Vrijdag 30 september 

Wolkers is overleden.

Ook Skylar van Montfoort (161 gram) is overleden. Hij spuugde heel veel bloed op.

Pluk is geëuthanaseerd.

Toekan (jongen, 220 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Het is een mooi egeltje, maar hij is te klein om alleen te zijn.

Howie (man, 310 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij zou zwaarder moeten wegen en heeft een kaal plekje bij zijn kop.

Sjalala (meisje, 107 gram) is gebracht door een particulier uit de Zoetermeerse wijk Buytenwegh. Ze heeft vliegeneitjes. Ze is wel lekker levendig.

Gender had een gebroken knie en is geëuthanaseerd. 

Vanavond is Drolmops (jongen, 145 gram) gebracht door een particulier uit Ommoord. Hij had een enorme darmprolaps en vliegeneitjes. Ook was hij mager en uitgedroogd. Helaas is hij bij aankomst in de handen van een vrijwilliger overleden.

Door een particulier uit Voorhout is Salami (jongen, 180 gram) gebracht. Het is een mooi klein ventje.

Donderdag 29 september

Skylar van Montfoort (jongen, 176 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij komt uit Montfoort. Het is een prachtig mannetje, maar hij zou eigenlijk zo’n 250 gram moeten wegen.

Pluk (meisje, 190 gram) is gevonden aan de Gerstakker in Zoetermeer en door de dierenambulance Den Haag gebracht. Ze is schurftig en zou ca. 300 gram moeten weten.

Gender (vrouw, 603 gram) komt uit de Zoetermeerse wijk Buytenwegh en is daar opgehaald door een van onze vrijwilligers. Ze is mager en verzwakt.

Triest (meisje, 167 gram) komt uit de Zoetermeerse wijk Zegwaart. Ze lag op een speelplaats. Een van haar achterpoten bungelt erbij. Ze is gebracht door een particulier. Triest is helaas later op de dag bij de dierenarts ingeslapen.

De dierenambulance Woerden bracht drie prachtige jongetjes gebracht: Rubens (125 gram), Rembrandt (125 gram) en Rafael (126 gram). Ze zouden zwaarder moeten zijn. Ze zijn gevonden in Woerden. De vinders kregen een nestgenootje niet meer te pakken. Misschien komt er nog meer.

Bibber (vrouw, 230 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden in Koudekerk a/d Rijn. Bibber zit vol met vliegeneitjes.

Spanjaard (jongen, 124 gram) is gevonden in Noordwijkerhout en door de dierenambulane Leiden gebracht.

Woensdag 28 september

Snicklefritz is bij de dierenarts ingeslapen.

Swiebertje (jongen, 110 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij komt uit Roelofarendsveen. Het is een mooi klein egeltje.

Twinkel (man, 1113 gram), Snelle Jelle (man, 1057 gram) en De Bie (man, 1265 gram) zijn vandaag verhuisd naar Wassenaar.

Vicky (134 gram) had een pompende ademhaling en is helaas ingeslapen.

Wolkers (man, 567 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij heeft een paar teken en is uitgedroogd en mager.

Jenny (173 gram) komt uit de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Ze is te klein.

Emma (meisje, 156 gram) is gebracht door een particulier. Ze is gevonden aan het Schipluidenpad in Zoetermeer. Ze is te klein.

Lima (man, 184 gram) is gebracht door een particulier uit Bleiswijk. Ook hij is te klein en heeft vlooien en schurft.

Kleintje van Barbamama is terug uit Wassenaar. Naam en gewicht volgen.

Marina (vrouw, 1100 gram) is naar een gesloten tuin gebracht, samen met haar kids Mara (vrouw, 345 gram), Mokka (vrouw,v 400 gram), Muffin (vrouw, 345 gram), Muis (vrouw, 330 gram) en Magnum (man, 300 gram).

Kiwi (vrouw, 175 gram) is gebracht door een particulier. Ze zat vast in een fruitnet en heeft veel vliegeneitjes.

