29 november:

Vanochtend is, door de DA Den Haag, egeltje Malou, (een vrouwtje van 215 gram) gebracht. De vindster vond haar stil in een hoekje bij haar voordeur in Pijnacker. Het diertje was zwaar onderkoeld en had wat vlooien en teken. Ook was ze stijf opgerold. Na een tijdje op een warmtematje en een flesje warm water tegen haar aan, ontspande ze en leek ze een beetje bij te komen. Ze heeft in totaal 2 infuusjes gehad, maar na een korte opleving heeft ze het, in de tweede helft van de middag, helaas toch opgegeven.
Egel Otto is de afgelopen weken diverse malen bij de dierenarts geweest. Hij weigerde zelf te eten en moest dus gevoerd worden. Oorzaak onbekend, ook diverse medicamenten hielpen niet. Omdat Otto’s conditie snel achteruit ging, besloten we dat er geen andere optie was dan euthanasie. De dierenarts zal ook op Otto sectie doen om te achterhalen wat hij mankeerde.
Echt balen dat dit lieve kereltje het niet heeft gered.
Ook Spook is vandaag overleden, het ging de laatste dagen niet goed met hem, wilde niet eten en viel daardoor af. Hij kreeg nog infuusjes, maar dat heeft hem niet kunnen redden.

28 november:
Georgie 757 gr. en Puck 655 gr. zijn vanmorgen naar een gesloten uitwentuin in Leidschenveen gebracht.
26 november:
Dhr. Sanders vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 egels op zijn weg naar de afvalcontainer. Het waren 2 jonkies en ze zijn op verschillende plekken gevonden. Dhr heeft ze bij elkaar in een doos gedaan en belde Natasja rond 14 uur of hij ze mocht komen brengen. Ze klonken als gezond na het uitvragen maar Natasja heeft hem toch laten komen.
Het gaat om:
Kip – vrouwtje-362 gram, gevonden op Spectrumsingel
Kiwi– mannetje- 265 gram, gevonden op Mosgroen
In het doosje lag hele vieze groene en drabbige mest. Maarja… van wie was die vieze mest? Daarom zijn beide dieren toch allebei liefdevol opgenomen in de opvang, ook omdat het wat kouder wordt en nog geen 500 gram geen goede basis is voor een winterslaapje.
Ondertussen belde de dierenambulance Woerden voor een onfortuinlijk egeltje dat waarschijnlijk geraakt was door een maaimachine. De arme schat was zwaargewond, een deel van het lijfje was ontdaan van huid en stekelkleed en was necrotisch geworden en daarnaast lag er een groot stuk stekelkleed bijna losgesneden met onstoken huid eronder. Vreselijk. Gelukkig mocht Natasja gelijk komen van de Spoedkliniek en is dit diertje uit zijn lijden verlost.
Bummer– mannetje-356 gram, gevonden in Nieuwegein, geeuthanaseerd.

25 november:
Er is een nieuwe egel gebracht. Het vrouwtje van 260 gram is gevonden aan het Plataanhout. Ze heet Pieternella.

24 november:
Pixar is afgelopen nacht overleden.

23 november:
Mieke heeft net een egel binnengekregen via Dierenambulance Woerden. Pixar ,een vrouwtje van 309 gram, .Het egeltje is gevonden in een tuin in Woerden. Zij lag sinds 2 dagen in het gras. Pixar is onderkoeld en heeft een plakkerig goedje op zijn stekels.

21 november:
Vandaag is Misty bij Paula binnengekomen, een egeltje uit Harmelen van 600 gram.
Ze is binnengebracht door dierenambulance Woerden. Ze kwam koud binnen, had veel
vlooien en teken. Na een infuusje is ze toch snel overleden.

20 november:
Willemien is vandaag met een gewicht van 1177 gram uitgezet in Berkel en Rodenrijs.

19 november:
Vanochtend is Roel overleden.

18 november:
Nummer drie vandaag is Puck, een stijf opgerolde egel van 545 gram. Gevonden in Bleiswijk. De egel weigert te ontrollen, dus het blijft nog even een vraag of het een vrouwtje of mannetje is.
Vandaag zijn er twee nieuwe egels naar de opvang gebracht:
Pimmetje. Een mannetje van 345 gram. Hoort wel zwaarder te zijn. Gevonden in Koudekerk ad Rijn.
Dorus. Ook een mannetje, ditmaal van 504 gram. Hij heeft een pruttel bij zijn ademhaling. Gevonden in Oosterheem (wijk 21).

