Zondag 1 oktober

Wassims en Valerie zijn overleden.

Victoria (vrouwtje, 369 gram) is gebracht door een particulier. Ze komt uit Buytenwegh, Zoetermeer. Victoria liep vanochtend de tuin in van de vindster en bleef daar liggen. Ze is koud en uitgedroogd.

Forbes (mannetje, 180 gram) is gebracht door een particulier uit Zoeterwoude. Hij is overdag gevonden op een voetbalveld met veel vliegen om hem heen. Hij heeft ook aardig wat klonten vliegeneitjes.

Coco (vrouwtje, 118 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden Nieuwegein. Coco liep over de weg.

Skippy (vrouwtje, 284 gram) is gebracht door de dierenambulance Wassenaar. Ze is gevonden in Voorburg. Skippy lag op de stoep in de zon. Ze is wat onderkoeld en erg bokkerig/springerig bij aanraken.

Vera is aan het einde van de middag overleden.

Snuitje (mannetje, 177 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Hij lag in de tuin in de zon. Snuitje heeft vliegeneitjes en is er erg slecht aan toe.

Mamsi is overleden.

Ian is overleden. 

Maandag 2 oktober

Snuitje is vannacht overleden.

Cody (mannetje, 1208 gram0 is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Hij pruttelt en heeft waarschijnlijk schimmel.

Paulo (mannetje, 153 gram) lag in de wijk Rokkeveen langs de kant van de weg. Hij is onderkoeld. Paulo is door een particulier naar de opvang gebracht.

Kyla (vrouwtje, 192 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden aan het Kadoelerbos in de wijk Meerzicht. Kyla is mager en liep overdag rond.

Nousja (vrouwtje, 550 gram) is gebracht door  dedierenambulance Woerden. Ze komt uit Nieuwegein. Haar kopje zit vol met teken. De vindster dacht dat ze blind was.

Madelie is geëuthanaseerd.

Santana (vrouwtje, 262 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden aan de Stekelbaarssloot in de wijk Seghwaert. Santana lag al een aantal uren onder een auto en verplaatste zich niet. Ze is mager en mag meer wegen.

Malin (mannetje, 216 gram) is overgenomen van wildopvang Haaglanden. Hij eet niet.

Bonita (vrouwtje, 192 gram) is gebracht door een particulier. Ze komt uit Berkel en Rodenrijs. Bonita werd door vogels aangevallen. Ze heeft erg dunne mest. het is verder een pittig dametje.

Santana is overleden.

Seppe (mannetje, 152 gram) is overgenomen van de dierenambulance Gouda. Hij is gevonden in Gouda. Zijn moeder is dood; twee nestgenoten ook.

Boots (mannetje, 124 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt ook uit Woerden. Boots heeft vliegeneitjes op zijn kop en flanken.

Mauri overleden.

Wopke (vrouwtje, 137 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze komt uit Noordwijk. Wopke zit onder de maden en vliegeneitjes. Haar prognose is niet goed.

Dinsdag 3 oktober

Hope (170 gram) is door een particulier gebracht. het egeltje is gevonden in leidseveen en zit vol maden. Het is meteen naar de dierenarts gebracht. Ze is overleden. 

Kyla is overleden.

Victoria is overleden.

Woensdag 4 oktober

Boots is overleden.

Strooikaas (mannetje, 932 gram) is gebracht door particulieren uit Leiden. Hij was vannacht overreden door een elektrische fiets. Strooikaas lijkt niet gewond; hij loopt gewoon en kan zich oprollen. Hij heeft wel schurft.

Tweety (vrouwtje, 166 gram) is opgehaald in de wijk Dorp in Zoetermeer. Ze zit vol met vlooien en vliegeneitjes en is ondervoed en uitgedroogd. Haar prognose is slecht.

Vuurtje (mannetje, 228 gram maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer, Vuurdoornpark. Vuurtje is ondervoed, uitgedroogd en onderkoeld en heeft vliegeneitjes rond de ogen.

De dierenambulance Denhaag bracht:
Ugo (vrouwtje, 74 gram),
Ultan (mannetje, 82 gram) en
Uras (vrouwtje, 81 gram).
Ze zijn gevonden in Den Haag, zonder moeder.

Reuzenbaby Urbanus (mannetje, 150 gram) is overgenomen van de dierenambulance Gouda. Hij is 3 weken oud. Zijn moeder geëuthanaseerd vanwege madenvraat.

Jelly (vrouwtje, 201 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Dorp, Zoetermeer. Ze lag op de weg, heeft een wondje op de kin en is superslap. Mogelijk is ze aangereden.