Madelief (vrouw, 149 gram), Margriet (vrouw, 161 gram), Morgenster (154 gram) en een dode egel die in hun buurt lag, zijn door een particulier uit de wijk Oosterheem naar de opvang gebracht.

Enam (jongen, 200 gram) is gebracht door en particulier uit Bleiswijk. Hij is te licht en heeft vlooien en schurft, net als zijn broertje.

Sjonnie (jongetje, 132 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in de wijk Buytenwegh. Het is een mooi klein egeltje.

Dost (meisje, 299 gram) is gevonden in Rotterdam en door een particulier gebracht. Ze heeft een kale buik en zou een achterpootje niet gebruiken. Er was in eerste instantie wat verwarring over het geslacht van de egel omdat er een teek vastgezogen bleek te zitten op een voor het vaststellen van het geslacht nogal cruciale plaats…

Truitje (meisje, 173 gram) is gebracht door een particulier. Ze komt uit Noordwijkerhout. Truitje heeft schimmel/schurft.

Dinsdag 27 september

Jack Frost (213 gram) en Olaf (216 gram) zijn vanavond met succes herenigd met hun moeder en broer en zus en zitten nu in de gesloten tuin van de vindster.

Frolic (115 gram) is overleden. Hij zat nog warm op de mat knus tegen Tulek aan.

Fleur (vrouw, 716 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze pruttelt.

Sjanie (meisje, 130 gram) is gevonden bij het Noord Aa in Zoetermeer. Ze is door een particulier naar de opvang gebracht. Sjanie zit vol met teken.

De hummeltjes Pim (32 gram), Pam (40 gram) en Pet (29 gram) zijn helaas alledrie overleden.

Maandag 26 september

Vannacht is het broertje van Jack Frost gebracht: Olaf (jongen, 186 gram). Ze gingen vrijwel meteen heerlijk tegen elkaar aan liggen.

Door de dierenambulance Leiden is Pjotr (man, 173 gram, mag wel 275 wegen) vanavond naar de opvang gebracht. Hij is ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd. Pjotr is gevonden in Noordwijk door een dame die dacht dat hij in coma was.

Zondag 25 september

Luca (man, 700 gram) is gevonden in Amsterdam. Hij is naar de opvang gebracht door een dierenarts uit Bleiswijk. Luca hoort ca. 200 gram zwaarder zijn, heeft schimmel en mogelijk schurft. In ieder geval vlooien en teken.

Hockey (meisje, 127 gram) is een klein egeltje dat gevonden is bij een hockeyclub in Rijswijk. Ze is mager (zou minstens 250 gram moeten wegen) en heeft vlooien en vliegeneitjes rond het rechteroog.

De dierenambulance Woerden heeft twee egels gebracht, die allebei gevonden zijn in Oudewater, op korte afstand van elkaar:
Framboos (meisje, 218 gram) zat vast in een fruitnet.
Hester (vrouw, 592 gram) is ernstig uitgedroogd en ondervoed. Ze heeft vliegeneitjes. Haar prognose was slecht en ze is later op de dag overleden.

De dierenambulance bracht ook nog een dode egel mee. Ook een vrouwtje. Mogelijk de moeder van Framboos. De vinders gaan zoeken naar nestgenoten.

Empad (meisje, 117 gram) is gevonden in Bleiswijk. Ze is te koud, te licht en voorzien van vlooien. Ze is herenigd met de rest van het nest.

Sonic (meisje, 179 gram) is gevonden in Leiden en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze is gevonden door studenten van het studentenhuis waar ze is gevonden. Sonic is iets ondervoed en uitgedroogd.

Later op de dag zijn door een particulier Sonic’s vermoedelijke broertje Jelle (155 gram) en de zusjes Joel (meisje, 144 gram) en Siris (meisje, 152 gram) gebracht. Ze zijn gevonden in een tuin in Leiden.

Jack Frost (jongen, 170 gram) is gevonden in het Dorp in Zoetermeer en door een particulier naar de opvang gebracht.

