Vrijdag 3 maart

Fred (vrouwtje, 546 gram) is gevonden in Noordwijkerhout en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze heeft fikse schurft en is wat aan de magere kant.

Maandag 6 maart

Nora Nosejob is helaas geëuthanaseerd.

Zaterdag 11 maart

Egel Enam naar gesloten tuin

Enam in zijn gesloten tuin

Enam (mannetje, 926 gram) is naar een gesloten tuin in Leiden gebracht.

Toby (mannetje, 886 gram) is naar een gesloten tuin in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer gebracht.

Zondag 12 maart

Bob (vrouwtje, 715 gram) en Palant (mannetje, 900 gram) zijn vertrokken naar een open tuin in Sassenheim.

Kiki (vrouwtje, 622 gram) is gebracht door een particulier. De egel is gevonden op een parkeerterrein aan de Geitenweide in Zoetermeer. Ze egel is erg mager, heeft lichte schimmel en flinke schurft. Kiki is waarschijnlijk gestoord tijdens haar winterslaap door het weghalen van bosschage in het nabijgelegen park….

Maandag 13 maart

Dani Jo (vrouwtje, 253 gram) is gevonden in Ypenburg, Den Haag, en door een particulier naar de opvang gebracht. Dani Jo is te klein voor de tijd van het jaar en ze heeft schimmel.

Stroppie (mannetje, 382 gram) is gevonden in de wijk Rokkeveen. De egel had een stuk riet om de nek en is naar de dierenarts gebracht, waar hij is geëuthanaseerd. Het rietdraad had te veel schade aangericht .

Leonard (mannetje, 692 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij komt uit Sassenheim. Leonard liep te waggelen.

Woody (mannetje, 540 gram) is opgehaald bij een particulier in Boskoop. Hij liep overdag in het Bentwoud. Hij is erg mager en licht uitgedroogd.

Egel Dani Jo

Dani Jo is lekker aan het eten

Dinsdag 14 maart

Pluk (mannetje 460) is gevonden in de Zoetermeerse wijk Driemanspolder en door de dierenambulance Den Haag gebracht. Hij werd aangevallen door kauwen. Pluk is ondervoed, onderkoeld. Hij heeft geen zichtbare verwondingen. 

Doornroosje (mannetje, 480 gram) is gevonden in Delft. We hebben hem overgenomen van dierenopvang Het Knagertje. Doornroosje is uitgedroogd en hoort zwaarder te zijn. Hij laat zich niet goed ontrollen, maar heeft in ieder geval een kaal buikje en kale poten. 

Woensdag 15 maart

De volgende egels verruilen het Zoetermeerse voor de fraaie omgeving van Rheden:
Eikeltje (vrouwtje, 675 gram), Janus (mannetje, 877 gram), Winter (mannetje, 810 gram), Massimo (mannetje, 1206 gram), Schuimpje (mannetje, 915 gram) en Meneer Erik (mannetje, 802 gram) zijn naar de mooie omgeving van Rheden verhuisd. 

Doornroosje is helaas overleden. 

Donderdag 16 maart

Siem (vrouwtje, 1188 gram) en Midas (mannetje, 729 gram) zijn naar een open tuin in Voorschoten gebracht.

Jelle V (mannetje, 795 gram) is terug naar zijn open tuin in Voorschoten.

20230316 Egel Siem

Siem

20230316 Egel Midas

Midas

Vrijdag 17 maart

Olette (vrouwtje, 618 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Ze is door een particulier gebracht. Olette is mager.

Corrie Brokken (vrouwtje, 614 gram) is gevonden in Pijnacker en door een particulier uit diezelfde plaats naar de opvang gebracht. De egel liep overdag in de tuin. Ze is graatmager en uitgedroogd. 

Egel Arya

Arya kan niet wachten totdat hij wordt losgelaten

Zondag 19 maart

Karen (vrouwtje, 1052 gram), Truus (vrouw, 747 gram) en Arya (mannetje, 844 gram) zijn vandaag naar een open tuin in de wijk Meerzicht gebracht. De tuin grenst aan het Westerpark. Zeker Arya kon niet wachten tot hij weer van zijn vrijheid kon genieten. 

Dinsdag 21 maart

Henk is vanavond overleden.

Woensdag 22 maart 

Toos (vrouwtje, 750 gram) en Crunchy (vrouwtje, 970 gram) zijn naar Wassenaar verhuisd. 

Bruce (mannetje, 492 gram) is gevonden op een grasstrook in Harmelen. Hij is door de dierenambulance Woerden gebracht. Bruce is koud, mager, ondervoed en uitgedroogd. 

Donderdag 23 maart

Cateau (vrouwtje, 438 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Ze is in Leersum gevonden tijdens familiebezoek. Cateau is mager, uitgedroogd en onderkoeld. Ze staat te schudden.

Vrijdag 24 maart

Tibi (vrouwtje, 583 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein, waar ze vanochtend rondliep. Tibi is mager, erg strak gespannen en waarschijnlijk uitgedroogd.

Pluk is geeuthanaseerd.

Beer (mannetje, 254 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is graatmager, uitgedroogd en happerig. Beer is aan het begin van de avond overleden. 

Door de dierenambulance Leiden zijn twee egels gebracht, die allebei gevonden zijn in Oegstgeest:
Cansu (vrouwtje, 416 gram) is ondervoed en uitgedroogd. Ze heeft beginnende schurft op haar buik. Haar prognose is slecht. 
Rami (mannetje, 648 gram) is ondervoed, uitgedroogd, onderkoeld en nat. Hij heeft een kale buik.

Cateau is vanavond overleden. 

Zaterdag 25 maart

Rami is overleden.

Ook Cansu is overleden.

Cateau is heel zacht in haar slaap weggegleden.

Zondag 26 maart

Rain (vrouwtje, 401 gram) is gebracht door een particulier uit Ypenburg. Ze is mager, onderkoeld, uitgedroogd en rijkelijk bezaaid met teken. 

Maandag 27 maart

Maarten (mannetje, 515 gram) is gebracht door een vrijwilliger van de opvang uit Bleiswijk. Hij is mager en zit onder de vlooien en teken.

Roos (vrouwtje, 438 gram; mager, maar levendig) en Robin (vrouwtje, 416 gram; te licht, enigszins uitgedroogd, met pruttel en teken) zaten bij een voordeur in de wijk Oosterheem.

Dinsdag 28 maart

Rain is overleden.

Woensdag 29 maart

Max (mannetje, 466 gram) is terug uit zijn gesloten tuin. Hij liep overdag rond. Hij is uit zijn winterslaap gekomen en heeft schimmel/schurft ontwikkeld.

Kill & Attack (mannetje, 889 gram) en Stickey (vrouwtje, 716 gram) zijn naar een gesloten tuin in Rijswijk gebracht. 

Donderdag 30 maart

Estaban (mannetje, 956 gram) en Tiga (vrouwtje, 890 gram) zijn naar een gesloten tuin in Leiden gebracht.

Wierd Duck (mannetje, 885 gram) is terug naar de open tuin in Oudewater, waar hij gevonden was.

Smurf (vrouwtje, 800 gram) is gebracht door een particulier uit Noordwijkerhout. Ze zou benauwd zijn. Daar hebben we in de opvang nog niets van gemerkt, maar de egel heeft wel schimmel.

Fire (mannetje, 686 gram) is gevonden in een brandend bosje in Gouda en door de brandweer naar de dierenambulance gebracht. Zij hebben naar onze opvang gebracht. Fire heeft lichte brandwonden.