Maandag 31 oktober

Heksje is vannacht om 1 minuut over twaalf overleden.

Guppy is geëuthaniseerd. Het gebit van dit oude heertje was dermate slecht dat renovatie geen optie was .

Chiara is overleden.

Huggy Wuggy (jongen, 267 gram) is vanmiddag gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Voorschoten. Huggy Wuggy heeft groene mest.

Boogie (jongen, 151 gr.am) is gebracht door een particulier. Ook hij komt uit Voorschoten. Boogie lag voor de achterdeur. Hij trekt zijn rechterachterpoot niet goed in. 

Impi is overleden. 

Lurch is vanavond overleden. 

Zondag 30 oktober 

Ghoul is vannacht overleden.

Pluisje en Coby zijn vanmorgen overleden.

Vampirina (vrouw, 387 gram) is gevonden in het Westerpark in Zoetermeer. Ze heeft een wond op haar rug.

Spanjaard is aan het einde van de ochtend overleden.

Heksje (meisje, 266 gram) komt uit Delfgauw. Ze is onderkoeld, ondervoed en  uitgedroogd en ze heeft vliegeneitjes.

Bad Ass Bertje Boe (jongen, 118 gram) is gevonden in Leiden en door een particulier gebracht. Het is een levendig mannetje.

Lurch (jongen, 140 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is onderkoeld en ondervoed en heeft vieze mest.

Timo is vanmiddag overleden.

Hannibal (jongen, 102 gram) is gevonden aan de Stationsstraat in Zoetermeer. De egel zat vast in een net en was uitgedroogd.

Ninja jr is overleden.

Guppy (man, 502 gram) is gevonden in Gouda en door een particulier gebracht. Hij is erg mager. 

Moby (jongen, 262 gram) is door een particulier uit de Zoetermeerse wijk Meerzicht (Tijberg) gebracht. Het is een mooi mannetje.

Zaterdag 29 oktober

Pompoentje is overleden.

Ghoul (meisje, 184 gram) is gevonden aan de Turfberg in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Ze lag al sinds gisterenavond stil in een grasveld. Ze is steenkoud en zit vol met vliegeneitjes.

Chucky (jongen, 271 gram) is gevonden in de wijk Dorp in Zoetermeer. Hij lag op het asfalt en er zaten vliegen om hem heen. Hij is door een particulier naar de opvang gebracht. Chucky heeft inderdaad vliegeneitjes, is  mager en heeft een bolle buik.

Spookje Lily is overleden.

Timo (meisje, 275 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht.

Kwek (man, 808 gram) is naar een gesloten tuin in de Zoetermeerse wijk De Leyens gebracht.

Chiara (vrouw, 529 gram) en Cato (vrouw, 446 gram) zijn teruggekomen uit een gesloten tuin in Katwijk a/d Rijn.

Een van onze vrijwilligers vond twee egels op haar oprit in De Leyens: Dibbes (man, 614 gram), Dribbel (man, 567 gram) en Doobey (man, 520 gram). Alle drie de egels hebben vieze mest.

Vrijdag 28 oktober

Draco is overleden.

Kringeltje (vrouw, 580 gram) is naar een open tuin in Leiden gebracht. 

Snoes (jongen, 214 gram) is gevonden in Leiden en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij hoort zwaarder te zijn en is schurftig.

Pompoentje is gevonden in Ypenburg en door de dierenambulance Den Haag gebracht. Het egeltje is de enige overlevende van een nest van vier. Moeder is doodgereden. De oogjes gaan net open. Het egeltje is onderkoeld en uitgedroogd.

Fester (jongen, 148 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij heeft heel veel klein teekjes op/om zijn ogen, achter zijn oren en op zijn kontje.

Bobby is overleden.

Ook  Louis is overleden. 

Shaw (meisje, 175 gram) is gevonden aan de Shawzijde in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Ze liep op het fietspad.

Remberta is ingeslapen bij de dierenarts.

Meerie is vanavond overleden.

Donderdag 27 oktober

Luci, Odetje, Sophie en Tessel zijn helaas overleden. 

Leen is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Hazerswoude Rijndijk bij de winkelwagentjes van de Hoogvliet. Leen is vernoemd naar de oprichter en weegt 123 gram. Hij hoort ca. 2 x zo zwaar te zijn. Leen heeft vlooien. Verder is het een levendig mannetje. 

Bobby (278 gram) komt uit de wijk Buijtenwegh en is door een particulier gebracht. Het is een ondervoed schurftig egeltje.