Shan (jongen, 118 gram) is gevonden in de wijk Buytenwegh. Hij is vanmiddag gebracht door particulier.

Trammelantje (jongen, 149 gram) is gevonden in Voorschoten en door een particulier gebracht. Onder, maar dan ook echt ònder de vliegeneitjes. En een schurftbuikje. En nat. En koud.

Jem (jongen, 268 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht door een van de verzorgsters uit de opvang.

Kleintje Charles (90 gram) was gevonden, maar hij had geen enkele kans meer. Hij zat vol met vliegeneitjes en had maden in zijn oksel.

In Snelrewaard is het vierde jong opgehaald van een  moederegel die dodelijk slachtoffer is van maaiwerkzaamheden. We hebben haar Kate genoemd (meisje, 130 gram).

Pip (jongen, 105 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij heeft heel veel vliegeneitjes over zijn hele lichaam. 

Zaterdag 24 september

Vicky (meisje, 116 gram) is gevonden in de wijk Seghwaert in Zoetermeer en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en is verzwakt.

Snicklefritz (man, 540 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dieranambulance Woerden gebracht. Hij is erg mager en heeft een snotneus en snotoog rechts.

Kringeltje (meisje, 258 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze zou een stuk zwaarder moeten zijn

Meneer van Heukelem is vannacht overleden.

De dierenambulance Woerden heeft drie babyegeltjes gebracht:
Pim (32 gram)
Pam (30 gram)
Pet (29 gram)

Siks is overleden.

Mayka (vermoedelijk een vrouwtje, 933 gram) is gevonden in Katwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze gebruikt haar rechterachterpootje niet. Verder is het een prachtige egel.

Vrijdag 23 september

Humpie (135 gram) is door een particulier uit Zoetermeer gebracht. Hij of zij is klein, maar alert.

Lonneke (vrouw, 1282 gram) en haar kinderen Lot (vrouw, 304 gram), Lex (man, 368 gram), Livy (vrouw, 358 gram) en Lucas (vrouw, 362 gram) zijn naar een gesloten tuin verhuisd.

Elisa (meisje, 112 gram) en Beth (meisje, 106 gram) zijn gevonden in Snelrewaard en door de dierenambulance gebracht. Hun moeder lag dood in tuin. Beth is erg koud. Naar een derde kleintje wordt gezocht.

Bas (jongen, 127 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Hij is zwaar onderkoeld en kleddernat van de regen.

Lieve (meisje, 112 gram) is gevonden in Voorschoten en gebracht door een particulier. Ze is later op de dag helaas overleden.

Hobo (160 gram) is gevonden op bij  Noord Aa en door een particulier gebracht. Zijn/haar achterpootjes zijn beschadigd. Bij onderzoek bleek er een meervoudige breuk in een achterpoot aanwezig te zijn. Hobo is daarom geëuthanaseerd.

Klara (meisje, 158 gram ) is overleden.

Donderdag 22 september

Zundapp (man, 1025 gram) is verhuisd naar een gesloten tuin.

Tiga (meisje, 99 gram) is in Bleiswijk gevonden door een particulier. Het is waarschijnlijk een zusje van Satu en Dua. Ze is koud en hongerig.

Debbie (vrouw, 1104 gram) is gevonden aan de Egelskopvaart (wijk Seghwaert) in Zoetermeer. Ze lag op het parkeerterrein. Debbie is onderkoeld en hapt af en toe naar adem. Ze heeft opgezette tepels en degene die haar gevonden heeft gaat daarom op zoek naar jongen.

Debbie is later op de dag overleden.

Edith (vrouw, 224 gram.) is in Leidsenveen gevonden door een van onze vrijwilligers. Ze zou wat zwaarder moeten zijn en heeft dunne mest.

Lorenz (man, 611 gram) komt uit Leiden en is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij heeft schimmel en vliegeneitjes en heeft het erg benauwd.

