30 september

Han, ook gebracht door dierenambulance Leiden, en heel klein manneke van 82 gram, vol parasieten en sterk ondervoed. Hij heeft het ook niet gered.

Tiny Tim werd gebracht door dierenambulance Leiden, hij weegt 265 gram en is wat sterker maar snipverkouden.

Lodewijk (140 gr) kwam uit Zoetermeer, heeft maar een paar uur geleefd, was veel te ver heen.

Flora (148 gr) werd gevonden in het |Westerpark. Zij was er heel slecht aan toe maar begint een beetje te herstellen.

Malia (220 gr) kwam uit Den Haag, steenkoud en vol vliegeneitjes. Onze hulp kwam voor haar te laat.

29 september

Leopold kwam uit Woerden, een volwassen man van 622 gram maar minstens 200 gram te mager. Bovendien heel erg uitgedroogd en stikbenauwd. We gaan ons best doen. Hij heeft een groot infuuus gehad en een pijnstiller.

Hertje komt uit Leidschendam. Hij weegt 202 gram en is er ook heel slecht aan toe. Veel vliegeneitjes en madenvraat. Het ongedierte is verwijderd en hij heeft een stevige pijnstiller gehad. Fingers crossed!

Sylvia is een peutertje van 101 gram. Pittig ding, ze had wel last van maden op haar kontje. Die zijn uiteraard verwijderd.

Autumn is helaas overleden. We hadden het verwacht, maar het blijft ellendig.

Er zijn weer twee weeskinderen gevonden: Myrthe aan de Donaustroom in Zoetermeer en Aaltje bij de Aalscholveroever in Ypenburg.

28 september

Binnengekomen: Perdita, weesje van 144 gram uit Alphen aan de Rijn. Pittig ding, eet goed.

Veel slechter is Autumn uit het Balijbos er aan toe. We doen ons best, maar de prognose is echt heel slecht.

Rokkie werd gebracht, hij was gevonden op de Rokkeveenseweg. ZIjn conditie was dermate slecht dat we met hem naar de dierenarts zijn gesneld. Die heeft hem laten inslapen.

Wiplala is gevonden op de Du Meelaan. Hij of zij is koud,ondevoed en uitgedroogd. Gaat eerst opwarmen en hopenlijk daarna eten.

Het ukkie uit Zoeterwoude hebben we niet kunnen redden. Misschien maar beter zo.

Donna uit Woerden heeft het ook niet gered. Ze is nog bij de dierenarts geweest maar dat heeft ook niet meer mogen baten. Ze was erg ziek.

27 september

Op de opvang kwam vandaag Vonnie binnen, een pukkie van 146 gram uit Voorschoten. Ze loopt moeilijk en valt om. Morgen dierenarts, nu pijnstiller.

Dierenarts krijgt het druk met ons morgen, want Misery uit Sassenheim, een kleintje van 180 gram sleept met beide achterpoten. Dat wordt waarschijnlijk euthanasie. Voor nu ook een stevige pijnstiller.

Dan is Donna nog gearriveerd, uit Woerden. Was wat onderkoeld en uitgedroogd, zat te trillen. Dat is inmiddels over maar ze maakt een zieke indruk en gebruikt haar Linker achterpooot niet goed. Ook voor haar een pijnstiller en morgen naar de dierenarts.

Het ukkie uit Zoeterwoude dat vol met vliegeneitjes zat had ook maden. Dat kwam door twee wonden aan beide achterpoten. Het ongedierte is verwijderd maar of ze het gaat redden is nog maar de vraag. Onze onmisbare egelbaby-moeder Paula probeert haar uit alle macht te redden.

Kelly is ook naar Paula. Een ondervoed en uitgedroogd baby’tje van 128 gram.

24 september

We zagen het eigenlijk wel aankomen: kleine Dunant redde het niet. Hij wilde nog wel babymelk drinken maar gaf de strijd toch op. Te weinig en te laat. Sneu.

Vanavond bracht dierenambulance Leiden twee baby-egeltjes: Sumatra en Unlucky. Sumatra had veel vliegeneitjes en was onderkoeld en Unlucky hebben we zo genoemd omdat hij wel heel erg zwak en uitgeput was. We hopen dat we hem er doorheen slepen maar de prognose is heel somber.