Frutas (meisje, 203 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze komt uit Nieuwegein. Frutas zat verstrikt in een fruitnet. Haar voorpoot is verdikt. 

Louis (jongen, 171 gram) komt uit de wijk De Leyens en is door een particulier gebracht. Het is een mager mannetje. Zijn prognose is slecht. 

Draco (man, 424 gram) is gebracht door een particulier uit Bergschenhoek. Hij is onderkoeld en heeft vliegeneitjes. 

Remberta (vrouw, 348 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze komt uit Noordwijk. Remberta heeft vliegeneitjes en maden en schade aan haar voetzooltjes.

Ook Coby (meisje, 180 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze komt uit Katwijk en heeft een wat dik voorpootje. 

Woensdag 26 oktober

Casper het Spookje en Jolanda zijn overleden.

Minirale (164 gram) is overleden.

Morticia (meisje, 284 gram) is opgehaald bij Stadsboerderij Het Buitenbeest. Ze is ondervoed en heeft vlooien. Morticia is gevonden in de wijk Seghwaert.

Luci (jongen, 193 gram) is gevonden in Pijnacker en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij is koud, uitgedroogd en heeft teken en vliegeneitjes.

Shan (194 gram) is vanmiddag overleden. 

Amelie (vrouw, 650 gram) en Ayoub (man, 697 gram) zijn naar een gesloten tuin gebracht in Rijnsburg.

Etienne (vrouw, 1261 gram), Eva (vrouw, 448 gram), Elize (vrouw, 493 gram), Elin (vrouw, 403 gram) en Estelle (vrouw, 413 gram) zijn naar een gesloten tuin in Katwijk a/d Rijn gebracht.

Timmie is overleden. 

Dinsdag 25 oktober

Sereh is overleden.

Jolanda (meisje, 197 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk De Leyens. Ze zou ca. 400 gram moeten wegen. Mager, onderkoeld, uitgedroogd

Minirale (meisje, 164 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze heeft een wat snelle ademhaling.

Ook Chocolade (meisje, 207 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Het is een mooi klein egeltje.

Sophie (meisje, 186 gram) is gevonden door een particulier in Berschenhoek. Ze hoort zwaarder te zijn. Sophie is erg verzwakt, onderkoeld en uitgedroogd en heeft een plukje vliegeneitjes.

Wybertje (meisje, 234 gram) is gevonden in Voorburg en door de dierenambulance Wassenaar gebracht. Ze zou zwaarder moeten zijn en was stervende. Wybertje is inmiddels overleden.

Maandag 24 oktober

Indi is overleden.

Spookje Lily (meisje, 220 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze komt uit Harmelen. Ze heeft enkele vliegeneitjes en voelt een beetje koud.

Sandro (jongen, 217 gram) is ook gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Nieuwegein en is een broertje van Sergio, die gisteren is binnengebracht.

Huffelpuf is geëuthanaseerd.

Mevrouw Van Loosduinen (vrouw, 1234 gram) is begin van de middag opgehaald aan de Loosduinenstraat in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Ze is helaas overleden.

Reset (meisje, 248 gram) is gebracht door een particulier. Ze is onder een auto gevonden in Voorburg.

Wierd Duck (man, 468 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij zou hoesten en is wat mager.

Door de dierenambulance Wassenaar zijn twee zusjes gebracht: Klontje (129 gram) en Brokje (148 gram). Ze zijn gevonden aan de Oostvlietweg in Leidschendam. Beide egeltjes hebben vlooien en zijn onderkoeld. ze horen ca. 250 gram te wegen. Klontje zit daarnaast ook vol vliegeneitjes.

Ook Sereh (jongen, 163 gram) is door de dierenambulance Wassenaar gebracht. Hij werd aangevallen door vogels.

Bobbie (755 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Sali is overleden.

Ook Bibian is overleden.

Timmie (jongen, 237 gram) is gevonden aan de Vaartdreef in Zoetermeer en gebracht door een particulier. Hij is mager.

Zondag 23 oktober

Tiffy is overleden.

Jesper (man, 875 gram) is terug naar de open tuin in Acquoy.

Checo (jongen, 279 gram) is gevonden aan de Palestrinarode in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Hij heeft kleine ogen door beginnend schimmel/schurft.

Sergio (jongen, 210 gram) is gevonden in Nieuwegein en gebracht door de dierenambulance Woerden. De vrouw die het egeltje gevonden heeft, voert egels zij. Dit egeltje draaide rondjes.