Barbamama (vrouw, 1219 gram) is met drie van haar jongen uit gezet in een open tuin in Wassenaar. De kleintjes zijn:
Bimi (man, 355 gram)
Banus (man, 345 gram)
Bisou (vrouw 461 gram)

Sander (jongen, 174 gram) komt uit de wijk Rokkeveen en is gebracht door een particulier. Hij is mager en uitgedroogd.

Honnepon (vrouw, 1001 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Honnepon reutelt en is snotterig.

Woensdag 21 september 

Kriebel is overleden.

Onderstaande egels zijn naar het Nationale Park de Hoge Veluwe gebracht:
Jaapie (man, 1155 gram)
Humpedump (man, 1003 gram)
Quill (vrouw, 995 gram)
Steinie (vrouw, 940 gram)

Nate (jongen, 171 gram) komt uit Noordwijkerhout. Hij is door de egeltaxi opgehaald bij de dierenambulance Leiden. Hij heeft vliegeneitjes en is onderkoeld, uitgedroogd en ondervoed

Herman (man 887 gram) komt uit Nootdorp. Hij is gebracht door een particulier. De egel zou benauwd zijn en kleine stukjes lopen en dan weer gaan liggen. Na korte tijd hapte hij een paar keer naar adem en overleed.

Kill&Attack (120 gram) is gevonden in het Balijbos in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Het is een bijtgraag ondervoed minibeestje van 120 gram. Het egeltje is niet veel later overleden.

Dinsdag 20 september

Jaimy is zojuist geëuthanaseerd. Ze had het ontzettend benauwd.

De volgende egels zijn overgedragen aan de Egelopvang Den Haag:
Tierelier (man, 715 gram)
Peet (man, 1030 gram)
Berendien (vrouw, 825 gram)
Daantje (vrouw, 450 gram)
Noelani (man, 740 gram)
Barcarolle (man, 930 gram)
Dr. Clavan (man, 995 gram)
Cynthia (vrouw, 990 gram)
Millie (vrouw, 1205 gram)
Bermuda (man, 1120 gram)

Luna (man, 117 gram) is geëuthanaseerd.

Charly (man, 225 gram) is gebracht door een particulier uit Reeuwijk. Hij is mager, koud en zit vol vliegeneitjes en maden.

Lena (meisje, 171 gram) komt uit Iepenburg. Ze is een beetje mager. Ze is gebracht door een particulier.

Pomme (meisje, 181 gram) komt uit de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Ze is gebracht door een particulier.

Satu (jongen, 110 gram) en Dua (meisje, 103 gram) zijn gevonden in Bleiswijk. Ze zijn onderkoeld en te licht.

Opaal is overleden.

Kriebel (jongen, 183 gram) komt uit Noordwijkerhout en is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij hoort zwaarder te zijn en heeft vliegeneitjes, teken en kleine maden in de anus.

Meneer van Heukelem (man, 831 gram) komt uit Nieuwegein en is gebracht door de dierenambulance Woerden.

Socrates (man, 873 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is mager en sloom

Maandag 19 september

Opaal (vrouw, 716 gram) is gevonden aan het Opaal in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Ze is mager (zou makkelijk 300 tot 400gram zwaarder mogen zijn) en onderkoeld, heeft vliegeneitjes en is uitgedroogd.

Loetje (975 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Door een particulier uit Zoeterwoude is Luna (man, 117 gram) gebracht. Hij is ondervoed (zou minstens 250 gram moeten wegen), heeft vliegeneitjes, maden, madenvraat aan oksel en borst en onderkoeld. Het is waarschijnlijk een broertje van Anne.

Masha (900 gram) is verhuisd naar een gesloten tuin.

Klara (vrouw, 172 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze  lag in de zon voor advocatenkantoor Bakker en Neve in Leiderdorp. Klara is onderkoeld en te mager.

Anne (vrouw, 147 gram) is gebracht door een particulier uit Zoeterwoude. Ze liep bij een sloot waar een dode egel in dreef. Anne is te licht, onderkoeld en ondervoed.

