31 oktober

De halloween-egel is Shawn. Hij is er een van de vijfling die vorig jaar is uitgezet maar die eerst een tijdje in een uitwentuin heeft gelogeerd. Hij voelde zich nu kennelijk niet in orde en is teruggegaan naar de veiligheid van “zijn” tuin. Slimme vent!

30 oktober

Egeltje Faas was helaas te zwak. Hij is gistermiddag overleden.

27 oktober

Vandaag zijn er twee binnengekomen:

Storm, lag op de weg bij Stompwijk. Mist een stuk van zijn achterpoot maar dat lijkt een oude wond. De dierenarts zal uitsluitsel moeten geven. Storm weegt 762 gram.

Lucky is een peuter van 207 gram die al een dag op een stoep lag in de Berglaan. Veel te licht om de winter door te komen. Ook voor dit kleintje gaan we ons inzetten.

26 oktober

Vandaag is Faas  van 236 gram gearriveerd. Faas hoort een flink stuk zwaarder te zijn. Afgaande op de felgroene mest, is er inwendig het een en ander mis. We gaan weer ons uiterste best doen.

25 oktober

Het is nu echt herfst en de kleintjes komen in steeds slechtere conditie binnen.

Hansje uit Zoetermeer woog 246 gram en overleed al na enkele uren

Dirk (binnen sinds 5 oktober) bleek ook te zwak om het te redden, net als Knabbel (binnen sinds 20 oktober)

24 oktober

Vandaag is Karma gearriveerd, een zusje uit het nest van Kermit die 20 oktober binnenkwam. Triest is dat er nog 2 jonkies waren maar die waren al overleden. Karma doet het goed, eet lekker en is niet eens bijzonder mager. Ze weegt 158 gram.

22 oktober

Vandaag alleen triest nieuws. Een lieve mevrouw uit Noordwijk bracht een egeltje. Ze had haar zelf al op een warmtematje gelegd en er alles aan gedaan om het arme ding op te warmen. Helaas is Pinkeltje enkele uren later toch overleden.

21 oktober

Tippy, een klein en schurftig meiske van 145 gram. Ze is gevonden bij het hertenkamp aan het Donkergroen in de wijk Rokkeveen.

20 oktober

Drie nieuwelingen:

Romy uit Stompwijk, een peuter van 210 gram. Ze is alert en goed op temperatuur. Hoort zwaarder te zijn.

Knabbel, een meisje van 199 gram, uit Zoetermeer. Gevonden aan het Kinderen van Versteegplein (wijk 13). Onderkoeld, staartpuntje is rauw, maar er zijn geen maden gevonden. Knabbel is zeker 100 gram te licht. Ligt er bij alsof haar laatste oortje is versnoept, maar als ze even bijkomt, gaat ze aan een brokje knabbelen.

Kermit, een ventje van 126 gram, uit Zoetermeer. Gevonden in de Douschans. De vindster zag het diertje ’s middags al door de tuin lopen. Op een gegeven moment begon hij van een dode kikker te eten. Daarna ging hij met zijn achterpootjes slepen. Kermit hoort een stuk zwaarder te zijn dan 126 gram en heeft dan ook megahonger. Hij vond het dan ook niks dat hij eerst werd nagekeken voordat hij eten kreeg en maakte dat pijnlijk duidelijk.

 

Helaas is vanavond ook nog Rebel overleden. We tasten nog in het duister over de oorzaak. Waarschijnlijk was hij toch te veel verzwakt om het nog te redden.

Liesje blijkt toch een jongetje te zijn. We hebben hem Biker genoemd. Hij was echter te zwak en is helaas overleden.

19 oktober

Vandaag 3 nieuwkomers:

Revi een ventje van 307 gram. Schurft, koud en mager.

Rebel, een meisje van 207 gram, mager en uitgedroogd.

Liesje, ook een meisje, 140 gram, veel vliegeneitjes en kleine maden. Heel koud.

18 oktober

Vandaag kwam er nog een peuter die te licht is om de aankomende winter te overleven. Sonic, vrouwtje van 206 gram, gevonden aan de Tankenberg in Zoetermeer.

16 oktober

Binnengekomen zijn:

Madelief uit Woerden. Ernstig uitgedroogd, parasieten en veel te mager. Ingezette medicatie bleek tevergeefs. Ze is enige uren daarna overleden.

Edwin uit de Leyens in Zoetermeer, hij zat helemaal verstrikt in een fruitnet. Pootjes en nek opgezwollen en veel vliegeneitjes. Daarbij heeft hij ook nog schurft. Hij maakt het redelijk en de zwellingen zijn wat verminderd.

Helaas heeft Skinny die eergisteren binnenkwam het niet gehaald. Ze was te zwak.

15 oktober

Vanmiddag werd Guus gebracht door Dierenambulance Den Haag. Hij is gevonden in Voorburg, is lekker warm en goed gevoed. Hij gilt voortdurend om zijn moeder. Kennelijk is hij haar niet lang geleden kwijt geraakt.

