31 maart:
Mieke heeft egel Droppie opgehaald om uit te zetten. Hij rook de lente en wilde graag de natuur in. Hij mag de eerste dagen even acclimatiseren in een tuin, daarna krijgt hij zijn volledige vrijheid terug.

23 maart:
Vanochtend is Bruintje helaas overleden.
Verder kwam de dierenambulance een egeltje brengen. Sterk vermagerd en onder de vlooien en teken. Het egeltje heeft een antivlooienbadje gehad. Verder zijn de
grootste teken handmatig weggehaald . Of het om een hij of zij gaat, is nog niet duidelijk omdat het diertje zich niet goed liet ontrollen.
Het lijkt om een ouder dier te gaan, het is Lente genoemd.
Vindplaats: Peursumstraat , Zoetermeer, gewicht: 499 gram.

22 maart:
Vandaag werd Ashley gebeld vanuit Rotterdam, dat er een egel lag te creperen op straat die waarschijnlijk was aangevallen door een hond.
Ashley heeft gevraagd of mevrouw de egel in een oude handdoek kon pakken en in een doos of iets kon leggen en mee naar binnen kon nemen en is er naartoe gegaan om de egel op te halen. Toen zij aankwam zag ze een erg magere en uitgedroogde egel, maar geen op dat moment open wonden.
Eenmaal in de auto dag zag Ashley de ene vlo na de andere lopen.
Op de opvang bleek dat het arme dier bezet was door (zonder overdrijven) honderden vlooien. Tijd voor een vlooienbehandeling dus.
De egel , Bruintje genaamd, kreeg  een warmtemat  en eten en drinken.
Bruintje is 548 gram maar erg ingevallen.
En mevrouw was zo blij met Ashley dat ze gelijk ging doneren aan ons!

19 maart:
Vanmiddag werd een egel bij Karin gebracht. De vinders zagen dat het diertje dichtbij de drukke weg kwam en werd belaagd door vogels. Gelukkig hadden ze een kratje en een handdoek bij zich en konden ze het beestje goed vervoeren.
Het gaat om een broodmager mannetje. Hij heeft ingevallen flanken en een heel hol buikje. Wat opvalt is dat hij op de gehele buikzijde tot en met zijn kin kaal is. Ook zijn er enkele kapotte plekjes op zijn enkeltjes .Ook bij de anus ziet het er wat rood uit. Misschien heeft hij schurft of iets dergelijks. Hij is wel alert. Het dier is wel erg verzwakt. Hopelijk gaat hij het redden.
Het diertje is nog wat lauwig, hij is w.s. net uit de winterslaap. (Er waren in het naburige park ook snoeiwerkzaamheden verricht, dus kan hij daar ook door gestoord zijn).Hij heeft al wat Recovery op.
Gegevens: Jos, mannetje, 532 gram, dit zou gerust 200 gram meer mogen zijn. vindplaats Hoekstrapark t.h.v. Natuursteenlaan/Meteoorstraat in Rokkeveen.

6 maart:
Mieke werd gebeld door Anke Ouwerkerk die een egel had aangetroffen bij haar op het terras. Zij heeft hem binnengehaald en eten gegeven. Het dier had vannacht goed gegeten vertelde ze, maar hij had ook van die grijze dingen tussen zijn stekels. Oké dan weten wij genoeg. Mieke heeft de egel opgehaald en inderdaad zat deze onder de teken, wel 40 zijn er afgehaald. Het dier kreeg ook een pijnstilling  want het voelt zich vanwege de schurft niet zo lekker en fit. Toen Mieke hem een beetje ORS gaf beet hij hard in het spuitje. Ah, meneer heeft pit. Mieke wilde hem daarom Brad Pitt noemen maar ……
Brad bleek toch een meisje te zijn en heet dus maar Angelina Jolie . Angelina weegt maar 528 gr. en is erg mager. Zij is gevonden op de Nansenrede. Helaas is het arme dier dezelfde avond overleden.