Joske is begin van de middag overleden.

Casper het spookje (jongen, 198 gram) is gevonden in Leiderdorp en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is mager en uitgedroogd en voelt zich lamlendig

Checo is vanavond overleden.

Zaterdag 22 oktober

Danick (170 gram) en Pip (140 gram) zijn overleden.

Vanmiddag zijn Linea (vrouw, 521 gram) en Wollie (man, 778 gram) naar een gesloten tuin in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer verhuisd.

Tiffy (meisje, 197 gram) is gevonden aan het Zwaluwenveld in Zoetermeer. ze is door een particulier gebracht. Tiffy is ondervoed, uitgedroogd en bibberig (niet koud).

Siris is vanwege een enorme prolaps geëuthanaseerd.

Koja (meisje, 105 gram) is  gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze zou zeker 300 gram moeten wegen en is er erg slecht aan toe. 

Mama Proetje is met Pistache, Pecan en Para terug naar de geweldige tuin in Maassluis. Pimper (vrouw, 698) en Peanut (vrouw, 725) zijn later op de dag naar dezelfde open tuin in Maassluis gebracht. Zo is de ‘notenmix’ weer compleet. 

Woebeltje (jongen, 90 gram) is gebracht door een particulier uit Berkel en Rodenrijs. Het is een mooi klein warm ventje. We zou hij misschien ietsje zwaarder mogen zijn.

Daisy en Cesna zijn vanavond overleden. 

Vrijdag 21 oktober

Jantje en Troja (204 gram) zijn overleden.

Antarctica (meisje, 253 gram) is gevonden in Harmelen en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is uitgemergeld, uitgedroogd en ijs- en ijskoud. Haar prognose is slecht.

Vandaag zijn bij diverse landgoederen in Wassenaar uitgezet:
Zilpha (vrouwtje, 1095 gram)
Punaise (mannetje, 997 gram)
Tessa (vrouwtje, 926 gram)
Annabel (vrouwtje, 1073 gram)
Knoopje (mannetje, 891 gram)

Milene is vanmiddag overleden.

Sapperdeflap (man, 885 gram) is gevonden in Voorburg en door de dierenambulance Wassenaar gebracht. Hij heeft een schurftig kopje.

Sali (man, 224 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht in Zoetermeer en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij is mager, uitgedroogd en schurftig en heeft vliegeneitjes en teken.

Leonora (vrouw, 325 gram) is gevonden in Leiden en gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze zat drie dagen opgesloten in een oud gesloten schoolgebouw. Leonora had erg veel honger, dorst en stof tussen haar stekels en aan haar pootjes.

Indi (meisje, 255 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Ze is ernstig ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd.

Alister was erg benauwd en is naar naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Annie 12 is vanavond overleden. 

Donderdag 20 oktober

Muddy is overleden.

Zoshna (vrouw, 845 gram) is uitgezet in Oegstgeest.

Gaia (meisje, 173 gram) is gebracht door een particulier uit Delft. Haar ademhaling is erg traag, ze is zwaar ondervoed (ze zou zeker 300 gram moeten wegen), zwaar onderkoeld en erg uitgedroogd. Ze is later op de dag overleden. 

Tessel (meisje, 292 gram) is mager en uitgedroogd. Ze is gevonden in het Buytenpark in Zoetermeer. 

Lis (216 gram) is overleden.

Emmer (geslacht onbekend, 351 gram) is gevonden in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Emmer was in een emmer water gevallen en kon zijn kopje nog maar net boven water houden. Hij is onderkoeld en heeft vlooien.

Bunty is overleden. 

Woensdag 19 oktober

Kate (vrouw, 415 gram), Elisa (vrouw, 465 gram) en Beth (vrouw, 470 gram) zijn naar een tuin verhuisd. 

Rinkeltje (man, 604 gram) is naar een gesloten tuin in de Zoetermeerse wijk De Leyens gebracht. 

Bunty (jongen, 288 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. Hij is mager en onderkoeld.

Salvia (vrouw, 1188 gram) is ook gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gvonden in Noordwijk. Salvia heeft een dikke, geschaafde buik en haar beide achterpoten zijn gebroken. Ze is vermoedelijk aangereden. Salvia is naar de dierenarts gebracht en geëuthanaseerd. 

Eikeltje (meisje, 287 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze zat vast in fruitnet.

Muddy (geslacht onbekend, 277 gram) is gevonden in Noordwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Het egeltje was in een put gevallen.