14 oktober

Twee nieuwelingen:

Skinny uit het Binnenpark in Zoetermeer, een mager meisje van 229 gram.

Puck uit Leidschenveen, geslacht nog onbekend, het is een baby van 83 gram.

12 oktober

Ank, vrouwtje, 247 gram. Gebracht door dierenambulance Den Haag. Ank heeft vliegeneitjes, vlooien, is onderkoeld en overlijdt later.

Laat in de middag wordt er een zwak egeltje gebracht: Keith, mannetje, 130 gram. Keith is onderkoeld, heeft vliegeneitjes. Hij is gevonden bij de Edisonstraat in Zoetermeer. Ook hij overlijdt enige uren later.

11 oktober

Om 20.00 kwam er uit Leiden een egeltje van 284 gram. Liep vanmiddag in het zonnetje heen en weer. We hebben het Borneo genoemd.

De vierde peuter is gevonden op de wijktuin Noordhove: 180 gram. Geslacht nog onbekend Erik of Milla. Op 3 en 4 oktober zijn haar zusjes en broertje gevonden: Wietske, Wilma en Frank(a).

Nelly uit Nieuwegein had een enorme wond op haar zij. Ze is behandeld en maakt het inmiddels wat beter, al zal het nog een tijd duren voordat ze is hersteld.

10 oktober

Zoals we gewend zijn in oktober was dit weer een drukke dag. Binnen kwamen:

Joppe, Woerden, gevonden door Gwendy van de woensdagploeg, 210 gram, vrouwtje. Mooi diertje, te klein, alert, warm, eet goed.
Claus, Clauslaan Zmeer, 447 gram, man, vliegeneitjes, kleine maden in liezen, madenvraat, gebroken linkerachterpoot, liep al een paar dagen op schoolplein ( is geëuthanaseerd.
Viola, Nieuwegein(gebracht door Da Woerden), 518 gram, vrouw, erg verzwakt, uitgedroogd, ondervoed, apathisch, infuus, druivensuiker, pijnstiller gehad. Overleden.
Jip, Woerden(gebracht door Da Woerden), 359 gram, man, zit in de ziekenboeg.
Janneke, Woerden(gebracht door Da Woerden), zusje van Jip, 331 gram, samen liepen ze overdag in een voortuin, zijn warm, alert, eten goed, zit samen met Jip in de ziekenboeg.
Florian, Zegwaartseweg, Zmeer, 117 gram, man, werd aangevallen door vogels en een kat, erg klein, mogelijk zijn er ook nog broertjes/zusjes in de buurt.

9 oktober

Binnengekomen:

Arthur, veel te klein manneke, liep langs de N209. Hij is lekker aan het eten.

Sydney, klein mannetje dat heel veel vliegeneitjes en kleine maden had. Bovendien heeft hij schurft. We zijn met zijn tweeën de hele avond met hem bezig geweest. Hij heeft inmiddels gegeten en is lekker warm.

Prinses, een vrouwtje uit Nieuwegein. Nog niet duidelijk wat ze mankeert. Ze is in ieder geval veel te mager.

Helaas is Purky van gisteren toch nog overleden.

8 oktober

Binnengekomen:

Piet, een mannetje van 329 gram. Hij had een teek maar lijkt verder wel ok.

Saartje, 129 gram, dit blijkt een zusje te zijn van Suus (6-10). De dames zijn herenigd.

Beertje, gebracht uit IJsselstein. Heeft een nare ontsteking/tumor op onderbuik. Gaat vandaag naar de dierenarts.

Purky, 158 gram, klein meisje in een hele slechte conditie met veel vliegeneitjes en maden. Ze begint een beetje op te knappen. Afwachten.

Dina die gisteren binnenkwam is vandaag naar de dierenarts geweest. Ze bleek een nare breuk in haar poot te hebben en is geëuthanaseerd.

Sjakie en Truusje zijn vannacht beiden overleden. Van Truusje wisten we dat ze er slecht aan toe was maar Sjakie was blijkbaar toch veel zwakker dan we dachten.

7 oktober

Binnengekomen:

Sjakie uit Amsterdam. Is meegenomen door iemand die in Zoetermeer moest zijn en die heeft daar de dierenambulance gebeld. Sjakie weegt 139 gram en is dus veel te klein, maar verder wel ok.

Bergje uit Bergschenhoek. Werd gebracht door een bezorgde mevrouw maar was zo zwak dat ze het helaas niet heeft gered.

Truusje uit de v.d. Werfstraat in Zoetermeer. Heel koud, schurft en heel veel vliegeneitjes. Is er slecht aan toe. Ze heeft een infuus gehad en is inmiddels wel lekker warm.

Toosje uit de Bottalijn in Zoetermeer. Heeft hele zware schurft. We gaan ons best doen om haar daar van af te helpen.