17 november:
Vandaag heeft Mieke Rubi en Ravi naar een gesloten tuin gebracht. Rubi 767 gram en Ravi 780 gram.
Vandaag gebracht: een klein egelmanneke, genaamd Henkie. Hij is gevonden bij de School De Edelsteen (Topaas, wijk 19). Henkie is mager en onderkoeld en weegt 228 gram, maar hoort een stuk zwaarder te zijn. Verder is het een snoezig manneke.

16 november:
Update LotjeLotje is al overleden.Na een infuus en pijnstilling bleef ze erg onrustig. Waarschijnlijk toch een ongeluk gehad
Vanavond heeft Mieke een egeltje opgehaald bij dierenkliniek de Leyens. Een cliënt van de kliniek heeft een egeltje naar de praktijk gebracht. Ze heet Lotje,een vrouwtje van 246 gram. Lotje is erg onderkoeld. Ze lag in de kliniek al heerlijk op een warmtematje. Het egeltje heeft een klein beetje bloed op haar neus en rechts in haar bekje. Ze staat te schudden. Ze ligt nu op een warmtematje. Ze wil niets eten. Als ze meer op temperatuur is krijgt ze een infuusje.
Egeltje Rosco leek langzaam op te knappen. Gisteravond ging het ineens (weer) slecht met hem en hij viel gigantisch af. Vanavond lag hij dood in zijn hok.

15 november:
Prem 730 gr., Popje 655 gr., en Goofy 649 gr. zijn alle drie naar een gesloten tuin gegaan.

14 november:
Slotje 813 gram en Bikkel 759 gram zijn vanavond door Astrid uitgezet in Meyendel.

Splitje bij de dokter

Gisteren is Splitje voor controle naar de dierenarts geweest.
De onderkaak zit nog niet genoeg vast. De metaaldraad moet nog blijven zitten. Ongeveer 13 december gaat hij weer voor controle.

13 november:
Vanmiddag zijn Rox 772 gram en Rolls 825 gram naar een gesloten tuin verhuisd.
Uit Gouda: Suzy, waarschijnlijk aangereden. Gebroken linkerachterpoot,  pootje bungelde slap, naar de dierenarts gebracht, deze kon helaas niets meer doen. Geeuthanaseerd.
Helaas moesten we egeltje Sjors ook laten inslapen. Na 2 weken antibiotica en ontstekingsremmer draaide hij nog steeds rondjes en kon hij dus ook nog steeds niet zelfstandig eten/drinken. Ook liep hij zijn voetjes steeds stuk. Hij had onherstelbare hersenschade, dus het ventje heeft het helaas niet gered..

12 november:
Vandaag werd er een klein egeltje naar de opvang gebracht, gevonden door Nicole Katz. De egel is gevonden aan het Saturnusgeel en heet Saturnus. Het is een mooi meiske van 258 gram.
Maurits is vannacht overleden.

11 november:
Gisteravond heeft Carla een egel gebracht. Marley, vrouwtje, 550 gram. Vindplaats Holterberg.De hond vd buurvrouw liep op Marley af. De egel reageerde hier niet op.Toen Carla de egel oppakte zag ze teken zitten en hoorde ze een pruttel. Marley zit gigantisch vol met teekjes achter haar oren en op haar buik.De ontworming wordt binnenkort gestart.

11 november:
Er zijn vandaag 4 egels binnengekomen.
Aan het eind van de middag werd Mieke gebeld door een mevrouw uit Rokkeveen. Ze had een klein gewond egeltje gevonden aan het Meloengeel. Sjorsje, ong. 140 gram, mannetje .Het leek wel of Sjorsje in een kramp zat door een aanrijding?!?
Hij was ernstig onderkoeld. Bewoog en ademde nog wel.Hij had verder bloed op zijn ooglid, bolle buik (inwendige bloeding?).
Sjorsje is meteen naar de dierenarts gebracht. Frank heeft Sjorsje in laten slapen.
Cis, 160 gram, mannetje. Hij is in Harmelen aangereden door een mevrouw. Zij heeft meteen de dierenambulance gebeld. Cis had een klein beetje bloed op zijn neus en bij zijn linker oog maar hij hield ook zijn kop scheef. Hij is meteen naar de dierenarts gebracht.  Conclusie; geen botbreuken, rug oké maar ernstig uitgedroogd. Dit was waarschijnlijk de reden dat hij op de weg liep. Het zag er niet goed uit voor hem. We hebben besloten hem te euthanaseren.

