31 oktober:
Egeltje Thor vonden we vanochtend dood, liggend over zijn voerbakje.

30 oktober:

Throwback Thursday en Manic Monday

Vandaag nieuw binnen: broertjes van Freaky-Friday; Manic-Monday en Throwback-Thursday. Twee schattige mannetjes van 160 gram en 140 gram. Ze zijn gevonden in Woerden op dezelfde plek als hun broertje FF. Ze hadden wat teken en vlooien.
Vanavond is egel Fanfare met een gewicht van 633 gram naar een gesloten tuin gebracht.
Het ging niet goed met egel Pol. Natasja G. is met hem naar Frank, onze dierenarts geweest. Volgens Frank ging het hoogstwaarschijnlijk om een vergiftiging. Er was sprake van bloedafbraak, zijn bloed was helemaal geel. Zelfs de volgezogen teek in zijn oor was geel. Pol is helaas geëuthanaseerd. Bij autopsie zag Frank geen afwijkingen in de organen dus lijkt vergiftiging voor de hand.
Bij Nettie bleek haar pootje dusdanig klem te hebben gezeten, dat het niet meer te redden was, de dierenarts heeft haar geëuthanaseerd.

29 oktober:
Nieuwe egel: Pol
Is gevonden in Leidschendam op Rietpolderweg. Lag opgerold op fietspad. Is niet onderkoeld. Volwassen mannetje, beetje mager en wat vlooien. Verder niets aan te vinden. Sloom.
Timmy heeft het helaas niet gered.
Hij is vanochtend overleden.

28 oktober:
Vanmiddag kreeg Karin een telefoontje, een mevrouw had gisteren een egel in haar tuin gevonden die op zijn zij lag. Omdat ze een robot-maaimachine heeft, heeft ze het diertje op een veiliger plekje gelegd. Vanmiddag vond ze hem slechts anderhalve meter verderop, het beestje had zich dus amper verplaatst. Het blijkt te gaan om een jong kereltje, 218 gram. Oogjes liggen diep, hij is wel warm. Hij is vermagerd en ligt op zijn zij. Hij kan niet overeind komen of op zijn pootjes staan. In zijn pogingen daartoe maait hij met zijn pootjes. Melkgebitje en bleek tandvlees. Geen uiterlijke afwijkingen.
Hij kreeg eerst infuusvloeistof en vervolgens ORS. Dat ging grif naar binnen. Daarna Convalescense Support/ babycatmousse per spuitje gevoerd, ook dat ging goed naar binnen. Momenteel ligt hij tussen 2 opgerolde doeken zodat hij enigszins rechtop staat. Nu maar eerst observeren hoe het komende dagen met hem zal gaan, of hij weer in staat gaat zijn om te lopen etc. Anders na het weekend langs de dierenarts.Gegevens: Sjors, 218 gram, mannetje, vindplaats: tuin vinders tussen Leidschendam en Stompwijk, aan de Vliet.

27 oktober:
Vanmiddag door dierenambulance Woerden gebracht: Freaky Friday. Anders dan zijn naam aangeeft, is het een schattig manneke van 134 gram. Veel te licht, want hij zou eigenlijk 2 x zo zwaar moeten zijn. FF is onderkoeld en heeft vieze mest, maar oogt levendig en zijn oogjes staan helder. Hij had hier en daar pakketjes vliegeneitjes. Hij is gevonden naast een ander (dood) jong
Marja vond Bow Tie vanochtend dood in haar hok. Kennelijk was het haar allemaal teveel geworden.
26 oktober:
Dierenambulance Woerden bracht vandaag een klein egeltje dat vast heeft gezeten in een net, duidelijk ook langer dan een dag. Ze had een hele lelijke wond boven haar schoudertje waar de maden uitkropen, ook zat ze ontzettend onder de vlooien.
We hebben haar in bad gedaan en toen besloten om haar door Frank te laten beoordelen. We hadden het niet verwacht maar wonder boven wonder kon ze weer worden opgehaald! Wond is schoon gemaakt en ze heeft de nodige medicatie gehad.
Hopen dat dit vechtertje het haalt. Bow tie, meisje, 214 gram
Vanavond zijn Ziezo, 600 gr, Zaza 663 gr. en Zombie 495 gr,
naar een gesloten uitwentuin gegaan.