Morgana (geslacht nog niet bekend, 314 gram) is gebracht door een particulier uit Hellevoetsluis. Hij lag voor pampus in het bos en heeft erg veel vliegeneitjes en teken, is uitgedroogd, ondervoed, onderkoeld. Na behandeling blijkt het een pittig typje te zijn. 

Zondag 18 september

Mikie is vannacht overleden.

Jaimy (vermoedelijk meisje, 245 gram) is gevonden in de Zoetermeerse wijk Driemanspolder en door een particulier gebracht. Ze is koud en nat en zit onder de teken.

Vanavond is Rinkeltje (man, 370 gram) door een particulier uit Rotterdam Zestienhoven naar de opvang gebracht. Hij is mager.

20220918 Egel Jaimy

Jaimy zit onder de teken

Zaterdag 17 september

Mikie (jongetje, 136 gram) is door een particulier uit Voorschoten gebracht. Hij liep/lag op de stoep met vliegen er omheen. Mikie is onderkoeld, uitgedroogd, ondervoed en heeft veel vliegeneitjes.

Noa (meisje, 155 gram) is door een particulier uit Rotterddam Hillegersberg gebracht. Ze liep alleen rond. Noa heeft een plukje vliegeneitjes op daar achterste, heel veel vlooien en ze is onderkoeld.

Tulek (man, 130 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is ongeveer 14 dagen oud; zijn oogjes zijn spleetjes. 

Zoe (vermoedelijk vrouwtje, 197 gram) is door een particulier uit Berkel en Rodenrijs gebracht. Ze zat vast in een fruitnet, was onderkoeld en heeft schurft op haar buik.

Loulou (meisje, 162 gram) is gebracht door een particulier uit Oosterheem (dezelfde vrouw die ook Jetje gevonden heeft). Moeder egel is vorige week voor het laatst gezien.

Vrijdag 16 september

Zonnetje en Adriaan zijn geëuthanaseerd.

Petertje (1120 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Hij zou hoesten.

Frolic (jongetje, 65 gram) is gevonden in Noordwijk en door de dierenambulane Leiden gebracht. Hij is ca. 3 weken oud.

De kindjes van Marina hebben de volgende namen gekregen: Mara (vrouw), Mokka (vrouw), Muffin (vrouw), Muis (vrouw) en Magnum (man).

Donderdag 15 september 

Tessa (vrouw, 780 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leide gebracht. Ze liep gisteren overdag rond en had vieze mest.

Tia (jongetje, 100 gram) is gevonden in het Bentwoud en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze liep alleen op een fietspad.

Woensdag 14 september

Snip (49 gram) is overleden.

Curry, Cayenne en Wodan zijn naar Den Haag gebracht.

Koko is terug naar zijn moeder.

Bruin is overleden

Ook Teun (65 gram) is overleden.

Dinsdag 13 september 

Pincushion is overleden.

Ook Bles (vrouw, 58 gram) en August (55 gram) zijn overleden.

Vanmorgen was er een melding in Bleiswijk van een egel die al een paar uur in het gras lag. De egel was al stijf bij aankomst. Hij was zo te zien aangereden. De egel is afgevoerd.

Jessie (geslacht onbekend, 128 gram) is een moederloze egel, die door een particulier uit Zoeterwoude is gebracht. Hij hoort ca. 50 gram zwaarder te zijn en heeft vlooien.

Bruin (200 gram) is gevonden in Zegwaart en heeft vliegeneitjes,vlooien en vieze mest.
De egel is gebracht door een particulier

Maandag 12 september

Forrest (man, 177 gram) en Gump (man, 184 gram) zijn opgehaald in de Stevenshof in Leiden. De vrouw die hen gevonden heeft, zag er eentje heel zenuwachtig op een weg heen en weer rennen, vlakbij een drukke weg en sloot. Later zag ze de andere aan een papiertje knagen. Beide mannetjes zijn een beetje ondervoed, dus vermoedelijk is er al een tijdje geen mama meer.

Snelle Jelle (man, 1124 gram) heeft een pruttel en grote teken op zijn lijf. Hij is gevonden in de wijk Oosterheem.