Oudje (mannetje, 616 gram) komt uit een tuin in de wijkOosterheem. Hij heeft een dikke linkerpoot met wond, loopt mank en heeft een pruttel en schurft. 

Donderdag 5 oktober

Marlon is overleden. 

Micha (mannetje, 232 gram) is door een particulier gebracht. Hij komt uit Leiden liep overdag over de weg. Micha is ondervoed. 

Loa (vrouwtje, 231 gram) is gebracht door een particulier. Ze lag stil op een grasveld in het Bentwoud. Loa is erg mager en heeft vliegeneitjes.

Oudje is geëuthaniseerd.

Vrijdag 6 oktober

Misha en Jelly zijn overleden.

BoeBoe (mannetje, 100 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Voorburg. BoeBoe is in een coeveuse gezet. 

Connor (mannetje, 947 gram) is gebracht door een particulier. Hij komt uit Woerden.
Connor heeft in de berging vastgezeten; niemand weet hoe lang.

Wobke is geëuthanaseerd.

Peukie (mannetje, 157 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Hij liep in de wijk Zegwaart alleen over straat.

De kinderen van Yentl zijn gewogen: 
Yari (mannetje, 124 gram)
Yonna (vrouwtje, 124 gram)
Yogi (mannetje, 124 gram)

Damy is overleden.

Melchior (754 gram, geslacht onbekend) is gebracht door de dierenambulance Leiden. De egel heeft zeer waarschijnlijk een ongeluk gehad: het kopje staat scheef, de egel valt om en heeft bloed op borst. Hij of zij is naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Herman (mannetje, 1275 gram), Marcus (mannetje, 1165 gram) en Tamy (mannetje, 1216 gram) zijn vandaag uitgezet in het Delftse Hout. 

Zaterdag 7 oktober

Calliope, Tweety en Flavia zijn overleden.

Angelia (1210 gram) is naar een open tuin in Leiden.

Job (1393 gram) is naar een open tuin in Zoetermeer.

Bally (295 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel is ook in Woerden gevonden. Hij of zij heeft in een rattenval klem gezeten. Er zijn gelukkig geen verwondingen gezien. Wel zit de egel onder de vliegeneitjes. Er zijn nog geen maden. De egel zou meer mogen wegen en is onderkoeld. 

Cornelia (vrouwtje, 493 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Park Cronesteyn in Leiden. Cornelia lag op het fietspad. Ze is mager en onderkoeld en zit vol met vliegeneitjes.

Flubbelewubsie (mannetje, 174 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Het egeltje heeft vliegeneitjes en een paar teekjes, is slap en ellendig.

Koosje (mannetje, 256 gram) is dicht bij een doorgaande weg in de wijk Oosterheem gevonden. Hij is wat mager.

Sinead (vrouwtje, 184 gram) is gevonden in Woerden door de dierenambulance Woerden naar onze opvang gebracht. Het diertje zou mank lopen. Ze is onderkoeld en heeft vliegeneitjes en vlooien.

Zondag 8 oktober

Cornelia is overleden. 

Hans W (mannetje, 1020 gram) is uitgezet in Nootdorp. 

Flubbelewubsie is overleden.

Rotsje (vrouwtje, 230 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in Rotterdam. Rotsje zat in een garage. Ze heeft daar maximaal 24 uur gezeten.

Nowie (vrouwtje, 644 gram) en Asti (mannetje, 715 gram) zijn naar een gesloten tuin in Alphen a/d Rijn.

Henk is overleden. 

Limburg (mannetje, 420 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Hij is uitgedroogd en mager.

Anoesjka (vrouwtje, 704 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Ze is gevonden in het Bentwoud. Anoesjka heeft diverse afgebroken stekels en een wond met maden.

Maandag 9 oktober

Limburg en Sinead zijn overleden.

Tyboa (vrouwtje, 1344 gram) komt uit een open tuin in Pijnacker. De egel pruttelt en hoest.

Niemeyer (mannetje, 1419 gram) is uitgezet in de wijk Noordhove.

Boris (mannetje, 1105 gram) is uitgezet in Woerden.

Dotje (vrouwtje, 173 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze komt uit Nieuwegein. Dotje heeft veel vliegeneitjes op haar kopje.

Trick (65 gram) en Treat (62 gram) komen uit Gouda. Ze zijn een dag of tien oud en erg mager.

Dinsdag 10 oktober

Biesje (mannetje, 333 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Delfgauw. Biesje heeft vlooien en teken.

De dierenambulance Woerden bracht twee egels:
Jelte (mannetje, 433 gram). Gevonden in Nieuwegein. Mager, uitgedroogd, vlooien en teken.
Joppe (mannetje , 124 gram). Gevonden in Woerden. Is een moederloos weesje met vliegeneitjes.