25 oktober:
Vanavond zijn uitgezet in het Noord Aa gebied:
Tommy: 972 gram (vrouwtje), Eric: 773 gram (mannetje) Josefien: 1051 gram (vrouwtje)  Zelda: 1040 gram (vrouwtje) en Stephanie: 1008 gram (vrouwtje)Leytje 704 gram ,Appie 561 gramm en Pippi 704 gram zijn naar de Veluwe verhuisd
Adelheid en Christiaan zijn overleden.
Dierenambulance Wassenaar bracht een mager manneke van 202 gram. Hij heeft schurft, vliegeneitjes, maden en vlooien. De dierenambulance had hem al laten behandelen door een dierenarts. Maurits is gevonden in Wassenaar. Hij is erg mager en zou zeker zo’n 100 – 150 gram zwaarder moeten zijn.
Vanochtend is Paloeloe met een gewicht van 1050 gram door Mieke uitgezet in een hele mooie, groene omgeving

23 oktober:
Vandaag weer een superdrukke dag wat betreft de telefoontjes die we kregen. Er zijn ook egels binnengekomen:
Bello, kwam via DA Den Haag binnen en had een grote tumor aan het onderlijf. Nasja kon om half 5 bij Frank de arts terecht en hij heeft besloten Bello in te laten slapem. Hij heeft de tumor na t overlijden opengesneden en het bleek een enorme bloedvattumor te zijn die ook doorliep naar zijn bovenlichaam.
Dan kregen we binnen:
Georgie, meisje, gevonden in Woerden, 312 gram
Heeft tientallen teken. Verder een mooi alert egeltje maar zal nog flink onder handen genomen moeten worden omdat de teekjes zo klein zijn dat ze niet te verwijderen waren. Ze zit op een warmtemat.
Roel: jochie, gevonden in Zoetermeer, 202 gram
Koud, klein en wilde niet ontrollen, zat overdag op een fietspad. Wie doet dat nou???
Is behandeld tegen vlooien en daarna door Mieke vertroetelden dat deed hem goed want een paar uur later ging hij eten. Het is een mooi ventje maar we moeten hem nog wel even goed in de gaten houden. T is een zwak broedertje.
Egeltje Goeswijn is overleden, het ging al niet geweldig met hem, maar vannacht heeft hij de strijd opgegeven.

22 oktober:
Vandaag binnengekomen:
Adelheid. Dierenhulpverlening Woerden bracht dit egeltje uit Nieuwegein. Het is een vrouwtje van 246 gram. Ze lag overdag op straat. Ze is niet gewond, voelt goed warm aan.
Vogelasiel Oegstgeest vroeg of wij 4 kleine egel wilden overnemen. Alle egeltjes zijn in Oegstgeest behandeld tegen vlooien en wormen.
Alexander. Mannetje van 389 gram. Ziet er schimmelig en schurftig uit.
Christiaan. Mannetje van 221 gram. Lijkt ook een beginnend schurftklantje. Gevonden in Noordwijkerhout.
Pimpeltje. Wil zich niet ontrollen. Geslacht vooralsnog onbekend. Heeft ernstige schimmel en schurft. 202 gram. Gevonden in Leiden.
Popje. Vrouwtje van 212 gram. Gevonden in Oegstgeest.