Een particulier uit Zoetermeer bracht nog Dunant, een kleine baby van 95 gram, heel zwak en uitgedroogd. Ook voor deze is de prognose somber.

Little Dorrit werd gebracht door dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein, meisje van 156 gram met wat schimmel op haar heupjes.

Coba werd gebracht door de vinders. Struise dame van 1022 gram maar hoest al een half jaar

23 september

Gearriveerd: Klaproos (je). 79 gram, koud, ondervoed en vol vliegeneitjes. Ook zij gaat in de couveuse. Helaas is ze toch na een paar uur overleden. Sommige kleintjes kunnen we niet meer redden, ze zijn te lang bij moeder vandaan geweest.

Binnen gekomen: Tricenta (nummer 300 dit jaar) uit Segwaert. Ze moet nog even groter groeien voor ze het alleen kan rooien.

Distel uit de Molenstraat in Zoetermeer. 2 dagen geleden hadden we Dahlia uit de Molenstraat, dus dat zijn waarschijnlijk zusjes.

Kleine Sammie heeft het niet gehaald. Te klein, te koud, te lang zonder moeder. Zelfs in de couveuse kon hij niet opwarmen.

22 september

Binnengekomen met dierenambulance Woerden twee weesjes: Dapper uit Nieuwegein en Punky uit Woerden.

Vanmiddag kwam een particulier Sammie brengen. Hij is gevonden in Leiderdorp en hij is een heel klein baby’tje. We gaan hem erg in de watten leggen.

Met kleine Pinkeltje was duidelijk iets heel erg mis, al konden we, ook na diverse bezoeken aan de dierenarts, niet vinden wat het nou precies was. We hebben hem met allerlei soorten krachtvoer geprobeerd op te peppen maar hij is helaas vannacht overleden.|Misschien is het maar beter zo.

Freule van de Roggelaere is helaas geëuthanaseerd. Ze was te benauwd en de medicatie sloeg niet aan. Ellendig: vandaag overleed ook haar dochtertje Angel, de kleinste van het nest van 4 dat drie dagen later werd gevonden. Ze hadden weinig kans, Ali was een paar dagen geleden ook al overleden. We hopen dat de twee overgebleven kinders het gaan redden.

Trieste morgen: zowel Skip als Mufasa zijn vannacht overleden. Over Mufasa waren er al veel zorgen omdat hij niet zelf ging eten maar nog steeds gevoerd moest worden en daar was hij duidelijk te oud voor. Skip kreeg gisteravond opeens de beruchte groene diarree, waar we met baby’s altijd bang voor zijn. Vaak is dat het gevolg van het omschakelen van moedermelk naar andere melk die de moedermelk zoveel mogelijk benadert maar het toch net niet is.

21 september

En hekkensluiter ’s avonds laat was nog de kleine wees Marita uit Oosterheem. Ze ligt bij de andere kleine weesjes in de couveuse.

Lina werd gebracht door de vinders, ze komt uit Zevenhuizen. Het is een flinke dame van 864 gram maar ze heeft een flinke pruttel.

Dierenambulance Woerden komt voor de derde keer vandaag langs. Dit keer met een ondervoede tweeling, weesjes, uit Bodegraven. Het meisje heet Bode en de jongen Raven.

Dierenambulance Woerden brengt een vijfling. Ze wegen tussen de 120 en 140 gram. Hun moeder is al 3 dagen niet gezien. Ze heten Timmie, Tommie, Toos, Teun en Trijntje.

Er is alsnog een broertje gevonden van de egeltjes uit Nieuwebrug die de 17e binnenkwamen. Hij is gebracht door dierenambulance Woerden. We waren veel te laat om deze nog te redden.

Skip is gebracht door de vinders, hij liep te scharrelen bij de McDonald Kelvinstraat

Dahlia uit de Molenstraat in Zoetermeer is gebracht door de vinder, die heeft haar gelukkig vannacht warm gehouden met een kruik. Dahlia is nog een echte baby die in de couveuse gaat.