Pincushion (vrouw, 61 gram) komt uit Waddinxveen en is door een particulier naar de opvang gebracht.

Jetje (vrouw, 123 gram) komt uit Oosterheem en is door een particulier naar de opvang gebracht.

Curry (vrouw, 86 gram) en Cayenne (meisje, 78 gram) zijn twee moederloze baby’s die door de dierenambulance Woerden zijn gebracht. Ze zijn gevonden in Linschoten. Curry heeft vliegeneitjes en kleine maden in de anus.

Zondag 11 september

Snap (49 gram) en Nuria zijn vannacht overleden.

Sem (man, 1135 gram) is terug naar zijn open tuin in Rijpwetering.

Gijs (man, 945 gram), Tije (man, 1064 gram), Fedde (man, 1083 gram), Van Kooten (man, 1038 gram), Bingo (man, 903 gram) en Frank (man, 1007 gram) zijn vandaag uitgezet in Bleiswijk op diverse plekken bij de Rottemeren.

Milka (meisje, 154 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden op de binnenplaats van een studentenhuis in Leiden. Milka heeft melk gedronken. Ze heeft diarree en is wat uitgedroogd.

Tierelier (man, 547 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Rijsburg. Tierelier zou niet lopen, maar in de opvang loopt hij als een tierelier.

Door de dierenambulance Leiden zijn de volgende egeltjes gebracht: Wan (meisje, 123 gram), Faif (meisje, 110 gram), Trie (jongetje, 115 gram), Toe (meisje, 123 gram) en For (mannetje, 125 gram). Twee uur later kwam daar nog Siks (meisje, 120 gram) bij. Ze zijn gevonden in Katwijk. De vinders fietsten er zowat overheen. Ze hebben zeker 3 uur gezocht, maar geen moeder gevonden. Het zijn voorbeeldige egelkindjes en ze eten zelf brokjes.

Zilpha (vrouw, 724 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze heeft et haar rechterachterpootje klemgezeten in een roldeur. Er zit een klein wondje.

Mazikeen (vrouwtje, 898 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze was gisteren aan de diarree en is daarom door degene die haar gevonden heeft in de schuur opgesloten, zodat ze kon herstellen. Maar dat is niet gebeurd.

10 september

Twee zusjes van slechts 6 dagen en 3 broertjes van ongeveer 8 dagen. Meer was er niet meer over van de twee prachtige nesten met mama’s, die tot vanochtend nog geweldig voor hun kleintjes hebben gezorgd…

Toen kwam de industriële grasmaaier…..

En we zeggen het even zoals het is: beide mama’s aan gort en ook een aantal kleintjes. Om te janken!
 

We gaan natuurlijk ons uiterste best doen om deze 5 weesjes te redden. Helaas hebben ook Snap en Toon kennis gemaakt met die monsterlijke machine; Snap tegen haar kopje en Toon tegen z’n neus.

Wij begrijpen niet hoe gemeentes het kunnen bedenken dat augustus en september de juiste tijd van het jaar is om alles weg te maaien zonder eerst te checken op dieren en nesten. (Deze egels zijn overigens niet in Zoetermeer gevonden.)  

Wij roepen hierbij gemeentes dan ook met klem op hier meer aandacht aan te besteden! 

Zaterdag 10 september 

Nuria (vrouw, 189 gram) is gebracht door een particulier uit Bleiswijk. Ze is mager, onderkoeld, uitgedraagd en heeft brokken vliegeneitjes om haar ogen.

Er zijn vijf moederloze kleintjes uit 2 nestjes gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze zijn gevonden Woerden:
1. Ongeveer 7 dagen oud: Snip (meisje, 48 gram) en Snap (niet bekend of dit meisje of jongen is, 49 gram).
2. Ongeveer 9 dagen: Teun (jongetje, 57 gram), Toon (55 gram) en August (51 gram).

Doa (vrouw, 456 gram) is gevonden in Gouda en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is mager en uitgedroogd. Ze was overleden bij aankomst.