Leddy (geslacht onbekend) is gevonden in Leidschendam en door de dierenambulance Wassenaar gebracht. De egel heeft vliegeneitjes. 

Door de dierenambulance Den Haag zijn Elstar (meisje, 216 gram) en Lisa (meisje, 234 gram) gebracht. Elstar is gevonden in de  Zoetermeerse wijk Zegwaart. Ze heeft schurft. Lisa komt uit de wijk Dorp. 

Milene (meisje, 278 gram) is gevonden in het Stadshart in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Ze is een beetje koud.

Annie 12 (meisje, 294 gram) is van de middenberm van de A12 geplukt. Ze is mager en uitgedroogd en heeft vieze mest. 

Miquel (man, 539 gram) is gevonden bij Rottemeren in Bleiswijk. Is is uitgedroogd en ondervoed en heeft schurft, teken, vliegeneitjes en vlooien. 

Ninja jr. (meisje, 157 gram) is in Bleiswijk gevonden door een van onze vrijwilligers. Het is een mooi, pittig meiske, maar ze is te klein.

Troja (meisje, 203 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is ondervoed en onderkoeld en heeft vliegeneitjes. 

Nacho (vrouw, 965 gram) is weer terug naar de open tuin in Leidschenveen, waar ze vandaan kwam. 

Dinsdag 18 oktober

Harry, Pretzel en Gio zijn overleden.

Ronke (man, 935 gram) is gevonden aan de Rembrandtstraat in Zoetermeer en door de dierenambulance Den Haag naar de opvang gebracht. Hij pruttelt. 

Sylvester is overleden. 

Bruintje (man, 607 gram) en Loulou (vrouw, 653 gram) zijn verhuisd naar een gesloten tuin in Alphen aan den Rijn.

Santiago is overleden.

Popla (169 gram, geslacht nog even een mysterie) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Wassenaar gebracht. Het egeltje liep langs de weg. Het is een mooi egeltje met iets ondergewicht. 

Daisy (vrouw,473 gram) is gevonden in Gouda en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze is erg mager.

20221018 Jane Doe met teken

Sinal (vrouw, 347 gram) is gevonden in Harmelen en door de dierenambulance Woerden gebracht. Het is een prachtig volbestekeld egeltje met veel teken.

Maandag 17 oktober

Shalala (153 gram) is overleden.

Pompom (meisje, 120 gram) is gebracht door een particulier uit de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Ze was in slechte conditie en is helaas overleden.

Alister (man, 630 gram) komt uit Nieuwegein. Hij is gebracht door de dierenambulance Woerden. Alister heeft een reutel.

Schie (geslacht onbekend, gewicht ca. 500 gram) is gebracht door een particulier uit Overschie. De egel was zwaargewond, vermoedelijk vanwege een hondenbeet, en had grote maden. Hij is naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Toby (jongen, 212 gram) is gevonden aan de Tijberg in de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Hij zat vast in een fruitnet en is door een particulier naar de opvang gebracht.

Sandy, Norbert en Toret zijn geëuthanaseerd.

Joske (jongen, 194 gram) is gevonden aan de Heyermanshove en door een particulier naar de opvang gebracht. 

20221017 Toby

Toby zat vast in een fruitnet

Zondag 16 oktober

Olaf (162 gram) is helaas overleden.

Ook Eva (143 gram) en Luca zijn overleden.

Fia (meisje, 173 gram) is begin van de middag gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in Delfgauw voor een voordeur met vliegen er omheen. Ze heeft geen vliegeneitjes, maar was wel stervende. Ze is niet veel later overleden.

Wan (vrouw, 456 gram), Toe (vrouw, 476 gram), For (man, 515 gram) en Faif (vrouw, 479 gram) zijn vanmiddag naar een gesloten tuin in Oegstgeest gegaan.

Hailey-Paige (meisje, 83 gram) is gevonden in het Buytenpark en door een particulier gebracht. Ze heeft een klein reuteltje.

Pincho (man, 1258 gram) is uitgezet in Rheden.

Zaterdag 15 oktober

Giertje (vrouw, ca. 900 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Giertje had het heel erg benauwd (zwaar pompende ademhaling en bekje open). Ze is meteen naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Toret (vrouw, 726 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is mager en heeft een wondje op haar buik/schaamstreek.

Borrie (215 gram) is geëuthanaseerd vanwege een snel verergerende prolaps. 

Texas is overleden.

Hanan is overleden.

Mayka (1080 gram) is naar een gesloten tuin in Leiden gebracht. 