Nick

Nick, 193 gram, mannetje. Nick is overdag gevonden in Nieuwegein. Hij ligt op een warmtematje en komt een beetje bij. Hij heeft al iets gegeten.
Dierenambulance Wassenaar heeft egel Dick gebracht. Dick weegt 279 gram, mannetje.Gevonden aan de Deylseweg in Wassenaar. Dick is zwak maar na wat te hebben gegeten voelt hij zich iets beter. Dick zit in de opvang in een kooi op het bureau. Er was in de warmte-unit geen plek meer en hij heeft wel een warmtematje nodig.
Jappie  en Merel zijn  helaas overleden.

10 november:
Een nieuwe egel gebracht door DA Den Haag, het ventje liep overdag in het Westerpark aan de Turfberg. Ziet er redelijk uit maar heeft een wat bolle buik en onregelmatige ademhaling, maar dat kan stress geweest zijn. Austin, mannetje, 340 gram.
Joris is vannacht overleden en ook Ox heeft de strijd opgegeven.
Gisteravond bij Mieke binnengekomen:Fleur, 270 gram, vrouwtje. Vindplaats Koudekerk a/d Rijn. Fleur lag in rare houding op het terras van Brigitte.
Mieke heeft verder geen bijzonderheden aan het egeltje gevonden.
Gijsje is overleden.
Egel Biggetje is na een korte opleving snel achteruit gegaan. Vannacht
heeft hij de laatste adem uitgeblazen.

9 november:
Vandaag is Rosalind weer met Harry naar Frank geweest en het was , helaas zoals
we vreesden, over en uit. Hij is geëuthanaseerd. Zijn achterkant was helemaal
ingevallen en Frank vermoedde letsel of een tumor in dat gebied. Heel zielig
maar hij heeft het gevecht verloren. Het was best een dappere egel.
Rumi is met een gewicht van 667gr.naar een uitwentuin gebracht.
Gisteravond bij Mieke binnengekomen:Fleur, 270 gram, vrouwtje.Vindplaats Koudekerk a/d Rijn. Fleur lag in rare houding op het terras van Brigitte.
Mieke heeft verder geen bijzonderheden aan het egeltje gevonden.
Gijsje is overleden.

8 november:
Vanochtend kwam Paula egeltje Ox brengen. Liep gisteren rond 1600 op een
parkeerplaats, in wijk 11, Zoetermeer. De vindster, Lois, heeft het diertje bij
Paula gebracht. Egeltje Ox was wat sloom en voelde lauw aan, daarom zit ze nu op
een warmtematje, in de ziekenboeg, ze weegt 499 gram.
Vanmiddag belde Britta Schreuder naar de egeltelefoon om advies te vragen voor
een jong egeltje dat aan het rondscharrelen was in het Bentwoud, achter
Oosterheem. Haar dochter heeft het egeltje in een doosje gedaan. Ze waren zo
aardig om het diertje zelf te komen brengen, zoon Tygo vertelde dat het egeltje
Sammy moest heten, want dit was genderneutraal. Sammy is een mooi egeltje wat
vooral groter moet groeien. Het blijkt een mannetje te zijn. Sammy had behoorlijke trek
en liet zich de brokjes goed smaken. Zijn mest zag er niet goed uit en is gelijk
bewaard. Sammy weegt 269 gram en zit in de ziekenboeg.
Egel Zoetje is geëuthanaseerd. De dierenarts heeft sectie gepleegd, er was een bacteriële infectie te zien, met veel pus, plus afwijkende groei in de darmen.

6 november:
Lonny heeft vanavond een egeltje opgehaald bij de Loggerkade. Een meisje van 186 gram, zwaar onderkoeld en uitgedroogd. Ondanks ingezette hulp is ze overleden. Naam: Monique
Vanavond binnen gebracht:Spook, een mannetje van 304 gram. Spook liep vanmiddag op de stoep op de Gersteakker. Hij heeft veel vlooien en enkele teken, is daartegen behandeld. Ook heeft hij dunne mest. Spook mag veel zwaarder wegen. Hij moet aansterken en we gaan mestonderzoek doen.
Een nieuwe egel is binnengebracht door mevrouw Groeneveld. Het is een mannetje van 204 gram.Hij heet Jappie. Vindplaats Palestrinarode.
Brgitte van Os uit Koudekerk a/d Rijn bracht een tweede egel.Gisteren is alleen Bobbi gevonden en naar ons toe gebracht.
Nummer 2 was zoek. Nummer 2 is een vrouwtje van 254 gram en heet Chloë.
Bobbi is helaas vanochtend overleden.
5 november:
Vandaag zijn er 3 nieuwe egels binnen gekomen.
Davida. Gevonden in Rokkeveen. Vrouwtje van 284 gram.
Humpy: Gevonden in Rokkeveen (bij Kanariegeel). Hij lag op de weg. Op zijn koppie mist hij wat stekels, dus hij heeft wel een flinke tik gehad, maar er was geen bloed te zien. Humpy is onderkoeld en weegt 197 gram.
Bobbi, 170 gram, vrouwtje.Ze is gevonden in Koudekerk a/d Rijn door Brigitte van Os.
Bobbi was koud. Ze is heerlijk bijgekomen op een warmtematje. Infuusje gehad.
Egel Michel is met Spunk uitgezet op de Veluwe.

