31 oktober

De Halloween-egeltjes zijn Sylvia uit Leidschendam en Noah uit Zoetermeer. Ze moeten allebei aansterken en groter groeien.

30 oktober

Vanmiddag bracht Dierenambulance Den Haag Alma, gevonden aan de Dadelgaarde. Ze is te mager om straks in winterslaap te gaan. Bovendien had ze veel luis. De ambulance bracht ook Addy, gevondne aan de Heuvelweg. Hij heeft schurft aan zijn R. oog en voelt zich duidelijk niet lekker. Hij krijgt medicatie.

Holly is gevonden in het van Tuyllpark. Ze is te klein en te mager. Ze heeft al lekker gegeten.

Vanmorgen is een gewond egeltje van Zoeterwoude naar dierenambulance Leiden gebracht. Hij lag op een fietspad en was duidelijk aangereden. De dierenarts kon niet anders dan hem euthanaseren.

29 oktober

Met Minnie bleek meer aan de hand dan op het eerste gezicht werd gedacht. Al na een uur had ze een grote hoeveelheid bloed in de ontlasting en ze is direct daarna overleden.

Cato was gisteren opeens behoorlijk ziek. Ondanks ingezette medicatie is ze vanavond overleden.

Vanavond werd Minnie gebracht. Ze komt van de Spinazieakker en ze is onderkoeld en licht apathisch. Ze weegt 529 gram maar mag zeker 200 gram zwaarder zijn.

Gebracht door Dierenambulance Woerden: Wilma en Fred. Ze komen uit Nieuwegein en ze liepen overdag in de tuin naar eten te zoeken.

28 oktober

Helaas bleek Zoë te zwak om er nog bovenop te komen. Ze is vanmorgen overleden.

27 oktober

Gebracht door een particulier uit Oosterheem: Dizzy een meisje van 205 gram.

Dierenambulance Woerden bracht Zoë, een vrouwtje van 515 gram. Ze is onderkoeld en ze had teken.

Molly is vrijgelaten in Noordwijkerhout. Haar kinderen zitten nog in de uitwentuin.

Renata, Dolo en Eefje zijn helaas overleden. Ze waren teveel verzwakt.

26 oktober

Laat in de middag werd Henrik gebracht door een particulier. Hij zit vol schurft, met korsten en ontstekingen.

Vanmiddag werd Dolo gebracht door een particulier. Een klein ventje van 150 gram. Behoorlijk uitgedroogd.

Vanmorgen bracht een particulier Lilly. Ze was erg koud en apathisch.

Dierenambulance Leiden bracht vanmorgen Eefje uit Oegstgeest. Een zwak meisje dat maden rond haar anusje had. Ze is ook uitgedroogd.

25 oktober

Gebracht door een particulier uit de Leyens: William. Te mager en koud.

Gebracht door een particulier uit Ypenburg: Stef de Stuntpiloot. Helaas was hij zo verzwakt dat hij na een paar uur overleed.

Gebracht door Dierenambulance Leiden een heel zwak meisje, Sassie. Zij overleed vrijwel meteen na aankomst. Met dezelfde rit kwam ook Renata mee. Zij was minder zwak en ze maakt het tot nu toe redelijk.

24 oktober

Da Leiden is vandaag twee keer geweest. Vanmorgen brachten ze Willeke, een meisje van 176 gram uit Rijpwetering. Ze moet groter groeien.

Vanmiddag brachten ze Morris. Die is er een stuk slechter aan toe. Hij heeft vastgezeten in een fruitnet, hoe lang is onbekend. Hij was uitgedroogd en had beide oogkassen vol met vliegeneitjes en kleine maden.

23 oktober

Dierenambulance Woerden bracht vanavond Chap, een manneke uit Woerden van 186 gram. Uitgedroogd en vol vlooien.

Vanmiddag werd Maddy gebracht, uit de ZIjlberg in Zoetermeer. Ze was steenkoud en toen ze eindelijk was opgewarmd bleek er nog veel meer mis. Ze kon zich niet oprollen of slikken. Ze heeft een pijnstiller gehad en is na een paar uur rustig ingeslapen.

Beppie heeft het een paar dagen dapper volgehouden. Ze had hevige diarree en heeft een aantal keren een infuus en medicijnen gehad. Toch is ze uiteindelijk bezweken.

22 oktober

Gebracht door particulier: een tweeling vol schurft. We gaan ze hiervoor behandelen. Ze heten Darling en Muffin.

Janey is helaas overleden.

21 oktober

Gebracht door Particulier Beppie uit Bleiswijk. Ze is onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd. Ze heeft ook flink diarree. We gaan goed voor haar zorgen.

