30 september

Twee doortastende jongedames uit Rokkeveen vonden een kleine peuter-egel en hebben hem naar de opvang gebracht. Goed gedaan meiden! Ze hebben het egeltje Sofia genoemd.

Emily (links) en Beau (rechts) met egeltje Sofia

Binnengekomen: Geluk, een manneke van 250 gram uit Woerden. Het net waarin hij vast was komen te zitten zat nog om zijn nek. Met vereende krachten hebben we het eraf gepeuterd. Hij heeft nu lekker gegeten en gaat uitrusten van alle ellende.

Triest verhaal: een mevrouw uit Rotterdam was met spoed naar de opvang gekomen met een klein egeltje. Onderkoeld, ondervoed en uitgedroogd. Helaas kwamen al  haar inspanningen te laat.  Blondie heeft het niet gered.

29 september

Vier kleuters vandaag:

Mario, heeft vastgezeten in net met R. voorpoot. Kan poot niet belasten. Had veel vliegeneitjes en is zwak.

Billy, 172 gram. Heeft vastgezeten in net met R. voorpoot. Poot is gezwollen maar lijkt ok.

Bella, 144 gram heel koud en ondervoed

Fabia, waarschijnlijk zusje van Wouter (zelfde adres) met een huidaandoening, waarschijnlijk schimmel.

28 september

Twee kleintjes binnengekregen vandaag:

Badluck uit Reeuwijk. Hij had twee verlamde achterpootjes en moest helaas door de dierenarts worden geëuthanaseerd.

Wouter uit Zoetermeer. Hij had diverse wondjes en heel veel vliegeneitjes. Ook was hij veel te mager en uitgedroogd. De parasieten zijn verwijderd en hij ligt lekker op een warmtematje. Hij heeft al diverse maaltijden genuttigd.

27 september

Hope (binnen sinds 19 december) werd ondanks ingezette medicatie steeds benauwder. De dierenarts besloot haar te laten inslapen.

Dierenambulance Woerden kwam met een egeltje dat had vastgezeten in een voetbalnet. Het was er zo slecht aan toe dat ook deze is geëuthanaseerd door de dierenarts. Ze was FC Woerden genoemd.

26 september

Binnengekomen zijn

Cruz, mannetje van 298 gram uit Bleiswijk, uitgedroogd, ondervoed, onderkoeld, heel veel vliegeneitjes rond anus, tussen stekels op zijn achterste en in liezen.

Pelle, 118 gram, man, peutertje, te klein, onderkoeld.

23 september

Binnengekomen is Lianne uit Alphen aan de Rijn. Ook al een slachtoffer van een fruitnet. Ze heeft opgezette tepels dus waarschijnlijk had ze ergens een nestje. Maar misschien moet ze nog bevallen. We kunnen alleen hopen en afwachten.

Arme zwakke Moezel (binnengekomen 17 september) heeft vannacht de strijd opgegeven.

21 september

Helaas is Mental Theo vandaag overleden.  Hij kwam eergisteren binnen, totaal verzwakt en uitgedroogd. Hulp kwam te laat.

20 september

Vandaag zijn binnengekomen:

Govert uit Gouda. Had wonden in nek en schouder, waarschijnlijk hondenbeet. Heeft antibioticum gehad en pijnstiller.

Lana uit Zoetermeer. een ontzettend schimmelig en kaal meiske. We gaan ons uiterste best voor haar doen.

Luna

19 september

Lily (binnen sinds 15 september) heeft vannacht  2 kleintjes gekregen. We laten moeder en kids zoveel mogelijk met rust.

Binnengekomen zijn: Mental Theo, een mager mannetje met vliegeneitjes. Ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd. Hij krijgt een infuus en aansterkende voeding.

Hope, een benauwd vrouwtje uit Voorschoten. Hope weegt 447 gram.

18 september

Arjen was een mager, koud en uitgedroogd mannetje van 609 gram uit Woerden. Hij schudde behoorlijk.  Een warmtemat en Ringers Lactaat hielpen helaas niet. Hij is overleden.

Kleine, schimmelige en schurftige Amber (binnen 15 september) heeft de strijd verloren. Ze is vanmiddag overleden.

Uitgezet in Bentwoud: Zonnetje (binnengekomen 17 juli), Mientje (binnengekomen 15 juli, ( Claudia (binnengekomen 29 juli) en Duke (binnengekomen 15 augustus).

Claudia

Mientje

Zonnetje

17 september

Gebracht door dierenambulance Den Haag: Klein jong egeltje, 149 gram, bloed op en uit zijn neus, aangepikt door eksters en waarschijnlijk aangereden, geslacht onbekend, Sophiaplaats, Zoetermeer. Ondervoed en onderkoeld. Helaas is het hummeltje vanmorgen door de dierenarts geëuthanaseerd.

Vanavond opgehaald een zwak vrouwtje van 450 gram. Ze zou 2x zo veel moeten wegen. Ze loopt goed maar valt steeds om naar rechts. Ze heeft een infuus gehad en pijnstiller. Ze heeft al gegeten. We houden haar in de gaten. Ze is Moezel genoemd.

Voor Benjamin (eergisteren binnengekomen) kwam alle hulp te laat. Hij is vannacht helaas overleden.

16 september

Uitgezet worden vanavond Cora (binnen sinds 25-7) en Indy (binnen sinds 22-7). Ze gaan in het Binnenpark wonen.

