30 mei

Suzy werd vandaag door Dierenambulance Den Haag gebracht. Een erg mager vrouwtje met flinke schimmel.  .

Bente is gisteravond helaas overleden.

28 mei

Alexander (binnengekomen in oktober) en Draadje (binnengekomen in januari) zijn vanavond vrijgelaten in het Buytenpark.

 

 

 

 

 

Vandaag is Bente bij ons gebracht. Ze is gevonden op de parkeerplaats in Benthuizen en ze haalt oppervlakkig adem en.  Ook lijkt er wat mis met haar linkeroog. Waarschijnlijk zal ze hiervoor naar de dierenarts moeten.

25 mei

Een hele groep blije egels is vandaag vrijgelaten. In het Baleibos wonen nu:

Saturnus (bij ons sinds november)
Nick (bij ons sinds november)
Karel (bij ons sinds januari)

En in Delftsehout/Nootdorp wonen nu:

Ashley (binnengekomen in maart)
Nobby (binnengekomen in oktober)
Dappertje (binnengekomen in maart)
Little Ninja (binnengekomen in september)

24 mei

Ondanks alle goede zorgen en medicatie werd Pinky steeds benauwder. Vanmiddag is hij geëuthenaseerd.

23 mei

 

Vanavond is Smartie (bij ons sinds oktober) vrijgelaten in het Westerpark.  We hopen dat hij geniet van de vrijheid en het mooie weer.

22 mei

Van Pinky (binnengekomen 2e pinksterdag) heeft de dierenarts een röntgenfoto gemaakt om te zien of er wellicht sprake was van longtumoren. Die heeft hij gelukkig niet. Het is niet duidelijk wat er aan de hand is want hij is nog steeds erg benauwd. Hij is flink op medicatie gezet.

 

 

 

 

 

 

21 mei

Weer een nieuwe groep vrijbuiters. Ze zijn vrijgelaten in de bossen van Lunteren (Veluwe) door onze vrijwilligster Selene. Het zijn:

Finn (binnen sinds februari)

Jessie (binnen sinds januari)

Davida (binnen sinds november)

Bokkie (binnen sinds oktober)

Brummen (binnen sinds december)

 

Binnengebracht uit Nootdorp: egel Pinky. Hij is heel erg benauwd en heeft waarschijnlijk longworm en/of een flinke longontsteking. Medicatie is ingezet en zijn mest wordt onderzocht. We gaan heel erg ons best doen voor dit ventje.

19 mei

Vandaag weer verdrietig nieuws: Egeltje Flint werd gebracht door Dierenambulance Woerden. Ondervoed en uitgedroogd. Ze heeft het niet gered en is dezelfde nacht overleden.

16 mei

Zo langzamerhand gaan alle egels die goed op gewicht zijn en/of zijn genezen weer terug naar de natuur en daar doen we het natuurlijk allemaal voor. De 5 gelukkigen van vandaag zijn uitgezet in de bossen van Leersum. Het zijn:

Debsel (bij ons sinds januari)  

Fleur (binnengekomen in november)    

Kiwi (binnengekomen in november)       

Rosie (binnengekomen in september)

Sneeuwvlokje (binnengekomen in december)

 

14 mei

Pieternella (bij ons sinds november) besloot het tijdstip van vrijlaten niet af te wachten. Ze heeft zichzelf uit de uitwen-tuin vrijgelaten. Daar zit nu een flinke kier in de schutting.

Arme Chopin (gevonden 5 mei j.l.) heeft het niet gered. Hij was erg benauwd en ondanks medicatie werd het niet beter. De dierenarts heeft besloten hem uit zijn lijden te verlossen.

11 mei

Een tragedie: Een lieve mevrouw uit Voorschoten vond een benauwde egel en heeft hem zelf naar een dierenarts gebracht en de onkosten uit eigen zak betaald. Daarna heeft ze hem voor verdere verzorging naar ons gebracht. Helaas is het akelig afgelopen: na onderzoek heeft onze dierenarts moeten constateren dat er niets meer aan te doen viel. Hij is geëuthanaseerd. Hij was Steve Stekel genoemd.

10 mei

Nog 5 gelukkigen zijn uitgezet in Nationaal Park Veluwezoom:

Roos (bij ons sinds oktober 2017)
Lente (binnengekomen in maart 2018)
Skunky (binnengekomen in oktober 2017)
Pim (binnengekomen in december 2017)
Calvin ( binnengekomen in maart 2018)

Maar Petra (bij ons sinds maart) is ook heel tevreden met haar nieuwe verblijfplaats: in het Westerpark bij de Schapenweide.

5 mei

Sommige egels zijn echte bofkonten: Rosé (binnengekomen als verweesd jong begin oktober 2017) heeft de vrijheid gekregen in Nationaal Park Veluwezoom.

Bofkont Rosé

Helaas is Tijger vanmorgen dood aangetroffen in zijn hokje.

Opgehaald aan de Chopinrode: een benauwd mannetje van 580 gram. Hij heet Chopin.

4 mei

Dierenambulance Woerden bracht gisteren een klein mannetje, Tijger.
Hij werd gevonden in Nieuwegein toen men bezig was met buxus gif.
Weegt 426 gram maar zou meer mogen wegen. Zijn mest is al gecontroleerd en behandeling gestart.

2 mei

Druk dagje vandaag: 3 nieuwe egels binnen.

Cuzco, geslacht nog onbekend, wilde niet goed ontrollen, apathisch, ondervoed, onderkoeld dus warmtematje. Flinke schurft op de buik en onder het kinnetje. Heeft druivensuiker gehad en 2x 6ml infuus. Gewicht; 648 gram, gevonden in Zoeterwoude-dorp, langs druk fietspad, was toen aan het schudden. Begon later iets te eten, maar is erg verzwakt. De vindster heeft hem/haar helemaal op de fiets bij ons gebracht!

Pimpel, mannetje, 249 gram. Heeft een hele zware schurft en schimmelinfectie. Het is een wonder hoe hij de winter heeft overleefd. Het is een hongerig mannetje. Verder heeft hij enorm veel geluk gehad op de weg. De vindster vertelde dat hij op de weg voor hun huis liep (80 km weg) en bijna was overreden. Gelukkig stopte er een vrachtvragenchauffeur (deze man verdient een lintje) en hij heeft het overige verkeer gewaarschuwd voor dit kleintje. Vervolgens heeft hij het egeltje in de voortuin gezet van de vindster. Daar heeft ze hem gevangen en in een doos gezet. Pimpel komt uit Bleiswijk, Ook hij heeft druivensuiker gehad. 

Meester Visser, man, 591 gram, Zoeterwoude, lag overdag in de kale berm. Ondervoed en uitgedroogd. Onderkoeld, was erg aan het schudden, dus ook een warmtematje. Heeft infuus 6 ml. gehad. Longen voelen niet goed, iets licht zagende ademhaling.