21 oktober:
Timmy zat sinds 2 weken in een gesloten tuin. Hij groeide goed. Tot een paar dagen heeft hij goed gegeten maar het eten werd mínder en gisteren liep hij ‘s-middags rond.Hij heeft vieze mest.Mieke heeft hem opgehaald.Zijn mest is groen met vers bloed.
Hij weegt 466 gram.
20 oktober:
Vanavond gebracht door Dierenambulance Den Haag: Goeswijn.  Een sjieke naam voor een mager, schurftig en onderkoeld manneke van 233 gram. Hij is gevonden aan de Goeswijn van der Poellaan in Zoetermeer.
Een nieuw egelmeisje, gevonden en liefdevol opgevangen door vader en zoon Langendoen. Ze waren aan het fietsen bij Ayers Rock in Zoetermeer toen ze dit kleine dametje tegenkwamen wat zat te schudden langs het pad. Ze was erg koud, ligt nu op een warmte matje en heeft een infusie gehad. Ze weegt 180 gram.Ze heet Spunk.
Romar is met een gewicht van 995 gram uitgezet in het Delftsehout/Hertenkamp, achter Nootdorp. Hij kuierde op zijn gemak de struiken in.
Gevonden in Rokkeveen: Jan Willem, een mooi manneke van 455 gram.

19 oktober:
Nieuwe egel: Smartie, een klein kereltje van 142 gram, gevonden aan de Smaragd in Berkel en Rodenrijs.Liep overdag rond en had een dikke teek op zijn lijfje. Is te mager en had behalve de teek nog wat vlooien bij zich.
Anjer heeft de strijd opgegeven, om half twee vannacht deed ze zelf nog een poging wat te eten maar om zes uur lag ze levenloos in haar hokje.
Egeltje Elizabeth dat  gisteravond binnen kwam, is vandaag overleden. Triest, maar niet verrassend.
18 oktober:
Nieuw binnen: Pijltje, een mannetje van 305 gram. Rijkelijk voorzien van vlooien. Verder is het een mooi manneke met heldere kraaloogjes. Hij is gevonden in Bleiswijk.
Nog een nieuwe egel: Elizabeth. Het is een volwassen egel van 498 gram. Ontzettend mager, erg zwak en bezaaid met grote en vooral kleine teken en bewoond door springerige vlooien en hier en daar wat vliegeneitjes. Ze is gevonden in Voorburg en gebracht door Dierenambulance Wassenaar. Prognose is slecht.

Geëuthanaseerd: Kombino. Hij had een enorme snotneus en wou niet eten. Na een kuur antibioticum en ontstekingsremmer trad er geen verbetering op. Tijd voor een dierenartsbezoek, waarbij helaas de conclusie was dat euthanasie het beste was.
Uitgezet: Zephyra. Maandagavond kwam het sein dat haar mest negatief was. Tijd om Zephyra uit te zetten. Ze was er hard aan toe. Ze wordt uitgezet in Voorburg, Sytwende Park.
Toby gaat naar een gesloten uitwentuin met een gewicht van 715 gram.
17 oktober:
Vanavond is er nog een nieuwe egel binnen gebracht. Owen, een mager en ijskoud mannetje van 293 gram en hij stikt van de vlooien. Owen hoort zeker 100 gram zwaarder te zijn. Hij zat in een emmer in een schuur. Hoe hij daarin terecht is gekomen is een raadsel. De vindster heeft hem eerst in de tuin gezet, maar toen de egel na geruime tijd niet reageerde, heeft ze onze hulp ingeroepen. Owen komt uit Sassenheim.
Vanochtend heeft de dierenambulance Woerden een gewonde egel van 796 gram gebracht, er kwam bloed uit zijn bekje. Daarom is hij meteen naar onze arts gebracht. Hij constateerde een breuk in de schisis  (spleet waar de twee stukjes onderkaak bij elkaar komen). De kaak zelf was nog heel.Frank heeft een beugeltje gemaakt Dat moet 4 weken blijven zitten.Volgens Frank hebben honden en katten dit soort verwondingen als ze van een hoogte vallen. Kan je niet onmiddellijke thuisbrengen bij een egel, maar het was duidelijk iets wat vaker voorkomt bij dieren. Hij krijgt pijnstillers. Splitje ligt op een warmtemat .
Beertje at sinds gisteren niet meer.Er is nog ander voedsel geprobeerd maar helaas lag hij vanochtend dood in zijn hok.
Vanavond gaan Balou 794 gr., Taco 735 gr. Little Ninja 624 gr. en Snuitje 549 gr.naar een gesloten uitwentuin.

