest).

Vrijdag 30 juni

Kiek (mannetje, 480 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. De egel was uitgemergeld en uitgedroogd. Hij had vlooien en aan de linkervoorpoot een dikke teen. Kiek is later op de dag overleden.

Bart (mannetje, 660 gram) was mager, uitgedroogd en uitgeput. Hij had vlooien. ook Bart is later op de dag overleden.

Maikel (mannetje, 385 gram) is gevonden in Oudewater en naar de opvang gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij zat verstrikt in een fruitnet. Dat net zat strak om zijn nek en linkervoorpoot.

Riet (630 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in Zoetermeer. De egel is direct naar de dierenarts gebracht voor euthanasie in verband met een open botbreuk van een achterpoot.

Loerjen (mannetje, 400 gram) is gevonden in Warmond en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij heeft meer dan 30 teken en is zwak.