Ook de dierenambulance Leiden bracht twee egeltjes:
Dikkie (mannetje, 220 gram). Een pubertje vol met vliegeneitjes.
Dunnie (mannetje, 195 gram). Vol met vliegeneitjes en teken. Dunnie is in de loop van de avond overleden.

Partou (mannetje, 753 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij heeft vliegeneitjes en maakt geluid bij de ademhaling.

Worf (mannetje, 204 gram) is gebracht door een particulier. Hij si gevonden bij het Wigeliapark in Zoetermeer. Het is een slap, spugend mannetje.

Maxi (165 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Pijnacker. Max zat vanmiddag op de stoep te zitten, in de zon. Hij heeft veel vliegeneitjes, spleetogen. Hij is enorm bokkig en probeert te bijten.

Dotje is overleden.

Ylana (vrouwtje, 128 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Noordwijk. Ylana werd aangevallen door een roofvogel. Ze heeft geen wondjes, maar wel een heleboel andere ellende. Ylana is stervende.

Woensdag 11 oktober

Ylana is overleden. 

Ook Bore is overleden. 

Winnie (vrouwtje, 160 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Harmelen. Winnie is mager (hoort ca. 2x zo zwaar te zijn), koud en uitgedroogd.

Mickey is overleden.

De dierenambulance Woerden bracht twee egels:
Vaatdoek (mannetje, 315 gram, maar hoort 2x zo zwaar te zijn). Uitgedroogd, uitgemergeld, onderkoeld, vlooien teken en vliegeneitjes. GEvonden in linschoten. 
Druifje (vrouwtje, 221 gram). Klein, maar lijkt niks bijzonders te mankeren. Gevonden in Nieuwegein.

Donderdag 12 oktober

Winnie en Vaatdoek zijn overleden. 

Bingo is met haar kinderen uitgezet in een open tuin in Noordwijkerhout.

Ilario (mannetje, 148 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij heeft vlooien, teken, maden en vliegeneitjes. Ilario mag zeker 150/200 gram zwaarder zijn. Hij is gevonden op straat in Nieuwegein.

Messi (219 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in de wijk Rokkeveen. Messi lag overdag opgerold op het randje van een stoep, midden in de regen. Hij mag ietsje dikker zijn.

Peukie is overleden.

Loessie (vrouwtje, 742 gram) is gebracht door een particulier uit Roelofarendsveen. Ze is uitgedroogd, ondervoed en licht onderkoeld. Loessie lag bij de vinder op de oprit.

De dierenambulance Woerden heeft twee egels gebracht uit Nieuwegein:
Rio (mannetje, 1141 gram). Pruttelt en is benauwd.
Ria (vrouwtje, 918 gram). Lag naast Rio en is wat apatisch.

Vrijdag 13 oktober

Jelte is overleden. 

Iris (vrouwtje, 229 gram) is gebracht door een particulier uit Voorburg. Ze is ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd en ze heeft vlooien.

Gouda (vrouwtje, 1050 gram) en kids Giel (mannetje, 489 gram), Gio (mannetje, 466 gram), Gaby (vrouwtje, 463 gram) en Gina (vrouwtje, 583 gram) zijn naar een open tuin in Ammerstol gebracht.

Rico (mannetje, 229 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij liep in Harmelen op de weg. Rico is mager en onderkoeld. Hij had maden in zijn linkeroog, die we hebben kunnen verwijderen en is erg zwak.

Autumn (vrouwtje, 255 gram) is gebracht door een particulier met een tuin. Ze is de kleinste van het nest en wankelde bij het lopen.

Reina (vrouwtje, 216 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Rijnsburg in gezelschap van teken en vlooien. Ze is verzwakt.

Zaterdag 14 oktober

Kleine Messi is helaas overleden.

Ook Iris is overleden.

Alaina (vrouwtje, 836 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden bij het Balijbos en lag in de zon. Alaina is nat, koud en mager zen ze staat te schudden. Haar mest is dun.

Yoekie (meisje, 183 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel is gevonden in Nieuwegein. Ze is onderkoeld en heeft vliegeneitjes. 

Pylama (vrouwtje, 216 gram) is gevonden in Berkel en Rodenrijs en door een particulier gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en net uitgekomen maden, vlooien en gelige diarree en is mager, onderkoeld en vrij apathisch.

De kids van Juliana (Johanna, Jacobus en Josina) zijn verhuisd naar een recreatiepark in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ilario is overleden.