20 september

Vanavond arriveerden nog 4 weesjes. Mufasa en Doutzen werden gebracht door Dierenambulance Leiden. Doutzen heeft zwaar schimmel. Een particulier bracht Simba, die is helaas dezelfde nacht overleden, we konden geen oorzaak vinden, hij had wel gegeten en gedronken en was lekker warm. Daarna kwam nog Dierenambulance Woerden met een kleine baby, Mondriaan. Hij ligt in de couveuse.

Nummer 6 van het Rokkeveen nest is toch nog gevonden en inmiddels herenigd met zijn nestgenootjes. Ze hebben nu ook namen: Fleur, Blossem, Rose, Petunia, Jasmine en hekkensluiter Oleander.

Vanmorgen arriveerde Remi, een weesmeisje, gevonden in Meerzicht. We gaan haar vertroetelen.

Asta en Giganta zijn uitgezet in het Westerpark.

We wilden moeder Calypso met haar kinders verplaatsen naar een buitenren en vonden tot onze ontzetting nog maar 2 jongen in het nest. Helaas gebeurt dit soms, maar het bijft ellendig.

19 september

Drie kleine weesjes binnen : Franciska en Erik uit respectievelijk Nieuwegein en Kamerik en Humpie kwam uit Voorschoten. Hij was er niet best aan toe, had veel luis en vliegeneitjes en was bovendien nog in de vijver gevallen. Maar hij maakt het nu prima.

Bariet is opgehaald in Barietgeel, Zoetermeer. Hij was er dermate slecht aan toe dat we hem direct door de dierenarts hebben aten inslapen.

Van de vierling uit Oegstgeest is helaas Ali overleden. Hij kreeg een ernstige darmprolaps.

18 september

In Rokkeveen werd een nest verstoord tijdens tuinwerkzaamheden. De moeder is er vandoor, maar de vijf kleintjes zijn gevangen door alerte buren. Ze maken het goed maar hebben nog geen naam.

Een een zaam weesje Meerzicht: Loetje. We gaan dit ukkie vertroetelen.

Lara kwam uit Hazerswoude-dorp. Heel zwak, uitgedroogd en er kwam bloed uit haar anus. Ze heeft het niet gered, helaas.

Droppie werd vandaag gebracht door de vinder. Ze is onderkoeld en ondervoed. Ze heeft al een bezoekje aan de dierenarts gebracht. We hopen dat ze opknapt.

Gebracht door particulier uit Hazerswoude-dorp: Sun. Een stikbenauwd egeltje dat naar lucht hapte. De dierenarts heeft hem in laten slapen.

Een van onze vrijwilligers werd gebeld dat er twee kleine egeltjes in een tuin rondscharrelden. Toen ze arriveerde bleek er 1 ontsnapt. De ander meegenomen. Een uur later werd ze gebeld dat nr. 2 was gevonden. Toen ze die had opgehaald werd ze gebeld dat moeder ook terecht was. Dus zijn Kammetje en Borstel met hun moeder Strikje herenigd.

17 september

Dierenambulance Woerden bracht twee kleintjes van 80 gram. Al een paar dagen zonder moeder, steenkoud en vol met vliegeneitjes. Eentje konden we niet meer redde, de andere heet Hope en die maakt het tot nu toe redelijk.

We feliciteren Calypso met de geboorte van haar ZEVENling. De kleintjes hebben nog geen naam.

Er werd een egeltje gebracht uit Segwaert dat er heel slecht aan toe was Hij is snel naar de dierenarts gebracht maar bleek bij aankomst al overleden.

16 september

Nieuw binnen: Asta. Ze komt uit Leidschenveen en ze was door een hond te pakken genomen. Geen zichtbare verwondingen maar de kans op een infectie is altijd aanwezig.

Malou is vandaag uitgezet in het Westerpark. Ze was haar pubers meer dan zat.

15 september

Pimento is geslaagd voor zijn examen Survival en mag het nu helemaal alleen gaan doen in het Buytenpark.

Pimento op weg naar grote avonturen

14 september

En er werd weer een nest gevonden, ditmaal tijdens tuinwerkzaamheden in Bergschenhoek. Moeder Lizzy, dochter Lily en zonen Leo en Lars lopen inmiddels bij ons in een buitenren.

