30 november

Vandaag is Rixt door de dierenarts geëuthanaseerd. Ze ging ondanks alle goede zorgen alleen maar steeds verder achteruit en hij vond het beter om haar uit haar lijden te verlossen.

28 november

Gebracht door Dierenambulance Woerden: Jet, een klein en alert meisje van 220 gram.

27 november

Binnengekomen is Pity, zijn naam zegt eigenlijk al veel. 532 gram, uitgemergeld, piepende ademhaling en eet niet zelf. Medicatie is ingezet maar de prognose is helaas slecht. Hij is gevonden op een parkeerplaats in Wateringen.

26 november

Binnengekomen is Engelien. Gevonden in Noordhove, weegt 400 gram. Ze heeft een snee onder haar oksel en ze is te licht om de winter door te komen.

Freddy is door de dierenarts geëuthanaseerd. Hij had een nare breuk in zijn linker achterpoot en daat was helaas niets meer aan te doen.

25 november

Helaas is vannacht Ayra overleden. Ze was al heel zwak toen ze binnenkwam en ze ging, alle goede pogingen ten spijt, alleen maar achteruit.

Binnengekomen is Razoeki. Een mooi en levendig mannetje van 492 gram

24 november

Vanavond bracht Dierenambulance Woerden Freddy, een ventje van  321 gram. Hij had heel veel teken, er zijn er minstens 20 verwijderd maar er zitten er nog meer. Zijn grootste probleem is dat hij sleept met zijn L. achterpoot, die kan hij niet belasten. Hij krijgt een pijnstiller en als het niet beter gaat moet hij maandag naar de dierenarts.

23 november

Ze blijven binnenkomen. Cissie uit Nieuwegein, een pittig dametje waar niet veel mis mee lijkt. Ze is wel te klein om de winter door te komen.

Pebbles, een dapper dametje. Ook te klein, maar ze had ook een flink abces op haar rug dat door de dierenarts is verwijderd. Bovendien was haar R. oog dermate ontstoken dat het moest worden verwijderd. We gaan haar flink verwennen.

22 november

Vandaag zijn binnengekomen:

Nancy, veel te mager, 389 gram, komt uit Moordrecht

Ayra, 287 gram, ook veel te klein, komt uit Segwaert

21 november

Er zijn nog twee kleintjes binnengekomen: Pilin uit Voorburg en Fajah uit Bodegraven.

20 november

Dierenambulance Woerden bracht een egeltje uit Nieuwegein. Gewicht 278 gram. Hij is Bolke genoemd.

Een mevrouw bracht vanmorgen een egel die ze had gevonden en bed and breakfast had verstrekt. De egel weegt 428 gr. en had heel veel teken. We hebben 7 verwijderd maar het is heel goed mogelijk dat er nog meer zijn. Ze is Sjoukje genoemd.

19 november

En later vanavond werd nummer 4 uit Koudekerk gebracht. De vindster is dus 4 x van Koudekerk naar Zoetermeer gereden met zo’n hummel. Deze kleine knul is een broertje van Fien, Stijn en Tiego. Hij weegt 270 gram en heet Sting.

Vanavond kwam Dierenambulance Den Haag Igor brengen, gevonden aan de Stravinskyrode in Zoetermeer. Hij weegt 336 gram maar is veel te mager.

Vanmorgen arriveerde Stijn, nummer drie uit Koudekerk en broertje van Fien en Tiego. Ventje van 226 gram.

18 november

Resak, het mannetje dat gisteren is binnengekomen heeft het niet gered. Kennelijk mankeerde hij meer dan onderkoeling en zwakte.

Onze vrijwilligster Selene heeft een egel gevonden en meegenomen naar de opvang. Hij heet Matty en hij weegt 480 gram. Hij ziet er goed uit. Mest is bewaard en moet nog worden nagekeken.

De vindster van Fien, die ze gisteren heeft gebracht uit Koudekerk, vond vandaag haar broertje, Tiego. Hij is zelfs nog kleiner dan Fien, 186 gram. We gaan ons best doen voor dit ventje.

17 november

Vandaag zijn er 6 egeltjes binnengekomen. We gaan richting nachtvorst en dat was te merken aan de aanvoer van te kleine egeltjes.

1) Fien, vrouwtje van 218 gram. Voelt een tikje lauw aan en is ondervoed. Beharing onderbuik is wat aan de dunne kant. Gebracht door vindster. Afkomstig uit Koudekerk. Vlooien.

2) Resak, mannetje van 323 gram. Gevonden aan het Resakhout in Zoetermeer. Hij zat bij de voordeur op de stoep. Resak is onderkoeld en ondervoed. Zelfs na een tijd op de warmtemat stond hij te schudden. Vlooien. Hij is er slecht aan toe. Gebracht door vinders.

3) Rixt, vrouwtje van 273 gram. Gebracht door vinders. Gevonden in Pijnacker. Pittig vrouwtje. Niks convalescence support, hier met die brokken! Vlooien. Wel mager.