Juliana (vrouwtje, 792 gram), Veekay (mannetje, 949 gram), Hook (mannetje, 975 gram) en Framboosje (vrouwtje, 725 gram )zijn vandaag uitgezet in het Delftse Hout.

Kleine Maxi is overleden.

Cissy (vrouwtje, 173 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden naar onze opvang gebracht. Ze werd aangevallen door eksters. Cissy heeft vliegeneitjes en een nare wond op de rug met forse maden.

Dimi (mannetje, 171 gram) is gebracht door een particulier uit Koudekerk a/d Rijn. Hij zat voor de deur. Het is een mooi mannetje.

Zondag 15 oktober

Rico is gisteravond overleden.

Worf en Paulo zijn  ook overleden.

Hylke (mannetje, 248 gram) is gebracht door een particulier uit Rotterdam,  Hilligersberg. Hylke moet 2 x zo zwaar zijn. Ondervoed, onderkoeld, uitgedroogd.

Elwin (mannetje, 300 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer, wijk Noordhove. Elwin hoort 2 x zo zwaar te zijn. Uitgedroogd, onderkoeld en ondervoed.

Ugo is overleden.

Cissy is begin van de middag overleden.

Moeder Greetje en Gert (mannetje, 116 gram), Gerda (vrouwtje, 130 gram) en Gerdina (vrouwtje, 125 gram) zijn gevonden in Hellevoetsluis en door een particulier gebracht. De grote egel zat op een rottige natte plek in de tuin. De vinders hadden speciaal een mooi nieuw egelhuis gekocht en wilden hem of haar overplaatsen. De grote egel scheurde er vandoor. Er bleken vier kleintjes te liggen. Een daarvan was helaas overleden. De andere drie waren koud, ondervoed en uitgedroogd.

Bartelomeus (mannetje, 271 gram) is gevonden in Katwijk. Hij is gebracht door de dierenambulance Leiden. Bartelomeus liep te wankelen in de tuin. Het is een mooi mannetje, maar wel erg onrustig en hij heeft okergele dunne mest.

Zuliani (mannetje, 213 gram) is vanmiddag gebracht door een particulier. Hij is gevonden in de wijk Rokkeveen. Zuliani is ijskoud en heeft vliegeneitjes en schurft.

Maandag 16 oktober

Pylama is overleden.

Lauri (vrouwtje, 205 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden aan de kant van de weg aan de Lammerweide in de wijk Seghwaert. Lauri is koud en erg zwak en ze heeft vliegeneitjes.

Kelby (mannetje, 207 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Woerden. Kelby is koud en hij zou wat meer mogen wegen. Gelukkig heeft hij geen vliegeneitjes.

Lauri is halverwege de middag overleden.

Survivor (mannetje, 240 gram) is gevonden in de wijk Oosterheem. Hij heeft vliegeneitjes en is ondervoed en onderkoeld.

Trassie (mannetje, 151 gram) is gevonden in de wijk Rokkeveen aan het Glanswit. Hij lag op de weg.

Dierenambulance Leiden bracht drie egels:
Grandpa (mannetje, 587 gram). Hij komt uit Oegstgeest. Grandpa liep bij een buitenschoolse opvang over het terrein te waggelen.
Dwarrel (vrouwtje, 163 gram). Ook zij komt uit Oegstgeest. Ze liep overdag rond bij een kinderopvang.
Colette (vrouwjte, 216 gram). Zij komt uit Leiden. Colette liep ook overdag rond en ook bij een kinderopvang.

Alaina is overleden.

Gilbert (mannetje, 240 gram) is gebracht door een particulier. De egel komt uit Bleiswijk. Hij lag langs het voetpad in een park. Gilbert heeft schimmel en vliegeneitjes.

Ariel (vrouwtje, 652 gram) en Yuki (mannetje, 588 gram) zijn naar een gesloten tuin in Gouda.

Sassy (vrouwtje, 223 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in een tuin in Sassenheim. Ze is koud, slap, ondervoed en ellendig.

Knakworst (geslacht onbekend, 402 gram) is stijf en koud. De egel zou een week in een worstenmakerij vast hebben gezeten met een draad om zijn linkervoorpoot en heeft daar een gapende stinkende ontstoken wond tot onder de kin. De egel is helaas meer dood dan levend.

Meisje Snoop Doggy Dog (vrouwtje, 172 gram) is gevonden in Oegstgeest in de tuin en was daar niet gewenst, omdat de hond haar wellicht zou opeten.

Elwin is vanavond overleden.

Lynn (vrouwtje, 272 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Het is vermoedelijk een eenlingetje en ze is groot voor haar leeftijd. Het is een mooi egeltje.