Binnengekomen Pippin uit Nieuwegein. Hummel van 142 gram. Liep op de weg naar eten te zoeken.

Stoere Belter. Ze heeft een middenoorontsteking en krijgt daar medicijnen voor. Maar ze is te duizelig om te staan. Ze wil niet graag gevoerd worden, dus ligt ze op haar zij een schotel leeg te likken.

 

Binnengekomen: Pallie uit Zoetermeer. Hij weegt 445 gram, niest en heeft een pruttel.

Berkje, Babs en Elleke zijn vannacht overleden.

20 oktober

Weer een aantal zwakke kleintjes die het niet hebben gehaald. We worden er moedeloos van. Aqua, Nigella, Mick en Filip.

19 oktober

Vandaag gebracht door een particulier: Belter, gevonden in Bergschenbos. Onderkoeld en ondervoed, maar er is meer aan de hand. Ze valt steeds om en houdt haar kop scheef. Ze krijgt pijnstiller en antibiotica. Als het niet verbetert gaat ze naar de dierenarts.

Vandaag gebracht door Dierenambulance Woerden een meisje van 144 gram. Ook onderkoeld en ondervoed. Het gaat al beter met deze Elleke.

Een filmpje van een nest egels in een egelhuis.

18 oktober

Bonnie is uitgezet in Noord-AA. Het zal haar daar best bevallen.

Het zijn donkere en moeilijke dagen. Weer twee kleintjes die het niet hebben gehaald: Demi en Sep.

Gisteravond bracht een meneer een klein ondervoed egeltje uit Palissanderhout. Hij had veel moeite gedaan om het diertje naar ons toe te brengen maar het was helaas te zwak om er nog bovenop te komen, He is vannacht overleden. Gelukkig hebben we hem pijn en kou nog kunnen besparen.

16 oktober

Gebracht door een particulier uit Zevenhuizen: Tarzan. Hij heeft moeite met oprollen want met zijn 1354 gram is hij veel te dik. Het is een raadsel hoe dat zo is gekomen maar het is wel weer eens wat anders dan al die ondervoede kleine egeltjes.

15 oktober

Later op de avond kwam Dierenambulance Woerden nog egel Sandy brengen, een forse vrouw van 835 gram. Maar Sandy heeft een flinke luchtweginfectie en gaat dus aan de antibiotica.

Dierenambulance Leiden kwam nog een langs en bracht Nigella, een hummel van 168 gram uit Leiden.

Een particulier bracht egeltje Stitch. Ze is te klein om het alleen te redden.

Een particulier uit Nootdorp bracht een kleintje  van 294 gram. Ondervoed en onderkoeld. Ze heet Suusje.

Egeltje Dotan en een dochtertje van egel Bonnie, Belle, zijn vandaag overleden. Heel verdrietig.

Een particulier uit de Rokkeveenseweg bracht Bengel, een mannetje van 270 gram. Ondervoed en onderkoeld. Hij had veel teken.

Dierenambulance Woerden bracht Droppy, nog een echte baby van 92 gram. Droppy zit in de couveuse.

Vanmorgen bracht Dierenambulance Leiden 2 egeltjes:

Jula uit Oegstgeest, ze was in een (droge) put gevallen, Ze had een heleboel vlooien en een heleboel honger maar lijkt verder prima in orde.

Margot uit Sassenheim, 112 gram en koud. Ze is helaas na een paar uur overleden.

Helaas heeft Juliana het niet gered. Ook Berca lag vanmorgen dood in haar hok. Hope heeft het 15 dagen volgehouden en ze heeft nu ook de strijd opgegeven. Het is altijd een moeilijke tijd met die totaal verzwakte en zieke herfstegeltjes. We kunnen niet meer doen dan ons uiterste best.

14 oktober

Gebracht door Dierenambulance Woerden Juliana, vrouwtje van 390 gram. Mag zeker 600 gram wegen. Koud, mager, benauwd en heeft uitdrogingsverschijnselen. Ze werd gevonden in Nieuwegein.

Binnengekomen is: Dotan, mannetje van 230 gram. Mag zeker 2 x zo zwaar zijn. Vliegeneitjes bij de oren, teken. Onderkoeld, ondervoed en heeft uitdrogingsverschijnselen.

Helaas weer twee kleintjes die het niet hebben gehaald: Barbie, een dochtertje van Egel Bonnie en Ivo, die gisteren verzwakt naar de opvang werd gebracht.