4) Daantje, mannetje van 233 gram. Gebracht door vinder. Gevonden in Waaienberg (Meerzicht). Voelt een beetje lauw. Mager

5) Gerrit, mannetje van 372 gram. Opgehaald aan de Diepenbrockrode (Buytenwegh) Mager mannetje dat duidelijk veel gewicht kwijt is. Maar is wel goed op temperatuur. Met uiteraard vlooien.

6) Danielle, vrouwtje van 271 gram. Gebracht door vinders. Gevonden in Utrecht (stad). Mager. Tikje lauw. Gevonden op een bouwterrein.

Kiki, binnen sinds 6  november heeft het niet gered. Ze is nog een tijd met de hand gevoerd maar dat heeft ook niet meer geholpen.

Mevr.Mosterd, binnengekomen op 11 november bleek ook te zwak om te overleven.

En tenslotte nog arme Louise, vandaag heeft de dierenarts besloten haar te euthanaseren, ze had waarschijnlijk een tumor.

16 november

Ook Droppie, binnengekomen op 14-11, is overleden. Dat was een akelige verrassing, want ze groeide goed en at zelfstandig. Soms weet je het gewoon niet.

15 november

Een nare dag. Zowel Monique (binnen sinds 9 november) als Biep (binnen sinds 12 november) zijn overleden. Ze bleken toch te zwak.

Polly (binnengekomen 6 november) is overleden. Ze bleef afvallen, ondanks krachtvoeding en medicatie.

14 november

Vandaag bracht Dierenambulance Den Haag Droppie, een meisje van 171 gram. Ze liep overdag in het Westerpark en ze is veel te klein om de winter alleen door te brengen.

12 november

Binnengekomen Bloem uit IJsselstein, een vrouwtje. Pittig ding maar te klein om de winter te overleven. 289 gram.

Vandaag ook binnengekomen: Biep uit Voorschoten. Een mannetje van 276 gram, dus ook te klein om de winter te overleven. Vinders hebben hem warm gehouden en zelf gebracht. Biep was onderkoeld en wat uitgedroogd maar heeft inmiddels al weer lekker zelf gegeten.

11 november

Binnen: Mevr. Mosterd van de Mosterdakker in Zoetermeer. Ze weegt 273 gram en is dus ook te klein om de winter te overleven. Behalve van vlooien lijkt ze verder nergens last van te hebben.

 

Kleine Spikkel, die 7 november binnenkwam, heeft het niet gered. Hij bleek te zwak.

9 november

Gebracht door Gemeentewerken: een vrouwtje van 330 gram, ze liep midden op een grasveld in het Westerpark. Ze is mager en hongerig maar verder niet direct enorme narigheid te zien. Ze heet Monique, zo genoemd door de schoolklas.

Cissy is weer helemaal opgeknapt. Ze kwam binnen op 2 september en ze sleepte met haar achterpoot. Vandaag is ze vrijgelaten. Ze woont nu op stand op de Veluwe.

7 november

Deze keer drie nieuwe heren, alledrie te klein om de winter te overleven:

Pukkie, 392 gram uit Berkel en Rodenrijs. Hij heeft schurft en moet daar voor behandeld worden.

Spikkel, 144 gram uit Meerzicht. Zwak en koud, dit mannetje gaat heel wat aandacht nodig hebben.

Grappie, 300 gram, uit Nieuwegein. Hij was alert en warm maar te klein om de winter door te komen.

6 november

Drie nieuwe dames, alledrie te klein om de winter te overleven:

Kiki uit Meerzicht, zij is wel een heel klein ukkie van slechts 124 gram. Ze liep helemaal alleen op een groot veld. Een erg levendig meisje. De vindsters gaan zoeken of er in de buurt nog broers en zussen zijn.

España uit Berkel en Rodenrijs 262 gram en

Polly uit Wassenaar 307 gram

Niet verbaasd, wel verdrietig. Fieke heeft het niet gered.

5 november

DA Woerden bracht Fieke. Het ziet er slecht uit. Veel te mager, koud, zwak, apathisch, uitgedroogd. Heel veel vlooien. Vliegeneitjes op borst, voorpootjes en rond R. oogje. Ik hoop dat ze gaat eten en dat ze de ochtend haalt.

Alweer een netslachtoffer. Zat helemaal om haar kopje heen, kopje was gezwollen maar gelukkig niet ingesneden. Gevonden in Nieuwegein. Femke, 241 gram.

4 november

Binnengekomen: egeltje Hummel. Te klein om de winter te overleven. Hij is levendig en alert.

Vanmorgen zijn er twee dood aangetroffen in hun hok, met beiden ging het al een paar dagen slecht maar we zoeken nog naar een oorzaak. Het zijn Karma en Tippy.

3 november

Binnengekomen: egeltje Feni. Zat helemaal verstrikt in een net en was ijskoud. Het net is verwijderd en hij heeft een warmtemat en een infuus gehad.

2 november

Onze vrijwilligster Natascha reed op haar scootmobiel langs het Stadshart toen ze Scoot zag lopen, een dametje van net 270 gram. Te klein om de winterslaap te overleven dus ze heeft haar meegenomen. Mag ze bij ons bijkomen en straks een luxe winterslaap houden.