Twee egeltjes zijn door de dierenarts met spoed geëuthanaseerd: Galini, die behalve een oorontsteking ook een groot abces in haar wang had dat helemaal doorliep tot haar voorpoot en Dinky, vanmorgen gevonden in het van Doornenplantsoen in Zoetermeer. Hij had een gebroken pootje en een geperforeerde darm.

Gevonden in Oegstgeest: de vier weeskinderen. Waarschijnliijk jongen van Freule van de Roggelaere die vorige week bij ons is opgenomen vanwege een luchtweginfectie. Te laat om moeder en kinders nog met elkaar te herenigen. De kleintjes maken het goed, ze heten Alex, Ali, Anna en Angel.

We waren er al bang voor: Maura en Timon waren te zwak om er nog bovenop te krabbelen.

13 september

Binnengekomen via dierenambulance Leiden: Galini, ze komt uit Katwijk en heeft een dikke oorontsteking. Ze gaat morgen naar de dierenarts en heeft voor nu een pijnstiller en antibioticum gehad.

Binnen via dierenambulance Woerden: Maura, heeft een hele slechte conditie, uitgedroogd, ondervoed en steenkoud. Prognose is helaas slecht.

Egeltje Kees kreeg een blaasontsteking en is vannacht overleden.

Ook kleine Timmer heeft het helaas niet gered.

12 september

Timon werd gebracht door Dierenambulance Woerden. Hij komt uit Nieuwegein en heeft een heel slechte conditie. Heel zwak, steenkoud en uitgedroogd. Hij weegt de helft van wat hij zou moeten wegen. We gaan alles in de strijd gooien maar het ziet er niet goed uit.

11 september

Gebracht door dierenambulance Woerden: twee broertjes. Julius weegt 158 gram en Caesar 16 gram.

10 september

Er zijn vandaag 6 egels binnen gekomen:

Dierenambulance Woerden bracht mevrouw Dobber, zij is door een alerte brugwachter bij Bodegraven uit het water gevist.

Dierenambulance Leiden bracht hummeltje Joelle, een weesje van 112 gram. Freule de Roggelaere met een luchtweginfectie en Markies van Kriebelaer kwamen met dezelfde rit.

Een particulier bracht Ten, ook een egel met een luchtweginfectie en een andere dame bracht Pinkeltje, een hummeltje met het gewicht van een baby van een week oud maar zij moet minstens 4 weken zijn. Pinkeltje gaat vandaag naar de dierenarts om te zien of we kunnen vinden waarom zij zo achterblijft in groei.

Malou is vandaag met haar 4 kinders naar een gesloten tuin gebracht. Daar kan ze Mackenzie, Mats, Myron en Milan leren hoe je overleeft in de natuur.

9 september

Vanmiddag bracht dierenambulance Den Haag Djanga, een meisje van 200 gram dat het in haar eentje niet kon redden. Ze is gevonden op e Django Reinhardtrode in Zoetermeer. Uitgedroogd en diarree, een hele slechte combinatie.

Vanmorgen werd Timmer gebracht, gevonden op de Timmermanshove. Heel klein ventje van 74 gram, oogjes nog dicht. Rest van het nest is niet gevonden. Timmer was koud en zat vol vliegeneitjes. Hij heeft inmiddels al lekker gegeten en ligt in de couveuse.

8 september

Big Mama en haar zeven dwergen werden gevonden tijdens een tuinrenovatie. Het hele gezin is door de geschrokken vinder naar ons gebracht. De meisjes heten Blanche, Babette, Bridget en Becky en de jongens Boris en Benjamin.

Pieter werd gebracht door dierenambulance Woerden. Te mager en vol vliegeneitjes en made, We gaat ons uiterste best doen.

Nana is vandaag door de dierenarts geëuthanaseerd. Ze was vreselijk benauwd en reageerde niet op medicatie.

Dizzy is gebracht door dierenambulance Leiden. Ze had gisteren een bloedneus en draaide cirkeltjes. Kennelijk een klap tegen haar kop gehad. Ze is gisteren bij de dierenarts geweest en vandaag weer. En ze is weer vrijwel helemaal gezond.