Yakkie (256 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. De egel zat voor iemands voordeur en heeft flink wat teken.

Dinsdag 17 oktober

Sassy en Knakworst zijn overleden.

Ook Dwarrel en Grandpa zijn  overleden.

Bartje (mannetje, 604 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Hij was mager, onderkoeld en uitgedroogd. Zijn prognose was slecht en hij niet veel later overleden.

Colette is overleden.

Splinter (mannetje, 153 gram) is gebracht door een particulier uit Waddinxveen. Hij is mager en koud en heeft schurft.

Britta (vrouwtje, 327 gram) is gebracht door een particulier uit Rotterdam, Zevenkamp. Ze is mager en schurftig. Haar rechtervoorpoot doet een beetje vreemd.

Lotje (vrouwtje, 143 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer, Perengaarde. Het is een mooi meisje, maar ze hoort zwaarder te zijn.

Simba (mannetje, 278 gram) is gebracht door een particulier. Hij heeft vliegeneitjes en is te klein. Simba is gevonden bij ’t Lange Land in Zoetermeer.

Raffi (vrouwtje, 1235 gram) en Roderick (mannetje, 1102 gram) zijn uitgezet in Schoonhoven.

P.P. (Prinsesje Prik) (vrouwtje, 174 gram) is gebracht door een particulier uit Stompwijk. Ze is gevonden op een paardenmanege. PP zit onder de vliegeneitjes en is koud.

Poppedop (vrouwtje, 153) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in de wijk Noordhove in Zoetermeer. Het is een mooi klein egeltje, maar ze is te klein om met deze kou alleen buiten rond te lopen.

Pollewop (vrouwtje, 100 gram) is gevonden in Katwijk en door de dierenambulance Leidengebracht. Het is een mooi klein egeltje.

Madefien (vrouwtje, 240gram) is gevonden in Leiden. Ze lag verzwakt op straat. Ze had een wond aan haar knie linksvoor en een verwond, mogelijk gebroken, linkerachterpootje. Op beide plekken zaten heel veel kleine maden. Ze was er erg slecht aan toe en de chauffeur van de dierenambulance Den Haag was zo lief haar naar de dierenarts te brengen voor euthanasie.

Ukkepukkie (mannetje, 1375 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Oudewater. Ukkepukkie zou maden hebben, maar dat bleken een paar teekjes te zijn. Ook pruttelt hij een beetje.

Piet (mannetje, 213 gram) is gebracht door een particulier uit Oegstgeest. Piet is mager, koud, uitgedroogd en erg zwak. Hij heeft vliegeneitjes en veel kleine teekjes over zijn hele lijf.

Guilbert is geëuthanaseerd.

Soy (vrouwtje, 317 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Ze komt van de Witgeellaan in de wijk Rokkeveen. Soy is ondervoed en uitgedroogd en ze heeft vliegeneitjes. 

Woensdag 18 oktober

Coco, Ukkie en Piet zijn overleden.

Byakko (geslacht onbekend, 253 gram) is gebracht door een particulier uit Bergschenhoek. Het egeltje is koud en ondervoed.

Baho (mannetje, 255 gram) is gebracht door een particulier uit de wijk Noordhove.

Isidoro blijkt een mannetje te zijn.

Olivia (vrouwtje, 275 gram) is gebracht door een particulier uit Katwijk. Ze heeft teken, vliegeneieren en maden. Ze is naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Connor (mannetje, 1015 gram), Frankie (mannetje, 1157 gram), Elmo (mannetje, 657 gram) en Damini (mannetje, 1075 gram) zijn uitgezet in het Delftse Hout.

Jayden (mannetje, 169 gram) en Joy (vrouwtje, 118 gram) zijn overgenomen van de dierenambulance Gouda. Ze zijn gevonden in Oudekerk a/d IJssel. De egeltjes zijn te klein om alleen rond te lopen.

Ook Sunna (vrouwtje, 104 gram) is gebracht doro de dierenambulance Gouda. Zij liep in Waddinxveen alleen op een parkeerterrein. Ze zou iets zwaarder moeten zijn.

Honey (vrouwtje, 250 gram) komt uit Noordwijk. Ze is gebracht door de dierenambulance Leiden. Honey heeft vieze mest.

Pancake (vrouwtje, 336 gram) komt uit Leiderdorp. Ze lag anderhalve dag bij het huis van de persoon die haar gebracht heeft. Pancake is al snel overleden. 

Donderdag 19 oktober

Yahweh (geslacht onbekend, 179 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Het egeltje is gevonden voor een deur in Leiden. Het is een mooi klein egeltje.