Door een particulier bracht een mama met vier jongen uit het oude dorp in Zoetermeer. De jongen vielen af. Eentje had vliegeneitjes en is er slecht aan toe. Het zijn deze egeltjes uit het nestje waar Jack Frost en Olaf deel van uitmaken. 

Vrijdag 14 oktober

Mirèn (vrouw, 990 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Mirèn lag op haar rug op een fietspad. Ze heeft een piepende, iets pompende ademhaling en dikke tepels. Naar kleintjes wordt uitgekeken.

Senna (174 gram) is overleden.

Elfride (1375 gram), Erika (345 gram), Elko (500 gram), Erik (463 gram) en Ester (458 gram) zijn verhuisd naar Hazerswoude Rijndijk.

Forrest en Gump zijn naar een gesloten tuin verhuisd.

Mazikeen (vrouw, 833 gram) is uitgezet in een open tuin in de wijk Rokkeveen.

Aad van der Naat (man, 985 gram), Jersey (vrouw, 1080 gram), Gijsbertus (man, 1285 gram) en Dal (man, 627 gram) zijn uitgezet in de omgeving van de Houtlaan in Den Haag.

Hanan (meisje, 207 gram) is gebracht door de dierenambulane Den Haag. Ze is koud, nat en mager.

Bacardi (man, 555 gram) en Lemon (man, 596 gram) zijn naar een gesloten tuin gebracht.

Fransje is gebracht door een particulier uit Stompwijk. Hij is mager en koud en heeft teken, vliegeneitjes en maden.

Noosy (725 gram, geslacht nog onbekend) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij had een grote wond aan zijn neus. Noosy is geëuthanaseerd. 

Schuimpje (jongen, 340 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in het Westerpark in Zoetermeer. Schuimpje zit vol vliegeneitjes en schuimbekte.

Veurtje (219 gram, geslacht onbekend) is gevonden bij het fietspad bij de Veur in Zoetermeer en gebracht door een particulier. De egel sleepte met achterpoot en is meteen naar een dierenarts gebracht, waar hij is geëuthanaseerd.

Esteban (193 gram, geslacht onbekend) is gevonden in Berkel en Rodenrijs en door een particulier gebracht.

Pretzel (jongen, 275 gram) is gevonden in Noordwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Het egeltje viel om, was onderkoeld, heeft zware schurft en veel vliegeneitjes.

Piglet (vrouw, 792 gram) komt uit Moerkapelle en is gebracht door een particulier. Ze heeft een flinke reutel.

Jippie (jongen, 206 gram) is gevonden in Reeuwijk en door een particulier gebracht. Hij zit vol energie.

Masha is geëuthanaseerd.

Donderdag 13 oktober

Moerbei is onverwachts overleden. 

Ook Ukkie (179 gram) en Rinke zijn overleden.

Vrony (vrouw, 685 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is een beetje kaal bij haar ogen.

Icarus (man, 624 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Hij heeft schimmel/schurft en een onstoken penis.

Norbert (man, 612 gram) is gevonden in Noordwijk. Hij stinkt, heeft een snotneus en is uitgedroogd.

Amalia is gebracht door de dierenambulance Wassenaar. Ze is daar ook gevonden. Amalia lag in een tuin. Ze zou mank lopen, is onderkoeld en ondervoed.

Sylvester (jongen, 217 gram) is gebracht door een particulier uit Stompwijk. Hij schudde tijdens het lopen en is ondervoed. 

Woensdag 12 oktober

Miyu (229 gram) en Fievel zijn overleden.

Door de dierenambulance Woerden zijn twee egels gebracht, die allebei ook in Woerden gevonden zijn:

  • Kastanje (158 gram, geslacht onbekend want stijf opgerold) heeft vlooien en is  onderkoeld.
  • Nino (jongen, 333 gram) zat vast in een fruitnet. Hij heeft vlooien.

Boem (geslacht onbekend, ca. 800 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. De egel is gevonden langs het fietspad van Rijnsburg naar Oegstgeest. Hij is vermoedelijk aangereden. De kop stond scheef op het lijf, er kwam bloed uit neus en bek. Hij is bij de dierenarts geëuthanaseerd vanwege zwaar letsel.

Ukkie (meisje, 173 gram) is gevonden in het Westerpark en door een particulier gebracht. Ze is een beetje uitgedroogd en ondervoed.

Brammetje (jongen, 154 gram) is gevonden in Oudewater. Hij is door de dierenambulance Woerden gebracht. Brammetje is te klein en onderkoeld.