Dina: volwassen vrouwtje van 661 gram. Gevonden op 5/10. Lag op een fietspad. Mogelijke aangereden door scooter. Linkerachterpoot sterk gezwollen. Heeft pijnstilling gehad. Gaat morgen naar de dierenarts.

Dribbel: mannetje van 166 gram. Zat vast in net. Gevonden in Alphen ad Rijn. Geen verwondingen, levendig kereltje.

Helaas vonden we bij het schoonmaken Miran (binnen sinds 2 oktober) dood in zijn hokje. we hebben nog geen idee wat de oorzaak was.

6 oktober

Binnengekomen: Luuk uit Leidschenveen. Mannetje van 143 gram.

Amy. Gevonden in Oosterheem. Het was een erg verzwakt en uitgedroogd vrouwtje van 150 gram. Helaas blies ze kort na aankomst haar laatste adem uit.

Suus. Een klein, pittig egeltje uit Zevenhuizen (Nesselande).  Ze weegt 109 gram, maar ze heeft een air of ze 1009 weegt. Ze heeft honger.

Roosje. Een iets groter meiske van 120 gram uit de Tarnstroom (Oosterheem). Als ze eenmaal ontdekt dat de rand van het voerbakje niet eetbaar is, begint ze aan haar papje.

Dierenambulance Woerden bracht een meisje van 128 gram: Soula. Ze is gevonden bij een weiland in Woerden. Soula mag wel zwaarder zijn. Ze laat zich het eten goed smaken.

5 oktober

Binnen gekomen is Dirk, een schurftige kleuter van 209 gram. We gaan ons best voor hem doen.

Helaas zijn er vandaag 2 egels geëuthanaseerd:  Toeter en Fifi. Toeter (binnen sinds 25 juli) had een chronische ontsteking van de neusholte waaraan van alles is gedaan, maar niets hielp. Fifi was vreselijk benauwd en had de pech dat geen enkel antibioticum aansloeg.

4 oktober

Binnengekomen zijn:

Stokholm uit Bodegraven, lijkt niets te mankeren. Had zich in een plastic zak verstopt.

Luca uit Wassenaar is veel te klein en gevonden bij een kinderdagverblijf.

Arme kleine Bella (binnen sinds 29-9) heeft de strijd opgegeven.

4 oktober

Binnengekomen zijn:

Frank(a) geslacht nog onbekend uit de wijktuin in Noordhove, 163 gram

Oslo, heel zwak en uitgedroogd. Heeft een infuus gehad en pijnstiller maar heeft het helaas niet gered.

3 oktober

Maar liefst 5 nieuwelingen:

Wietske en Wilma, allebei uit de wijktuin Noordhove. Te klein om het zelf te redden

Lyneke uit Zoeterwoude. Ze is er niet best aan toe. Onderkoeld, benauwd, uitgedroogd. Ze is een nachtje bij de dierenarts ter observatie

Snoozel uit Nieuwegein. Te klein, onderkoeld, verkouden. Gaat morgen naar de dierenarts.

Fabienne uit Zoetermeer. Veel te klein maar alert en warm. Eet zelfstandig.

Erasmus die gisteren binnenkwam heeft het niet gered, Hij was heel erg benauwd. We denken dat hij een beschadiging aan zijn longen had. Hij heeft veel pijnstilling gekregen dus is gelukkig rustig ingeslapen.

We zijn geschrokken van het plotseling overlijden van Fabia. Dat had niemand zien aankomen. Het leek goed te gaan en we hebben geen idee wat de oorzaak was.

2 oktober

En ’s avonds kwam nog Nike. Inderdaad, in een Nike-schoenendoos. Gevonden bij het uitlaten van de hond in Noord-AA. Is heel levendig maar heeft veel schurft en schimmel. Dat gaan we uiteraard behandelen.

Miran arriveerde aan het eind van de middag. Hij was overgelopen naar de vindster vanaf het balkon van de buren waar een paar kinderen met haar aan het spelen waren. De vindster heeft haar naar ons gebracht. Hij mankeert niets, maar had wel veel honger.

Vanmiddag kwam Erasmus uit Rotterdam, gebracht door de vindster. Ze had hem gelukkig al opgewarmd. Hij is uitgedroogd en ernstig ondervoed. Zijn grootste probleem is zijn piepende ademhaling, hij is heel benauwd. Hij heeft een infuus gehad en antibiotica. We gaan ons uiterste best doen voor dit ventje.

Binnengekomen is Dylan, een klein mannetje van 172 gram.

Voor Koen kwam de hulp te laat. Hij is vannacht overleden.

1 oktober

Vandaag kwam Koen binnen, een zwak mannetje uit Voorburg. Koen weegt 498 gram. Hij zit op een warmtemat en heeft een infuus gehad. Hij wil nog niet eten of lopen. We kijken het nog even aan vannacht