Forbes is gisteravond overleden.

Honey is overleden.

Eifel (mannetje, 1210 gram) is gebracht door een particulier. Hij komt van de Eifellijn in de wijk Noordhove. De egel heeft opgesloten gezeten in de schuur van de vinder en wordt even in de gaten gehouden.

Dirk (mannetje, 172 gram) is gebracht door een particulier. Hij komt uit Leiden. Dirk liep bij een bouwplaats rond. Hij mag meer wegen.

Sytse (mannetje, 1002 gram) is uitgezet in Leiden. 

Loessie is geëuthanaseerd. 

Soy is overleden. 

Boaz (mannetje, 312 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Bodegraven. Boaz is tot twee keer toe onder de struiken gezet maar liep steeds het voetpad op. De vindster vertrouwde het niet en heeft de dierenambulance gebeld.

Ook Bernie (mannetje, 181 gram) is door de dierenambulance Woerden gebracht. Bernie komt uit Waarder. Hij is daar in het water gevallen en daaruit gered, maar hij heeft het erg zwaar nu.

Moana (vrouwtje, 790 gram) is vanavond naar een gesloten tuin in Meerzicht gebracht. 

Joey (mannetje, 125 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij komt uit Leiden. Joey zit onder de vliegeneitjes en vlooien.

Ook Mamasita (vrouwtje, 528 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Voorhout. Mamasita is mager en wat koud en sleept met haar linkerachterpootje. Haar edele delen zijn wat rozig en ze heeft opgezette tepels. Naar eventuele kleintjes wordt uitgekeken. 

Vrijdag 21 september

Ypie en Bolke zijn overleden. 

Jinxy (vrouwtje, 305 gram) is gebracht door een particulier uit Rotterdam, Hilligersberg. Ze heeft schurft. 

Karin (vrouwtje, 274 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Ze lag ijskoud en drijfnat in de regen op straat aan de Witgeellaan, wijk 18, in Zoetermeer. 

Lev (mannetje, 702 gram en Leo (mannetje, 546 gram) zijn naar een gesloten tuin in Zevenhuizen gebracht. 

Eggie (mannetje, 1149 gram) is door een vrijwilliger opgehaald uit een open tuin in Gouda. Hij hoest.

Klaver (vrouwtje, 233 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden op een pad bij het Noord Aa in Zoetermeer. Ze is mager en enigszins uitgedroogd.

Floris (mannetje, 149 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Hij is gevonden in Pijnacker. Floris is mager en koud en hij heeft vliegeneitjes. Zijn prognose is slecht.

Mamasita is geëuthanaseerd.

Ook Alexandra is geeëuthaniseerd.

Floris is overleden.

Beppie (vrouwtje, 274 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in de Meerzicht. Ze is te klein om alleen rond te lopen.

Zaterdag 22 oktober

Joey is overleden.

Droppie (mannetje, 214 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is gevonden in Nieuwegein. Droppie lag al zeker 1,5 dag buiten bij een struik (in de regen). Hij was uiteraard nat en steenkoud, maar gelukkig is hij al aardig opgewarmd in de ambulance. Verder is hij erg slap en ellendig.

Riesje (151 gram) is vanmorgen gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Leiden door de hond van de vinders. Het is een prachtig klein alert mannetje.

Middenstip (mannetje, 234 gram) is vanochtend gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Rijnsburg. Middenstip kwam schuddend en koud binnen. Hij lag vanaf gisterenmiddag op een lap kunstgras (dus ook in de regen).

Zondag 23 oktober

Karin en Loa zijn overleden.

Tsegeweni (vrouwtje, 113 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in het Binnenpark in Zoetermeer. Het is een mooi babyegeltje.

Noor (vrouwtje, 618 gram), Skip (mannetje, 514 gram) en Papai (mannetje, 575 gram) zijn vanmiddag naar een gesloten tuin in de wijk Oosterheem gebracht. 

Piastri (698 gram) en Putri (749 gram) zijn naar een gesloten tuin in Oegstgeest gebracht. 

Moony (mannetje, 887 gram) is uitgezet in Mierlo. 

De dierenambulance Leiden bracht:
Nelson (mannetje, 320 gram). Gevonden in Katwijk. Hij hoort zwaarder te zijn. Nelson is ondervoed en onderkoeld. Hij heeft teken en vlooien en vieze dunne mest. Gevonden in Katwijk.
Stekeloosje (vrouwtje, 206 gram). Gevonden in Leiderdorp. Ze hoort zwaarder te zijn. Stekeloosje heeft schurft, vlooien, vliegeneitjes, teken en vieze dunne mest.
Kweenie (geslacht onbekend, 577 gram). Gevonden in Voorschoten. Ze was broodmager en ijskoud en had vlooien en vliegeneitjes. Kweenie stierf kort na binnenkomst.