Pootje is gevonden in Noorwijk. We hebben hem direct naar de dierenarts gebracht voor euthanasie. Beide achterpoten waren gebroken, ontveld en aangevreten. Op deze manier is verder lijden bespaard.

Gio (jongen, 172 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Stopwijk. Gio is ondervoed.

Elsa (meisje, 196 gram) is gevonden in Leiden en door een particulier gebracht.

Rinke (jongen, 201 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij hoort ca. 300 gram te wegen. Rinke heeft dunne mest, is ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd en heeft vliegeneitjes, vlooien en teken.

Nacho (vrouw, 975 gram) is gebracht door een particulier uit Leidschenveen. Ze heeft groene poep.

Dinsdag 11 oktober

Pietje is vannacht geëuthanaseerd.

Dakota (107 gram) werd door de dierenambulance Den Haag gebracht. Het egeltje is gevonden in Nootdorp.

Cesna (jongen, 95 gram) is gevonden in de Zoetermeerse wijk Meerzicht en door een particulier gebracht.

Rafelientje (vrouw, 758 gram) is naar een gesloten tuin in Leiden gebracht.

Precious (man, 740 gram) is naar een gesloten tuin in Zoetermeer gebracht.

Fievel (jongen, 148 gram) is gevonden aan het Fivelingo in Zoetermeer. Hij heeft vliegeneitjes en is schimmelig en onderkoeld. Fievel is gebracht door een particulier.

Bibian (meisje, 160 gram) is gevonden in het Westerpark in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Ze is ondervoed en licht uitgedroogd.

20221011 Egel Precious

Precious in zijn gesloten tuin

Haasje (meisje, 238 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Zoeterwoude Rijndijk. Haasje was het haasje toen een paar honden besloten met haar te spelen. Ze heeft diverse kleine wondjes waar de hoektanden van de honden door de huid zijn gegaan.

Rowena (meisje, 187 gram) is overleden.

Meep (meisje, 85 gram) is gebracht door de dierenambulance Wassenaar. Ze is te klein.

Miyu (meisje, 229 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Ze zou 350 gram mogen wegen. Miyu waggelde. Ze is onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd. Ze was door de vinders Martina genoemd, maar we hadden dit jaar al een Martina.

Maandag 10 oktober

Blommetje is overleden.

Tanja (vrouw, 1175 gram) en haar twee kindjes zijn gebracht door een particulier uit Alphen a/d Rijn. Tanja hoest en klinkt benauwd.

Texas (meisje, 163 gram) is gebracht door een particulier. Ze lag op het fietspad aan de Veulenweide in de Zoetermeerse wijk Seghwaert.

Pluisje (meisje, 61 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Pluisje is volledig bestekeld en behaard. Ze heeft ook tanden. Helaas heeft ze ook vlooien, teken en vliegeneitjes en is ze uitgedroogd, ondervoed en onderkoeld. Haar moeder met twee grotere jongen had haar achter gelaten.

Magimix (jongen, 84 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is te klein.

Ook Biba (jongen, 314 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is overdag gevonden.

Santiago (meisje, 226 gram) is gebracht door de dierenambulance Wassenaar. Ze komt uit Stompwijk. Santiago is overdag gevonden. Verder is het een mooi meisje. 

Egel Astrid is overleden. 

Zondag 9 oktober

Prikkie (meisje, 261 gram) is vanmorgen gebracht door een particulier uit Leiden. Ze was mager en uitgedroogd en had vliegeneitjes. Terwijl we naar haar keken, blies ze haar laatste adem uit. 

Petertje (man, 1193 gram, is terug naar de open tuin in Voorschoten.

Karel (man, 857 gram) is terug naar de open tuin in Leiden.

Sander (man, 257 gram) is overleden. 

Impi (jongen, 104 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Capelle aan den IJssel. Het is een levendig ventje dat al brokjes heeft zitten eten.

Levi (jongen, 158 gram) is gevonden in de het Dorp in Zoetermeer. Hij is gebracht door een particulier. Levi heeft flink wat vliegeneitjes.

Rowena (meisje, 197 gram) is gevonden in Montfoort en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is te klein om alleen te zijn.

De dierenambulance Woerden bracht ook
Mama Axel (vrouw, 940 gram) naar de opvang, samen met haar kindjes: 
Xela (meisje, 147 gram)
Lexa (meisje, 134 gram)
Xael (jongen, 137 gram)
Alxe (jongen, 124 gram)
Exla (meisje, 123 gram)
Leax (meisje, 127 gram)
Xale (meisje, 135 gram)
De jongen zijn drie weken oud. Ze zijn gevonden in een hooiberg in Montfoort. 