Linea (meisje, 108 gram) is gebracht door een particulier uit Stompwijk. Ze liep vanmiddag alleen rond. Het is een mooi klein prulletje dat brokjes eet. 

Toon (55 gram) is later op de dag overleden.

Vrijdag 9 september 

Druif (43 gram) en Zwaan (132 gram) zijn overleden.

Snapie is geëuthanaseerd.

Bles (vrouw, 53 gram), Bloos (vrouw, 53 gram) en Berryl (vrouw, 52 gram) en Borrie (man, 51 gram) zijn gevonden in Leiderdorp en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze zijn vermoedelijk familie van Blommetje. Naar de moeder wordt gezocht.

Pat (man, 1244 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Hij heeft een schurftkoppie en pruttelt.

Knoopje (man, 282 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij zat verstrikt in een net van Moestuin de Knooptuin in Montfoort. Hij heeft lichte snijwonden met maden in de oksels van zijn voorpoten en linkeroor.

Droppie (45 gram) is overleden.

De baby s van Elfrida heten Eva, Ester, Erik, Elke en Erika.

Donderdag 8 september

Sascha (27 gram) en Sil (45 gram) – allebei babies van Steinie – zijn overleden.

Ook Prinsses is overleden.

Adriaan (man, 670 gram) komt uit Wassenaar. Hij is gebracht door een particulier. Adriaan is mager (mag zeker 900 gram wegen), heeft een snotneus en een licht astmatische ademhaling. Zijn oogjes staan niet helder.

Snapie (meisje 120 gram) is gevonden aan de Vlamingstraat in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en is te mager.

Blommetje (man, 67 gram) is gevonden in Leiderdorp en gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij zit onder de vliegeneitjes.

Zwaan (man, 132 gram) is gevonden in Katwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is erg mager.

Woensdag 7 september

Gijsbertus (man, 1232 gram) komt van de Jolkade in Zoetermeer. Hij zou niet eten en raar lopen. In de opvang loopt Gijsbertus gelukkig als een kievit en gezien zijn gewicht maken we ons niet echt zorgen over het feit dat hij niet zou eten.

Bye bye (jong mannetje, 198 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. Hij had ernstige schurft, een zwaar ontstoken huid, vliegeneitjes en maden. Bye bye is daarom helaas geëuthanaseerd.

Merel (vrouw, 107 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en kleine maden.

Ook Limo is door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is gevonden in Linschoten en te klein om alleen op straat te zijn.

Glitch (man, 111 gram), Fabiola (vrouw, 126 gram), Elvis (man, 85 gram), Yuzu (vrouw, 101 gram), Puck (vrouw, 111 gram) en Parsnip (vrouw, 102 gram) zijn overgedragen aan asiel Den Haag.

Wodan (91 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is ca. 10 dagen oud en heeft twee kleine wondjes op zijn rug, veel afgebroken stekels en ook wat vliegeneitjes. Waarschijnlijk is hij door een ander dier gegrepen.

Dinsdag 6 september

Angel (vrouw, 841 gram) is opgehaald aan het Elzenhout in Zoetermeer. Ze lijkt stervende.

Freya is geëuthanaseerd.

Droppie (vrouw?, 42 gram) is gevonden op een vuilnisbelt in Katwijk.

Druif (vrouw?, 37 gram) is op dezelfde vuilnisbelt in Katwijk gevonden.

Punaise (man, 695 gram) is gevonden in Oegstgeest. Hij is uitgedroogd en verliest stekels.

Droppie, Druif en Punaise zijn alledrie gebracht door de dierenambulance Leiden

Puck (vrouw, 101 gram), Yuzu (vrouw 94 gram), Elvis (man, 75 gram), Fabiola (vrouw, 120 gram), Glitch (man, 98 gram) en Parsnip (vrouw, 93 gram) zijn gebracht door de dierenambulance Gouda. Ze komen uit een tuin die werd verbouwd. Moederegel was weg; de kindjes zijn nog te klein om zichzelf te redden.

Angel is geëuthanaseerd.