Jadzia (mannetje, 230 gram) is gebracht door de dierenambulance Den Haag. Hij heeft vliegeneitjes en schuft en is mager. 

Petunia (vrouwtje, 144 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in de omgeving van de Petuniatuin, wijk 24, in Zoetermeer. Het is een mooi, parmantig dametje. Ze is er heilig van overtuigd dat ze geen moeder meer nodig heeft. 

Maandag 23 oktober

Boaz is overleden.

Ook Jadzia is overleden.

Okkie (geslacht onbekend, 341 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Het egeltje heeft schimmel.

Nelson is overleden.

Woellie (mannetje, 205 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij komt uit Voorschoten. Woelie is koud, kaal en zit onder de vliegeneitjes.

Zoë (vrouwtje, 120 gram) en Alec (mannetje, 127 gram) zijn gebracht door een particulier. Ze zijn gevonden aan de Zijlberg in Zoetermeer. De egeltjes hebben allebei veel miniteken op hun lijf en zitten niet mooi in de stekels.

Redwood (mannetje, 227 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Woerden.
Van de week is een familielid gebracht: Monty (vrouwtje, 207 gram). Zij komt uit Montfoort. Monty is zwak en zou meer moeten wegen.

Jade (vrouwtje, 129 gram) is gebracht door een particulier. Ze komt uit Leiden. Jade liep vanmiddag in de poort achter de tuin van de vindster. Ze is een pittige tante, maar te klein voor dit moment.

Woelie is vanavond overleden.

Ook BoeBoe is overleden.

Dinsdag 24 oktober

Tsegeweni is overleden.

Sjeffin (vrouwtje, 227 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in de wijk Rokkeveen.

Lila (vrouwtje, 185 gram) is overgenomen van de dierenambulance Gouda. Ze is graatmager en ernstig uitgedroogd. Ze schudt.
Ook Blue (mannetje, 152 gram) is gebracht door de dierenambulance Gouda. Hij is mager en uitgedroogd .
Beide egeltjes zijn gevonden in Gouda.

Mossie (vrouwtje, 149 gram) is gevonden in Leidschenveen.

Hornbach (mannetje, 259 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is in Woerden gevonden, midden in een niet nader te noemen doe-het-zelfzaak.

Monty is overleden.

Papasito en Geintje zijn geëuthanaseerd.

Rotjeknor (ca. 350 gram) is gevonden in Rotterdam. De egel was stervende, met grote pakketten vliegeneitjes om de kop en in de bek. Talloze maden speelden tikkertje in zijn neus en bek. De egel is meteen naar de dierenarts gebracht voor euthanasie.

Lila is overleden.

Woensdag 25 oktober

Mossie en Treat zijn overleden.

De baby’s van Paula, die op 14 september jl. zijn geboren, hebben namen gekregen: Pita en Phoebie. Het zijn allebei meisjes.

Trick is overleden.

Wanda (vrouwtje, 435 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze hoort ca. 200 gram zwaarder zijn. Wanda is mager, uitgedroogd en onderkoeld. Ze is gevonden in Leiden.

Rense is geëuthanaseerd.

Hopie Ellende (mannetje, 230 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Oegstgeest. Het egeltje had een zwaar pompende en piepende ademhaling en hield zijn bekje open. Hij is met spoed geëuthanaseerd.

Deejay (mannetje, 275 gram) is gebracht door een vrijwilliger van de opvang. Hij is gevonden in de wijk Oosterheem en lag tegen een huis aan. Deejay is te klein om de huidige koude in zijn eentje te overleven. 

Donderdag 26 oktober

Blue, Kelby en Beppie zijn overleden.

Pluun (geslacht onbekend, 212 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Het egeltje komt uit Zoeterwoude Dorp. Hoort zwaarder te zijn.

Clio (vrouwtje, 168 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Bodegraven. Mag wel zwaarder zijn.

De dierenambulance Leiden bracht drie egeltjes:
Erwin (mannetje, 236 gram) is gevonden in Leiden. Hij mag wel zwaarder zijn.
Allesa (vrouwtje, 108 gram) is gevonden in Leiden. Ze is erg zwak.
– Het derde egeltje lag te stuiptrekken en is weggebracht voor euthanasie.

Allesa is overleden.

Vrijdag 27 oktober

Ezra (vrouwtje, 125 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Ezra is een mooi klein egeltje dat ergens voor de deur zat.

Urbanus is overleden. 