Vanmorgen wachtte ons een tragedie: de kleintjes van Prikkie die gisteren geboren waren lagen koud in een hoek. 1 was al overleden, de andere twee waren steenkoud.  Ze zijn zo snel mogelijk opgewarmd en gevoed door het team maar voor een van de twee kwam alle hulp toch nog te laat. Er is er nu nog eentje over: Peter.  Hij gaat niet terug naar moeder Prikkie omdat we niet weten waarom ze ze verstoten heeft.

15 september

Binnengekomen zijn:

Amber uit Zevenhoven, een schurftig en schimmelig meiske van 244 gram.

Lily uit Koudekerk, zij is mogelijk zwanger.

Benjamin uit Zoetermeer, Het is een manneke van 169 gram. Hij lag slap en hijgend op de stoep. Benjamin heeft dunne mest. Hij heeft een warmtemat

Prikkie (binnengekomen 20 augustus) is bevallen van drie baby’s. Misschien worden het er nog meer. We laten ma en kroost met rust.

Arme Bosje zat in het Vreebos te Zoetermeer klem tussen 2 paaltjes. Ze had een open botbreuk aan haar R. achterpoot. Ze is vanmorgen geëuthanaseerd door de dierenarts.

14 september

Gebracht door DA Woerden: Els, een vrouwtje van 1004 gram gevonden in Nieuwegein. Achtergrond is een beetje vaag, mogelijk aangereden de avond ervoor, er zou bloed gezien zijn. Heel alert en zichtbaar gezwollen tepeltjes. Wellicht zwanger of net bevallen. Contact opgenomen met DA en vindster maar tot nu nog niks wijzer.

Later kwam Jacob, een klein ding van 100 gram met vliegeneitjes en vlooien, uitgedroogd en onderkoeld. Gevonden in Bergschenhoek aan de Jacobus Visser straat. Mag wel een keer zoveel wegen.

12 september

Vrijgelaten in Rheden zijn de volgende gelukkigen:

Linda (binnen sinds 13-8), Fuji (binnen sinds 19-7), Westie (binnen sinds 30-7) en Deathwish (binnen sinds 22-7).

10 september

Binnengekomen: Lot, een klein meiske van 102 gram met een ontstoken linkeroogje. Dat gaan we 3 x per dag insmeren met oogzalf. Ze eet lekker.

Willem, die gisteren totaal verzwakt binnen is gebracht heeft het helaas niet gered. Hij is vanmiddag overleden.

9 september

Vandaag is de vangst (tot nu toe) 3 egels.

De eerste twee kwamen uit Pijnacker. Ze waren met zijn tweeën in een fruitnet terecht gekomen. Het net zat er nog om heen en de diertjes waren helemaal in een kramp. Uiteindelijk is het gelukt om ze los te krijgen. Een kleintje weegt 134 gram en heet Peer. Geslacht is nog onbekend. De ander weegt 150 gram en is een mannetje. Die is Christopher genoemd.

Nummer 3 is gevonden aan de Vletkade in Zoetermeer. Dit is een ontzettend mager mannetje van 410 gram. Hij heet Willem.

8 september

Binnengekomen zijn:

Fifi, een vrouwtje van 642 gram. Ze is mager en heeft een duidelijke pruttel.  Ze was ook rijkelijk voorzien van vlooien. Ze is gevonden in een park bij de Schinkelweg in Zoetermeer

Siem (naar vindster Simone) , een vrouwtje van 224 gram. Ze heeft een paar teekjes en een aantal vlooien. Ze is gevonden aan de Zandberg in Zoetermeer

Vrijgelaten vandaag: Mamma Mia (26 augustus binnengekomen), moeder van de baby’s Stefan, Lisa, Bianca en Jikke. Haar kinderen zijn gespeend maar zijn nog bij ons tot ze wat groter zijn. Ze woont nu in Leidschenveen.

Take That (binnen sinds 1 augustus) en Hetty (binnengekomen 11 juli) wonen sinds vandaag in het Elsenburger Bos.

7 september

Binnengekomen: Toto. Een hoestend mannetje van 1157 gram.

6 september

Onverwacht is toch nog Happy overleden.

4 september

Binnengekomen uit IJsselstein een volwassen mannetje. Hij pruttelt en de vindster had hem daarom Pruttel genoemd.

2 september

“s avonds kwam nog Happy binnen. Een heel mager, steenkoud mannetje dat vol met vliegeneitjes en maden zat. Die zijn uiteraard verwijderd, hij kreeg een infuus, een warmtematje en pijnstiller. Desondanks dachten we dat hij de morgen niet zou halen en daarom was hij Sad genoemd. Vanmorgen had hij al zijn eten op en probeerde uit de bak te klimmen. Een wonderbaarlijke wederopstanding. We hebben hem omgedoopt tot Happy.

Rambo, een klein mannetje uit Buytenwegh.

September, een kleine meid uit het Westerpark. Ze was gewond aan haar bekje en haar oortje. Ze heeft het helaas niet gered.

Cissy, volwassen vrouwtje uit Kamerik, sleept met R. achterpoot.

Max Verstappen, ventje van 98 gram uit Noordhove.

Donky, broertje van Dinky die gisteren is gevonden.

1 september

september is vliegend van start gegaan met:

Tutti en Frutti, zus en broer uit Zoetermeer, zus was prima in orde maar broertje had veel vliegeneitjes en was een stuk magerder, kouder en zwakker.

Martha. Afkomstig uit Berkel en Rodenrijs. We hebben geïnformeerd maar nee, het is geen familie van Mamma Mia, Stefan en de drie zusters die ook uit Berkel Rodenrijs komen.

Dinky, afkomstig uit een manege in Meerpolder. Klein kwiek ventje van 89 gram.