Finny is vannacht bevallen. Ze heeft 3 baby’s. Ze heten Fo, Fiep en Flip

7 september

Brammetje en Billy wonen voortaan op stand in Wassenaar, in Rust en Vreugd.

Jean is gezond verklaard en is terug naar huis in zijn “eigen” tuin.

Voor egeltje Silven kwam onze hulp helaas te laat. Hij overleed vannacht.

Egel Damian is gebracht door dierenambulance Woerden. Een mager en uitgedroogd mannetje dat ook nog eens diarree heeft. Hij heeft al een infuus gehad.

Egeltje Juliet vond een dood muisje waar de kat geen belangstelling meer voor had. Ze vond het erg interessant.

Egeltje Silven werd vanmorgen gebracht. Steenkoud, veel te mager en uitgedroogd. Na een paar uur in de couveuse konden we er een beetje voeding in krijgen. Laten we hopen dat we op tijd waren.

6 september

Egel Lotte is een weesje dat alleen rondliep en door de vinder naar ons is gebracht. We gaan haar vertroetelen.

Egeltje Belle is vannacht bevallen. Ze heeft één kind. Dat hebben we Het Beest genoemd. Moeder en baby maken het goed.

4 september

Gisteravond kwam Kees binnen, een weesje van 137 gram. Er was weinig hoop, vol met vliegeneitjes en koud en sloom werd hij binnengebracht door dierenambulance Den Haag. Hij ligt in de couveuse..

Na nachtje in couveuse en om de twee uur wat ors en convalescense gaat het goed met kees.

Hoop dat het zo blijft

Droevige dag met moeilijke beslissingen:

Sjaak had al lange tijd last van schurft en huidontstekingen. Paul kampte met een snotneus die niet reageerde op antibiotica.  En Daan, binnen sinds woensdag, werd zo benauwd dat verdere behandeling geen zin had.

Alledrie zijn ze naar de dierenarts gebracht en geëuthanaseerd.

3 september

Egeltje Meg werd gevonden door 2 alerte vrijwilligers. Het arme beest had een enorm abces achter haar oor. Ze is direct naar de dierenarts gebracht en hij heeft de boel schoongemaakt. Ze krijgt nu antibiotica en pijnstiller en wordt verwend.

Egel Callie werd gebracht door dierenambulance Woerden. Ze was heel erg uitgedroogd en heel erg ziek. Ze heeft 2 x een infuus gehad maar het mocht helaas niet meer baten.

2 september

Ook vandaag was het heel druk.

Corina is met haar vijfling naar een gesloten tuin gebracht. Mam kan ze daar leren survivallen.

De heren Midas, Andros en Gentiaan moeten weer voor zichzelf gaan zorgen in de vrije natuur.

Op de opvang arriveerden de heren Daan en Jules uit Pijnacker en de heer Paco uit Oosterheem. Alledrie de mannen hebben luchtwegproblemen.

Uit Nootdorp kwam Spijkertje, ook hij heeft een pruttel.

Droevig was dat er twee egeltjes acuut moesten worden ingeslapen, Snoopy Dog uit Oegstgeest omdat hij heel erg door een hond was toegetakeld  Ook Snorky die gisteren binnen kwam moest helaas worden geëuthanaseerd, ze was veel te benauwd.

Bodil uit Leiden was onderweg in de dierenambulance overleden omdat hij te veel uitgedroogd en verzwakt was en vol parasieten zat.

De weesjes uit Bergschenhoek

1 september

Het was druk vandaag.

Dierenambulance Woerden bracht weesje Krieltje. Hij liep alleen op straat in Nieuwegein en zijn familie was nergens te bekennen.

Uit Bergschenhoek is een nestje van 5 baby’s opgehaald. De moeder was al een poos niet gezien, waarschijnlijk gevlucht wegens tuinwerkzaamheden. De kleintjes Kim, Kiara, Katja, Kevin en Karel maken het goed.

Dierenambulance Leiden bracht Snorky, een volwassen vrouwtje dat zich ziek voelt, een snotneus heeft en mogelijk zwanger is.