Ook Wanda is overleden. 

Xella (vrouwtje, 138 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Ze is gevonden in de wijk Oosterheem. Xella lag voor de deur.

Juke (mannetje, 220 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer, wijk Rokkeveen. Hij mag meer wegen.

Baho blijkt een vrouwtje te zijn. 

Barones (vrouwtje, 1145 gram) is naar een open tuin in Voorschoten gebracht. 

Vivianne (vrouwtje, 664 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden. Ze heeft schurft en mist hierdoor flink wat stekels.

Harry (mannetje, 830 gram) is vanavond teruggebracht naar ‘zijn’ open tuin in Reeuwijk.

Hortensia (vrouwtje, 950 gram) is naar open tuin in Gouda gebracht. 

Naomi (vrouwtje, 299 gram) is gebracht door een particulier uit Hazerswoude-Rijndijk. Ze is daar ook gevonden. Naomi is zwak. Ze zou veel meer moeten wegen. 

Zaterdag 28 oktober

Tilly (ren 1) is overleden. 

Ook Clio en Erwin zijn overleden. 

Carpaccio (vrouwtje, 203 gram) is gebracht door een particulier uit Hillegersberg (de vinders van Jinxy). Het is een mooi kleintje met een wat bol buikje; gevonden bij de slager voor de deur. 

Boppie (mannetje, 148 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in de wijk Oosterheem. Boppie zat langs de kant in het natte gras en is veel te klein om nu alleen buiten in de kou rond te hobbelen.

Brammetje (mannetje, 242 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Montfoort en lag in het natte gras. Brammetje is ijskoud, nat en niet in z’n hum.

Tiger Lilly (vrouwtje, 598 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in Bleiswijk. Tiger Lilly is erg mager en uitgedroogd en ze heeft dunne mest.

Partou is overleden. 

Zondag 29 oktober

Joep (mannetje, 131 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij hoort zwaarder te zijn. 

Naomi is overleden.

Tinus (mannetje, 142 gram maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer, wijk Meerzicht.

Arend (mannetje, 164 gram maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een vrijwilligster van de opvang. Hij is gevonden in Zoetermeer, wijk Meerzicht.

Bikkel (mannetje, 286 gram maar hoort zwaarder te zijn) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer, wijk Buytenwegh. Bikkel is onderkoeld en heeft volop vlooien en enkele teekjes.

Brammetje is overleden.

Maandag 30 oktober

Yoekie is overleden.

Buddy (vrouwtje, 129 gram) is gevonden in Zevenkamp, Rotterdam. Ze is te licht en onderkoeld.

Boukje (mannetje, 310 gram) is onderkoeld en uitgedroogd. Hij is gevonden in Waddinxveen.

Bas (mannetje, 119 gram) lag in Leiden op een stoep. Hij is onderkoeld.

Sven (mannetje, 510 gram) is gevonden in Pijnacker met een zak chips over zijn kop.

Sem (mannetje, 670 gram) is gevonden in het Bentwoud. Hij lag midden op het veld. Sem is onderkoeld en zou meer moeten wegen.

Moana (vrouwtje, 790 gr m) is uitgezet in de wijk Meerzicht, Zoetermeer.

Rainbow (vrouwtje, 448 gram) is gevonden in Oegstgeest. Ze was zwak en uitgedroogd. Rainbow is niet veel later overleden.

Boukje is overleden.

De dierenambulance Leiden bracht twee egels:
Tucker (mannetje, 308 gram). Hij komt uit Voorschoten. Tucker lag in een tuin en is zwak.
Giorgio (mannetje, 660 gram). Hij komt uit Katwijk. Giorgio heeft een fikse reutel.

Dinsdag 31 oktober

Bas is overleden.

Ween (mannetje, 146 gram) is gevonden in Zoetermeer, wijk Oosterheem. hij is ijskoud en drijfnat.

Giorgio is  vanmiddag geëuthanaseerd. Zijn kop zat onder de kleine maden.

Jimmy (naam was al gegeven) (vrouwtje, 329 gram) lag op straat in Waddinxveen. Het is een mooie egel. Ze is moe en wat verzwakt.

Moffel (vrouwtje, 281 gram) is gevonden aan de Voorweg in Zoetermeer. Ze pruttelt erg.

Zelda (vrouwtje, 484 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. De egel mag zwaarder zijn; ze heeft veel teken en vlooien. Ze is gevonden in Nieuwegein.

Ook Babadooh (mannetje, 174 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij was ernstig verzwakt. Babadooh is gevonden in Harmelen. Hij is niet veel later overleden. 

Tucker is overleden.