Pimpeltje is vannacht overleden.
4 november:
Vanochtend werd Mieke gebeld door Nikki uit Warmond. In haar achtertuin liep een kleine egel rond. Hij zat daar te eten maar wat zij ook aantrof was vieze dunne mest. Mieke heeft de egel opgehaald. Hij heet Gijsje en weegt 304 gram. Hij hoestte, moet ws. ontwormd worden.
Dierenambulance Den Haag bracht een egeltje uit de Biggenweide in Zoetermeer. Het is een mannetje van 420 gram, broodmager en uitgedroogd. Hij heet Biggetje.
Er zijn vandaag nog twee nieuwelingen die gebracht :
Wally, gevonden in Nootdorp. Mannetje van 290 gram. dat zich niet wilde ontrollen.
Mira, gevonden in Bleiswijk. 566 gram. Het zou om een vrouwtje gaan, maar waarschijnlijk is het een vent.
Speedy is overleden, het ging al niet al te best met hem.
3 november:

Merel

Vanochtend heeft Mieke een nieuwe egel binnengekregen via Linda Groeneveld.
Het gaat om een vrouwtje van 228 gram. Het diertje, Merel genaamd, liep overdag rond op de Palestrinarode.
De egels die we binnen hebben gekregen waren allemaal best zwak. Shipa is vannacht overleden. En ook Wammes heeft de nacht niet overleefd.
Vandaag zijn Jaws 580 gr. en Mickey 604 gr.naar een gesloten tuin gegaan.
Pluto is overleden.

2 november:

Het was druk en het werd laat vandaag!!!! Krieltje, de egeltelefoon, wist van geen ophouden..6 nieuwe egels binnen gekregen!
Humphrey, een mannetje van 660 gram gevonden aan de Voorweg in Zoetermeer. Hij heeft vastgezeten in een hekwerk is losgemaakt en opgevangen.Had teken, vlooien en heeft schurft. Zijn pootjes en snuitje zijn behoorlijk vurig, de plek op zijn snuit is deels oppervlakkig open/geschaafd. Mogelijk van het hekwerk. Hij heeft zich tegoed gedaan aan het eten, was uitgehongerd!
Wengé, gevonden aan het Wengéhout in Zoetermeer. Weegt 599 gram en is w.s. aangereden. Lag in een heel vreemde verkrampte houding en ademde zo zwak dat in eerste instantie slecht te zien was of hij nog leefde. Naar de dierenarts gebracht, vooralsnog niks van Frank gehoord maar we gaan er van uit dat het beestje ingeslapen is.
Wammes werd gebracht door DA Woerden, gevonden in Nieuwegein door kinderen. Mannetje van 252 gram heel zwak en had een vieze geur bij zich, infuus gehad en kreeg intensieve zorg.
Saartje werd gevonden door Lucas Eversteyn aan de Schanskorf/Overwater in Zoetermeer. Ze liep op het gras en viel om, gelukkig had Lucas goed opgelet tijdens de egel les! Ze werd gebracht in een doos en was voorzien van wormen:).
Ze weegt 583 gram en is al wat ouder. Ze heeft schurft en luchtwegproblemen, ze is erg benauwd. Desondanks eet ze als een turfgraver!!!
Pluto ook gebracht door DA Woerden. Een mannetje van 518 gram, lauw, ondervoed, uitgedroogd, vlooien, teken en vliegeneitjes. Ergens is een made uitgekomen maar waar hebben we niet kunnen vinden. Het kereltje is schoongemaakt en heeft onsior gehad. Hij ligt op een warmtematje, heeft nog behoorlijk kracht voor zoveel ellende!
Dan tot slot werd Shipa gebracht door DA Den Haag, gevonden aan het Sipahout in Zoetermeer. Een heel mager en zwak apathisch meisje van 214 gram dat twee keer zoveel zou moeten wegen.  Ze heeft een infuus gehad en een kruikje. Ook zij krijgt intensieve zorg.

1 november:
Karolijn heeft twee egels uitgezet in het Buytenpark. Het zijn Liga (1099 gram) en Ziva (1176 gram).