16 oktober:
Nieuw binnen gekomen:
Willemijn: Gevonden Mariaplaats- wijk 13- Zoetermeer, vrouwtje 355 gram
Gevonden en meegenomen door de nieuwe vrijwilligster van de maandagploeg, Hilde. Ze had 2 teken op haar koppie en is wat aan de magere kant. Verder lijkt ze in orde. Ze zit in de Ziekenboeg
Maurice: Gevonden in Nieuwegein, gebracht door DA Woerden, ws een mannetje, 211 gram Vreselijk klein en zwak egeltje dat door een kind gevonden is in Nieuwegein. Moest Stekeltje heten maar omdat we die al hebben is hij’Maurice’ genoemd naar de straat waar hij gevonden is. Denk dat het een man is maar is zeer lastig te zien.
Zeer zielig humpje egel: zwak, onderkoeld, ondervoed, voelt koud aan, apathisch, teken, vlooien, myasis bij zijn kontje en bekje. Kreeg infuusje, warmtemat, wilde niet eten (ook niet van een spuitje).
Egel Flurry is vandaag door Mieke uitgezet in het Buytenpark.
Helaas vandaag 4 overleden egeltjes: Dicky, Snoepie ,Cliffie en Stijn.

15 oktober:
Vandaag heeft Mieke 2 egels binnengekregen .Gisteravond zag de dochter van Ina een egel lopen op de Obrechtrode..
Het was wel donker maar het is goed dat ze egel heeft opgepakt.De egel heeft schimmel, ingepakte stekels. Hij moet hier wel degelijk een behandeling tegen krijgen.Gegevens: Thor, man, 324 gram.
Vanmiddag kwam nr. 2. op de Kid Oryrode gevonden en met dezelfde verschijnselen. Maayke zag hem lopen en heeft hem naar Mieke gebracht. Gegevens:Kid Ory, man. Ook hij wordt tegen de schimmel en ingepakte stekels behandeld.
Anouk en SuzyQ hebben vandaag hun intrek genomen in het egelhotel in het Hof van Seghwaert , de oude perenboomgaard.
Pilar en Sjonnie zijn uitgezet in de Horsten bij Wassenaar. Pilar had duidelijk meer zin in Sjonnie dan Sjonnie in Pilar. Toen Sjonnie niet inging op haar avances, draaide zij zich om en ging toen maar op zoek nar een ander mannetje. Sjonnie in opgerolde houding achterlatend. Toen Pilar uit het zicht was rolde Sjonnie zich uit en ging zijn nieuwe omgeving verkennen.

14 oktober:
Egel Willie was helaas al te zwak. Hij is overleden.

 13 oktober:
Kriel (onze egeltelefoon) had er weer zin in vandaag!
Vier nieuwe patientjes:
Skunky, een vrouwtje van 297 gram, en het meest stinkende egeltje ooit, gevonden in Zoetermeer Dunantstraat. Rolde niet op en liep niet weg is vannacht al opgevangen, voorzien van appel en gekookt eitje want dat had de vindster op de site gezien:).Vanmorgen naar de opvang gehaald.
Goofy, een mannetje van 274 gram, lag in de regen en ook hij verroerde zich niet, eveneens de nacht doorgebracht bij de vindster en voorzien van eten. Vanmorgen naar de opvang gebracht.
Kombino, liep bij kinderdagverblijf Kombino rondjes over het plein. Een mager volwassen mannetje van 697 gram, zou wel 250 gram meer mogen wegen. Had teken op zijn kop en achter zijn oren, onderkoeld en lijkt schimmelig, en heeft een snotneus. Ligt op een warmtematje en antibiotica is direct ingezet.
Willie, Gevonden door Dirk de knecht uit Zevenhuizen, rolde niet op en wilde niet eten. Is door de dochter van mijnheer naar ons gebracht. Het is een mager slap mannetje van 186 gram maar zou rond de 350 gram moeten wegen. Vliegeneitjes rond zijn kontje en koud.
Vanmorgen is Milan met een gewicht van 737 gram naar een gesloten tuin
gegaan. En helaas weer een egeltje overleden, Laura, we vonden haar vanmorgen
dood in haar hok. Ook Bella en Kyra hebben het niet gered.