13 oktober

Binnengekomen drie kleintjes, allemaal onderkoeld en ondervoed. Ivo kwam uit Ouderkerk a/d IJssel, Jenna kwam uit het Wilhelminapark in Zoetermeer en Janey komt ook uit Zoetermeer, van de Broekwegschouw.

Arme Melody is overleden. Te veel verzwakt.

12 oktober

Een trieste dag. Marley heeft het niet gered en Binkie en Bertina ook al niet. We kunnen niet meer doen dan ons uiterste best maar dat is soms niet genoeg…

11 oktober

Vanavond gebracht door particulier uit Bleiswijk: Bertina, een hummel van 186 gram. Steenkoud en ondervoed.

Vanmiddag bracht Dierenambulance Den Haag Melody, een vrouwtje van 55 gram, steenkoud en veel te mager.

Vanmiddag is helaas Dr. Doolittle overleden. Er waren te veel problemen om er bovenop te komen.

9 oktober

DA Leiden bracht een tweeling: de dametjes Glennis en Grace. Ze wegen resp. 117 en 128 gram, dus veel te klein voor de tijd van het jaar. Maar het zijn twee pittige meisjes.

8 oktober

Vanavond werd Demi nog gebracht. Een hummel van net 100 gram, heel erg onderkoeld en ondervoed. Ze gaat in de couveuse.

Later in de middag werd Marley uit Zoetermeer gebracht, hij is onderkoeld en te mager.

Dierenambulance Leiden bracht Juwel, een meisje van 232 gram. Ze heeft schurft.

Vandaag zijn Benthe en Amy naar een gesloten tuin gebracht. Ze kunnen daar leren overleven in de natuur.

7 oktober

Vanmiddag is Dr. Doolittle bij een van onze vrijwilligers gebracht. Gevonden in het Binnenpark en vol vlooien, teken en vliegeneitjes.

Heel verdrietig: Finn van de vijfling is overleden. Hij werd gisteren opeens ziek.

Dierenambulance Woerden bracht Francisca, een meisje van 200 gram dat vast zat in een hek. Ze is inmiddels lekker warm en aan het eten.

Dierenambulance Den Haag bracht Tofu, die een paar dagen heeft vastgezeten in een ratten-vangkooi. Gelukkig geen klem of vergif. De kooi stond op een terrein van een bedrijf in Indische levensmiddelen. De werknemers daar waren heel bezorgd.

6 oktober

Vanessa is met haar kinderen naar een uitwentuin verhuisd. De kleintjes krijgen nu van mama praktijklessen.

Lotje is vrijgelaten op de Veluwe. Het kleine meisje dat bij binnenkomst 91 gram woog weegt nu 750 gram!

Voor Hannie en Basje kwam helaas alle hulp te laat.

5 oktober

Gebracht door particulier uit Noordhove: Noortje, een meisje van 170 gram. Ze is koud en ze heeft honger.

Noortje

Da Woerden bracht Hannie.  Ze is gevonden in Harmelen. Meisje van 100 gram, dat 400 zou moeten wegen. Onderkoeld, ondervoed, uitgedroogd. Ze gaat in onze nieuwe couveuse.

4 oktober

Binnengekomen: Basje uit Warmond, gebracht door Dierenambulance Leiden. Het is een volwassen mannetje van 627 gram, maar hij mag zeker 250 gram zwaarder zijn. Basje is onderkoeld, ondervoed, uitgedroogd en stond te schudden

Het koude natte weer heeft zijn tol geëist. De kleintjes Asta, Didi en Vida hebben het niet overleefd. Te zwak.

3 oktober

Binnengekomen zijn:

Klaasje uit Voorschoten, koud en nat en vol vliegeneitjes

Babs uit Oosterheem, heel erg koud en nat, heeft een nacht vastgezeten in een net.

Pietertje uit het Westerpark, lag op het gras en was koud en nat.

Vida uit Rokkeveen, een heel klein meiske van 108 gram, was ook heel koud en nat.

Violet, een van de dochtertjes van moeder Vanessa is helaas overleden.

Arme kleine Antje heeft het niet gehaald. Ze was te klein en te koud.

2 oktober

Gebracht door een particulier: Apollo. een manneke uit Zevenhuizen dat over de weg liep te zwalken.

Gebracht door Dierenambulance Woerden, 2 kleine zusjes uit Nieuwegein, steenkoud. Ze gaan in de couveuse. De namen zijn Asta en Antje.

Opgehaald uit Oosterheem: Cheery, 235 gram. Ze moet opwarmen en bijkomen.

Gevonden in het Binnenpark: Aqua, 225 gram. Lag midden in een plas te schudden,vol met vliegeneitjes en kleine maden.Na lavendelbad ligt ze bij te komen op warmtemat.