31 maart

Twee egeldames opgehaald vandaag:

Glenda.  Ze is gevonden in het Buytenpark.  Glenda weegt 481 gram en is veel te mager en uitgedroogd.. Haar bekje ziet wat rood. Ze heeft een stevige pruttel. Maar eten gaat goed naar binnen.

Elke. Ze is gevonden door wandelaars die haar hebben afgeleverd bij stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem. Ook Elke is mager en moet aansterken.

30 maart

Gebracht door DA Woerden en gevonden in Nieuwegein: Calvin, een mannetje van 484 gram. Lag overdag midden op een grasveld en was bedekt met teken. Is erg mager en heeft mogelijk schimmel/schurft. We hebben er 54 teken !!!!!!!!!!!! afgeplukt. Heeft infuus gehad en viel daarna aan op het eten. Heeft een warmtematje.

Vandaag gebracht door DA Den Haag Brechtje, gevonden in de Obrechtrode te Zoetermeer. Vrouwtje, 635 gram, korsten op neus en een aantal teken. Mager.  Heeft 10 ml Ringers gehad.

28 maart

Didi is zaterdag 24-3 binnen gebracht. Ze kon alleen maar op haar zij liggen en haar pootjes trilden. De dierenarts dacht aan een vergiftiging. Omdat Didi wel at, stelde hij voor om het nog even aan te kijken of zij zelf herstelde. Didi knapte helaas niet op. Daarom is ze vandaag geëuthanaseerd.

Ashley,  meisje, 285 gram, gebracht door Dierenambulance Wassenaar. Ze ziet er bewonderenswaardig goed uit, niet te mager, goed op temperatuur, weinig parasieten.  Gevonden in Wassenaar, niet bekend is waarom ze door de ambulance moest worden opgehaald.

27 maart

Egeltje vanmiddag gevonden door vriendin van Habiba in Westerpark. Vrouwtje, naam Ferlin, gewicht 592 gram. Had een teek. L. oor is kapot en bloedt. Ze lijkt ook wat schurftig.

Vandaag gebracht door vindster: Dappertje, egelmeisje  van 483 gram. Was een beetje uitgedroogd maar verder in orde. Heeft 10 ml infuus gehad. Haalt wat snel adem maar dat is waarschijnlijk stress. Complimenten voor de vindster die dit kleintje door de winter heeft geholpen door haar onderdak te bieden in een egelhuisje en te voorzien van kattenbrokjes.  Dappertje komt uit Wassenaar, uit de Adrianastraat.

24 maart

Dierenambulance Den Haag bracht vandaag een egeltjevrouwtje van van 276 gram. Ze is goed op temperatuur, maar uitgedroogd en erg zwak. De achterpootjes trilden en volgens de dierenambulance zou ze er mee slepen. Ze kan zich wel oprollen. Ze heeft schimmel. Ze heet Didi. Ze is gevonden aan de Roelantshove in Zoetermeer.

14 maart

Opgehaald uit Meerzicht, Munnikenland een mannetje van 710 gram, Bart. Onderkoeld, ondervoed, vlooien, teken en schurft. Bovendien een gezwollen en ontstoken piemel. Daarvoor krijgt hij antibioticum. Hij moet eerst aansterken voordat we de schurft gaan behandelen.

Gistermiddag werd een egel gevonden op de Wadi in de wijk Oosterheem. Gegevens: Petra, vrouwtje, 503 gram. Petra is erg mager. Ze zou veel meer moeten wegen. Petra heeft 1 dikke teek op haar zij en kleine teekjes rond haar ogen. Ze was erg uitgehongerd en stond heerlijk van haar zachte voer te eten.

10 maart

Vanochtend is een egel opgehaald uit het Binnenpark. Het was een volwassen vrouwtje en ze was erg benauwd.  Ze is geëuthanaseerd.  Ze is Maartje genoemd.

9 maart

Aan het eind van de middag werd na een telefoontje een egel naar de opvang gebracht. We hebben haar Lente genoemd. Lente is een vrouwtje van 645 gram, gevonden in Oosterheem aan de Nijlstroom. Ze werd lastig gevallen door vogels. Heeft geen zichtbare verwondingen. Alert diertje.

7 maart

Vanavond is in Rokkeveen een egeltje gevonden (egel Zielepoot) dat met zijn R. achterpoot sleepte. Dierenarts heeft hem nagekeken en pootje bleek uit de kom, het was een oude breuk. Tevens had hij veel ontstoken snijwonden aan kop en voorpoten dus hij heeft vermoedelijk ergens in vast gezeten. Hij is geëuthanaseerd.

7 maart

Valentijn is vandaag helaas  geëuthanaseerd i.v.m. benauwdheid.

5 maart

Vanmiddag is Saartje, (binnenkomst 2/11) geëuthanaseerd. Ze zat bij Ita in de tuin sinds 15/11. Ze lag in de tuin op haar zij in de zon. Het is heel jammer, maar voor haar het beste zo. Ze was te verzwakt door de strenge vorst van vorige week.