12 oktober:
Vandaag is Wokkel naar een gesloten tuin verhuisd. Hij weegt 594 gram.
11 oktober:
Vanochtend is binnengebracht, door mevrouw van Eesteren en haar dochter, een jong egeltje van 177 gram. Het diertje was onderkoeld, uitgedroogd en ondervoed. Gelukkig geen vliegeneitjes of maden. Wel was hij wat apathisch. Na een infuusje
en warmtematje ging het iets beter, en heeft hij zelfs iets gegeten. Rosco, 177gram, mannetje, Pijnacker
Vanavond zijn de volgende egels terug naar de natuur gegaan: Suzy Q , AnoukSjonnie en Pilar 
10 oktober:
Vandaag is er een egeltje binnen gebracht uit Zoeterwoude. Het is een vrouwtje van 180 gram. Steenkoud en veel vliegeneitjes en kleine maden, vnl boven beide oogjes. Voorhoofd kaalgevreten.En ze rochelt. Prognose is dus niet geweldig. Ze heet Zoetje.
Bente, het egeltje dat vanmorgen is gebracht uit Benthuizen, is overleden.
Vanochtend is er een egeltje uit Benthuizen naar de opvang gebracht: Bente. Het is een uitgemergeld mannetje van 190 gram. Gezien zijn lengte zou hij eerder 400 gram moeten wegen.  Hij was ijskoud. De huid in oksels is kaal en in de liesjes rood en aangevreten door maden. We hebben hem schoongemaakt en vocht en pijnstilling toegediend, maar de prognose is niet best.
Vanavond zijn de jongen van het O-nest door Mieke naar een gesloten tuin gebracht.Gewichten:Olijfje, vrouw, 699 gram Oda, vrouw, 621 gram Olli, man, 546 gram Okke, man, 552 gram.
9 oktober:
Opnieuw een drukke dag!
Bobby Christina, een egeltje dat Marja vanmorgen heeft opgehaald in de natuurtuin. Zat onder de vliegeneitjes en maden. Heeft het helaas niet gehaald.
Laura, via DA Woerden binnengekregen, was gisteren al over gebeld. Zwakke dame die het bij vlagen wat benauwd heeft. Heeft een antibioticum gekregen, krijgt zo nog een infuus en ligt op warmtemat. Zielig hoopje egel, duimen dat ze t redt!
Cliffie, klein meisje van 354 gram dat door Natasja is opgehaald in het Binnenpark. Was overdag in de regen op een voetpad van een hondenuitlaatplek gaan zitten en deed niks meer. Zit onder de schimmel en w.s. ook schurft want heeft enorme inkapselingen. Kreeg eerst een infuus en medicatie tegen de schimmel en schurft. Ook dit gevalletje hopeloos ligt op een warmtemat. Mest ziet er NIET uit: zwart, drab, korrels, slijm…
Na t infuus ging t wel wat beter met haar.
Vanmiddag is Shania naar dierenarts Frank  geweest. Hij zag het zwaar in maar heeft in haar neus gekeken en haar snot onder de microscoop onderzocht om te zien of er een schimmelinfectie was. Als dat het geval was geweest dan had ze een kans maar met een ontsteking die zich alleen uitbreidt niet. Er was geen schimmel dus heeft hij geconcludeerd dat het uitzichtloos was en haar meteen geëuthanaseerd.