Titan (man, 909 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Noordwijk. Titan is op zijn rug geraakt door een maaimachine. Hij heeft een oppervlakkige wond, maar flink wat stekels zijn er bruut uitgerukt. En er zitten vliegeneitjes in de wond. 

Pantachou (man, 555 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Zoeterwoude. Pantachou is lamlendig, en beetje benauwd en heeft een pruttel.  

Zaterdag 8 oktober

Tree (220 gram) en Alaska zijn overleden.

Mordido (vrouw, 622 gram) is door particulier uit Berkel Rodenrijs gebracht. Ze is aangevallen door een waakhond.

Sun shine (meisje, 178 gram) is gebracht door een particulier uit Nootdorp. Het is een  mooi klein egeltje van ongeveer vier weken oud.

Rory is overleden. 

Resa (803 gram, geslacht onbekend) is gebracht door onze voorzitter. De egel lag in de zon.

Sarna (jongen, 196 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden bracht. Hij heeft zwaar schurft en zit vol met vliegeneitjes.

Elly (vrouw, 565 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in het Bentwoud. Elly is mager, heeft enkele vliegeneitjes en aardig wat teken en vlooien.

Chris (man, 523 gram), Colin (man, 643 gram), Cato (man, 539 gram) en Chiara (man, 563 gram) hebben de opvang verruild voor een uitwenverblijf in Katwijk. 

Lola (193 gram) is overleden. 

Vrijdag 7 oktober

Dina (vrouw, 895 gram) en haar zusje Pietertje (vrouw, 861 gram) zijn van een gesloten tuin naar een open tuin in Stolwijk gebracht. 

Poppy (155 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze zou het dubbele mogen wegen. Poppy is heel erg koud en zit vol vliegeneitjes.

Merrell (meisje, 287 gram) is gebracht door een vrijwilliger van de opvang. Ze is gevonden in de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Merrell was koud en erg slap. Ze had vliegeneitjes en net uitgekomen maden bij haar kontje. Ze is direct geëuthanaseerd.

Rory (jongen, 208 gram) is gevonden in het Burgemeester Hoekstrapark (wijk Rokkeveen, Zoetermeer). Hij is gebracht door een particulier. Rory liep alleen door een pas gemaaid veld. 

Astrid (meisje, 176 gram) is gebracht door een vrijwilliger van de opvang. Ze is gevonden in Berkel en Rodenrijs. Astrid heeft een paar vliegeneitjes. Ze mag wat zwaarder en warmer zijn.

Alaska (meisje, 211 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Snelrewaard. Alaska is slap en koud.

Spikey (man, 996 gram) is terug naar een open tuin in Zoetermeer.

Mike (jongen, 163 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is gevonden in Nieuwegein. 

20221007 egel Dina
20221007 egel Pietertje

Donderdag 6 oktober

Joost (517 gram) is overleden.

Sad (meisje, 208 gram) is opgehaald in Moordrecht. Ze was helaas overleden bij aankomst.

Lola (meisje, 193 gram) is gebracht door een particulier. Ze komt uit Oudekerk a/d IJssel. Ze is een beetje mager, maar voor de rest oké.

Sonic (217 gram) is overleden.

Woensdag 5 oktober

Swiebertje is overleden.

Nina,(meisje, 161 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden bij Landal Greenparcs in Reeuwijk. Ze zou zwaarder moeten zijn.

Joost (man, 517 gram) is zelf bij de voordeur gaan liggen van een vrijwilliger in Gouda. Hij is mager en wankel en heeft eenontstoken oog.

Sneu (klein egeltje, ca. 150 gram) is gebracht door een particulier uit Zevenhuizen. Hij werd opgevreten door maden en overleed kort na opname.

Willem (man, 226 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij komt uit Voorschoten. Willem was uitgemergeld (zou ca. 600 gram moeten wegen). Zijn bekje ging al open. Hij was stervende en is al snel na opname overleden.

Sandy (vrouw, 671 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Ze is mager en een tikje schimmelig.

Geert (man, 415 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij heeft een wond aan zijn linkervoorpoot. Geert is gevonden in Nieuwegein. Omdat zijn pootje necrotisch was, is hij geëutaniseerd.

Nena (meisje, 191 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Nena had een gebroken achterpootje en is geëuthaniseerd.