Zonnetje (vrouw, 579 gram) komt uit Zoeterwoude Dorp. Ze is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze heeft ondergewicht, een snotneus en haar rechteroog zit vol met vliegeneitjes.

Maandag 5 september

Tedje van Es (man, 1099 gram) is vandaag teruggebracht naar zijn open tuin in de wijk Noordhove.

Bermuda (man, 1142 gram) is opgehaald bij het Bermudablauw inZoetermeer. Hij heeft vlooien en teken, een lichte pruttel en lijkt wat schimmel te ontwikkelen. Hij zat in het zeil van een scootmobiel.

Tompouce is geëuthanaseerd.

Jersey (vrouw, 674 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Leiderdorp. Jersey lag in het zicht in een speeltuin.

Zondag 4 september 

Hazel (meisje, 150 gram) is gevonden in een tuin in de wijk Oosterheem. Ze zou zeker 200 gram mogen wegen.

Eclair(tje) (meisje, 66 gram) is door een particulier uit de Dorpsstraat (wijk Dorp) gebracht. Ze voelt te koud aan, is lamlendig en heeft een paar vliegeneitjes. Ze lag al sinds gisteren op het grindpad in de tuin van de Bakkerswinkel.

Mr Humphries is overleden.

Freya (vrouw, 922 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft een zagende ademhaling en hangt tegen benauwd aan. Het is verder een mooie dame. Ze heeft geen opgezette tepels, maar de vinders gaan voor de zekerheid een rondje lopen om te zien of er geen jonkies achtergeblven zijn.

Tompouce (waarschijnlijk vrouw, 498 gram) is gevonden in Bodegraven en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft een enorme bult op haar buik; het lijkt op een gebarsten abces of een enorme tumor. Ook heeft ze een wond onder de kin en veel vliegeneitjes.

Bobbie (meisje, 190 gram) liep rond in een een tuin. Ze is te klein om zo rond te lopen, zit vol vlooien en is te licht.

Koos is overleden.

Zaterdag 3 september 

Spikey (man, 1135 gram) is door een particulier gebracht. Die heeft hem horen hoesten. Het is een mooie schone egel. Hij is gevonden aan het Napelsgeel in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen.

Karel (man, 810 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden, Ook deze egel zou hoesten. Het is verder een mooie volle egel, alert.

Chris (man, 79 gram), Cato (man, 68 gram), Chiara (man, 77 gram) en Colin (man, 79 gram) liepen sinds gistermiddag door een tuin in Leiden zonder mama.
Vanmiddag zag de vinder vliegen, veel vlooien en veel vliegeneitjes. Hij heeft de egeltjes naar de opvang gebracht. Ze zijn uitgedroogd en ondervoed en ongeveer drie weken oud. Ze liggen nu in de couveuse.

Koos (man ,553 gram) is gevonden op een fietspad in het Westerpark en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij is erg mager.

Vrijdag 2 september 

Xavi (50 gram) is overleden.

Cynthia (vrouw, 995 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze lag vannacht zijwaarts midden op de weg. Cynthia heeft dikke tepels; er wordt uitgekeken naar eventuele jongen.

Wolly, een klein mannetje van 157 gram, liep in Rotterdam Zevenkamp alleen over straat en daar is hij nog te klein voor. Hij is door een particulier gebracht.

Amy (vrouw, 88 gram) is door een particulier uit Rosenburg gebracht. Ze had vliegeneitjes en maden in haar oor. Is geëuthanaseerd.

Mr Humphries (man, gewicht nog niet bekend) is gevonden in Bodegraven en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij heeft madenvraat bij zijn penis. Zijn penis is ook wat ontstoken.

Viktoria is geëuthanaseerd.

Huffelpuf (vrouw, 633 gram) is terug uit de gesloten tuin waar ze verbleef. Ze heeft schurft op oortje en wangen.

Donderdag 1 september

Prinses (meisje, 800 gram) is gevonden in Leiden. Ze is gebracht door de dierenambulance Leiden. Prinses is mager, sloom en uitgedroogd.