8 oktober:
Druk dagje vandaag.
Egeltje Ginny lag vanochtend dood in haar hok.
Nieuwe egels:
Jaws. Een familie had een klein egeltje gevonden in Zoeterwoude Rijndijk. De moeder is doodgereden. Het was een manneke van 186 gram die vastbesloten was om een hap uit Marja te nemen. Gelukkig kwam hij niet door de handschoenen heen, maar hij hield stevig beet. Vanwege die stevige beet is hij Jaws genoemd. De achterpootjes waren wat kaal en de huid rond het plassertje was geel. Mogelijk een beginnend schurftklantje.
Nobby. Gebracht door vogelasiel Oegstgeest. Mannetje van 530 gram. Heeft schurft en is erg mager. Afkomstig uit Noordwijkerhout.
Willemien. Gebracht door vogelasiel Oegstgeest. Vrouwtje van 757 gram. Gevonden in Warmond. Volgens de vindster is de egel aangereden. De rechtervoor- en achterpoot staan inderdaad vreemd, maar de egel kan ze wel intrekken Willemien gaat naar de dierenarts.
Dicky. Gebracht door vogelasiel Oegstgeest. Vrouwtje van 183 gram. Onderkoeld, maar verder geen afwijkingen gevonden.
Bikkel. Gebracht door dierenambulance Den Haag. Mannetje van 333 gram. Gevonden aan de Toverberg (Meerzicht) in Zoetermeer. De honden van de vindster hebben de egel waarschijnlijk een paar keer opgepakt. Er zat bloed op diverse plaatsen op de stekels, maar de egel was niet gewond.

7 oktober:
Het tweede fruitnetslachtoffer van vandaag: Nettie. Ze is gebracht door Dierenambulance Den Haag. Nettie is een klein egelmeisje van 146 gram. Ze is gevonden in Oosterheem (Rijsoortstraat). Ze zat daar vast in een net. Het net heeft het kleintje lelijke striemen en zwellingen bezorgd. Ze had ook vlooien en in en op haar oortjes zaten kleine teekjes. Verder is ze vooral moe en modderig. Haar buikje en kontje zijn rood en de beharing is erg dun. Misschien door het net, misschien heeft ze schurft onder de leden. We houden haar goed in de gaten. Voorlopig is ze zo getraumatiseerd dat ze nog niet wil eten
Vanochtend is er een egeltje naar de opvang gebracht. Hij was verstrikt geweest in een fruitnet. Vinders hadden hem los geknipt, maar om zijn kop, oor en voorpootjes zat nog een stuk net. Op de striemen waar het net had gezeten, zaten ook vliegeneitjes. Slotje had ook diverse teken. Hij is kampioen oprollen, dus het viel nog niet mee om hem schoon te krijgen.  Slotje is een mannetje, hij weegt 384 gram maar hoort een stuk zwaarder te zijn. Hij is gevonden in Rokkeveen.

6 oktober:
Er zijn weer een aantal nieuwe egeltjes.
Ginny, vrouwtje, 293 gram: Gevonden in Bleiswijk, werd door kauwtjes lastig gevallen. Tikje kaal bij de keel, mogelijk beginnende schurft, bloed in de mest en onderkoeld.Haar mest is al nagekeken. Longwormen, haarwormeieren, zuigwormeitjes en cocciden!!!!
Speedy, mannetje, 233 gram: Gevonden aan de Andoornvaart in Seghwaert, werd door een boskat als bal aangezien en die heeft er dus mee gespeeld.Geen zichtbare verwondingen, heeft wel schurft.
Roos, vrouwtje, 223 gram: Gevonden in Oosterheem, geen vliegeneitjes en andere narigheden.
Verder heeft Leida, die het niet gered .Ze is vanmiddag overleden.
Timmy gaat met een gewicht van 504 gr. naar een uitwentuin, hij was er erg aan toe, vond het hok waarin hij verbleef veel te klein. Jasmijn is overleden.

5 oktober:
Bolke (1180 gram) is naar een uitwentuin gegaan. Nu duimen dat hij dit leuk vindt.
Vanmiddag binnengekomen:
Bella, 138 gram vrouwtje. Bella liep op de drukke Parkdreef te scharrelen. Bella is erg mager, uitgedroogd. Gelukkig geen vliegeneitjes. Ze heeft een infuus gehad en zat daarna languit van haar mousse te eten.