Dinsdag 4 oktober

Lima en Kukla (225 gram) zijn overleden.

Corrie (meisje, 211 gram) is door een particulier uit Leiden gebracht. Het is een mooi levendig egeltje.

Arijs (meisje, 164 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze is gevonden op de kermis. Het is een mooi egeltje.

Harry (jongen, 195 gram) is gevonden in Noordwijk en door een particulieruit Leiden naar de opvang gebracht. Hi is iets ondervoed.

Morgana (380 gram) en Anne zijn overleden.

Jantje (jongen, 89 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. hij is gevonden in Bodegraven.

Lino (jongen,  170 gram) is overleden.

Maandag 3 oktober

Meerie (meisje, 183 gram) is door een particulier gevonden in de wijk Meerzicht in Zoetermeer. Ze liep rond op de weg.

Moerbei (meisje, 146 gram) is door een particulier gevonden in Moerkapelle. Ze zat een dag op het grasveld en is te licht.

Balij is geëuthanaseerd.

Sunday is vlak voordat de dierarts hem kon onderzoeken overleden.

Oberon (jongen, 233 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij heeft een flinke snee op zijn neus – het bot is zichtbaar – en vliegeneitjes. De wond bleek van zijn neus tot aan zijn kaak tet lopen en zat vol maden. Oberon is bij de dierenarts geëuthanaseerd.

Danick (jongen, 191 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is te klein.

Pim (jongen, 292 gram) is opgehaald bij de Meerbloemhof. Hij is onderkoeld en heeft vlooien. Omdat er al een Pim (van Pim, Pam en Pet) was, is dit Pim van de Meerbloemhof.

Kukla (meisje, 225 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is zwaar ondervoed en heeftvliegeneitjes.

Pietje (jongen, 61 gram) is gebracht door een particulier uit Nootdorp. Het is een prachtig klein mannetje. 

Zondag 2 oktober

Giulia (161 gram) is overleden.

Lisa (vrouw, 596 gram) is gevonden aan de Wildenberg in de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Ze is gebracht door particulier.  Lisa is ernstig uitgedroogd, onderkoeld en ondervoed. Ook heeft ze een bult bij het linkeroog en een grote borsttumor. Ze is later op de dag overleden.

Snuitje (vrouw, 416gram) is gebracht door een particulier uit Alphen a/d Rijn. Haar prognose is slecht.

Odetje (meisje, 211 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is zwaar uitgedroogd, ondervoed en ijskoud.

Doobey (vrouw, 1130 gram) is uitgezet in de Horsten.

Gab Wildebras (geslacht onbekend, 178 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag, in gezelschap van Gab Wildebras, die eerder filmde bij onze opvang. Het egeltje is gewond; mogelijk een kattenbeet.

Heleen (vrouw, 621 gram) is gebracht door een particulier uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De egel is koud en ondervoed en heeft een zagende ademhaling. Haar prognose is slecht.

Balij (geslacht onbekend, 568 gram) is gevonden in Balijbos. De egel lag daar al een paar dagen bewegingloos.

Nootje (man, 398 gram, maar moet zwaarder zijn) is gebracht door een particulier uit Hazerswoude Rijndijk. Hij is onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd. De prognose is slecht. Ze kreeg het ontzettend benauwd en is daarom vanavond geëuthanaseerd.

Sunday (geslacht onbekend, 684 gram) is goed doorvoed. De egel heeft vliegeneitjes (vooral op kop) en een benauwde ademhaling.

Snuitje en Pjotr (man, 203 gram) zijn overleden.

Zaterdag 1 oktober

Dua, Dost en Salami zijn overleden.

Ook Tia (95 gram) en Eclair (96 gram) zijn overleden.

Senna (meisje, 144 gram) is gebracht door een particulier uit Zevenhuizen.

José (meisje, 136 gram) is gebracht door een particulier uit Hazerswoude Dorp. Het egeltje zat vast in een net, is zwaar onderkoeld en heeft vliegeneitjes.

Giovanni (jongen, 206 gram) is gebracht door en particulier uit de Zoetermeerse wijk Noordhove. Hij is koud en ondervoed.

Giulia (meisje 161 gram) is opgehaald bij de dierenambulance Alphen a/d Rijn. Ze is gevonden in Nieuwkoop. Giulia is te klein om alleen te zijn.

Aletta (meisje, 343 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze heeft teken en vliegeneitjes. Ook zou ze een mank pootje hebben.

Stickey (meisje, 147 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Het is een mooi levendig egeltje.