4 oktober:
Vandaag zijn er drie egeltjes binnengekomen.
DA Den Haag kwam Appie brengen.
Een heel mager, onderkoeld mannetje. Appie is een jong egeltje van 269 gram,  gevonden op het Lansingerpad in Zoetermeer. Hij zat onder de vliegeneitjes. Ook had hij wat maden die net uitkwamen bij zijn staartje. De vliegeneitjes en maden heeft Ita samen met haar zoon verwijderd. Het is een erg zwak egeltje dus we hopen dat hij het redt.
Vogelopvang Oegstgeest kwam ’s avonds nog twee egeltjes brengen.
Beertje, een ienie-mini egeltje van 84 gram, uit Oegstgeest, veel te klein om alleen op pad te gaan. Hij zou volgens de vinders slepen met zijn achterpootje, gelukkig bleek dit mee te vallen.
Het tweede egeltje, Kyra, is een jong vrouwtje van 224 gram. Ze moet veel zwaarder wegen volgens haar grootte. Ze liep overdag rond te scharrelen in Oegstgeest. Ze was wat onderkoeld en ook ondervoed. Verder had ze twee teken in haar oor.
3 oktober:
Vandaag nieuw binnen: Anjer. Het geslacht is nog niet zeker, dus het kan ook nog Banjer worden 🙂 Het egeltje weegt 170 gram en is gevonden in de Anjeliertuin in Seghwaert. Anjer had vliegeneitjes op beide oren en is onderkoeld.
Kastanje, Tassie en Happy zijn vandaag door Mike naar een uitwentuin gebracht.

2 oktober:
Yen heeft Ratatouille en Gompie uitgezet in het bos tussen Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw.
Vanavond hebben Natasja en haar zus 3 egels de vrijheid gegeven:
Horizon 998 gram, Bon Jovi 614 gram,Jeroen 631 gram
Ze zijn uitgezet in Duivenvoordse- en Veenzijdse Polder Leidschendam
Alle drie waren ze een beetje voorzichtig maar uiteindelijk liepen ze wel weg.

Natasja werd gebeld door Dierenambulance Den Haag, die had een egel met wond op de rug en daarin vliegeneitjes en maden. Die heeft Natasja direct doorgestuurd naar de dierenarts, die heeft dit naamloze diertje geëuthanaseerd.
Ondertussen belde DA Wassenaar dat er op een groot boerenbedrijf aldaar 2 moederloze jonkies gevonden zijn. ‘Ik heb er geen verstand van maar ze zijn nogal klein’ aldus de chauffeur. Even later stond hij glunderend bij Natasja op de stoep. Als een kind zo blij want ‘het zijn er 4!’
Hij was dus vertrokken met de 2 jonkies toen de boer hem opnieuw belde voor nummer 3. Samen met de boer is de vrijwilliger toen op zoek gegaan naar mams. Niet gevonden maar nog wel een humpie in het veld aangetroffen.
Ondertussen was het al 17 uur -BORRELTIJD- toen Natasja het hele spul binnen en gewogen en bekeken en overlegd had met diverse collega’s dus zijn ze genoemd naar drankjes: Rosé, meisje 94 gram, Jillz meisje 115 gram,Champagne meisje 124 gram, Bokkie (aka Bokma/Bokbier)jochie 123 gram Gevonden op boerenerf in Wassenaar
Gwendolynn is vannacht overleden.Gisteravond heeft Mieke nogmaals mini maden geplukt.Het is trouwens een mannetje ipv een vrouwtje.
Romina blijft ondanks alle zorg een zielig hoopje, zij is daarom naar de dierenarts gebracht. Frank is van mening dat zij door het opgesloten zitten mogelijk depressief is, dat hebben we al vaker meegemaakt. Daarom mag Romina in de uitwentuin van de arts op krachten komen, daar wordt ze ook heel goed in de gaten gehouden.
1 oktober:
vandaag nieuwe binnen:
Snuitje: een mooi manneke van 332 gram. Gevonden in Rokkeveen.
Gwendolynn: een sterk verzwakt meiske van 139 gram. Gevonden in Leiden. Ze had vliegeneitjes.
Jinx: een klein poppetje van 113 gram. Gevonden in Nieuwerkerk ad IJssel. Ook zij had vliegeneitjes.
Overleden:
Stip en Stef, de kleintjes van Stephanie, zijn vandaag overleden. Ze waren al te zwak.
Flensje, een egeltje uit het F-nest dat donderdag retour gekomen was uit een tuin, is vandaag overleden. Hij had bloederige mest.